X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widze, że Maje w modzie :) . Fajnie dziewczyny :).

DoveLove lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ooo widze, że Maje w modzie :) . Fajnie dziewczyny :).
    U mnie córka mówiła o Mai, więc ja zaczęłam mówić Majusia do brzucha no i chyba tak już zostanie :)

jangwa_maua, DoveLove lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakiego jestescie miesiaca? Juz ktorys raz xzytam ze w miesiacu urodzin kobieta jest najbardziej pkodna. Ja mam urodiny za miesiac, tylko vykle nie regularne wiec ciekawe cy owulka wogole bedie. A 2 pyt. Pije ktoras iola ojca sroki alvo inne?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu była chyba wczoraj. Tj 14dc. Wychodzi ze książkowo. Mam. O 13.20 wizytę u gina. Syna muszę zabrać :P ;] mam nadzieję że nie mam torbieli.

• ikki Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny z jakiego jestescie miesiaca? Juz ktorys raz xzytam ze w miesiacu urodzin kobieta jest najbardziej pkodna. Ja mam urodiny za miesiac, tylko vykle nie regularne wiec ciekawe cy owulka wogole bedie. A 2 pyt. Pije ktoras iola ojca sroki alvo inne?

Ja jestem z listopada a w pierwszą ciąże zaszłam w styczniu. Teraz mam objawy, które sobie wmawiam więc czekam na @, narazie 2 dni spóźnienia.

b6ec75dab6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja w obie ciąże zaszłam w listopadzie, w miesiącu moich urodzin. Przypadek? Hehe ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w styczniu urodzona. Ciąży z tego nie było :P i to już nie raz.. Czekam w kolejce. Same ciężarówki w koło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kwietnia i tez lipa, szczegolnie ze wypadaja cykle bezowulacyjne. To sie nazywa płodność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma torbieli. Owu była wczoraj albo przed wczoraj. Było ciałko żółte. Planu nie Mam. Muszę iść na wizytę poprostu ale sensu nie ma to chyba.. Pomyślę

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Nie ma torbieli. Owu była wczoraj albo przed wczoraj. Było ciałko żółte. Planu nie Mam. Muszę iść na wizytę poprostu ale sensu nie ma to chyba.. Pomyślę
    Hugolina. A staraliscie sie w tym cyklu? Moze zaskoczy w tym cyklu jesli owulka zostala potwierdzona

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka były sexy standardowo :) teraz tylko czekać. Ja nie miałam nigdy problemów z owulacja.
    Gin mówił że przy stymulacji jest poprostu więcej szans bo więcej pęcherzyków rośnie. Pójdę jeśli przyjdzie @ i ustalimy co dalej. Narazie jeszcze odpoczywam. Na urlopie.
    To chyba 25 cykl w sumie. Także cud by się stał gdyby zaskoczyło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP a co z endo u Ciebie? U mnie endo ma 6mm na dzień dzisiejszy. Wg mnie mało. Gin nie mówił nic na ten temat. Może tu tkwi problem?

• Myychaa Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z marca, a zaszłam we wrześniu. U mnie się nie sprawdza ;) już po owu! Czekam teraz jakieś 8 dni jeszcze... też sobie wkręcam chyba, bo mnie mdli

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwsza ciążę zaszłam w maju, druga w listopadzie a trzecia w grudniu. A ja jestem z lutego.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @przyszla no i jak dobrze owulacja była ale mnie trochę wkurza przepraszam że tak bezpośrednio lecz za szybko mi leci i troszkę skrzepow i trochę się zastanawiam czy to normalne. 2 dzień @ a mnie łeb napierdziela. Ja trzymam za was kciuki czeka na was dziewczyny z tymi krechami ja jeśli zajde napewno ślub przełożeń o rok. Ale narazie o tym nie myślę co ma być to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam 2 dc i tez leci, widac ze endo sie nieco poprawilo w poprzednim cyklu. umeczylam się coniemiara dzisiaj bo caly dzien w podrozy i to z corka, nadal szukamy samochodu. Ladny, cena ok a np.brudas albo bagaznik okropnie zniszczony, albo cos tam jeszcze. I tak ciezko znalezc cos porządnego. A zdecydowalam sie jechać bo mąż mial wezwanie na komendę w odleglym miescie i to już pol drogi bylo tam gdzie zamierzalismy jechac w srode.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo to chyba kiepsko te 6mm. Bierzesz cos na poprawe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie wiem czy kiepsko. 6mm to takie min minimum. Niektóre kobiety tak mają. Jeśli do implantacji dochodzi ok 5/7dpo to może coś urośnie jeśli miałoby być coś z tego.. Nie biorę nic. Wino pije od środy czerwone. Muszę zacząć jeść migdały. Nie przejmuje się.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo ja nic poki co z endo nie robie.dostalam tylko info od lekarza "znajdziemniepaninaznanymymlekarzu" ,ze tu moze byc problem. Od przyszlego cyklu biore zestaw dr jerzak na endo-wit b6,b12, koenzym q10, wit e, magnez tylko na necie musze odnalezc ten post w jakich dawkach i bede sobie brala bo picie wina i zajadanie migdalow mi nie poszlo (czuje,ze mam uczulenie na migdaly :/ swedzi i piecze mnie buzia :/ ). Narazie mam wakacje i nic z endo nie robie. Ale od wrzesnia mysle,ze zapisze sie do tej poradni leczenia nieplodnosci..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Hugolina no przeciez clo uposledza endo to dlatego masz 6mm.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ