X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupie pytanie-czy jest sens trzymac po córce materacyk z lozeczka dla drugiego dziecka czy taki materac kokosowo-gryczany po takim czasie trzeba juz wyrzucic, czy jeszcze by sie nadawal jsk wogole nie jest zniszczony. Bo lezy w moim lozku i czeka ale czy warto dalej trzymac? Jakis sztuczny to bym yrzymala sle ten naturalny to nie wiem.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Glupie pytanie-czy jest sens trzymac po córce materacyk z lozeczka dla drugiego dziecka czy taki materac kokosowo-gryczany po takim czasie trzeba juz wyrzucic, czy jeszcze by sie nadawal jsk wogole nie jest zniszczony. Bo lezy w moim lozku i czeka ale czy warto dalej trzymac? Jakis sztuczny to bym yrzymala sle ten naturalny to nie wiem.

Ja mam po córce taki materac ale to jednak materac i moim zdaniem on jednak się odkształca pod ciężarem dziecka mimo wszystko a po drugie po tylu latach nie dałabym noworodkowi :/ My będziemy mieli teraz łóżeczko chicco next 2 me dream ale potem będzie tradycyjne łóżeczko i nowy lateksowy materac zakupię.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie trzymaj. Kupisz dla dzidziusia nowy. Tak jak ula napisaka-to sie odksztalca. Poza tym tam roztocza przez te lata.. fuj. Wyrzuc

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam materac i łóżeczko. Mam lateksowy materacyk i używany był z 7 tygodni :P
    W kokosach itp słyszałam że się potrafi też robactwo zalegnac

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja trzymam materac i łóżeczko. Mam lateksowy materacyk i używany był z 7 tygodni :P
    W kokosach itp słyszałam że się potrafi też robactwo zalegnac
    Tak owszem, jeśli był zmoczony. Łóżeczko trzymam ale co do materaca to mam takie podejście jak do bielizny czy butów - nawet po rodzeństwie używane bym drugiemu dziecku nie dała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka zrob sobie fotke bez twarzy i wrzuc nam tu. Tak mi sie chce poogladac ciazowe brzuszki :>

Urszulka89 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okn dzieki za rady. Materacyk nie jest zniszczony, nigdy nie byl zalany czy zasikany ale jednak to naturalny surowiec.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na Two suwaczek i Ty zaraz kobieto rodzisz! :D nie chce Ci wywrozyc ale.. albo urodzisz zaraz po ty weselu co sie na nie wybiwrasz (dobrze pamietam,ze to Ty masz gdzies w rodzinie wesele? :) ) albo sorka ale urodzisz przed hehehe. Ja syna urodzilam rowno 39tc :) tak jak mi wyszlo z usg prenatalnego heheh bo wg om mialam termin na 13marca a wg tego usg co bylam u bardzo dobrego specjalisty to wyszedl termin na 7.03(urodzilam 6tego). Ty poszukaj na tym usg genetycznym co Ci wyszlo hehehe

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Patrze na Two suwaczek i Ty zaraz kobieto rodzisz! :D nie chce Ci wywrozyc ale.. albo urodzisz zaraz po ty weselu co sie na nie wybiwrasz (dobrze pamietam,ze to Ty masz gdzies w rodzinie wesele? :) ) albo sorka ale urodzisz przed hehehe. Ja syna urodzilam rowno 39tc :) tak jak mi wyszlo z usg prenatalnego heheh bo wg om mialam termin na 13marca a wg tego usg co bylam u bardzo dobrego specjalisty to wyszedl termin na 7.03(urodzilam 6tego). Ty poszukaj na tym usg genetycznym co Ci wyszlo hehehe
    W sobotę wybieram się na wesele. I nie mam zamiaru rodzić wcześniej :p wg usg i OM jest ten sam termin czyli 25.07. Starszą urodziłam 3 dni po terminie. We wtorek mam mieć ostatnią wizytę, zobaczymy co będzie. Jutro idę na ktg ale myślę że raczej przed terminem nie urodzę, nie czuję tego po kościach :p
    Foto dodam jutro.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Też mam córkę z marca :p wg usg miałam na 14.03 a wg ostatniego genetycznego 17.03. No i urodziłam 17.03 :D
    Moja mama jak ja miałam rodzić czy siostra to zamawia nam mszę o szczęśliwe rozwiązanie. Przy starszej zamówiła mi na 17.03 bo jakoś sobie pomyliła zamiast 14.03. Msza była o 9 a o 9.05 odeszły mi wody w domu :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja też mam po Mikim materac kokos-gryka ale używać go już nie będziemy. One lubią pleśnieć i mieć nieproszonych lokatorów, po tylu latach nie odważę się go włożyć do łóżeczka.

Urszulka, jak przygotowania do wielkiego dnia? Wszystko gotowe? Jak sie czujesz?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Iza, ja też mam po Mikim materac kokos-gryka ale używać go już nie będziemy. One lubią pleśnieć i mieć nieproszonych lokatorów, po tylu latach nie odważę się go włożyć do łóżeczka.

Urszulka, jak przygotowania do wielkiego dnia? Wszystko gotowe? Jak sie czujesz?

Nie znam dnia ani godziny :p dziś wkońcu walizkę spakowałam bo jakoś weny nie miałam. Ogólnie nie jest źle - ta końcówka, ale już ciężko. Nie mogę kucnąć bo potem wstać nie mogę. Boję się strasznie porodu bo wiem czym to pachnie :p ale z drugiej strony chcę już poznać moją Majusię :D

A wy dziewczyny, Dove, Alunia i Yellow - też wam się zbliża ;)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnien kiedys takie polecali. Teraz jak szukaliśmy dla siebie i dla dziecka to tylko zeby nie bylo kokosa. Mialam nadzieje ze szybciej sie przyda. Jak nas stac bedzie na to zeby wogole był potrzebny to i znajda się fundusze na nowy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No wlasnien kiedys takie polecali. Teraz jak szukaliśmy dla siebie i dla dziecka to tylko zeby nie bylo kokosa. Mialam nadzieje ze szybciej sie przyda. Jak nas stac bedzie na to zeby wogole był potrzebny to i znajda się fundusze na nowy.

Starsza miała taki ale drugi raz bym nie kupiła. Teraz my i młoda mamy lateksowy. Super wygodny. Jak rozłożymy łóżeczko małej to też kupię lateksowy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Myychaa Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chciałam spisac cykl na straty ,ale brzuch i jajniki mnie tak dziwnie bolaly i zrobilam jeszcze raz test owulacyjny i rano w poniedzialek ujrzalam dwie kreski!!! Dzis juz temp.do gory wiec owu byla. Tylko czy z tak poznej owulacji cos ma szanse byc? Pierwszy maluch jest z owu w 20dc, wiec moze? :)

• Myychaa Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Hej mycha :) A ze wscibska jestem, to spytam ;) Dlaczego juz odstawiasz od cyca? Przez starania o drugie?

Też z tego powodu! Drugi powód to jest fakt, ze mlody ma duze problemy z zasypianiem bez cyca. Jak mąż probuje go ululac to placze tak dlugo, az ja go nie przejme. A jesli nie uda sie zajsc w druga ciaze to raczej za 2mc bede musiala pojsc do pracy, wiec bedzie musial sie chociaz na 7h ze mna rozstac. A odkad zaczelam go powoli odstawiac chociaz w dzien to jeszcze wiecej ciagnie :D

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ha to działaj.

Ja czekam na @ jak na zbawienie, coś mnie pobolewa lewy jajnik i boję się że się torbiel zrobił... Czekam do poniedziałku jak do tego dnia @ nie dostanę idę do gin.

A cykl stracony bo faceta brak.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez - jak zwykle - bialo. Koncze 50 cykl i w przyszly piatek lece do Polski na 2 tygodnie na wczasy.
    Na dzien dzisiejszy, szczerze mowiac, w dupie mam starania :P Musze odpoczac. Na widok brzuchow w dolku mnie sciska. Za duzo stresu. Za bardzo boli.
    Juz w sumie nie wierze, ze sie uda, tylko jestem uparta jak osiol i chyba sie juz przyzwyczailam, ze "trzeba dzieci robic".
    Dosyc.

W jesieni 3 iui i jak sie nie uda, to koniec. Poddaje sie na amen.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tempka w dół i brzuch boli na @ na maksa :( Tak próbowałam się nie nakręcać, ale i tak jestem rozczarowana :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana u mnie tez temperatura ostro w dol, @ za rogiem.

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ