Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Moniczka, beta później już nie przyrasta tak szybko kochana. Jaki miałaś progesteron?
    Mialam 18 cos po 8 dniach spadlo do 16,80 niby nie duzo ale jednak wiesz z tą betą to ja juz nie wiem dlaczego innym do konca rosnie ładmie a inne mają pinizej normy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie moje jajo ma juz 21mm ale jest puste bez cialka żółtego ani bez echa
    Powtarza sie sytuacja jaką miałam równe dwa lata temu i twz w marcu puste jajo płodowe

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Jestem po wizycie moje jajo ma juz 21mm ale jest puste bez cialka żółtego ani bez echa
    Powtarza sie sytuacja jaką miałam równe dwa lata temu i twz w marcu puste jajo płodowe
    Monisia, tak mi przykro 😢🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Monisia, tak mi przykro 😢🤗
    Życie

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monie bardzo mi przykro.Tak bardzo chciałam by się tym razem udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, bardzo mi przykro :( wiadomo dlaczego kolejny raz puste jajo? Moze z tej strony podraz temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Monika, bardzo mi przykro :( wiadomo dlaczego kolejny raz puste jajo? Moze z tej strony podraz temat.
    Moj gin to gamoń, jal usłyszał ze biore Encorton to myślałam ze spadnie z krzesła poza tym w moim wieku mogą sie zdarzac puste jaja a przyczyn moze byc sporo
    Od zlych plemnikow po immunologie

• milam Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej przykro mi. Ale to już wiadomo że nie rozwinie się? To chyba jeszcze młody tydzień? 5?6?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Ojej przykro mi. Ale to już wiadomo że nie rozwinie się? To chyba jeszcze młody tydzień? 5?6?
    Niby mlody tydzien beta ponad 28000 ale ciałko żółte jest widoczne przy 10mm a przy 19 mm ro juz powinno byc serduszko
    Ja juz w cuda nie wierzę

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika normalnie aż ciężko w to uwierzyć... Tak wierzyłam, że tym razem się uda ehhh😔 Przykro mi strasznie... Podjęłaś decyzję❓ Odstawiasz leki, czy czekasz jeszcze tydzień, by sprawdzić jeszcze raz ❓

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Monika normalnie aż ciężko w to uwierzyć... Tak wierzyłam, że tym razem się uda ehhh😔 Przykro mi strasznie... Podjęłaś decyzję❓ Odstawiasz leki, czy czekasz jeszcze tydzień, by sprawdzić jeszcze raz ❓
    Szczerze ro nie wiem jeszcze co zrobic rozum mowi co innego a serce co innego ale juz w cuda nie wierzę

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to poczekaj jeszcze tydzień 😘 Jeśli za tydzień sytuacja się nie zmieni to będzie w 100% wiadomo a tak może cień szansy jest...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przykro mi ale rozne rzeczy sie zdarzaja. Moze daj sobie jeszcze tydzien. Zreszta ty wiesz najlepiej ❤️❤️❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kochana to poczekaj jeszcze tydzień 😘 Jeśli za tydzień sytuacja się nie zmieni to będzie w 100% wiadomo a tak może cień szansy jest...
    Warto chyba dać sobie szansę, a jak się nie uda tym razem, to walcz dalej💪💪💪😘🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam juz sil na walkę dziewczyny
    W ciagu dwoch lat straciłam 3 ciaze dwa puste jaja a biochemow to nie zliczę , nie udzwigne więcej
    Postanowiłam nie brac wiecej ani heparyny ani luteiny
    Zmniejszyłam od dzis encorton z 10 na 5 , i czekam na poronienie a ze beta wysoka i mecza mnie objawy ciazowe , ktore do tej pory dzielnie znosiłam a teraz zaczynają mnie zwyczajnie drażnić-to sobie troche kurde poczekam

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, jest mi niezmiernie przykro😪Ja zawsze wierzę, ze kiedyś musi się udać. Wstajemy z kolan i walczymy dalej, ale...
    Niestety rozumiem tez Twoj smutek i brak sił. I tak trudno wszystko zrozumieć i się z tym pogodzić. Najtrudniej jednak spojrzeć w głąb siebie i powiedzieć pas i odpuścić.
    Trzymaj się 🤗

Trochę mnie nie było, bo nistety walczymy z covidem, cala nasza trojka. (Nienawidzę tego słowa - tak sie pilnowalismy) Dziewczyny trzymajcie kciuki, nie jest tak źle, żeby tylko nie bylo gorzej. Swoją drogą mam nadzieje, ze limit zlych rzeczy na ten rok już wyczerpalam.
    Pozdrawiam cieplo😊

Hekate42 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia, bardzo mądre słowa - w głąb siebie jest naprawdę trudno zajrzeć i samemu sobie odpowiedzieć : czas się zatrzymać ...
    Współczuję korony, z drugiej strony - przejdziecie teraz i z głowy. Oby jak najlżej✊

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka, jest mi bardzo przykro :( wirtualnie bardzo mocno Cię przytulam. Jakakolwiek decyzję podejmiesz pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie ❤
    Niunia, bardzo mądre słowa. Chyba kazda z nas boi się, że po prostu się nie uda. I jak to życie wtedy będzie dalej wyglądało.
    Hekate, oby czas szybko minął, żebyście mogli juz podziałać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 20:59

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za dobre slowo i wsparcie
    To naprawdę wiele sla mnie znaczy
    Z okazji Swiat Wielkiej Nocy zycze wam skarby spokoju
    Zdrówka i wiary w lepsze jutro

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dziękuję Wam kochane za dobre slowo i wsparcie
    To naprawdę wiele sla mnie znaczy
    Z okazji Swiat Wielkiej Nocy zycze wam skarby spokoju
    Zdrówka i wiary w lepsze jutro
    Wesolych Swiat kochana. Jak sie trzymasz 💚💚❤️❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ