X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Kiedy?

Dokladnie za 10 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap opowiem. Narazie jestem spokojna ale pewnie w tym dniu to sniadania ze stresu nie zjem. Hsg mam o 8 rano, musze o 6.30 wyjechac z domu. Podobno sonoHSG jedt mniej bolesne niz zwykle HSG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz staram sie wysprzatac caly domek do tego dnia wlacznie z piwnica i praniem dywanow, wersalki, foteli, dywanow no i samochodu. Bo pozniej chce ze 2 dni odpoczac, ograniczyc sie do ugotowania obiadu, no i chce w weekend po uridziny corci wyprawic.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam na necie,ze dobrze prosc lekarza od razu o cos przeciwbolowego a w jednym artykule zeby w ogole na dzien przed wziac cos przeciwbolowego ale nie na wlasną reke tylko teoretycznie powinno sie dostac recepte od tego lekarza co bedzie wykonywal zabieg.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam spac po 2 w nocy i juz mi sie to wszystko sni po nocy a mianowicie samochody. I zaczynam byc zla na męża bo juz zaczyna wydziwiac z tym samochode, taki nie, taki tez nie, tu nie bedziemy kupowac nawet ogladac, do tego ogloszenia kłamią, tesciowi sie nie podoba bo za drogi chcemy kupic, tesciowa bo za kiepski bo opel a nie Sharan, my wiemy jaki chcemy ale odpowiedniego egzemplarza znalezc nie mozemy,maz chce jechac daleko w Polske, tu nie mamy czasu, w tym tyg.tylko pon.i wt. i corke musimy zabrac a to stres bo jak strzelk focha to wydiasc z samochodu nie chce a nie zawsze mozemy ją zostawic, poza tym stary samochod mial isc juz w piatek na warsztat zeby w razie co nim jechac na wakacje. Mecze sie z tym okropnie. Tyle jezdzimy i szukamy i nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje sid uspokoić bo chodze i rycze i jestem cala roztrzesiona po klotni z tesciowa ale lzy same naplywaja do oczu. Wiem ze to emocje i znow podejmuje pochopne decyzje ale tak na trzezwo to czy jest sens isc na in vitro jak zyje w ciągłym stresie? Az cala sie trzeslam jak byla u nas tesciowa tak mnie wku... Mąż tez caly rozyrzesiony. Psuje sie wszystko. Koniec marzeń i nadzieji. Nie mam wlasnego zycia i jestem u kresu sil. Jak powiedzialam glosno zeby tesciowa sie nie wpie...w nie swoje sprawy to juz nie pasowalo. Po cholere ja sie tu pchalam i tu przyszlam, za jakie grzechy? Co bysmy nie zrobili to jest zle. Poczawszy od pracy w gospodarstwie (bo nie robimy, bo tesciowa sama robi, ona musi wszystko a my nic) a skonczywszy na wyjazdach obejrzec samochod czy do lekarzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza współczuję. Uciekalabym jak najdalej :( masakra poprostu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @#%@ no i z mężem sie teraz klocimy. Dziekujd bardzo za takie życie.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodzi powinni mieszkac sami. Koniec tematu. My zwialismy az za granice. Zaczynalismy od zera, nie mielismy nic swojego, za to dlug w banku i male dziecko. Dalismy rade.

U mnie wlasnie sie rozkreca @. Jeszcze 4 dni w pracy i na wczasy :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz podne tu na zawal a ta przychodzi, wykloca sie, psy na mnie wiesza ze z ludzmi na polu nie robilam i ludzi nie pilnowalam, ze wszystko moja wina ze odchodza i jeszcze nieopielone truskawki mi zostawiaja.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pap opowiem. Narazie jestem spokojna ale pewnie w tym dniu to sniadania ze stresu nie zjem. Hsg mam o 8 rano, musze o 6.30 wyjechac z domu. Podobno sonoHSG jedt mniej bolesne niz zwykle HSG.

Iza nie masz co się bać sono hsg ;) to podobno wygląda jak zwykle USG i nie boli. Hsg wygoda inaczej

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Mlodzi powinni mieszkac sami. Koniec tematu. My zwialismy az za granice. Zaczynalismy od zera, nie mielismy nic swojego, za to dlug w banku i male dziecko. Dalismy rade.

U mnie wlasnie sie rozkreca @. Jeszcze 4 dni w pracy i na wczasy :)

Odpoczywaj kochana ;)

Ja już można powiedzieć zawieszam starania. Będzie seks tak jak chcemy i kiedy chcemy. Może się trafi a może nie.. trochę zmian zmian mamy w życiu teraz i jak będzie ciąża to będzie jak nie to nie..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza nie masz co się bać sono hsg ;) to podobno wygląda jak zwykle USG i nie boli. Hsg wygoda inaczej

Adele ale nam nadzieje ze sono hsg bedzie rownie dobre jak zwykle tzn.ze wynik bedzie zgodnie z prawda chociaz czytalam ze to badanie czasami klamie. Dzisiaj to mam wszystko w d... (przepraszam), to hsg, starania, kupno samochodu, doslownie wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro do pracy i synka na dyżur do innego pkola z rana. Boje się wracać bo się zaczął gorący okres w pracy.. Zobaczymy czy podolam bo szczerze nie wiem na co się szykować.
    Tymczasem finał z piwkiem. Rozglądam się za chata ale musimy pogadać z teściową czy nam pomoże z wkładem własnym. Mam nadzieję że też będą zmiany u nas.
    Kat udanego wypoczynku :)
    Adele a co za zmiany u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 28 co u Ciebie?? Zaglądasz do nas?

• Emrica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:13

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica daj znać co i jak ok

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czas pędzi jak szalony, kończę 1 trymestr, jak na razie wszystko ok ;)

Kat
    udanego urlopu!

Iza
    kciuki za HSG! ja miałam razem z laparo pod narkoza i udało sie w 2 cyklu po ;)

Adele
    kciuki za odpoczynek, mnie akurat reset nie pomógł, ale może Tobie akurat. co za zmiany sie szykują, mam nadzieje, ze tylko na lepsze?

jangwa_maua lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita nie wiem czy dobrze pamietam ake to tobie wyszly jakues mycoplasmy z posiewu? Jeszcze swoich wyników nie odebralam, musze jechac w tym tyg. Pytam tsk na wszelki wypadek.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła mi bakteria w posiewie (ale nie wiem dokladnie jaka) i musiałam sie przeleczyć i o miesiac przesunąc laparo.

mycoplasma,ureaplasma i chlamydia wyszly na szczęście ujemne ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ