Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kazal mi gin przyjsc miedzy 11 a 13 tygodniem ale do 10 tygodnia trzeba założyc kartę ciąży
    Założy Ci później - skoro stwierdził ciąże, to się nie przejmuj brakiem karty.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • milam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziewczyny jestem po połówkowym i zdrowa dziewczynka
    Nikola gratulacje, wspaniała wiadomość!

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa, 9dpo temperatura spada, na teście biało. Znaczy przyjdzie mi wziąć tą drugą dawkę szczepionki.
    Chciałam was dopytać o ten inozytol bo zauważyłam że sporo osób go bierze, poczytałam trochę w necie. To jest na receptę? Moja ginekolog mi nic nie przepisuje poza Wit B12, kwasem foliowym i ostatnio koenzym Q10 dla mnie i męża, ale jeszcze nie zdążyłam kupić. Podpowiedzcie coś w sprawie inozytolu, to zalecenie lekarza czy same sobie zalecacie?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    U mnie dupa, 9dpo temperatura spada, na teście biało. Znaczy przyjdzie mi wziąć tą drugą dawkę szczepionki.
    Chciałam was dopytać o ten inozytol bo zauważyłam że sporo osób go bierze, poczytałam trochę w necie. To jest na receptę? Moja ginekolog mi nic nie przepisuje poza Wit B12, kwasem foliowym i ostatnio koenzym Q10 dla mnie i męża, ale jeszcze nie zdążyłam kupić. Podpowiedzcie coś w sprawie inozytolu, to zalecenie lekarza czy same sobie zalecacie?
    Ja brałam sama, zachęcona relacjami innych forumowiczek,ale byłam zawiedziona... przesunęła mi się ovu x 13 na 21 DC... Mam inozytol na zbyciu, jeśli chcesz mogę Ci wysłać,to sobie spróbujesz jak podziała na Ciebie 😊

milam lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:

Ja biorę ovarin, tam w składzie jest też inozytol i kwas foliowy oraz B12 w formie metylowanej. Myślę, że warto.

milam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Inozytol sama kupukje na internecie polecam

milam lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka na razie dziękuję, wczoraj kupiłam jakiś suplement, zalecony co prawda dla mojego męża przez dietetyczkę kliniczną, ale chyba będę mu podbierać bo tam w składzie też jest inozytol. b-right z jarrow.

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ale się rozpisalyscie . Gratulacje dla pan z zielonymi kreseczkami . Umnie w tym cyklu samopoczucie tragiczne od owulacji chodzę wściekła i razdrazniona . Owiele lepiej się czułam w cyklach z letrozolum fakt ze dni kiedy brałam labletki były średnie ale przynajmniej po ovulce nie było tych skoków nastrojów . Chociaż ostatni cykl był jak dlamnie bezowulacyjny . Wkoncu po ponad 3miesiecy udało mi się wskoczyć w stara rutynę treningowa .. przynajmniej tak sienie koncentruje na staraniach i symptomach .. Od świat 4 kg przybyło i trochę miesnie mi się schowały ..

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Maciejka na razie dziękuję, wczoraj kupiłam jakiś suplement, zalecony co prawda dla mojego męża przez dietetyczkę kliniczną, ale chyba będę mu podbierać bo tam w składzie też jest inozytol. b-right z jarrow.
    Nie ma problemu,jakby coś to pisz śmiało 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia super,że wracasz do treningu!! Mi też brakuje regularnego ruchu, ale zawsze w drugiej fazie cyklu odpuszczam...bo mam głupie myśli, że to może źle wpłynąć na ewentualną implantację 😲i tak sobie już na nią czekam...czwarty rok a ćwiczenia niestety w odstawce🙃 ale powoli chyba się jednak przełamie!
    Powodzenia 😉

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Kalcia super,że wracasz do treningu!! Mi też brakuje regularnego ruchu, ale zawsze w drugiej fazie cyklu odpuszczam...bo mam głupie myśli, że to może źle wpłynąć na ewentualną implantację 😲i tak sobie już na nią czekam...czwarty rok a ćwiczenia niestety w odstawce🙃 ale powoli chyba się jednak przełamie!
    Powodzenia 😉
    Hej kochana . Myśle ze powinnaś wrócić do treningow . Ja jestem mama 5 dzieci . A od 12 lat ćwiczę nawet startowałam w zawodach fitnes w Anglii 8 lat temu i po tym jeszcze urodziłam 2ke dzieci w czwartej ciąży do 5miesiąca jeździłam do pracy na rowerze . A powiem ci ze ciąże to dlamnie okres gdzie zawsze idę w górę po 20-30 kg . Tak ze średnia waga umnie na koniec ciąży dobijają do 90kg . 🙈❤️😻

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kochana . Myśle ze powinnaś wrócić do treningow . Ja jestem mama 5 dzieci . A od 12 lat ćwiczę nawet startowałam w zawodach fitnes w Anglii 8 lat temu i po tym jeszcze urodziłam 2ke dzieci w czwartej ciąży do 5miesiąca jeździłam do pracy na rowerze . A powiem ci ze ciąże to dlamnie okres gdzie zawsze idę w górę po 20-30 kg . Tak ze średnia waga umnie na koniec ciąży dobijają do 90kg . 🙈❤️😻
    Kalciu!!wow!! Gratuluję 😃, bardzo to motywujące, dzięki 😊 miłego dnia dziewczynki😘

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:

Masz rację I super, że wróciłaś na drogę powrotu do regularnych treningów. Jak wiesz, ja aktualnie przemalowuje każdy mebel w mieszkaniu 😂😂, ale pogoda nawołuje, by też powrócić do wyjść na zewnątrz. Intensywne bieganie odpada, bo mam w złej kondycji stawy, ale marszo przebieżki, jak najbardziej wchodzą w grę. Tak tak, nasza Korlinka to cudowna mama małej gromadki i kobieta z pasją, a to też ważne 😘.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam do ruchu- jeżdżę na rowerze, wczoraj 15 km, dziś po pracy tez planuję popedałować.
    Sport, w rozsądnych dawkach jest bezpieczny nawet w ciąży, oczywiscie jeśli nie ma przeciwskazań.
    Dzisiaj 28dc, ciekawe ile tym razem, z racji zabiegu przyjdzie mi czekać 🤔
    Miłego dnia😘

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwiczenia sa popmcne przy staranich. Wiadomo ze intensywnosc treningow i czestotliwosc trzeba przystosowac do swojej kondycji fizycznej 😍 Ale dzieki cwiczeniu poprawiamy krazenie krwi ktore jest pomocne np przy implantacji 😍😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata46 wrote:
    Masz rację I super, że wróciłaś na drogę powrotu do regularnych treningów. Jak wiesz, ja aktualnie przemalowuje każdy mebel w mieszkaniu 😂😂, ale pogoda nawołuje, by też powrócić do wyjść na zewnątrz. Intensywne bieganie odpada, bo mam w złej kondycji stawy, ale marszo przebieżki, jak najbardziej wchodzą w grę. Tak tak, nasza Korlinka to cudowna mama małej gromadki i kobieta z pasją, a to też ważne 😘.
    Kochana moja dziękuje za dobre słowo ❤️❤️❤️

• milam Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Monika, kiedy masz wizytę? Maciejka czy ty już testowałaś w tym cyklu? A Kalcia?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Maciejka 😊 masz już test za sobą ❓😊

Ja Was podziwiam za ćwiczenia, bo ja się niestety zapuściłam 🙈 Moja kondycja wynosi mniej niż zero od kiedy urodziłam córkę 🙈

Hekate42 kochana a Ty będziesz szybciej przystępować do starań, czy jednak odpuszczasz na pół roku ❓ Beta już spadła do 0❓ Tak, czy siak trzymam kciuki 😌😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Jak tam Monika, kiedy masz wizytę? Maciejka czy ty już testowałaś w tym cyklu? A Kalcia?
    Umnie dopiero 7dpo . Temperatura idzie powoli w górę. Pozamawialam nowe suplementy Ubiquinol CoQ10 to ten lepiej przyswajalny Qenzym i Dhea . A tak pozatym to zero jakiś symptomów . 😂🙈😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Właśnie Maciejka 😊 masz już test za sobą ❓😊

Ja Was podziwiam za ćwiczenia, bo ja się niestety zapuściłam 🙈 Moja kondycja wynosi mniej niż zero od kiedy urodziłam córkę 🙈

Hekate42 kochana a Ty będziesz szybciej przystępować do starań, czy jednak odpuszczasz na pół roku ❓ Beta już spadła do 0❓ Tak, czy siak trzymam kciuki 😌😘
    hej kochana jak tam samopoczuci . U ciebie to już połowa ciąży 😍🍀💚

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ