Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • milam Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wspaniale! Mówiłam że nie musi być tak jak poprzednio 💪 Kalcia64 a ty masz już jakaś informację zwrotną o swoich wynikach?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witajcie staraczki. Jestem nowa na forum, ale podczytuje Was od bardzo dawna. Akinom, pamiętam jak zakładałas ten wątek, zastanawiałam się nawet czy wtedy nie napisać,ale jakoś zbrakło mi odwagi,czasu,weny... nie wiem ,ale jak zobaczyłam Twój ostatni wpis zapragnęłam Ci gorąco pogratulować💕!!! Trzymam kciuki przeogromnie!!!✊✊✊
    Ja jeszcze nie mam 40stu lat,ale czy mogę do Was dołączyć??😻
    Kilka słów o mnie,bo stopki jeszcze nie zdążyłam zrobić 😉 Mam 38 lat, mam dwóch synów (7,9) i zapragnęłam jeszcze trzeciego dzidziusia 👣 staraliśmy się 3 lata i nic ...w końcu w zeszłym roku zaskoczyło 💓 ale niestety....w 12 TC na wizycie dowiedziałam się że serduszko przestało bić 😭. Byłam załamana...odpuściliśmy temat, ale chyba nie da się oszukać i uciszyć instynktu macierzynskiego... pragnę tego dzieciątka i znów walczymy!!! Szukam grona wsparcia by razem cieszyć się i płakać 😊
    Przyjmiecie mnie??🤗

Akinom 59, Niebieska Gwiazda, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Dzień dobry, witajcie staraczki. Jestem nowa na forum, ale podczytuje Was od bardzo dawna. Akinom, pamiętam jak zakładałas ten wątek, zastanawiałam się nawet czy wtedy nie napisać,ale jakoś zbrakło mi odwagi,czasu,weny... nie wiem ,ale jak zobaczyłam Twój ostatni wpis zapragnęłam Ci gorąco pogratulować💕!!! Trzymam kciuki przeogromnie!!!✊✊✊
    Kilka słów o mnie,bo stopki jeszcze nie zdążyłam zrobić 😉 Mam 38 lat, mam dwóch synów (7,9) i zapragnęłam jeszcze trzeciego dzidziusia 👣 staraliśmy się 3 lata i nic ...w końcu w zeszłym roku zaskoczyło 💓 ale niestety....w 12 TC na wizycie dowiedziałam się że serduszko przestało bić 😭. Byłam załamana...odpuściliśmy temat, ale chyba nie da się oszukać i uciszyć instynktu macierzynskiego... pragnę tego dzieciątka i znów walczymy!!! Szukam grona wsparcia by razem cieszyć się i płakać 😊
    Przyjmiecie mnie??🤗
    Miło cie poznac

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    No i wspaniale! Mówiłam że nie musi być tak jak poprzednio 💪 Kalcia64 a ty masz już jakaś informację zwrotną o swoich wynikach?
    no na tarczyce to dodalam ale bede te wyniki konsultowac z dietetykiem klinicznym mam konsultacje online 29 kwietnia. Co do nietolerancji pokarmowych to mam duza nietolerancje glutenu plus srednia nietolerancje laktozy. Mam zaniski poziom cynku I selenu. Mam za niski poziom kwasu foliowego i jakiejs witaminy b3 chyba to witamina PP. Dzis zrobilam zakupy na suplementacje poprawy jakosci jajeczek . Wlasnie czytam ksiazke It start from the egg. Tam jest rozpis co uzywac zeby jakosc sie poprawila. Fajna ksiazka mam ja po angielsku. Ale ostatnio na fb dotrwałam kotki skrypt po polsku . Wkleję wam https://lookaside.fbsbx.com/file/It-starts-with-the-egg--punkty-po-polsku%20%281%29.pdf?token=AWwi9Zwc9_vT71C6QTXZ3aN01epoqXnvw3CGcL296xc-CBYF0AGFmAfJN6PJvBMyJ7el4kdk_TETTPUMofWYamGJZw31FshxVraBPkhorYMOOv8g8N9wanp4KF7rbP08xL0pjHiRoQufZF39ZdtlfQVtP08GZMzLz_GM1L-dj9OsqeImm4pPX39ikXmnjhsJiodINft8pDQmqC64OHo2BScV

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maciejko🙂
    Powodzenia👍✊

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Przyjmiecie mnie??🤗
    Droga Maciejko oczywiście że tak kochana!witam cię przeogromnie i rozgościć się
    Bierzesz jakieś leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie 😘 ale chyba nie mogło być inaczej,bo jak tak Was czytałam co jakiś czas to zawsze tutaj tak ciepło i rodzinnie😍
    Co do leków; biorę eutyrox. Poprzednia gin. stwierdziła że mogła być to przyczyna utraty dzieciątka.wynik badania krwi potwierdził niedoczynność tarczycy. Leczenie przyniosło spadek TSH do 0,9. Miałam też plamienia przed okresem,ale dwóch ginow olało temat,a trzeci zalecił castangus. Kwas foliowy,witaminy c i d. I to wszystko. Przez chwilę brałam inozytol,ale z moich obserwacji opóźniał mi owulację, więc zrezygnowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich wyliczeń to już jakiś 50ty cykl z białym testem...😟
    Teraz jestem 5 dni po ovu i jakoś słabo psychicznie znoszę kolejne czekanie😐
    Wiek nie pomaga, ale Wasze historię dają mi nadzieję 🦋

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie 😘 ale chyba nie mogło być inaczej,bo jak tak Was czytałam co jakiś czas to zawsze tutaj tak ciepło i rodzinnie😍
    Co do leków; biorę eutyrox. Poprzednia gin. stwierdziła że mogła być to przyczyna utraty dzieciątka.wynik badania krwi potwierdził niedoczynność tarczycy. Leczenie przyniosło spadek TSH do 0,9. Miałam też plamienia przed okresem,ale dwóch ginow olało temat,a trzeci zalecił castangus. Kwas foliowy,witaminy c i d. I to wszystko. Przez chwilę brałam inozytol,ale z moich obserwacji opóźniał mi owulację, więc zrezygnowałam.
    No to prawda inozytol niektorym pomaga a niektorym lubi namieszać , a jod z selenem kochanie bierzesz? Polecam na tarczycę

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka tez Cię serdecznie witam😄
    Żadna z nas nie lubi niepowodzeń ale nadzieja zawsze istnieje. I na tym forum są tutaj dziewczyny, które mogą być przykładem.

Trzymamy kciuki za owocne starania🤗

Maciejka🌸, Akinom 59 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Mi przyspieszył owulację nac i w tym cyklu po wielu latach starań po kilku bochemicznych zaszlam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam NAC

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja też brałam NAC
    Jak długo ?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja też brałam NAC
    Czyli jakby nie patrzeć to ten nac ma jednak jakieś dobre działanie. Mam na pozbyciu prawie całe opakowanie jakby któraś chciała

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Czyli jakby nie patrzeć to ten nac ma jednak jakieś dobre działanie. Mam na pozbyciu prawie całe opakowanie jakby któraś chciała
    Ja!!😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że nagle ten cykl przyniesie mi szczęście 💕😉

Gosia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z Wami moimi ostatnimi rozmyślaniami...ciekawa jestem jakie Wy macie przemyślenia/doświadczenia w tym temacie? Moi synowie to już spore chłopaki(7,9) i czasem się boję jak to będzie jeśli się uda, czy coś pamiętam czy dam radę fizycznie i psychicznie z takim maleństwem,jak zmieni się nasze życie? itp...
    Taka jestem trochę myślicielka,wybaczcie😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Mi przyspieszył owulację nac i w tym cyklu po wielu latach starań po kilku bochemicznych zaszlam
    Gratuluję 💓 u Ciebie to już połowa ciąży,prawda? Jak samopoczucie? Pewnie już gdzieś napisałaś,ale wszystkiego raczej nie uda mi się doczytać 😉

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Ja!!😃[/QUOTE zaproś mnie do przyjaciółek to się dogadamy to ci wyślę, w opakowaniuu jest jeszcze jakieś 80 tabletek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    No to prawda inozytol niektorym pomaga a niektorym lubi namieszać , a jod z selenem kochanie bierzesz? Polecam na tarczycę
    Nie brałam takiego zestawu,czy to nie będzie się gryzło jakoś z eutyrox'em?

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ