Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata46 wrote:
    Karolinko, podali Ci normy od-do? Wygląda, po opisach, że masz dobre wyniki.
    Sprawdzałam w internecie ale są w innych jednostkach, w Anglii stosują widać inne.
    🙂
    FT3: 3.1 - 6.8 pmol/L
    TSH: 0.27 - 4.2 mIU/L
    TGAG: 0.0 - 115.0 kIU/L
    TPOAb: 0.0 - 34.0 kIU/L
    T4: 66.0 - 181.0 nmol/L
    FT4: 12.0 - 22.0 pmol/L
    Active B12: 37.5 - 188.0 pmol/L
    Ferritin: 13.0 - 150.0 ug/L
    Folate: 8.83 - 60.73 nmol/L
    Vitamin D 75.0 - 175.0 nmol/L Wydebila normy bo normalnie nie podaje je laboratorium 😍 wyslalam tedane do dietetyka klinicznego . Zobaczymy co Ona powie . W Anglii to co jest norma nie zawsze w Polsce jest ok szczegulnie jak chodzi o tarczyce🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 00:53

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • milam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie właśnie jak się jakiś fachowiec wypowie. Szkoda że nie masz homocysteiny. Daj znać co powie dietetyk. Ja też zaraz lecę na badania

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Najlepiej będzie właśnie jak się jakiś fachowiec wypowie. Szkoda że nie masz homocysteiny. Daj znać co powie dietetyk. Ja też zaraz lecę na badania
    Hej a do czego ta homocysteina 🙈

• milam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższony poziom homocysteiny może utrudniać zajście w ciążę i powodować wady cewy nerwowej. Ale jak nie masz mutacji MTHFR to nie wiem czy to jest też istotne. Generalnie lepiej nie mieć podwyższonej homocysteiny nie tylko w kontekście ciąży. Poczytaj może tu https://www.testdna.pl/homocysteina-czy-nalezy-sie-jej-bac/

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak tam sytuacja? Objawy nie odpuszczają? Byłaś jeszcze u lekarza albo robiłaś betę?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Monika jak tam sytuacja? Objawy nie odpuszczają? Byłaś jeszcze u lekarza albo robiłaś betę?
    Tak kochane byłam u lekarza, robiłam badania krwi i moczu bo nerki bolą, na usg jest zarodek 3,4 mm z bijącym serduszkiem, ale... Progestwron bardzo niski i beta przyrosła zle wiec zapewne tak jak w poprzedniej ciąży to są ostatnie chwile bijącego serduszka
    Wyniki wyszły mi bardzo zle, mam bakterie w moczu, Bazofile ponizej normy,MPV tez ponizej , objętość moczu tez zła, i jeszcze parę innych jest ponizej albo na granicy
    Mam malo dotlenione komorki narzady , jest mi zimno od kilku dni takze nie jest wesoło martwię się żebym nie wylądowała w szpitalu
    Prosiłam lekarza by mi nie pokazywał tego serduszka bo i tak jest mi ciezko , wiem ze nic z tego nie bedzie odwrociłam glowę 😢😢musze teraz?pomyslec o swoim zdrowiu

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Tak kochane byłam u lekarza, robiłam badania krwi i moczu bo nerki bolą, na usg jest zarodek 3,4 mm z bijącym serduszkiem, ale... Progestwron bardzo niski i beta przyrosła zle wiec zapewne tak jak w poprzedniej ciąży to są ostatnie chwile bijącego serduszka
    Wyniki wyszły mi bardzo zle, mam bakterie w moczu, Bazofile ponizej normy,MPV tez ponizej , objętość moczu tez zła, i jeszcze parę innych jest ponizej albo na granicy
    Mam malo dotlenione komorki narzady , jest mi zimno od kilku dni takze nie jest wesoło martwię się żebym nie wylądowała w szpitalu
    Prosiłam lekarza by mi nie pokazywał tego serduszka bo i tak jest mi ciezko , wiem ze nic z tego nie bedzie odwrociłam glowę 😢😢musze teraz?pomyslec o swoim zdrowiu
    Nie mów tak, jest serduszko jest nadzieja musisz spróbować myśleć pozytywnie a beta już później zwalnia więc sproboj patrzeć pozytywnie naprawdę trzymam mocno za ciebie kciuki żeby było wszystko dobrze

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, naprawdę nie wiem, co powiedzieć☹️.
    Ja w takiej sytuacji zachowałabym się dokładnie, jak Ty, tj. przestała wierzyć, ale może to nie jest dobre rozwiązanie 🤔
    Z całą pewnością musisz zadbać o siebie i się wyleczyć, bo przecież masz gromadkę słodziaków, które na Ciebie liczą i są od Ciebie zależne.
    Przytulam Cię mocno 🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane nie moze byc dobrze bo zarodek jest mlodszy az o dwa tygodnie a ja mam regularne okresy i wiem kiedy mam owulacje
    W poprzedniej ciąży bylo dokladnie tak samo nie bylo nic potem byl zarodek z serduszkiem ale beta byla marna a za tydzień juz serduszka nie bylo
    Wiem z e hcg nie bedzie sie juz tak podwajac jak na poczatku ale musi rosnac bo gonatropina az do funkcjonowania lożyska

• milam Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówi lekarz? Nie daje nadziei? Uczucie zimna jest akurat częste we wczesnej ciąży, tak jak uczucie senności. Postaraj się nie nastawiać negatywnie, przecież wcale nie musi być tak jak poprzednio

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dziś na usg
    Dzidzius żyje i ma już 18,8 mm. Nadrobił pięknie wszystko!
    Ale ryczałam

Nikola.1984, Nunia, Hekate42, Szimi, Niebieska Gwiazda, Maciejka🌸, Lady_Dior, sylvuś lubią tę wiadomość

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Mówiłam że będzie dobrze cały czas wierzyłam w ciebie i twoje maleństwo. Naprawdę bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Ja w sobotę mam połówkowe i też się boję bardzo że coś może wyjść nie tak

Akinom 59, Nunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Mówiłam że będzie dobrze cały czas wierzyłam w ciebie i twoje maleństwo. Naprawdę bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Ja w sobotę mam połówkowe i też się boję bardzo że coś może wyjść nie tak
    Trzymam kciuki kochanie i daj znać 😘❤

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Kochana ale cudowna wiadomość 🤗😍

A który to tydzień
    Ryczałabym pewnie tak samo jak Ty. Nic dziwnego.
    Teraz zdrówka dla Ciebie i maleństwa na dalsze tygodnie😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Kochana ale cudowna wiadomość 🤗😍

A który to tydzień
    Ryczałabym pewnie tak samo jak Ty. Nic dziwnego.
    Teraz zdrówka dla Ciebie i maleństwa na dalsze tygodnie😘
    8 tydzien

Nunia lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Monika!!! Cuda się zdarzają 😍😍😍❤️

Akinom 59, Nunia lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wiadomosci Monia. Byle Tak dalej ❤️❤️

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    8 tydzien
    A jaki progesteron?Super tak się cieszę.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jeju nie uwierzysz mi ale ja w to wierzyłam 😍😍😍 Nie umiałam nic napisać ale i nie chciałam współczuć, bo miałam nadzieję, że będzie dobrze i oby tak już pozostało kochana 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

sylvuś, Akinom 59 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A jaki progesteron?Super tak się cieszę.
    Gwiazdeczko nie wiem bo juz?nie sparawdzałam biorę lutagen 3×2

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ