Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki bo o 13 mam. Sprawę z byłym mężem cała się trzęsę brxuch mnie boli boję się żeby nic się nie stalo

Nikola, postaraj się nie denerwować.
    Kto jak kto, ale ja to wiem najlepiej, że to może być baaardzo trudne...

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola trzymam kciuki, zeby bylo spokojnie.
    Łatwo powiedzieć nie stresuj się, ale to dla Twojego dobra.
    Ja też przechodziłam takie sprawy oj cholernie trudno zachować spokój ✊💪

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki bo o 13 mam. Sprawę z byłym mężem cała się trzęsę brxuch mnie boli boję się żeby nic się nie stalo
    Jestem z tobą tez kiedys przezcto przechodzilamcdaj znac jak poszlo

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Cała rozprawę łzy mi kąpały. Na szczęście synowie powiedzieli jakim jest człowiekiem i na dzień dzisiejszy kontakty i władza rodzicielska została mu zawieszona do następnej rozprawy. Oby wszystko się powiodło ale ile nerwów łez mnie to kosztuje. Szukam teraz serduszka detektorem bo się bardzo martwie

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Cała rozprawę łzy mi kąpały. Na szczęście synowie powiedzieli jakim jest człowiekiem i na dzień dzisiejszy kontakty i władza rodzicielska została mu zawieszona do następnej rozprawy. Oby wszystko się powiodło ale ile nerwów łez mnie to kosztuje. Szukam teraz serduszka detektorem bo się bardzo martwie
    🤗🤗🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze nie denerwuj sie , masz dzieci i to jest mega wsparcie i poczucie ze nie jestes sama.Ze masz dla kogo żyć
    Teraz gleboki odech i spokój

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Bedzie dobrze nie denerwuj sie , masz dzieci i to jest mega wsparcie i poczucie ze nie jestes sama.Ze masz dla kogo żyć
    Teraz gleboki odech i spokój
    Dziękuję. Wszystko się odbija na ciąży boli mnie mocno brzuch i leżę. A co u ciebie jak się czujesz? Powtarzalas betę?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola super wiesci ❤️❤️ Jak tam samopoczucie kobitki. W Polsce chyba zimno🥶 Mnie przeziebienie rozlozylo na łopatki . Dzisaj już lepiej na szczęście to nie COVID mam testy do domowego sprawdzenia i naszczescie negatywy . Laboratorium już otrzymało moja krew czekam teraz na wynik . Jutro o 16:30 wizyta u nowego ginekologa . Ciekawe co on mi powie na moje stare wyniki . W nowym cyklu i tak teraz wszystko powtórzę . Brzuch mnie boli dzisaj z nerwów . Monia jak tam wszystko ok 😍😊

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dziękuję. Wszystko się odbija na ciąży boli mnie mocno brzuch i leżę. A co u ciebie jak się czujesz? Powtarzalas betę?
    Bierz nospę , pij meliskę,i staraj się myśleć tylko o miłych rzeczach, pomyśl o swoim maleństwie,ono też jest spięte,czuje to samo co ty
    Ja jestem przeziębiona,tak dziś ostatnia a zarazem decydującą beta,strach ogromny ,ale nic nie mogę no! Od wczoraj się już nastawiam na najgorsze i prosze Boga by jakoś godnie to przyjąć na klatę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Bierz nospę , pij meliskę,i staraj się myśleć tylko o miłych rzeczach, pomyśl o swoim maleństwie,ono też jest spięte,czuje to samo co ty
    Ja jestem przeziębiona,tak dziś ostatnia a zarazem decydującą beta,strach ogromny ,ale nic nie mogę no! Od wczoraj się już nastawiam na najgorsze i prosze Boga by jakoś godnie to przyjąć na klatę
    Kochana, mocno wierzę, że tym razem będzie dobrze!

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Moniczko, trzymam mocno zaciśnięte ✊✊✊
    Daj znać - jak beta.
    Kalcia- a Ty po wizycie podziel się wrażeniami.
    Miłego dnia😘

😇11.02.2021 r.
  • adriette Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Wiem . Zakupilam NAC jak narazie. Czy ktora z was ma doswiadczenie z DEAH : to dosc popularny suplement na Amerykanskich stronach dla staraczek 😂🙈❤️
    Ja biorę dhea, choć póki co efektów brak. Podobno wpływa na poprawę komórek i zalecają przed in vitro. Dziewczyny z forum " in vitro z niskim amh" o tym pisały. Ja brałam dhea eljot lub biosteron i to są leki. Ostatnio trudno dostać więc biorę Novostellę. Ale wszystkie trzy mają tą samą substancję czynną.

AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adriette wrote:
    Ja biorę dhea, choć póki co efektów brak. Podobno wpływa na poprawę komórek i zalecają przed in vitro. Dziewczyny z forum " in vitro z niskim amh" o tym pisały. Ja brałam dhea eljot lub biosteron i to są leki. Ostatnio trudno dostać więc biorę Novostellę. Ale wszystkie trzy mają tą samą substancję czynną.
    Dziekuje za info . Narazie biore Nac od tygonia biore tez inofem weatgrass i witaminy 😂😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Moniczko, trzymam mocno zaciśnięte ✊✊✊
    Daj znać - jak beta.
    Kalcia- a Ty po wizycie podziel się wrażeniami.
    Miłego dnia😘
    Dam znac wieczorem co mi powiedzial . Ale mysle ze kaze znowu powtórzyć hormony wszystkie . Man nadzieje ze wynik AMH będę mieć przed wizyta :)

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Czekamy na wieści będą dobre 💚💚💚

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Kochana, mocno wierzę, że tym razem będzie dobrze!
    Moja droga ja też wierzę, ze teraz będzie dobrze🥰
    Jak milo czytać, ze forum tetni życiem.
    A ja ciągle w zawieszeniu w takiej "poczekalni".
    Im więcej w Was optymizmu, tym ja mam większe checi próbować pod koniec kwietnia.
    Może jak przyjdzie wiosna to całkiem doda mi skrzydeł.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło.
    Leci ze mnie na potęgę, a bólu takiego jeszcze nigdy nie miałam 🙄

😇11.02.2021 r.
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate Współczuję bólu 😐 Dobrze, że przyszedł okres, bo wiem jak kobieta czeka a nie przychodzi, to też potrafi frustrować... Oby ból szybko minął😘

Moniś kciuki zacisnięte 🤞🏻 Wierzę, że tym razem będzie dobrze☺️

Nunia jeśli możesz działać to nie zwlekaj kochana🙂 Jeśli tylko masz siły i chęci, to się starajcie😃 Nigdy nie wiadomo a szansę zawsze warto wykorzystać ☺️

Kalcia kciuki za wizytę i amh🤞🏻

Nikola1984 współczuję bardzo takich przeżyć. Mam nadzieję, że już nie będziesz musiała się tak stresować. Pamiętaj, że na tym etapie ciąży Twoje dziecko czuje się tak jak Ty, dlatego staraj się uśmiechać, myśleć pozytywnie 😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    U mnie się zaczęło.
    Leci ze mnie na potęgę, a bólu takiego jeszcze nigdy nie miałam 🙄
    O to dobrze, że @ przyszla, bo się naczekałaś.
    Podobno 2 @ po poronieniu mogą być dosyć obfite. Ja aż takiego bólu nie miałam choć trochę uprzedzali też.
    Teraz już przychodzisz na "dobrą stronę ".😊

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    O to dobrze, że @ przyszla, bo się naczekałaś.
    Podobno 2 @ po poronieniu mogą być dosyć obfite. Ja aż takiego bólu nie miałam choć trochę uprzedzali też.
    Teraz już przychodzisz na "dobrą stronę ".😊
    zgadza się.
    Lady, nie piszesz u nas co u Ciebie?

😇11.02.2021 r.
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ