X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Ja byłam nad morzem ostatni tydzień maja i zahaczyliśmy o czerwiec:)krótkie wakacje ale za to jakie przyjemne:)

Apropo wakacji to macie jakieś sprawdzone miejscówki na wakacje z dzieckiem na Mazurach?

U mnie dzisiaj 32dc i nie widzę zwiastunów @. Może przez wyjazd mi się wszystko poprzestawiało. Widzicie różnicę w piersiach na końcówce cyklu?jakie piersi miałyście na początku ciąży?jakieś objawy?

Ja kiedyś byłam w Rytych Błotach za dzieciaka fajnie domki z drewna kajaki restauracja itp. To co koło mnie mogę Ci polecić Kamionki woda czysta też są domki,i chce się wybrać nad Jezioro Jeziorak koło Iławy. I jeśćze do Łeby na te ruchome wydmy czy jakoś tak.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat a na kiedy masz termin @ ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Tlila sie we mnie mini nadziejka bo wczoraj byl 28dc i czysto ale niestety. Prog spadl kompletnie i dzis w 29 juz zaczelo sie plamienie. Nosz kur#&@$!!!! We wtorek ide do gina. Boziu co tu zrobic.. :( trzeba sie cieszyc chyba,ze mam synka :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek dzieki,poki co nie mam ochoty nigdzie jechac z moim mezem.W ogole zostawilabym mu dziecko na tydzien i gdzies wyjechala calkiem sama.

U mnie dziwny ten cykl,dzisiaj 33dc,jeden jajnik ciagnie od wczoraj,cycki jakies ciezkie i i mam wrazenie ze wieksze. Dla mnue najgorsza jest ta druga faza cyklu,ciagnie sie jak flaki z olejem.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele w piatek. Akurat w piatek :P A moj malz sie umowil z kolegami na nocke RPG hahaha bo zapomnial, ze urodziny ma. Mam ochote mu dac po lbie, ale robi puppy eyes i nie moge no :D Fajnie to wyglada na dwumetrowym chlopie z wlosami po pas ^^

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Rany, dziewczyny, macie wiecej wiary niz ja ;) Dzieki :*

Iza i wlasnie dlatego mlodzi powinni mieszkac sami, chocby bylo kiepsko na poczatku. I pal szesc dom i truskawki, skoro macie przez to tylko klotnie i zal. Zarobisz sie na smierc i nie dostaniesz ani grosza, ani "dziekuje".

No zarobie się. A skończę rwanie to musze opielic bo łąka gdzieniegdzie po pas. A tak ladnie wypielilam miesiac temu. My sobie poradzimy, juz zlozylismy papiery o kredyt wiec starczy na wszystko nawet jak zdecydujemy sie na in vitro. Corka niedopilnowana, ostatni tydz.przedszkola a on znow w domu bo znów chora, my robimy na zmianę zeby zapewnić jej opieke, miala isc dzisiaj ale strącila kolano i jest obloznie chora (taki charakter, nic wielkiego a umiera), tesciowa tego nie rozumie. Musze sobie cos wziac na nerwa bo nie wyrobie. Jeszcze kilka dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy sobie przeglądam teczki i jakoś mi smutno jak widzę że ludzie mają te dzieci i tak większość z trójkę co dwa lata a ludzie starsi ode mnie i mojego M o dobrych kilka lat. Za późno zaczęłam się starać :(

• Smile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak to jest, kobieta jest jednak w innej sytuacji niż facet. To my mamy wszystko na głowie itd. Ja jakbym miała od kogoś pomoc to bym zaczęła się starać na pewno wcześniej. A dzisiaj to akurat mam ochote rzucić wszystko i wyjechać w sina dal...

A tak z innej beczki to cieszmy się że mamy już chociaż po jednym dziecku bo na innych wątkach są takie same rozterki z tym że o pierwsze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:49

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sporo śluzu, a dopiero 8dc. Na razie kremowy, ale coś się ruszyło. Byle jeszcze jajka pękły w terminie! No ale to najwcześniej i tak dopiero za tydzień, więc dalej czas mi się dłuży. W pracy nie mogę się skupić, myślę o staraniach... W wariatkowie wyląduję, jeżeli sobie tego w głowie nie poukładam. Oczywiście dookoła same ciąże, co w ogóle nie pomaga na psychikę.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Adele w piatek. Akurat w piatek :P A moj malz sie umowil z kolegami na nocke RPG hahaha bo zapomnial, ze urodziny ma. Mam ochote mu dac po lbie, ale robi puppy eyes i nie moge no :D Fajnie to wyglada na dwumetrowym chlopie z wlosami po pas ^^
    A masz jeszcze testy ovu?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Dziolchy prosze trzymac kciuki albo mnie opieprzyc... 10dpo i siknelam, juz zeza dostaje. Albo cien cienia cienia kreski, albo po prostu pod swiatlo widze miejsce, gdzie kreska byc powinna. Nie robie sobie zbyt wielkich nadziei. Juz mnie raz test oszukal.
    Ale trzymajcie kciukasy :*

Adele, ale by byly jaja, w piatek moj maz tez ma urodziny... Sikne we czwartek rano.

P.S. Synu tez cos tam widzi.

Kat trzymam mocno. Ja właśnie nawet cienia nie miałam przy pierwszym sianie 12dpo. A jak po dwóch dniach wyjęła go z kosza na śmieci to było widać 2 kreski.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hej kobitki. Tlila sie we mnie mini nadziejka bo wczoraj byl 28dc i czysto ale niestety. Prog spadl kompletnie i dzis w 29 juz zaczelo sie plamienie. Nosz kur#&@$!!!! We wtorek ide do gina. Boziu co tu zrobic.. :( trzeba sie cieszyc chyba,ze mam synka :(

popros gina o luteina lub dupka na te plamienia...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U mnie sporo śluzu, a dopiero 8dc. Na razie kremowy, ale coś się ruszyło. Byle jeszcze jajka pękły w terminie! No ale to najwcześniej i tak dopiero za tydzień, więc dalej czas mi się dłuży. W pracy nie mogę się skupić, myślę o staraniach... W wariatkowie wyląduję, jeżeli sobie tego w głowie nie poukładam. Oczywiście dookoła same ciąże, co w ogóle nie pomaga na psychikę.

u mnie tez 8dc i sie dluzy strasznie.. ale pocieszam sie,ze moze w pt juz beda spore pecherzyki i dostane zastrzyk hehe ale jajnik juz nie boli od 2 dni wiec ciekawe co tam sie dzieje

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    u mnie tez 8dc i sie dluzy strasznie.. ale pocieszam sie,ze moze w pt juz beda spore pecherzyki i dostane zastrzyk hehe ale jajnik juz nie boli od 2 dni wiec ciekawe co tam sie dzieje

Przydałoby się domowe USG do podglądania :D Sama jestem nieraz strasznie ciekawa, co tam mój organizm odwala w środku :P

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Smile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test?kupiłam jeden i nie wiem czy sikać teraz czy zostawić to na jutro rano?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test?kupiłam jeden i nie wiem czy sikać teraz czy zostawić to na jutro rano?

A ile masz dpo?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniemam że owulacja mogła być ok 2 czerwca ale pewna nie jestem

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Mniemam że owulacja mogła być ok 2 czerwca ale pewna nie jestem

To myśle,że bez problemu by dzis wyszedl bo chyba @ sie spoznia tak?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Najpewniej w dniu spodziewanej @ i z rana.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    popros gina o luteina lub dupka na te plamienia...
    Tak tak ale jeszcze chyba z nim pogadam o t endo. Niech da jakies estrogeny na wzrost sluzowki.ech..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ