X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ależ wieści :) bardzo się cieszę :) . Oby to plamienie to nic złego nie było. Dużo odpoczywaj, wierzę, że będzie dobrze :)

katka/85 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kethlana kciuki i gratulacje!

Adele no super, kiedy zaczynasz? tak swoją drogą, ja pracuję w księgowości :P

Hugolina a brałas kiedys acard? moze by pomogło na te twoje bole nog

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierze, kolejny dzien jezdzimy za samochodem, zrobilismy dzis ze 300km albo i wiecej, zwiedzielismy kawal okolic Warszawy, bylismy nawet pod Ostrołęka i juz zwatpieni, zmeczeni i zrezygnowani wstapilismy po drodze w w jedno miejsce i wlasnie kupilismy - zadatkowalismy samochod. WRESZCIE. Mialam juz dość. A dzis znow jezdzilismy corka i podziwiam ja ze dala rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka- maz mowi ze jak wrocimy do domu to bedzie dzis z 500km za nami.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi 28 co u Ciebie?? Zaglądasz do nas?
    Właśnie dziś od wielu wielu dni zajrzalam :) jakoś żyje. Chociaż ostatnio myślałam że zejde. Walczę. Ciężko idzie ale walczę. Są łzy radości i smutku. Chce wierzyć że będzie ok.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja po wizycie, młoda waży już 3,56 i wszystko trzyma, zero skurczy. Muszę zabrać się ostro do roboty, bo termin za 8 dni i jak nie urodzę to mam zgłosić się do lekarza po skierowanie na cc. Lekarka boi się o mnie bo jestem szczupła a młoda duża już na mnie. Starszą ciężko było urodzić a ważyła też 3,80kg :/ Także trzymajcie w kciuki.

DoveLove, Myychaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka ogromne kciuki! Pisz co u was. Mam nadzieję, że samo się ruszy i będzie wszystko dobrze.
    Jak dałaś radę na weselu?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka ogromne kciuki! Pisz co u was. Mam nadzieję, że samo się ruszy i będzie wszystko dobrze.
    Jak dałaś radę na weselu?

Na weselu było super, obczaiłam z mężem wszystkie wolne kawałki. Córka sama się bawiła także jakbym dziecka nie miała. W niedziele były poprawiny. Myślałam, że coś to da ale nic nie ruszyło. Także bardzo chciałabym uniknąć cc ale jak za tydzień nic nie ruszy to ryzykować nie będę.
    Jak mówiłam, że zostało mi kilka dni do porodu to ludziom szczęki opadały, że się jeszcze ruszam :D Bardzo mi się nie chciało iść na to wesele ale warto było ;) Następne mamy 25 sierpnia - siostrzenicy męża. Już wtedy Majusia będzie z nami.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka trzymam kciuki aby Maja chciała sama wyjść. Moja była uparta ;) dobrze, że druga sama się zdecydowała :). Niech się urodzi jutro :P będziemy miały dzieci z tego samego dnia tylko moja starsza o 2 miesiące :P

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Na weselu było super, obczaiłam z mężem wszystkie wolne kawałki. Córka sama się bawiła także jakbym dziecka nie miała. W niedziele były poprawiny. Myślałam, że coś to da ale nic nie ruszyło. Także bardzo chciałabym uniknąć cc ale jak za tydzień nic nie ruszy to ryzykować nie będę.
    Jak mówiłam, że zostało mi kilka dni do porodu to ludziom szczęki opadały, że się jeszcze ruszam :D Bardzo mi się nie chciało iść na to wesele ale warto było ;) Następne mamy 25 sierpnia - siostrzenicy męża. Już wtedy Majusia będzie z nami.

Oo proszę dajesz mi nadzieję. Ja mam teoretycznie termin na 21.08 wg om a wesele siostry 18.08. cały czas się boje, ale może jakoś będzie. Tyle że mnie już boli krocze więc tego się boje, a ślub 100 km od nas. W każdym bądź razie miło słyszeć, że dobrze się bawiłaś :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Urszulka trzymam kciuki aby Maja chciała sama wyjść. Moja była uparta ;) dobrze, że druga sama się zdecydowała :). Niech się urodzi jutro :P będziemy miały dzieci z tego samego dnia tylko moja starsza o 2 miesiące :P

Oj chciałabym :p ale mąż padnięty i poszedł już spać :p właśnie pakuję zmywarkę i składam pranie. Normalnie robił to mąż od kilku miesięcy. Jutro w planie ogarnięcie łazienki. Nie będę szaleć zbytnio bo potem będę umierać ale przynajmniej porobię sobie w domu bez wyrzutów sumienia.

Alunia, krocze mnie boli jednego dnia bardziej a innego mniej. Nie mam reguły od jakiś 2-3 tygodni. Wczoraj cieszyłam się, że mała zeszła niżej bo w pachwinach mnie cisło ale dziś już przeszło. Myślę, że mam lepszą kondycję teraz niż przy starszej bo więcej mogłam odpocząć dlatego dałam radę na weselu ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mnie już nogi bolą i brzuch miednica :/ . A dopiero 18dc.

Podobnie :) Ja mam 17dc :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cześć:) ja po wizycie, młoda waży już 3,56 i wszystko trzyma, zero skurczy. Muszę zabrać się ostro do roboty, bo termin za 8 dni i jak nie urodzę to mam zgłosić się do lekarza po skierowanie na cc. Lekarka boi się o mnie bo jestem szczupła a młoda duża już na mnie. Starszą ciężko było urodzić a ważyła też 3,80kg :/ Także trzymajcie w kciuki.

Trzymam kciuki

• Anna 93 Nowa

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam 25lat mój problem polega na tym że mam nieregularne miesiączki do tego lekkie torbiele na lewym jajniku staram się z mężem o drugie dziecko już od 6miesiecy biore od 4miesoecy tabletki duphaston, jak tylko skaczylam okres robie cały czas testy owulacujne ale wychodzą negatywne zero drugiej kreski czy to może oznaczać że jestem nie płodna? Prosze o pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:06

MiG0tka
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka, trzymam kciuki! Majcia to już konkretna dziewczynka, pewnie Wam od razu w rozmiar 62 wskoczy ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • ikki Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kochane? U mnie 6 dzień spóźnienia @ 5 testów za mną, ostatni w sobotę wszystkie oczywiście negatywne... Objawów @ zero. Czekam do piątku i idę na bete, choć wiem że pewnie nic z tego nie będzie. Pozdrawiam Was!

b6ec75dab6.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 93 wrote:
    Witam mam 25lat mój problem polega na tym że mam nieregularne miesiączki do tego lekkie torbiele na lewym jajniku staram się z mężem o drugie dziecko już od 6miesiecy biore od 4miesoecy tabletki duphaston, jak tylko skaczylam okres robie cały czas testy owulacujne ale wychodzą negatywne zero drugiej kreski czy to może oznaczać że jestem nie płodna? Prosze o pomoc

Testy owulacyjne polecam z Rossmana, z allegro mogą nie wychodzić.

• Myychaa Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, nie wierzę... myślałam, że przyszedł @, ale okazało się, że to plamienie... I dzisiaj dwie kreski na teście. Tylko dalej plamię :/
    Oby szybko minęło to plamienie! Rośnijcie zdrowo, ogromne gratulacje! Boże, widzę u Ciebie dwudniowy spadek, tak jak u mnie...aż sobie nadzieję zrobiłam :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nasze dziewczyny zaraz sie rozpakują a my dalej kurde sie staramy. No co za los.. szybkich, zdrowych i w miare bezbolesnych porodow! :D oddawac nam brzuchy! :)

Urszulka89, aLunia, DoveLove lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, bardzo glupio to zabrzmi ald6 my nie mamy czasu na lekarzy tzn. jestesmy swiadomi ze albo odpuszczamy albo iui albo in vitro. Te 2 ostatnie wymagaja sporo czasu poswieconego na wizyty, do tego dojazd do Warszawy, a my jak te bure osly ciagle w polu, maj-czerwiec, no i lipca załapało- truskawki, sierpien wakacje, od wrzesnia zbior jablek, zostaja miesiace zimowe wiec sie odwlecze. Do pracy zatrudniamy ludzi ale placa idzie w gore z ich jakość pracy w dol wiec trzeba pracować z nimi. I mamy ogromny problem.

Wogole mam chec jechac z córką do takiego zielarza, moze i mi by coś pomogl. Same dobre rzeczy o nim slyszalam. Corka ciagle kaszle i chrzaka, od lipca wrocilismy do lekow na alergie ktore pomogly na chwile i znow to samo, w nocy zgrzyta zebami wiec mysle o owsikach ale mowia ze widac je w okolicach odbytu w nocy a ja co patrze to jest czysto, po pupie sie drapie ale po posladkach a nie odbycie bo ma tam jakieś krosty, mam taki ogromny problem co mojemu dziecku jest. Moze taki znachor co wyczytuje choroby z oczu (a jest to prawda) i nie pomaga osobą ktore nie wierza w zioła (czyli moj mąż) moze by pomogl. Ja matka wariatka msm dosc ciągłego chorowania corki i zawierze nawet takiemu szamanowi oby tylko pomogl.

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ