Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale gratuluje i trzymam kciuki za jutrzejszą bete

preg.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się...
    Gratulacje Ale.ale...
    U mnie owulacji ciągle brak...chyba zapisze się na usg...bo nawet nie wiem czy tam mam jakieś pęcherzyki czy nie ma ich wcale...
    Dziś idę na rozmowę w sprawie tej pracy...Ciekawe co mi powiedzą...tak gdzieś z tyłu głowy kołacze mi się, że ja wcale nie chce zmieniać tej pracy, bo teraz to i dojazd mam dobry i zaplecze socjalne oki, jedynie co to przeszkadza mi brak rozwoju i zarobki...Dlatego planowałam teraz dziecko, a jak je odchowam to szukanie pracy...A tutaj prosze praca sama mnie znalazła...tyle że jeszcze dalej niż mam teraz...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel vizira. Ale.ale gratulacje ☺

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, tez mnie osemki bola, ale na razie odwlekam zabieg w czasie. A tu moze... niepotrzebnie ;)

Ale.ale, nie stresuj sie niepotrzebnie - wszystko bedzie dobrze :) Kciuki zacisniete, a Ty odpoczywaj i relaksuj sie (o ile pierworodne pozwoli :P)

Ja mam nadzieje miec choc szanse zatestowac w grudniu. To chyba pierwszy moj cykl od porodu z widocznym skokiem owulacyjnym, nie nastawiam sie, ale skoro mowicie ze taki spadek jest do zaakceptowania to troche nadziei mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terraska
    nie taki diabeł straszny, u mnie 1 ósemka wyszła ładnie w całości, nic nie bolało, obyło się bez nacinania, szycia, antybiotyku itp. jak zeszło znieczulenie 1 ibuprom łyknęłam i tyle, na drugi dzień już było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 13:03

• Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luceccita, u mnie wyszla jedna w polowie (a w polowie dalej siedzi pod dziaslem) i zbieraja sie tam chyba jakies resztki jedzenia. Przez to wszystko mam wrazenie, ze ona jest takim "siedliskiem" prochnicy i chetnie bym ja usunela ;)

Theagnes, powodzenia na rozmowie. Ja dzis przeprowadzalam rozmowe kwalifikacyjna na stanowisko jednej naszej ksiegowej, ktora idzie na macierzynski... Latwiej z tej drugiej strony ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dolaczam. Corka ma 13 miesiecy a ja czekam na rezultat pierwszego cyklu staran. O corke staralusmy sie poltora roku. Powodem byla endometrioza.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj hajka :) kiedy nasz termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc hajka :) Powodzenia :)

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.ale gratulacje
    Hajka witaj i powodzenia

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale trzymam kciuki, daj znac jutro co i jak :)

hajka czesc, powodzenia.

Ufff padam na dziob dzisiaj... Ale @ za mna, teraz czekam na owu.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ mam okolo 10-11 grudnia. Jeszcze duzo czasu.ech jakby to fajnie bylo zajsc za pierwszym razem, dla mnie to jakis kosmos:)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajka
    W takim razie trzymam kciuki zeby 1cs byl szczesliwy :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tu się oszczędzać, jak w pracy akurat jakaś kumulacja... Wprawdzie praca głównie za biurkiem, ale wciąż - plecy bolą.

Witaj Hajka, mi się to też wydawało kosmosem, a wygląda na to, że 1cs zaskoczył (tfu tfu, nie zapeszać).

Aleksandra, miałam właśnie pisać, jak tam testowanie - współczuję, oby teraz grudzień był szczęśliwszy.

Theagnes, jak poszła rozmowa?

Terraska, masz skok jak się patrzy, są szanse, a wiesz ile tu kciuków zaciśniętych :)

Słyszę, że mąż kończy kąpać małą, lecę ją uśpić i mam nadzieję, że nie zasnę razem z nią...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam. Miesiąc temu gdy cykl mi się rozjechal z 28 dni na 38 przestałam wierzyć że zaciaze kiedykolwiek. W tym miesiącu czułam się ok a @ spóźniona tydzień. Po ćwiczeniach ciągnęło mnie podbrzusze i przyjaciółka namówił mnie żebym zrobiła test. Nie czułam że to to. Czułam się dobrze pełna energii i wogole wszystko w porządku. Sikłam rano patrzę obrazu nic nie ma. Po 2 min 2 krecha. Aż mi serducho stanęło. Więc jestem. Na Święta mam już prezent dla rodzicow

Kat83, santoocha, karm3lka, chabasse lubią tę wiadomość

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia gratuluje ! :) czy w takim razie miałaś plemienia podobne na @ w ciąży ? Czy zle zrozumiałam ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, u mnie dalszy ciag trendu spadkowego. Porownujac z moim ciazowym wykresem raczej nie wyglada to podobnie. Nie mam tez zadnych objawow.
    Ale fajnie, ze choc kilku z nas sie udalo z prezentem na swieta ;)

Ja w zeszlym roku swieta spedzilam w szpitalu, moj syn urodzil sie 23 grudnia ;) W tym roku za to odbijamy sobie podwojnie - robimy Wigilie u nas w Luksie dla obu rodzin ;) No i jednoczesnie oczywiscie urodzinki pierwsze Erysia oraz jego chrzciny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 09:14

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terraska
    Noo to bedziesz miała pelno przygotowań :) kiedy masz termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terraska, to pewnie dużo roboty przed świętami Cię czeka...
    U mnie po rozmowie ok, fajna atmosfera, zaproponowali mi tą pracę, ale nie wiem czy ją przyjmę, bo maż mówi że 600 zł więcej i praca w centrum Warszawy (gdzie ja mieszkam pod Warszawą) to nie jest adna rewelacja...no i praca ta wiąże isę z wyjazdami...I co więcej najpierw umowa na 3 mies, potem na rok i dopiero trzecia na nieokreślony czas...No a my chcieliśmy rodzeństwo dla córki...więc najprwdopodbniej zostanę tu gdzie jestem i będziemy próbować zajść w tą ciążę...Bo narazie u mnie owulacji brak...a to już 25 dzień cyklu...Śluzu brak, temperatura też płaska...Jutro idę na usg i zobaczę co tam się dzieje...Choć wczoraj mnie wysypało na brodzie więc liczę że to taki objaw przedowulacyjny, bo w tamtyn cyklu też miałam gule na brodzie a potem owulacje...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, mysle, ze najpozniej @ pojawi sie 6-7 grudnia :) W sumie jesli nie przyjdzie 6 grudnia, moze zatestuje (w Mikolaja ;) ). Spodziewam sie jej jednak wczesniej, jako ze karmie piersia i faza lutealna jest krotsza niz normalnie...

Theagnes, jest troche roboty, ale z drugiej strony wycwanilam sie w tym roku i zamowilam od znajomej Polki prowadzacej catering tutaj uszka z grzybami i pierogi z kapusta i grzybami ;) Dzis dostalam, wiec zamroze i beda jak znalazl ;) Do tego bedzie barszcz, zupa grzybowa (obie na rosole wiec jedno przygotowanie) i ryba smazona (karpia tutaj nie uswiadczysz, wiec jakas inna). Plus troche Szwedzkich swiatecznych specjalow dla rodziny meza (dwie rzeczy robie ja, a reszte kupujemy w Ikei ;) ). Nie jest tak zle. ;) A jeszcze mamusia przyjedzie, to pewnie troche pomoze (choc akurat moja niestety nie lubi gotowac, ot , taki wyjatek wsrod matek-Polek ;) )

Tez mi sie wydaje, ze 600 zl to nie jest jakas podwyzka nie do odrzucenia i pewnie tez bym na Twoim miejscu trzymala sie starego stanowiska ;) A moze jeszcze cos lepszego sie trafi? A jesli nie to przynajmniej jest szansa na jak najszybsze zajscie w ciaze bez wyrzutow sumienia ;)

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ