X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie-czy jest sens trzymac po córce materacyk z lozeczka dla drugiego dziecka czy taki materac kokosowo-gryczany po takim czasie trzeba juz wyrzucic, czy jeszcze by sie nadawal jsk wogole nie jest zniszczony. Bo lezy w moim lozku i czeka ale czy warto dalej trzymac? Jakis sztuczny to bym yrzymala sle ten naturalny to nie wiem.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Glupie pytanie-czy jest sens trzymac po córce materacyk z lozeczka dla drugiego dziecka czy taki materac kokosowo-gryczany po takim czasie trzeba juz wyrzucic, czy jeszcze by sie nadawal jsk wogole nie jest zniszczony. Bo lezy w moim lozku i czeka ale czy warto dalej trzymac? Jakis sztuczny to bym yrzymala sle ten naturalny to nie wiem.

Ja mam po córce taki materac ale to jednak materac i moim zdaniem on jednak się odkształca pod ciężarem dziecka mimo wszystko a po drugie po tylu latach nie dałabym noworodkowi :/ My będziemy mieli teraz łóżeczko chicco next 2 me dream ale potem będzie tradycyjne łóżeczko i nowy lateksowy materac zakupię.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie trzymaj. Kupisz dla dzidziusia nowy. Tak jak ula napisaka-to sie odksztalca. Poza tym tam roztocza przez te lata.. fuj. Wyrzuc

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam materac i łóżeczko. Mam lateksowy materacyk i używany był z 7 tygodni :P
    W kokosach itp słyszałam że się potrafi też robactwo zalegnac

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja trzymam materac i łóżeczko. Mam lateksowy materacyk i używany był z 7 tygodni :P
    W kokosach itp słyszałam że się potrafi też robactwo zalegnac
    Tak owszem, jeśli był zmoczony. Łóżeczko trzymam ale co do materaca to mam takie podejście jak do bielizny czy butów - nawet po rodzeństwie używane bym drugiemu dziecku nie dała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka zrob sobie fotke bez twarzy i wrzuc nam tu. Tak mi sie chce poogladac ciazowe brzuszki :>

Urszulka89 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okn dzieki za rady. Materacyk nie jest zniszczony, nigdy nie byl zalany czy zasikany ale jednak to naturalny surowiec.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na Two suwaczek i Ty zaraz kobieto rodzisz! :D nie chce Ci wywrozyc ale.. albo urodzisz zaraz po ty weselu co sie na nie wybiwrasz (dobrze pamietam,ze to Ty masz gdzies w rodzinie wesele? :) ) albo sorka ale urodzisz przed hehehe. Ja syna urodzilam rowno 39tc :) tak jak mi wyszlo z usg prenatalnego heheh bo wg om mialam termin na 13marca a wg tego usg co bylam u bardzo dobrego specjalisty to wyszedl termin na 7.03(urodzilam 6tego). Ty poszukaj na tym usg genetycznym co Ci wyszlo hehehe

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Patrze na Two suwaczek i Ty zaraz kobieto rodzisz! :D nie chce Ci wywrozyc ale.. albo urodzisz zaraz po ty weselu co sie na nie wybiwrasz (dobrze pamietam,ze to Ty masz gdzies w rodzinie wesele? :) ) albo sorka ale urodzisz przed hehehe. Ja syna urodzilam rowno 39tc :) tak jak mi wyszlo z usg prenatalnego heheh bo wg om mialam termin na 13marca a wg tego usg co bylam u bardzo dobrego specjalisty to wyszedl termin na 7.03(urodzilam 6tego). Ty poszukaj na tym usg genetycznym co Ci wyszlo hehehe
    W sobotę wybieram się na wesele. I nie mam zamiaru rodzić wcześniej :p wg usg i OM jest ten sam termin czyli 25.07. Starszą urodziłam 3 dni po terminie. We wtorek mam mieć ostatnią wizytę, zobaczymy co będzie. Jutro idę na ktg ale myślę że raczej przed terminem nie urodzę, nie czuję tego po kościach :p
    Foto dodam jutro.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Też mam córkę z marca :p wg usg miałam na 14.03 a wg ostatniego genetycznego 17.03. No i urodziłam 17.03 :D
    Moja mama jak ja miałam rodzić czy siostra to zamawia nam mszę o szczęśliwe rozwiązanie. Przy starszej zamówiła mi na 17.03 bo jakoś sobie pomyliła zamiast 14.03. Msza była o 9 a o 9.05 odeszły mi wody w domu :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja też mam po Mikim materac kokos-gryka ale używać go już nie będziemy. One lubią pleśnieć i mieć nieproszonych lokatorów, po tylu latach nie odważę się go włożyć do łóżeczka.

Urszulka, jak przygotowania do wielkiego dnia? Wszystko gotowe? Jak sie czujesz?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Iza, ja też mam po Mikim materac kokos-gryka ale używać go już nie będziemy. One lubią pleśnieć i mieć nieproszonych lokatorów, po tylu latach nie odważę się go włożyć do łóżeczka.

Urszulka, jak przygotowania do wielkiego dnia? Wszystko gotowe? Jak sie czujesz?

Nie znam dnia ani godziny :p dziś wkońcu walizkę spakowałam bo jakoś weny nie miałam. Ogólnie nie jest źle - ta końcówka, ale już ciężko. Nie mogę kucnąć bo potem wstać nie mogę. Boję się strasznie porodu bo wiem czym to pachnie :p ale z drugiej strony chcę już poznać moją Majusię :D

A wy dziewczyny, Dove, Alunia i Yellow - też wam się zbliża ;)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnien kiedys takie polecali. Teraz jak szukaliśmy dla siebie i dla dziecka to tylko zeby nie bylo kokosa. Mialam nadzieje ze szybciej sie przyda. Jak nas stac bedzie na to zeby wogole był potrzebny to i znajda się fundusze na nowy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No wlasnien kiedys takie polecali. Teraz jak szukaliśmy dla siebie i dla dziecka to tylko zeby nie bylo kokosa. Mialam nadzieje ze szybciej sie przyda. Jak nas stac bedzie na to zeby wogole był potrzebny to i znajda się fundusze na nowy.

Starsza miała taki ale drugi raz bym nie kupiła. Teraz my i młoda mamy lateksowy. Super wygodny. Jak rozłożymy łóżeczko małej to też kupię lateksowy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Myychaa Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chciałam spisac cykl na straty ,ale brzuch i jajniki mnie tak dziwnie bolaly i zrobilam jeszcze raz test owulacyjny i rano w poniedzialek ujrzalam dwie kreski!!! Dzis juz temp.do gory wiec owu byla. Tylko czy z tak poznej owulacji cos ma szanse byc? Pierwszy maluch jest z owu w 20dc, wiec moze? :)

• Myychaa Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Hej mycha :) A ze wscibska jestem, to spytam ;) Dlaczego juz odstawiasz od cyca? Przez starania o drugie?

Też z tego powodu! Drugi powód to jest fakt, ze mlody ma duze problemy z zasypianiem bez cyca. Jak mąż probuje go ululac to placze tak dlugo, az ja go nie przejme. A jesli nie uda sie zajsc w druga ciaze to raczej za 2mc bede musiala pojsc do pracy, wiec bedzie musial sie chociaz na 7h ze mna rozstac. A odkad zaczelam go powoli odstawiac chociaz w dzien to jeszcze wiecej ciagnie :D

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ha to działaj.

Ja czekam na @ jak na zbawienie, coś mnie pobolewa lewy jajnik i boję się że się torbiel zrobił... Czekam do poniedziałku jak do tego dnia @ nie dostanę idę do gin.

A cykl stracony bo faceta brak.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez - jak zwykle - bialo. Koncze 50 cykl i w przyszly piatek lece do Polski na 2 tygodnie na wczasy.
    Na dzien dzisiejszy, szczerze mowiac, w dupie mam starania :P Musze odpoczac. Na widok brzuchow w dolku mnie sciska. Za duzo stresu. Za bardzo boli.
    Juz w sumie nie wierze, ze sie uda, tylko jestem uparta jak osiol i chyba sie juz przyzwyczailam, ze "trzeba dzieci robic".
    Dosyc.

W jesieni 3 iui i jak sie nie uda, to koniec. Poddaje sie na amen.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka w dół i brzuch boli na @ na maksa :( Tak próbowałam się nie nakręcać, ale i tak jestem rozczarowana :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana u mnie tez temperatura ostro w dol, @ za rogiem.

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ