Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wlasnie wracam z toalety i zauwazylam na papierze toaletowym mega rozciagliwy sluz. Takie bialko kurze... Oczywiscie zaznaczylam na wykresie i OF zmienil mi wyznaczona owulacje na linie przerywana... Co o tym myslicie? Tak chyba czasem bywa przed okresem, co?
-
hejka
ja tez dolacze staramy sie o 2 dzidzie od 3 lat. corka ma juz ukonczone 5..Mama Nadi Moje cudo 3.9.2011rok.
starania o 2 dzidzie od 2013 roku.
od 23.11.2016 duphason zmiana ginekologa.Diagnoza zbyt krótki cykl po owulacji. Mnóstwo badan zaleconych. -
Witajcie kobietki. Zaglądam regularnie, czytam Was i bardzo to wciaga, na dzień testowania czekam jakbym na swój czekała hi hi mam 31lat 8letnia córkę i z moim partnerem staramy się o dziecko (jego pierwsze). Wykryto u mnie miesniaka na zewn. Str. Macicy (usunięcie jej wiąże się ze zniszczeniem macicy. Gin dal mi jeszcze 3 miesiące na ciążę. Czuje presję mimo że wykres nie wyznaczył mi jeszcze ovu myślę że wczoraj miałam owu cykle co 30dni. Czekam z testem do 16.12 planowanej @.z poprzednią córka tydzień po @ kreska była ledwo widoczna na kilku testach. Powodzenia życzę i optymizmu. Emilia10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Witaj Mami30
Ja tez mam 5 letnie dziecko ale synka który u Ciebie dc ? 3 lata to sporo ale mam nadzieje ze z nami bedzie Ci raźniej
Existens witaj
Fajnie ze podoba Ci się post i postanowilas dolaczyc nie dziwie sie ze masz presje 3 miesiące to niewiele ale bede trzymać kciuki zeby się udalo
Testujemy razem ja mam termin 15.12Existenz lubi tę wiadomość
-
U mnie ani okresu ani ciąży. 31 dc i cisza . Zawsze kilka dni przed @ miałam plamienia. Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, nie z porannego moczu ale z córką miałam już w tym czasie wyraźne dwie kreski. Jeszcze tylko jakiegoś torbiela mi brakuje
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Cześć,
to może i ja dołączę. Mimo, że mam już synka (6 lat) to czuję się bardzo początkująca w kwestii starań. Z mężem jakoś w czerwcu postanowiliśmy, że to może dobry moment na drugie dziecko (choć jego pierwsze) i tak działamy, działamy i nic...
Niby to tylko kilka cykli, ale mnie już nachodzą lęki co tam mogło się zmienić u mnie przez te 6 lat, że nie wychodzi (za pierwszym razem wyszło od razu - wręcz niespodziewanie:-)
Wiem, że może powinnam jakieś poważniejsze badania zrobić, ale właśnie boję się, że coś poważnego wyjdzie...Starania od czerwca 2016
Syn - 2011 r. -
Hej, witam wszystkie nowe dziewczyny
Padam po dzisiejszym dniu, wpadłam tylko napisać, że beta dzisiaj 161 Muszę tylko wytrzymać do 12 grudnia do wizyty, a główka mi już oczywiście pracuje, bo mam bóle jak na @...
Rozsylam wirusy! Do jutraKasiula09, Cytrynaaa, Terraska lubią tę wiadomość
-
ale.ale wrote:Hej, witam wszystkie nowe dziewczyny
Padam po dzisiejszym dniu, wpadłam tylko napisać, że beta dzisiaj 161 Muszę tylko wytrzymać do 12 grudnia do wizyty, a główka mi już oczywiście pracuje, bo mam bóle jak na @...
Rozsylam wirusy! Do jutra
Super to juz oficjalnie gratuluje
U mnie nadal cisza tempka wysoko wiec by moglo juz tak zostac -
Witam nowe dziewczyny...
U mnie bez zmian....Czyli temperatura wogóle nie rośnie, śluzu brak...
Za godzinę idę na USG i ciekawe czy coś tam będzie widać (w sensie pęcherzyk jakiś).
Wczoraj moją 2-latkę wyrwał ze snu jakiś ból...mówiła że głowka ją boli...przez 30 min płakała, więc dałam jej Ibuprofen...Ale ciągle myślę, co to mógłby być za ból...i jestem troche zmartwiona...(na pewno to nie od zębów bo ma już komplet)...kurde....ciekawe co dziś dzień przyniesie...bo rano wstała zadowolona... -
Theagnes, daj znac po wizycie co tam lekarz wymyslil. Trzymam niezmiennie bardzo mocno kciuki
ale.ale - I tak ma byc Super kochana, moje gratulacje raz jeszcze - wpadaj z takimi nowinami jak najczesciej
kasiula - ja tak jak Theagnes, obstawiam zielone zakonczenie
W ogole tyle nowych ciaz... wow. Ale ciekawy miesiac
Witam nowe kobietki i zycze powodzenia w staraniach obyscie zostaly z nami jak najkrocej hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:44
-
Jestem już po usg i troche mnie ono dobiło...
Lekarz powiedział że najprawdopodobniej jest to cykl bezowulacyjny i że jestem już w 2 fazie cyklu...ciałka żółtego nie było, zatoka douglasa czysta...
Endometrium 6 mm
na jajniku prawym pęcherzyk 10 mm
I już sama nie wiem, czy może jeszcze przyjść do mnie owulka bo w tamtym cyklu miałam ją dopiero koło 30 dnia...
A lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny bo widział przy endometrium jakieś białe pole (zapomniałam jak to fachowo nazwał) i dlatego powiedział że to druga faza już...
Tyle że moje temperatury są płaskie...I czy w 2 fazie może być pęcherzyk 10 mm?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 11:54
-
Dzięki dziewczyny!
Kasiula, a Twój wykres to wygląda na wybitnie ciążowy, ja bym już nie wytrzymała i testowała Wydaje mi się, że jak jutro rano sikniesz to będzie dużo więcej niż cień.
theagnes - jeśli w poprzednim cyklu owu była dopiero w 30 dniu, to myślę, że jest szansa, choć ja się na tym jakoś super nie znam, i nie wiem czy ten pęcherzyk 10mm jeszcze może urosnąć. A masz szansę pójść na usg np. w poniedziałek, i zobaczyć czy coś urosło? Chociaż w sumie tempka też powinna coś powiedzieć jak się coś będzie działo.
She86, Kasiula09 lubią tę wiadomość