Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Moniś mam nadzieję, że kreska ciemnieje😘 Byłaś na becie❓
    U mnie dziś nowina, że będziemy mieli syna☺️
    Super nowina ja lubię chłopców

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Jest na razie dobrze beta ze srody 27,92
    A dzisiaj 99,51 przyrost o 277,8% takuego pięknego przyrostu to ja nigdy w zyciu nie miałam az boje sie cieszyc
    Jestem tak obstawiona lekami jak nigdy sama na wlasną rękę kilka dni przed owu zaczełam brac encorton, chłopa wysmarowałam żelem przy staraniach😂😂 nawet nic nie wiedział ha ha ha, wczoraj byłam?u?gina kazałam?sobie wypisac heparyne mam tez acard. No i luteinę i pozostaje wszystko w rękach Pana
    Kochanie ✊✊✊🤗

Akinom 59 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Moniś mam nadzieję, że kreska ciemnieje😘 Byłaś na becie❓
    U mnie dziś nowina, że będziemy mieli syna☺️
    Lady, cudnie😍🤗

Lady_Dior lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    A dzisiaj 99,51 przyrost o 277,8% takuego pięknego przyrostu to ja nigdy w zyciu nie miałam az boje sie cieszyc
    Jestem tak obstawiona lekami jak nigdy sama na wlasną rękę kilka dni przed owu zaczełam brac encorton, chłopa wysmarowałam żelem przy staraniach😂😂 nawet nic nie wiedział ha ha ha, wczoraj byłam?u?gina kazałam?sobie wypisac heparyne mam tez acard. No i luteinę i pozostaje wszystko w rękach Pana
    Cudowne wiadomości 🥰
    Ja mam tylko pytanie z ciekawości w jakiej dawce bierzesz encorton i ten acard?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Cudowne wiadomości 🥰
    Ja mam tylko pytanie z ciekawości w jakiej dawce bierzesz encorton i ten acard?
    Encorton 10
    Acard kazał 75 bo on częsi dupa jest ale wiem ze dziewczyny biorą po 150
    No alw mam twz hepaeyne wiec moze dlatego

Nunia lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Encorton 10
    Acard kazał 75 bo on częsi dupa jest ale wiem ze dziewczyny biorą po 150
    No alw mam twz hepaeyne wiec moze dlatego
    150 dla tych większych 😉

Nunia lubi tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    150 dla tych większych 😉
    No ja mam?159 cm wzrosru i waze sporo bo 73 kg wiec tez chyba jestem wieksza

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale super naprawdę gratuluję. Też miałam biochemiczne i na takim zestawie jak ty masz Teraz udało mi się dobić do 14tygodnia juz

Akinom 59, Nunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Ale super naprawdę gratuluję. Też miałam biochemiczne i na takim zestawie jak ty masz Teraz udało mi się dobić do 14tygodnia juz
    Hej Nicolko to bardzo sie ciesze
    Ja zaczęłam z lekami na własną rekę ale nie żaluzje
    Nie mam nic do stracenia w cudzysłowiu, bo wiadomo ze kazda strata boli na każdym etapie ciąży ale postanowiłam zarzykować

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Cieszę się, że tak optymistycznie piszecie o tym zestawie. Teraz musi być dobrze🤗
    Nikola mam pytanie w takim razie do Ciebie w jakich dawkach i od kiedy bierzesz te wszystkie leki (rano i wieczór)???
    Może sama też coś wykombinuje....dla siebie😊

Wysłany: 13 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Cieszę się, że tak optymistycznie piszecie o tym zestawie. Teraz musi być dobrze🤗
    Nikola mam pytanie w takim razie do Ciebie w jakich dawkach i od kiedy bierzesz te wszystkie leki (rano i wieczór)???
    Może sama też coś wykombinuje....dla siebie😊
    Encorton brałam od listopada a w grudniu poprosiłam ginekolog o clexane i wzięłam. Od owulacji i wtedy zaszłam w ciążę a wcześniej bez leków jak się udawało to beta max do 30 rosła i spadała w dół. Encorton odstawiłam już teraz biorę tylko clexane i acard oraz kwas foliowy więcej nic nie biore

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Encorton brałam od listopada a w grudniu poprosiłam ginekolog o clexane i wzięłam. Od owulacji i wtedy zaszłam w ciążę a wcześniej bez leków jak się udawało to beta max do 30 rosła i spadała w dół. Encorton odstawiłam już teraz biorę tylko clexane i acard oraz kwas foliowy więcej nic nie biore
    A mialas po encortonie brak smaku w ustach? Albo nadmierne pragnienie bo ja od wczorsj tsk mnie suszy niemiłosiernie i w ustach ciagle czuje tski posmak tabletki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Nikolka a ilw brałaś tego encoetonu w jakiej dawce i jak długo schodziłaś z dawki pytam bo jesli bede ciagle miec takie okropne pragnienie to az się boje zeby mi nic nie bylo
    Bo juz wypilam?5 litrow wody

Wysłany: 13 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Nikolka a ilw brałaś tego encoetonu w jakiej dawce i jak długo schodziłaś z dawki pytam bo jesli bede ciagle miec takie okropne pragnienie to az się boje zeby mi nic nie bylo
    Bo juz wypilam?5 litrow wody
    Encorton brałam 5 mg a od pozytywnego testu brałam 10mg w 8 tygodniu zeszłam znów na 5 mg przez tydzień i potem całkiem odstawiłam. A co do pragnienia to mam tak samo ciągle chce mi się pić nawet w nocy koło łóżka muszę mieć coś do picia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Encorton brałam 5 mg a od pozytywnego testu brałam 10mg w 8 tygodniu zeszłam znów na 5 mg przez tydzień i potem całkiem odstawiłam. A co do pragnienia to mam tak samo ciągle chce mi się pić nawet w nocy koło łóżka muszę mieć coś do picia
    Uff to mnie uspokoiłaś
    No mi tez niby lekarz powiedział ze wystarczyloby mi 5 mg encortonu ale z racji ze bralam sama wieksza dawkę to tsk na razie musi byc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teraz juz w ogóle encortonu nie bierzesz?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję Was i bardzo gratuluję Akinom :)
    Hekate42, trzymam mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, podczytuję Was i bardzo gratuluję Akinom :)
    Hekate42, trzymam mocno kciuki :)
    Hej Aga co tam u cb?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, czekam teraz na wynik 3 inseminacji jutro beta, ale nie robię sobie nadziei. Piersi bolą i śluzu jak na lekarstwo :(

Wysłany: 14 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Czyli teraz juz w ogóle encortonu nie bierzesz?!
    Tak Encorton już odstawiłam i nic się nie dziaje jest w porządku tylko biorę te clexane 0,4 i zastanawiam się czy nie trzeba zwiększyć na 0.6

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ