Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata46 wrote:
    Karolinko, podali Ci normy od-do? Wygląda, po opisach, że masz dobre wyniki.
    Sprawdzałam w internecie ale są w innych jednostkach, w Anglii stosują widać inne.
    🙂
    FT3: 3.1 - 6.8 pmol/L
    TSH: 0.27 - 4.2 mIU/L
    TGAG: 0.0 - 115.0 kIU/L
    TPOAb: 0.0 - 34.0 kIU/L
    T4: 66.0 - 181.0 nmol/L
    FT4: 12.0 - 22.0 pmol/L
    Active B12: 37.5 - 188.0 pmol/L
    Ferritin: 13.0 - 150.0 ug/L
    Folate: 8.83 - 60.73 nmol/L
    Vitamin D 75.0 - 175.0 nmol/L Wydebila normy bo normalnie nie podaje je laboratorium 😍 wyslalam tedane do dietetyka klinicznego . Zobaczymy co Ona powie . W Anglii to co jest norma nie zawsze w Polsce jest ok szczegulnie jak chodzi o tarczyce🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 00:53

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • milam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie właśnie jak się jakiś fachowiec wypowie. Szkoda że nie masz homocysteiny. Daj znać co powie dietetyk. Ja też zaraz lecę na badania

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Najlepiej będzie właśnie jak się jakiś fachowiec wypowie. Szkoda że nie masz homocysteiny. Daj znać co powie dietetyk. Ja też zaraz lecę na badania
    Hej a do czego ta homocysteina 🙈

• milam Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyższony poziom homocysteiny może utrudniać zajście w ciążę i powodować wady cewy nerwowej. Ale jak nie masz mutacji MTHFR to nie wiem czy to jest też istotne. Generalnie lepiej nie mieć podwyższonej homocysteiny nie tylko w kontekście ciąży. Poczytaj może tu https://www.testdna.pl/homocysteina-czy-nalezy-sie-jej-bac/

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak tam sytuacja? Objawy nie odpuszczają? Byłaś jeszcze u lekarza albo robiłaś betę?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Monika jak tam sytuacja? Objawy nie odpuszczają? Byłaś jeszcze u lekarza albo robiłaś betę?
    Tak kochane byłam u lekarza, robiłam badania krwi i moczu bo nerki bolą, na usg jest zarodek 3,4 mm z bijącym serduszkiem, ale... Progestwron bardzo niski i beta przyrosła zle wiec zapewne tak jak w poprzedniej ciąży to są ostatnie chwile bijącego serduszka
    Wyniki wyszły mi bardzo zle, mam bakterie w moczu, Bazofile ponizej normy,MPV tez ponizej , objętość moczu tez zła, i jeszcze parę innych jest ponizej albo na granicy
    Mam malo dotlenione komorki narzady , jest mi zimno od kilku dni takze nie jest wesoło martwię się żebym nie wylądowała w szpitalu
    Prosiłam lekarza by mi nie pokazywał tego serduszka bo i tak jest mi ciezko , wiem ze nic z tego nie bedzie odwrociłam glowę 😢😢musze teraz?pomyslec o swoim zdrowiu

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Tak kochane byłam u lekarza, robiłam badania krwi i moczu bo nerki bolą, na usg jest zarodek 3,4 mm z bijącym serduszkiem, ale... Progestwron bardzo niski i beta przyrosła zle wiec zapewne tak jak w poprzedniej ciąży to są ostatnie chwile bijącego serduszka
    Wyniki wyszły mi bardzo zle, mam bakterie w moczu, Bazofile ponizej normy,MPV tez ponizej , objętość moczu tez zła, i jeszcze parę innych jest ponizej albo na granicy
    Mam malo dotlenione komorki narzady , jest mi zimno od kilku dni takze nie jest wesoło martwię się żebym nie wylądowała w szpitalu
    Prosiłam lekarza by mi nie pokazywał tego serduszka bo i tak jest mi ciezko , wiem ze nic z tego nie bedzie odwrociłam glowę 😢😢musze teraz?pomyslec o swoim zdrowiu
    Nie mów tak, jest serduszko jest nadzieja musisz spróbować myśleć pozytywnie a beta już później zwalnia więc sproboj patrzeć pozytywnie naprawdę trzymam mocno za ciebie kciuki żeby było wszystko dobrze

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, naprawdę nie wiem, co powiedzieć☹️.
    Ja w takiej sytuacji zachowałabym się dokładnie, jak Ty, tj. przestała wierzyć, ale może to nie jest dobre rozwiązanie 🤔
    Z całą pewnością musisz zadbać o siebie i się wyleczyć, bo przecież masz gromadkę słodziaków, które na Ciebie liczą i są od Ciebie zależne.
    Przytulam Cię mocno 🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane nie moze byc dobrze bo zarodek jest mlodszy az o dwa tygodnie a ja mam regularne okresy i wiem kiedy mam owulacje
    W poprzedniej ciąży bylo dokladnie tak samo nie bylo nic potem byl zarodek z serduszkiem ale beta byla marna a za tydzień juz serduszka nie bylo
    Wiem z e hcg nie bedzie sie juz tak podwajac jak na poczatku ale musi rosnac bo gonatropina az do funkcjonowania lożyska

• milam Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mówi lekarz? Nie daje nadziei? Uczucie zimna jest akurat częste we wczesnej ciąży, tak jak uczucie senności. Postaraj się nie nastawiać negatywnie, przecież wcale nie musi być tak jak poprzednio

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dziś na usg
    Dzidzius żyje i ma już 18,8 mm. Nadrobił pięknie wszystko!
    Ale ryczałam

Nikola.1984, Nunia, Hekate42, Szimi, Niebieska Gwiazda, nick nieaktualny, Lady_Dior, sylvuś lubią tę wiadomość

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Mówiłam że będzie dobrze cały czas wierzyłam w ciebie i twoje maleństwo. Naprawdę bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Ja w sobotę mam połówkowe i też się boję bardzo że coś może wyjść nie tak

nick nieaktualny, Nunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Mówiłam że będzie dobrze cały czas wierzyłam w ciebie i twoje maleństwo. Naprawdę bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Ja w sobotę mam połówkowe i też się boję bardzo że coś może wyjść nie tak
    Trzymam kciuki kochanie i daj znać 😘❤

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Kochana ale cudowna wiadomość 🤗😍

A który to tydzień
    Ryczałabym pewnie tak samo jak Ty. Nic dziwnego.
    Teraz zdrówka dla Ciebie i maleństwa na dalsze tygodnie😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Kochana ale cudowna wiadomość 🤗😍

A który to tydzień
    Ryczałabym pewnie tak samo jak Ty. Nic dziwnego.
    Teraz zdrówka dla Ciebie i maleństwa na dalsze tygodnie😘
    8 tydzien

Nunia lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ale ryczałam
    Monika!!! Cuda się zdarzają 😍😍😍❤️

nick nieaktualny, Nunia lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wiadomosci Monia. Byle Tak dalej ❤️❤️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    8 tydzien
    A jaki progesteron?Super tak się cieszę.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jeju nie uwierzysz mi ale ja w to wierzyłam 😍😍😍 Nie umiałam nic napisać ale i nie chciałam współczuć, bo miałam nadzieję, że będzie dobrze i oby tak już pozostało kochana 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

sylvuś, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A jaki progesteron?Super tak się cieszę.
    Gwiazdeczko nie wiem bo juz?nie sparawdzałam biorę lutagen 3×2

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ