X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kazal mi gin przyjsc miedzy 11 a 13 tygodniem ale do 10 tygodnia trzeba założyc kartę ciąży
    Założy Ci później - skoro stwierdził ciąże, to się nie przejmuj brakiem karty.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • milam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziewczyny jestem po połówkowym i zdrowa dziewczynka
    Nikola gratulacje, wspaniała wiadomość!

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa, 9dpo temperatura spada, na teście biało. Znaczy przyjdzie mi wziąć tą drugą dawkę szczepionki.
    Chciałam was dopytać o ten inozytol bo zauważyłam że sporo osób go bierze, poczytałam trochę w necie. To jest na receptę? Moja ginekolog mi nic nie przepisuje poza Wit B12, kwasem foliowym i ostatnio koenzym Q10 dla mnie i męża, ale jeszcze nie zdążyłam kupić. Podpowiedzcie coś w sprawie inozytolu, to zalecenie lekarza czy same sobie zalecacie?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    U mnie dupa, 9dpo temperatura spada, na teście biało. Znaczy przyjdzie mi wziąć tą drugą dawkę szczepionki.
    Chciałam was dopytać o ten inozytol bo zauważyłam że sporo osób go bierze, poczytałam trochę w necie. To jest na receptę? Moja ginekolog mi nic nie przepisuje poza Wit B12, kwasem foliowym i ostatnio koenzym Q10 dla mnie i męża, ale jeszcze nie zdążyłam kupić. Podpowiedzcie coś w sprawie inozytolu, to zalecenie lekarza czy same sobie zalecacie?
    Ja brałam sama, zachęcona relacjami innych forumowiczek,ale byłam zawiedziona... przesunęła mi się ovu x 13 na 21 DC... Mam inozytol na zbyciu, jeśli chcesz mogę Ci wysłać,to sobie spróbujesz jak podziała na Ciebie 😊

milam lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:

Ja biorę ovarin, tam w składzie jest też inozytol i kwas foliowy oraz B12 w formie metylowanej. Myślę, że warto.

milam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Inozytol sama kupukje na internecie polecam

milam lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka na razie dziękuję, wczoraj kupiłam jakiś suplement, zalecony co prawda dla mojego męża przez dietetyczkę kliniczną, ale chyba będę mu podbierać bo tam w składzie też jest inozytol. b-right z jarrow.

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ale się rozpisalyscie . Gratulacje dla pan z zielonymi kreseczkami . Umnie w tym cyklu samopoczucie tragiczne od owulacji chodzę wściekła i razdrazniona . Owiele lepiej się czułam w cyklach z letrozolum fakt ze dni kiedy brałam labletki były średnie ale przynajmniej po ovulce nie było tych skoków nastrojów . Chociaż ostatni cykl był jak dlamnie bezowulacyjny . Wkoncu po ponad 3miesiecy udało mi się wskoczyć w stara rutynę treningowa .. przynajmniej tak sienie koncentruje na staraniach i symptomach .. Od świat 4 kg przybyło i trochę miesnie mi się schowały ..

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Maciejka na razie dziękuję, wczoraj kupiłam jakiś suplement, zalecony co prawda dla mojego męża przez dietetyczkę kliniczną, ale chyba będę mu podbierać bo tam w składzie też jest inozytol. b-right z jarrow.
    Nie ma problemu,jakby coś to pisz śmiało 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia super,że wracasz do treningu!! Mi też brakuje regularnego ruchu, ale zawsze w drugiej fazie cyklu odpuszczam...bo mam głupie myśli, że to może źle wpłynąć na ewentualną implantację 😲i tak sobie już na nią czekam...czwarty rok a ćwiczenia niestety w odstawce🙃 ale powoli chyba się jednak przełamie!
    Powodzenia 😉

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Kalcia super,że wracasz do treningu!! Mi też brakuje regularnego ruchu, ale zawsze w drugiej fazie cyklu odpuszczam...bo mam głupie myśli, że to może źle wpłynąć na ewentualną implantację 😲i tak sobie już na nią czekam...czwarty rok a ćwiczenia niestety w odstawce🙃 ale powoli chyba się jednak przełamie!
    Powodzenia 😉
    Hej kochana . Myśle ze powinnaś wrócić do treningow . Ja jestem mama 5 dzieci . A od 12 lat ćwiczę nawet startowałam w zawodach fitnes w Anglii 8 lat temu i po tym jeszcze urodziłam 2ke dzieci w czwartej ciąży do 5miesiąca jeździłam do pracy na rowerze . A powiem ci ze ciąże to dlamnie okres gdzie zawsze idę w górę po 20-30 kg . Tak ze średnia waga umnie na koniec ciąży dobijają do 90kg . 🙈❤️😻

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej kochana . Myśle ze powinnaś wrócić do treningow . Ja jestem mama 5 dzieci . A od 12 lat ćwiczę nawet startowałam w zawodach fitnes w Anglii 8 lat temu i po tym jeszcze urodziłam 2ke dzieci w czwartej ciąży do 5miesiąca jeździłam do pracy na rowerze . A powiem ci ze ciąże to dlamnie okres gdzie zawsze idę w górę po 20-30 kg . Tak ze średnia waga umnie na koniec ciąży dobijają do 90kg . 🙈❤️😻
    Kalciu!!wow!! Gratuluję 😃, bardzo to motywujące, dzięki 😊 miłego dnia dziewczynki😘

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:

Masz rację I super, że wróciłaś na drogę powrotu do regularnych treningów. Jak wiesz, ja aktualnie przemalowuje każdy mebel w mieszkaniu 😂😂, ale pogoda nawołuje, by też powrócić do wyjść na zewnątrz. Intensywne bieganie odpada, bo mam w złej kondycji stawy, ale marszo przebieżki, jak najbardziej wchodzą w grę. Tak tak, nasza Korlinka to cudowna mama małej gromadki i kobieta z pasją, a to też ważne 😘.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam do ruchu- jeżdżę na rowerze, wczoraj 15 km, dziś po pracy tez planuję popedałować.
    Sport, w rozsądnych dawkach jest bezpieczny nawet w ciąży, oczywiscie jeśli nie ma przeciwskazań.
    Dzisiaj 28dc, ciekawe ile tym razem, z racji zabiegu przyjdzie mi czekać 🤔
    Miłego dnia😘

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwiczenia sa popmcne przy staranich. Wiadomo ze intensywnosc treningow i czestotliwosc trzeba przystosowac do swojej kondycji fizycznej 😍 Ale dzieki cwiczeniu poprawiamy krazenie krwi ktore jest pomocne np przy implantacji 😍😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata46 wrote:
    Masz rację I super, że wróciłaś na drogę powrotu do regularnych treningów. Jak wiesz, ja aktualnie przemalowuje każdy mebel w mieszkaniu 😂😂, ale pogoda nawołuje, by też powrócić do wyjść na zewnątrz. Intensywne bieganie odpada, bo mam w złej kondycji stawy, ale marszo przebieżki, jak najbardziej wchodzą w grę. Tak tak, nasza Korlinka to cudowna mama małej gromadki i kobieta z pasją, a to też ważne 😘.
    Kochana moja dziękuje za dobre słowo ❤️❤️❤️

• milam Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Monika, kiedy masz wizytę? Maciejka czy ty już testowałaś w tym cyklu? A Kalcia?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Maciejka 😊 masz już test za sobą ❓😊

Ja Was podziwiam za ćwiczenia, bo ja się niestety zapuściłam 🙈 Moja kondycja wynosi mniej niż zero od kiedy urodziłam córkę 🙈

Hekate42 kochana a Ty będziesz szybciej przystępować do starań, czy jednak odpuszczasz na pół roku ❓ Beta już spadła do 0❓ Tak, czy siak trzymam kciuki 😌😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Jak tam Monika, kiedy masz wizytę? Maciejka czy ty już testowałaś w tym cyklu? A Kalcia?
    Umnie dopiero 7dpo . Temperatura idzie powoli w górę. Pozamawialam nowe suplementy Ubiquinol CoQ10 to ten lepiej przyswajalny Qenzym i Dhea . A tak pozatym to zero jakiś symptomów . 😂🙈😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Właśnie Maciejka 😊 masz już test za sobą ❓😊

Ja Was podziwiam za ćwiczenia, bo ja się niestety zapuściłam 🙈 Moja kondycja wynosi mniej niż zero od kiedy urodziłam córkę 🙈

Hekate42 kochana a Ty będziesz szybciej przystępować do starań, czy jednak odpuszczasz na pół roku ❓ Beta już spadła do 0❓ Tak, czy siak trzymam kciuki 😌😘
    hej kochana jak tam samopoczuci . U ciebie to już połowa ciąży 😍🍀💚

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ