X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Wisieninka były sexy standardowo :) teraz tylko czekać. Ja nie miałam nigdy problemów z owulacja.
    Gin mówił że przy stymulacji jest poprostu więcej szans bo więcej pęcherzyków rośnie. Pójdę jeśli przyjdzie @ i ustalimy co dalej. Narazie jeszcze odpoczywam. Na urlopie.
    To chyba 25 cykl w sumie. Także cud by się stał gdyby zaskoczyło :p
    A ty bierzesz cleo tak? Zadowolona jestes z lekarza vo powiem szczerze ze dla mnie dziwne jest dawanie leku na stymulacje owu kobiecie ktora owu ma naturalnie. Ja owu nie mam praktycznie wcale a mimo to lekarz czeka ze stymulacja do pazdzienika traktujac to jako ostatecznosc. Narazie dostalam suplementy bo jak twierdzi taka ciaza gdzie zachodzi sie bez stymulacji tylko poprzez oddzialywanie na hormony jest duzo silniejsza

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo przez dwa cykle. Ten cykl już bez niczego. A że moje starania trwają już jakieś dwa lata prawie to chyba z braku pomysłu ta stymulacja. Bo co mi pozostało na tym etapie to stymulacje i później już iui lub in vitro.
    A same wspomagacze działają też na lepsze jajeczka. Ale kicha wyszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaki mamy problem. Lekarze też średnio pomagają. Muszę zrobić badania cukru znowu. Może faktycznie cesarka mnie tak popsuła że nie będę mieć już więcej dzieci :(

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po clo ja miałam w owulacje 8mm a po zastrzyku 6mm i dupa blada wyszla

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam cesarke ale nie ma chyba nic do tego moja mama miała 4 cesarke gdzie 3 były co 2 lata a 4 po 6 latach nie wiem czy cc ma coś do tego. Chyba to zależy od organizmu zresztą teraz człowiek ma tyle na głowie że stres i nerwica także robią swoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie u gina który mi robil zabiegi powiedział "co się stało z płodna kobieta w tak młodym wieku? - cesarka" niestety ale może napsuc. Moga powstać zrosty na jajowodach i w tedy dupa blada.. Chyba tylko ivf albo i nic. Jednym może szkodzić innym nie.
    No bo ile można..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 22:51

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, u mnie @ :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam cesarkę, staram sie od roku o dziecko z marnym skutkiem. Słyszałam, że cesarka może mieć wpływ na dalszą płodnośc kobiety.
    Ja jestem pierwszy cykl na stymalacji letrozolem, niestety serduszkowaliśmy nie w te dni co powinniśmy.

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii ja też chyba będę mieć stymulacje w następnym cyklu. I też zapewne spróbujemy z letrozolem.
    A miałaś sprawdzana droznosc? Może po cc się coś zapchalo

• Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Andii ja też chyba będę mieć stymulacje w następnym cyklu. I też zapewne spróbujemy z letrozolem.
    A miałaś sprawdzana droznosc? Może po cc się coś zapchalo
    Jeszcze nie, strasznie się boję tej droznosci ale to chyba nie uniknione

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam laparoskopoe. I laparotomie. Może gin będzie chciał zrobić jeszcze histeroskopie. Ale czy coś z tego będzie to nie wiem.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, mozna tylko wzdychac nad nami staraczkami :( ... ja za jakies 2-3dni bede miec juz plamienie a potem @. Nawet mnie piersi nie pobolewają i sa flaczki caly cykl tak jak by prog nie skoczyl po owulacji. A moze jej nie bylo? Who knows.. ech..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina idz na histeroskopie. Czy ty po cc mialas lyzeczkowanie? Moze masz zrosty w macicy? Ja mialamyzeczowanie p 1obumarlej ciazy i zaraz w 3cyklu zaszlam w ciaze. Moze u mnie lyzeczkowanie pomogo na endometrium i dlategl zaszlam? A zrostow na usg nie widac :/ moga tez nie dawac zadnych dolegliwosci

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja już miałam laparoskopoe. I laparotomie. Może gin będzie chciał zrobić jeszcze histeroskopie. Ale czy coś z tego będzie to nie wiem.
    Jestem w tym zielona, na czym to polega a przede wszystkim w jakim celu się to robi? Ja jedyne co miałam robione to podstawowe badania hormonalne, usg na którym jest wszystko pięknie jak to ginekolog stwierdził, cytologia wyszła pierwszej grupy i choć wydaje mi się że owulacje mam sama z siebie to dał na stymulacje letrozol. Pewnie widział moje przerażanie i nie kierował jeszcze na droznosc ale mówił że na usg nie widać żadnych nie prawidłowości a z reguły byłoby coś widać więc zaczęliśmy od stymulacji ale pewnie będę musiała te droznosc zrobic

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia bada od wewnątrz narządy rodne. Przy okazji można zrobić badanie droznosci. Laparotomie to otwarcie jamy brzusznej. Mi poprawiali blizne po cc bo była cienka. Mogła być za cienka. Mniejsza o to. :/ i tak nie pomogło.. A histeroskopia to badanie wnętrza macicy. Często. Na usg nie widać nic a coś jest na. Rzeczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze i czekam bo ktos ukradl prąd i slucham racji tescia co do samochodu ktory chcemy kupic i noz mi sie w kieszeni otwiera. Jak to chlop-po co myslec o przyszlosci, o ewentualnym powiekszeniu rodziny itp. Kupic maly ssmochod i tyle. Wrrr...

• Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Laparoskopia bada od wewnątrz narządy rodne. Przy okazji można zrobić badanie droznosci. Laparotomie to otwarcie jamy brzusznej. Mi poprawiali blizne po cc bo była cienka. Mogła być za cienka. Mniejsza o to. :/ i tak nie pomogło.. A histeroskopia to badanie wnętrza macicy. Często. Na usg nie widać nic a coś jest na. Rzeczy

A rozumiem, dziękuje za wyjaśnienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram die na hsg. To tez badanie pod katem droznosci jajowodow.

• Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja wybieram die na hsg. To tez badanie pod katem droznosci jajowodow.

Kiedy?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza opowiesz "wrazenia" po hsg.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ