X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Iza ja mam starsze mondeo i mam korek ale w waszym moze nie ma typowego korka tylko jest jakis system odpowietrzajacy znaczy ze po prostu sie wsadza przewod od paliwa? Nie wiem :) w necie poszukaj info a jak nie to niech po prostu maz zapyta na stacji hehe

Lavende jestem w twoim wieku. Staram sie 7cykli. Pierwsza ciaza (poronienie zatrztmane) i ciaza z synkiem w 1cs a teraz tez nic z tego.. za kazdym razem dostaje @. Tez zaczynam byc rozgoryczona bo sie tego nie spodziewalam.. :(
    Mam to samo. Nie wiem jaki jest powód niepowodzeń. Zaczęłam 10cs, a drugi po histero i pozbyciu się polipa. Najgorsze, że już tak znam swój organizm, że już przed terminem okresu wiem, że nic z tego. No i mierze tempkę to już w ogóle...

Ale widzę, że mamy dzieci w podobnym wieku :-) Moja mała za 2 miesiące skończy 3 latka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 02:00

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niefajnie z teściową :-/ Niestety nie każdy chce pomagać. Eszz

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    Ja się staram już nie dolowac że tyle czasu trwają te starania. Czasami jest mi przykro jak widzę brzuchate mamusie. Mam wrażenie że każda ciążę miały na zawołanie a u mnie nie wiadomo o co chodzi w czym tkwi problem :( czekam na @ teraz i myślę czy nie pójdę do tego gina. Nie wiem sama co robić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam cykl bezowulacyjny, 12dc a brak sluzu a biore dokladnie to samo co w poprzednim pieknym cyklu. Stres i zmeczenie mnie chyba zjada i przeszkadza.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam pytanie. Rowno rok temu mialam zabieg lyzeczkowania mojemu Aniolkowi przestalo bic sersuszko 9tc. Od tamtego czasu nie moge zajsc w ciąże. Obecnie jestem 1 cykl tj od 17 dc na duphastonie. Miałam potwierdzona owulacje 6 lipca monitoring. Dzialalam bardzo z Mezem

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos nie do konca poszlo. Po staraniach z Mezem okres powinnam dostać 20 lipca do dzis go nie ma. Test w sobote negatywny. Czy ktoras z Was miala tak ze po dupku okresu nie bylo?

Igor 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, DoveLove tak miala i okazalo sie ze jest w ciazy. Może sie odezwie to ci dokladnie opisze co i jak bylo.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super dzieki za odpowiedz Iza34. Martwi mnie jedynie ten negatywny test z soboty.

Igor 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove tez robila test, wyszedl jej negatywny wiec odstawila luteine a @ nadal nie bylo.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazala brac do wystapienia okresu a jak nie dostane do tyg czasu to test i wtedy mam dzwonic do niej. A dziwne jest to ze po ovu mialam jak co mieiac bol piersi i wszystkie objawy jak na @ a teraz ich nie mam..... Sama nie wiem co to znaczy. Jedyne co to lekko podbezusze czuje

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Mi gin kazala brac do wystapienia okresu a jak nie dostane do tyg czasu to test i wtedy mam dzwonic do niej. A dziwne jest to ze po ovu mialam jak co mieiac bol piersi i wszystkie objawy jak na @ a teraz ich nie mam..... Sama nie wiem co to znaczy. Jedyne co to lekko podbezusze czuje

Dziwnie że kazał Ci brać aż okres nie przyjdzie. Ja brałam luteinę i przy cyklach 31dni - robiłam test w 28dc i jak był negatywny to odstawiałam luteinę i okres był za 2-3 dni po dostawieniu. Jak pozytywny - miałam brać nadal.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wlasnie ze wzgledu na ewentualna ciaze mam brac do okresu który mial byc 20 lipca. Nie ma go. Test z soboty negatywny. Jak do tyg po terminie miesiaczki ona sie nadal nie pojawi to wtedy mam zrobic test i dzwonic do gin. Moze w sobote test by jeszcze mogl nie wykryc ciazy?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 wlasnie ze wzgledu na ewentualna ciaze mam brac do okresu który mial byc 20 lipca. Nie ma go. Test z soboty negatywny. Jak do tyg po terminie miesiaczki ona sie nadal nie pojawi to wtedy mam zrobic test i dzwonic do gin. Moze w sobote test by jeszcze mogl nie wykryc ciazy?

Właśnie z tego samego powodu ja brałam luteinę. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:

W którym dniu cyklu robiłaś test i jaką czułością? Najlepiej zrobić czułością 10 na początku bo 25 może nie wyjść przy jeszcze niskiej becie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 robilam w 27 dc czulosc 10 i negatywny. Mozliwe ze hcg ewentialnie bylo jeszcze niskie?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 robilam w 27 dc czulosc 10 i negatywny. Mozliwe ze hcg ewentialnie bylo jeszcze niskie?
    Hm, możliwe. Dziś poniedziałek. Kup test o czułości 10 i jutro rano zrób test. Jeśli coś jest na rzeczy to jutro już powinno wyjść. A jak nie to betę zrób.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 mam test czuly 10 ale boje sie go robic bo nie lubie tej jednej kreski haha ale jak jutro nie dostane @ to rano zrobie. Boże tak bym chciała zeby sie udalo....

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka89 mam test czuly 10 ale boje sie go robic bo nie lubie tej jednej kreski haha ale jak jutro nie dostane @ to rano zrobie. Boże tak bym chciała zeby sie udalo....
    Trzymam w kciuki :) No nikt nie lubi tej samotnej kreski :/ Bądź dobrej myśli i daj znać jaki rezultat.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze napisze jaki wynik

Igor 2008
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mysle,ze powinnas sie po prostu udac do kliniki leczenia niepkodnosci. Do jakiegos specjalisty polecanego ze wszystkimi badaniami, ktore masz. Jak on powie,ze to nieplodnosc idiopatyczna i zaleca iui to wtedy z mezem przemyslicie.

Iza a jak ty to sono hsg zalatwilas? To prywatne czy na nfz?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ