Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Hekate42 kochana u mnie po staremu cały czas. Tu w Nl ma się rzadko usg i wizyty jeśli ciąża przebiega prawidłowo, więc muszę czekać teraz na połówkowe, które będę mieć dopiero 14kwietnia.
Jeszcze rodzicom i rodzinie nic nie mówiłam, bo chciałam osobiście a nie przez telefon. Mieliśmy teraz być w Pl ale przez wzrost zakażeń zrezygnowaliśmy z urlopu. Mamy plan pojechać 25kwietnia,więc rodzice się dowiedzą jak będę w 22tc🤦🏼♀️
Kalcia No jest niskie ale ja czytałam, że to badanie aż tak do końca wiarygodne nie jest, więc nie poddawaj się i walcz jeśli masz chęci😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 14:30
-
Lady, 14 kwietnia już niedługo. Szybko zleci- ani się obejrzysz. A Rodzinie zrobisz piękną niespodziankę😍
Kalcia, no niskie to Twoje AMH, ale tak, jak pisze Lady - niektórzy lekarze w ogóle się nim nie sugerują.
Bądź wiec dobrej myśli 👍🤗„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHekate42 wrote:Moniczko, trzymam mocno zaciśnięte ✊✊✊
Daj znać - jak beta.
Kalcia- a Ty po wizycie podziel się wrażeniami.
Miłego dnia😘
Prog 18 a w zeszłym tygodniu bylo 34
Czuje ze w przyszłą środę bedzoe juz ponizej normy tak mialam ostatnio zaczoł powoli spadac prog i beta zwolniła
Teraz musze to przetrawic -
nick nieaktualny
-
kalcia64 wrote:A czy ma wpływ w jaki dzień cyklu . Bo lekarz napisał żeby zrobić w 3dc a zrobiłam w 19dc
Wiele dziewczyn pisalo, ze miało wyższe po kilku miesiącach suplementow. A niby amh się nie zmienia lub tylko maleje. Dla mnie calkiem bez sensu.
Poza tym wystarczy jedna zdrowa komórka i może się udać. Trzeba próbować, jak są chęci. -
Akinom 59 wrote:Beta 9433,47 przyrost o 94,7% juz czuje ze zwolniła
Prog 18 a w zeszłym tygodniu bylo 34
Czuje ze w przyszłą środę bedzoe juz ponizej normy tak mialam ostatnio zaczoł powoli spadac prog i beta zwolniła
Teraz musze to przetrawic
A luteine i duphaston bierzesz? -
nick nieaktualnyNunia wrote:Ja i tak trzymam kciuki za Ciebie. Musi być ok.
A luteine i duphaston bierzesz?
Ale teraz nie wiem czy zaryzykować i zwiększyć czy czekać na to co jest mi pisane -
Akinom 59 wrote:Podobno ma znaczenie, i w kazdym?cyklu moze byc inny wynik takze nie mysl tylko działaj😘[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jest niski,ale to nic dziwnego w wieku ok. 40 lat, choć oczywiście nie ma reguły, bo i młodsze kobiety mogą mieć niskie, a i starsze mogą mieć wysokie. No i amh może się zmieniać, więc trochę bez sensu to badanie. Powoduje tylko stres jeżeli wynik nie jest korzystny. Tak naprawdę potrzebna jest tylko jedna dobra komórka, więc trzeba tylko trafić na szczęśliwy cykl. No i warto zadbać o jakość tych komórek, co chyba najlepiej osiągnąć zdrową dietą. (może dieta i wskazówki z Akademii Plodnosci).
Akinom 59 lubi tę wiadomość
AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
antykoagulant toczniowy +
ANA1 +
V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
XI 2019 lametta+pregnyl -
Akinom 59 wrote:Do tej pory brałam tylko lutagen to jest luteina doustna 2×1 i było dobrze
Ale teraz nie wiem czy zaryzykować i zwiększyć czy czekać na to co jest mi pisane
Ja mialam bez badania progesteronu od razu zapisane 2x dziennie Duphaston i 2x 100 luteine dopochwowo.
No tylko, ze bete badalam tylko 2 razy. Tak naprawdę to nie wiedzialam jak sytuacja wyglada.
Kochana wierze, ze podejmiesz dobrą decyzje dla siebie. 🤗 W moim odczuciu chyba nie zaszkodzi zwiększyć dawkę, pomoc może. -
Monika, ja bym chyba nie zwiększała, ale Ty zrób, jak Ci ❤️ podpowiada. Możesz ewentualnie z lekarzem skonsultować.
Kalciu i jak po wizycie?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Kalcia ja robiłam w 3dc i tak też mi sugerował lekarz.
Moniś ale wiesz, że na tym etapie beta ma przyrastać 66% więc Twój wynik jak dla mnie jest genialny. Moim zdaniem dawka luteiny, którą zażywasz jest ok i ja bym raczej nie zwiększała. Naprawdę jestem dobrej myśli i wierzę, że będzie dobrze-teraz tylko czekać. Wiem jakie te pierwsze tygodnie są ciężkie i stresujące🙄 ale czekamy i jesteśmy z Tobą😘 -
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Kalcia ja robiłam w 3dc i tak też mi sugerował lekarz.
Moniś ale wiesz, że na tym etapie beta ma przyrastać 66% więc Twój wynik jak dla mnie jest genialny. Moim zdaniem dawka luteiny, którą zażywasz jest ok i ja bym raczej nie zwiększała. Naprawdę jestem dobrej myśli i wierzę, że będzie dobrze-teraz tylko czekać. Wiem jakie te pierwsze tygodnie są ciężkie i stresujące🙄 ale czekamy i jesteśmy z Tobą😘Nunia, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie . Bardz smieszny pan doktor . Powiedzial ze Amh mam wyzucic do smiecie. On tym narazie nie bedzie sie sugerowac. Mam wykonac pelne badanie tarczycy z wszystkimi antypodami. Jak to tam sie zwie he he . Od nowego cyklu cala stymulscja w odstawke nawet bylo by dobrze proga odstawic. Jak to zrobie to bedziemy myslec nad nastepnym krokiem:) moje endo ladne szyjka ksiazkowa a jajniki niesworne jak wlascicielka bo pochowaly sie za jelitami Tak mi powiedzial 😂🙈[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzieki dziewczyny . Moze jestem pomylona . Jadac do lekarza mialam lzy w oczach ale nie moglam plakac bo jechalam z tata. Wynik wynikem w pierwszym momecie zalapalam dola ale pojakims czasie I tak moja glowa nie wiezy w to ....jestem tak uparta ze moj mozg nie przyjmuje porazki. Moze to zle okreslam . Czy zemna cos nie tak
Akinom 59, Nunia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnykalcia64 wrote:Dzieki dziewczyny . Moze jestem pomylona . Jadac do lekarza mialam lzy w oczach ale nie moglam plakac bo jechalam z tata. Wynik wynikem w pierwszym momecie zalapalam dola ale pojakims czasie I tak moja glowa nie wiezy w to ....jestem tak uparta ze moj mozg nie przyjmuje porazki. Moze to zle okreslam . Czy zemna cos nie tak
-
Tak "ku pokrzepieniu serc" dziewczyny: Właśnie przeczytałam w Internecie , że żona J. Kurskiego, p. Joanna urodzi córeczkę w wieku 47 lat. Mozna? Mozna. Tak że głowy do góry i nie tracmy nadziei, bo wszystko jest możliwe.AMH X 2018 - 0,75
AMH IV 2019 - 0,43
MTHFR A1298C - u.hetero.
PAI-1 - u.homo.
obniżone białka c i s
antykoagulant toczniowy +
ANA1 +
V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
XI 2019 lametta+pregnyl