Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Moniczka, jak się czujesz?

Hekate, dostalas zielone światło od gina na starania?

Ja właśnie dzisiaj chyba owulacja, ale co z tego jak pęcherzyk dominujący po niedroznej stronie :( jestem zła na to czekanie. A czas leci.
    No nie, po zasniadzie pol roku od bety zerowej... moja jednak powiedziała, że jeszcze jedna @ i beta zerowa i mogę się starać, bo lat mi nie ubędzie.

Ciekawa jestem, czy niwa Kurska zaszła naturalnie w wieku 47 lat🤔🤔🤔
    Skoro oni tacy religijni, to chyba innej nie brali chyba pod uwagę ...😉

Nunia lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hej Bławatku , ten nick bardziej mi sie podoba😁
    Ja dobrze raz lepuej raz gorzej ale daje radę
    Na razie zyje w blogiej nieświadomości
    Wizyta za okolo 10 dni
    :)
    Moniczka, na pewno będzie teraz dobrze !

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    :)
    Moniczka, na pewno będzie teraz dobrze !
    😘😘😘😘😘😘❤❤❤

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki umnie powoli koniec okresu na dniach powinnam dostać pakiet do pobrania krwi w domu na pełne badanie tarczycy . Jeszcze sobie zamówiłam badanie w kierunku nietolerancji pokarmów . I dodatkowo na poziom vitaminy d , b9,b12 i żelazo 🙈😂jak się wszystkie miewacie. Monia jak tam samopoczucie . Pozdrowionk dla wszystkich 😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 12:37

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kobitki umnie powoli koniec okresu na dniach powinnam dostać pakiet do pobrania krwi w domu na pełne badanie tarczycy . Jeszcze sobie zamówiłam badanie w kierunku nietolerancji pokarmów . I dodatkowo na poziom vitaminy d , b9,b12 i żelazo 🙈😂jak się wszystkie miewacie. Monia jak tam samopoczucie . Pozdrowionk dla wszystkich 😂❤️
    Hej, Kalcia :) ja ok choć jakbym miała napisać to tłucze mnie znowu mój wiek. Ja to jestem taka wątkowa maruda ;) Jakoś tak założyłam, że do czterdziestki urodzę a tu 7 miesięcy zostało. Nie wiem, jakąś sobie granice w głowie założyłam. Jeszcze ten mój niedrożny jajowód więc ileś tam cykli rocznie odpada. No i to wszystko powoduje, że morale mam jakie mam.

• milam Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia czemu pakiet do pobrania krwi w domu? Nie wychodzisz? Ktoś do ciebie przyjedzie pobrać? Ja aktualnie do świąt na kwarantannie, ale już we wtorek też wybieram się na badania, ja mam stały zestaw b9, B12, homocysteina, D3, wszystkie tarczycowe, glukoza, insulina. Mi suplementy dobiera dietetyk kliniczny. Gorzej z mężem bo on się nie lubi badać a już żeby coś łykać...

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Hej, Kalcia :) ja ok choć jakbym miała napisać to tłucze mnie znowu mój wiek. Ja to jestem taka wątkowa maruda ;) Jakoś tak założyłam, że do czterdziestki urodzę a tu 7 miesięcy zostało. Nie wiem, jakąś sobie granice w głowie założyłam. Jeszcze ten mój niedrożny jajowód więc ileś tam cykli rocznie odpada. No i to wszystko powoduje, że morale mam jakie mam.
    Znam ten bol ja 9 kwietnia koncze 41 . Ja juz mam dzieci powiedzmy ich gromadke 🙈ale jestem od 4 lat w nowym zwiaku mamy juz razem 18 miesieczne bobo ale marzy nam się ostatnie maleństwo . Mój partner jest młodszy ponad 10 lat odemnie tak ze wiek mnie tez już goni 🙈😂

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Kalcia czemu pakiet do pobrania krwi w domu? Nie wychodzisz? Ktoś do ciebie przyjedzie pobrać? Ja aktualnie do świąt na kwarantannie, ale już we wtorek też wybieram się na badania, ja mam stały zestaw b9, B12, homocysteina, D3, wszystkie tarczycowe, glukoza, insulina. Mi suplementy dobiera dietetyk kliniczny. Gorzej z mężem bo on się nie lubi badać a już żeby coś łykać...
    Czemu bo mieszkam w angli a tu ciężko wytargać badania od lekarza rodzinnego . A prywatne laboratoria zdzierają kasę . Tak ze leiej wykupić badanie samemu obrać krew i odesłać do laboratorium 🙈

• milam Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. I sama sobie umiesz krew pobrać ? Łał 🏅
    A powiedzcie mi dziewczyny, bo już się zdążyłam zorientować że wiecie dużo więcej niż ja, w ubiegłym cyklu robiłam progesteron i prolaktynę w 21 dniu cyklu (to było prawdopodobnie 6 dni po owulacji). Prolaktyna wyszła 9,42 i to chyba spoko wynik zdaje mi się, a progesteron wyszedł 14,31 - czy to dobrze? Bo normy są dość szerokie od 1,8 do 23, ale 1,8 to chyba nie byłoby dobrze.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wyniki Milam
    Kalcia ty sobie serio sama krew pobierasz? Pewnie ty pielęgniarka jesteś tak?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dobre wyniki Milam
    Kalcia ty sobie serio sama krew pobierasz? Pewnie ty pielęgniarka jesteś tak?
    No pobieram ale z palca . Dostajesz zestaw takich igieł podobne do pobierania jak badzasz krew na cukier . Nie jeste pielęgniarka . Mnie takie rzeczy nie ruszają . Jak tam wszystko ok Moniczko ❤️💚

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Aaa. I sama sobie umiesz krew pobrać ? Łał 🏅
    A powiedzcie mi dziewczyny, bo już się zdążyłam zorientować że wiecie dużo więcej niż ja, w ubiegłym cyklu robiłam progesteron i prolaktynę w 21 dniu cyklu (to było prawdopodobnie 6 dni po owulacji). Prolaktyna wyszła 9,42 i to chyba spoko wynik zdaje mi się, a progesteron wyszedł 14,31 - czy to dobrze? Bo normy są dość szerokie od 1,8 do 23, ale 1,8 to chyba nie byłoby dobrze.
    Z palca pobieram 💚💚🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 21:11

milam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No pobieram ale z palca . Dostajesz zestaw takich igieł podobne do pobierania jak badzasz krew na cukier . Nie jeste pielęgniarka . Mnie takie rzeczy nie ruszają . Jak tam wszystko ok Moniczko ❤️💚
    No na razie tak typowo ciążowo
    A co reszta za 10 dni sie wyjaśni

Nunia lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz objawy, to znaczy, że jest dobrze Kochana

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jeśli masz objawy, to znaczy, że jest dobrze Kochana
    No nie koniecznie jest sporo pezypadkow ze objawy sie nasililo a serduszko nie bilo glupi organizm!
    Ale badzmy dobrej mysli

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia będzie dobrze .💚🍀✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Monia będzie dobrze .💚🍀✅
    ❤❤❤😘😘

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    No nie koniecznie jest sporo pezypadkow ze objawy sie nasililo a serduszko nie bilo glupi organizm!
    Ale badzmy dobrej mysli
    Cały czas trzymam ✊✊✊ i myślę o Tobie🤗

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta 28281,69 ponizej normy 31,6%
    W ciagu 8 dni przyrosła 18848
    Progesteron zwiększyłam do 3×1 a mimo to spada jyz jest 16,80 wiec juz wszystko wiadomo kochane

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Moja dzisiejsza beta 28281,69 ponizej normy 31,6%
    W ciagu 8 dni przyrosła 18848
    Progesteron zwiększyłam do 3×1 a mimo to spada jyz jest 16,80 wiec juz wszystko wiadomo kochane
    Moniczka, beta później już nie przyrasta tak szybko kochana. Jaki miałaś progesteron?

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ