X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Iza ja mam starsze mondeo i mam korek ale w waszym moze nie ma typowego korka tylko jest jakis system odpowietrzajacy znaczy ze po prostu sie wsadza przewod od paliwa? Nie wiem :) w necie poszukaj info a jak nie to niech po prostu maz zapyta na stacji hehe

Lavende jestem w twoim wieku. Staram sie 7cykli. Pierwsza ciaza (poronienie zatrztmane) i ciaza z synkiem w 1cs a teraz tez nic z tego.. za kazdym razem dostaje @. Tez zaczynam byc rozgoryczona bo sie tego nie spodziewalam.. :(
    Mam to samo. Nie wiem jaki jest powód niepowodzeń. Zaczęłam 10cs, a drugi po histero i pozbyciu się polipa. Najgorsze, że już tak znam swój organizm, że już przed terminem okresu wiem, że nic z tego. No i mierze tempkę to już w ogóle...

Ale widzę, że mamy dzieci w podobnym wieku :-) Moja mała za 2 miesiące skończy 3 latka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 02:00

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niefajnie z teściową :-/ Niestety nie każdy chce pomagać. Eszz

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Ja się staram już nie dolowac że tyle czasu trwają te starania. Czasami jest mi przykro jak widzę brzuchate mamusie. Mam wrażenie że każda ciążę miały na zawołanie a u mnie nie wiadomo o co chodzi w czym tkwi problem :( czekam na @ teraz i myślę czy nie pójdę do tego gina. Nie wiem sama co robić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam cykl bezowulacyjny, 12dc a brak sluzu a biore dokladnie to samo co w poprzednim pieknym cyklu. Stres i zmeczenie mnie chyba zjada i przeszkadza.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam pytanie. Rowno rok temu mialam zabieg lyzeczkowania mojemu Aniolkowi przestalo bic sersuszko 9tc. Od tamtego czasu nie moge zajsc w ciąże. Obecnie jestem 1 cykl tj od 17 dc na duphastonie. Miałam potwierdzona owulacje 6 lipca monitoring. Dzialalam bardzo z Mezem

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos nie do konca poszlo. Po staraniach z Mezem okres powinnam dostać 20 lipca do dzis go nie ma. Test w sobote negatywny. Czy ktoras z Was miala tak ze po dupku okresu nie bylo?

Igor 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, DoveLove tak miala i okazalo sie ze jest w ciazy. Może sie odezwie to ci dokladnie opisze co i jak bylo.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super dzieki za odpowiedz Iza34. Martwi mnie jedynie ten negatywny test z soboty.

Igor 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove tez robila test, wyszedl jej negatywny wiec odstawila luteine a @ nadal nie bylo.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazala brac do wystapienia okresu a jak nie dostane do tyg czasu to test i wtedy mam dzwonic do niej. A dziwne jest to ze po ovu mialam jak co mieiac bol piersi i wszystkie objawy jak na @ a teraz ich nie mam..... Sama nie wiem co to znaczy. Jedyne co to lekko podbezusze czuje

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Mi gin kazala brac do wystapienia okresu a jak nie dostane do tyg czasu to test i wtedy mam dzwonic do niej. A dziwne jest to ze po ovu mialam jak co mieiac bol piersi i wszystkie objawy jak na @ a teraz ich nie mam..... Sama nie wiem co to znaczy. Jedyne co to lekko podbezusze czuje

Dziwnie że kazał Ci brać aż okres nie przyjdzie. Ja brałam luteinę i przy cyklach 31dni - robiłam test w 28dc i jak był negatywny to odstawiałam luteinę i okres był za 2-3 dni po dostawieniu. Jak pozytywny - miałam brać nadal.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wlasnie ze wzgledu na ewentualna ciaze mam brac do okresu który mial byc 20 lipca. Nie ma go. Test z soboty negatywny. Jak do tyg po terminie miesiaczki ona sie nadal nie pojawi to wtedy mam zrobic test i dzwonic do gin. Moze w sobote test by jeszcze mogl nie wykryc ciazy?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 wlasnie ze wzgledu na ewentualna ciaze mam brac do okresu który mial byc 20 lipca. Nie ma go. Test z soboty negatywny. Jak do tyg po terminie miesiaczki ona sie nadal nie pojawi to wtedy mam zrobic test i dzwonic do gin. Moze w sobote test by jeszcze mogl nie wykryc ciazy?

Właśnie z tego samego powodu ja brałam luteinę. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:

W którym dniu cyklu robiłaś test i jaką czułością? Najlepiej zrobić czułością 10 na początku bo 25 może nie wyjść przy jeszcze niskiej becie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 robilam w 27 dc czulosc 10 i negatywny. Mozliwe ze hcg ewentialnie bylo jeszcze niskie?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 robilam w 27 dc czulosc 10 i negatywny. Mozliwe ze hcg ewentialnie bylo jeszcze niskie?
    Hm, możliwe. Dziś poniedziałek. Kup test o czułości 10 i jutro rano zrób test. Jeśli coś jest na rzeczy to jutro już powinno wyjść. A jak nie to betę zrób.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 mam test czuly 10 ale boje sie go robic bo nie lubie tej jednej kreski haha ale jak jutro nie dostane @ to rano zrobie. Boże tak bym chciała zeby sie udalo....

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 mam test czuly 10 ale boje sie go robic bo nie lubie tej jednej kreski haha ale jak jutro nie dostane @ to rano zrobie. Boże tak bym chciała zeby sie udalo....
    Trzymam w kciuki :) No nikt nie lubi tej samotnej kreski :/ Bądź dobrej myśli i daj znać jaki rezultat.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze napisze jaki wynik

Igor 2008
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mysle,ze powinnas sie po prostu udac do kliniki leczenia niepkodnosci. Do jakiegos specjalisty polecanego ze wszystkimi badaniami, ktore masz. Jak on powie,ze to nieplodnosc idiopatyczna i zaleca iui to wtedy z mezem przemyslicie.

Iza a jak ty to sono hsg zalatwilas? To prywatne czy na nfz?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ