X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina po ostatniej wizycie u gina na nfz tez uwazam ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wizyta w klinice nieplodnisci. Ten gin.zaczal mi tlumaczyc ze tylko trace czas, troche tu, troche tam, trochę na wlasna reke. Potrzebny jest fachowiec od nieplodnisci ktory wszystko razem przeanalizuje i powie co dalej.

Pap to sono hsg jest prywatnie w Radomiu 500zl. W warszawie prawie w kazdej klinice robia i kosztuje 1000zl. Troche poczytałam o tym zwyklym hsg, mam skierowanie na nie ale piszą ze bolesne, no i uzywaja kontrastu jodowego. A jak mialam robic tk to naczytalam sie ze przy nadczynnosci tarczycy nie powinno takiego kontrastu się uzywac. Gdzie jest prawda? Cos nie do konca wierze tym na nfz, 1,5 roku temu mialam isc na histeroskopie diagnostyczna, lekarz mial sprawdzic droznosc i macice a przy przyjeciu do szpitala inna ginka mowi ze mam polipa i bedzie histero operacyjna. Po zabiegu moj lekarz nawet do mnie nie zajrzal, pytalam innego o droznosc to nic nie wiedzial, w dokumentach nic nie bylo. A pozniej na wizycie prywatnej gin pytal jak tam moje jajowody to mowie ze nikt nic nie wiedzial jak pytalam a on sam nie mowil to byl wielce zdziwiony i twierdzil ze mowil. Czulam sie poprostu oszukana, poszlzm do szpitala z czym innym a z czym innym wyszlam. Ten gin. prywatnie nawet nie wspomniał o zadnym polipie, dla mnie to byl szok, wielkie zaskoczenie, przestraszylam sie tego. Ja to chyba nie mam szczescia do lekarzy. Gin z polecenia ktory prowadzil pierwsza ciaze okazal sie kiepski a pozniej szalony, dobrze ze dobrze sie skonczylo, inna ginka olala mnie jak poszlam do nidj w ciazy i teraz tez cizgle uwaza ze wszystko jest ok, nawet nasienie meza i kaze czekac, ten konowal z Radomia tez chyba tylko jasa a nie pacjentka. Jak teraz okaze sie ze to sono hsg prywatnie to wielka chala to zwatpie w sluzbe zdrowia i w sens dalszych staran. Chce zrobic to hsg i isc do kliniki nieplodnosci. No chyba ze ta jutrzejsza ginka bedzie miala jakiś sensowny pomysl.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie :) Gratuluję tym co sie udalo (Luci to juz 15 tydz, wow) :)
    Witam nowe dziewczyny. Zycze powodzenia tym, ktore zostaly na placu boju i zycze, by w tym roku Wasze marzenia sie spelnily.

Urszulka Ty juz na samym finiszu. Jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 14:32

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa jak coreczka?

Adele, a co u Ciebie?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka pamietamy! :D juz 22tc! Jak sie czujesz?
    Adele narazie podjela decyzje o zmianie pracy jak pamietam i odpoczywa od staranek.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - córeczka dobrze. Rosnie jak na drożdżach ;) mamy co raz więcej uśmiechów a co raz mniej placzu. Chustujemy się jak to jest możliwe ( w upały ciężko) .

A jak Twoje samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 16:15

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki narazie się nie wybieram. Muszę wrócić do gina który chce zrobić mi histeroskopie. Wg niego na klinikę za wcześnie jest. Owu jest. Próg w porządku. Badania też w 95%sa okej. Jedyne co yo raz mi wyszła ta Io ale uważam że to był niemiarodajny wynik. Zrobię powtórkę w jakiś weekend bo nie mam jak w tyg jechać.
    Pójdę na histero i ewentualnie stymulacja. I zobaczymy. Jeśli mam jajowody zapchana zrost ami to iui mi nie pomoże. A kasę w błoto pchać nie będę. :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam na USG i mała dalej ułożona poprzecznie, więc dostałam skierowanie na CC. Jutro jadę do szpitala umówić termin. Trochę mnie ta wiadomość ścięła z nóg. W ogóle okazało się, że mam jakiś zrost i prawdopodobnie przez to mała nie może się obrócić :/
    Waga 2700.
    Czytałam o tym zroscie i często są po różnych zabiegach i tak sobie myślę, że przy łyżeczkowaniu mi coś uszkodzili i z czasem jak macica rosła to się zrobił ten zrost, bo dopiero teraz on jest widoczny. I myślę, że przez to był problem z zajściem w ciążę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewczyny! Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie :) Gratuluję tym co sie udalo (Luci to juz 15 tydz, wow) :)
    Witam nowe dziewczyny. Zycze powodzenia tym, ktore zostaly na placu boju i zycze, by w tym roku Wasze marzenia sie spelnily.

Urszulka Ty juz na samym finiszu. Jak sie czujesz?

Pamiętamy, pamiętamy :)
    Mam termin na środę ale nie czuję się porodowo :p jutro mam wizytę u gin - pomierzy znów małą bo tydzień temu była już spora więc jak znów dużo przybrałam to będę miała skierowanie na cc czego wolałabym uniknąć :/ ale wiadomo, nasze dobro najważniejsze :)

Jak się czujesz? :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś byłam na USG i mała dalej ułożona poprzecznie, więc dostałam skierowanie na CC. Jutro jadę do szpitala umówić termin. Trochę mnie ta wiadomość ścięła z nóg. W ogóle okazało się, że mam jakiś zrost i prawdopodobnie przez to mała nie może się obrócić :/
    Waga 2700.
    Czytałam o tym zroscie i często są po różnych zabiegach i tak sobie myślę, że przy łyżeczkowaniu mi coś uszkodzili i z czasem jak macica rosła to się zrobił ten zrost, bo dopiero teraz on jest widoczny. I myślę, że przez to był problem z zajściem w ciążę.

Znam sporo przypadków gdy dziewczyny miały skierowanie na cc - przychodzą i idą do domu bo dziecko się odwróciło :p moja sąsiadka tak miała ;P

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Znam sporo przypadków gdy dziewczyny miały skierowanie na cc - przychodzą i idą do domu bo dziecko się odwróciło :p moja sąsiadka tak miała ;P

Wcale bym się nie pogniewała. Bardzo się boje cc.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wcale bym się nie pogniewała. Bardzo się boje cc.
    Ja się nie dziwię, bo sama mam pełne majty jak sobie pomyśle, że i u mnie tak może sie skończyć. Ja nie wspominam cc źle, szybko się pozbierałam i byłam wdzięczna, że szybko lekarze zareagowali. Jesteś silniejsza niż Ci się wydaje :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja się nie dziwię, bo sama mam pełne majty jak sobie pomyśle, że i u mnie tak może sie skończyć. Ja nie wspominam cc źle, szybko się pozbierałam i byłam wdzięczna, że szybko lekarze zareagowali. Jesteś silniejsza niż Ci się wydaje :)

U mnie siostra miała dwie cc i bardzo źle zniosła. Rany ciężko się goiły choć była szczuplutka i wszyscy się dziwili. No i to nie ta sama sprawność jak przy sn. Ja wychodząc ze szpitala szłam wyprostowana i ogólnie dobrze się czułam mimo nacięcia krocza a ona zgięta w pół :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak a tu dochodzi jeszcze strach przed nieznanym. Po sn od razu śmigałam. No nic byle było wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 21:11

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc to nie to samo co sn. Ja mialam cc, tak bardzo zle nie bylo. A pozniej moze gdybym miala wiecej pomocy to byloby lepiej a tak to mąż pomagsl ile tylko mogl a ja robilam całą reszte sama. Dałam rade.

Na męża to moge liczyć. Poprosilam zeby przyszedl wczesniej do domu zebym mogla sie obgolic zanim bede kladla córkę spać i przyszedl mimo ze jeszcze poszedl do pracy. Tesc tez przyszedl spytac czy ma jutro zostac robic za nianke. Teściową nic nie obchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia zawsze jest strach przed nieznanym. Jedne znosza to lepiej, inne gorzej. Bedzie dobrze. Dasz rade.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie siostra miała dwie cc i bardzo źle zniosła. Rany ciężko się goiły choć była szczuplutka i wszyscy się dziwili. No i to nie ta sama sprawność jak przy sn. Ja wychodząc ze szpitala szłam wyprostowana i ogólnie dobrze się czułam mimo nacięcia krocza a ona zgięta w pół :/
    Ja ciągle słyszę, że drugie cc to kompletnie inna bajka. Myśląc logicznie cięcie i zszywanie drugi raz tego samego miejsca gorzej się goi i jest większe ryzyko powikłań. Taka smutna prawda.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja ciągle słyszę, że drugie cc to kompletnie inna bajka. Myśląc logicznie cięcie i zszywanie drugi raz tego samego miejsca gorzej się goi i jest większe ryzyko powikłań. Taka smutna prawda.

Wiesz, moja koleżanka w grudniu miała trzecią cc i sobie chwali. To zależy od organizmu moim zdaniem :/

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja do kliniki narazie się nie wybieram. Muszę wrócić do gina który chce zrobić mi histeroskopie. Wg niego na klinikę za wcześnie jest. Owu jest. Próg w porządku. Badania też w 95%sa okej. Jedyne co yo raz mi wyszła ta Io ale uważam że to był niemiarodajny wynik. Zrobię powtórkę w jakiś weekend bo nie mam jak w tyg jechać.
    Pójdę na histero i ewentualnie stymulacja. I zobaczymy. Jeśli mam jajowody zapchana zrost ami to iui mi nie pomoże. A kasę w błoto pchać nie będę. :)

No właśnie też niektórzy odsyłają mnie do kliniki, ale kiedy jest ten moment? Ja z badań to miałam USG, PRL, TSH, progesteron - wszystko ok. No i histeroskopię operacyjną - usunięto polip, którego nie było widać na USG. Macica ponoć jest teraz ok. Funkiel nówka ;-) hehe. No, ale pierwszy cykl po usunięciu polipa też na straty... Co mi radzicie? Czekać? Drążyć temat? Lekarka każe czekać, a ja z tych niecierpliwych...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja myślę że jeszcze możesz się wstrzymać z klinika. Badalas glukoze i insulinę? Jeszcze nie miałaś sprawdzanej droznosci. Męża Badalas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ja miałam w sumie dwie cesarki :) fakt ta druga była już lżejsza. Jak wróciłam z pooperacyjnej byłam pod prysznicem i się czułam dobrze. Za pierwszym razem też smigalam tyle że w tedy brzuch i macica były duże to trochę inaczej. Jak już będziecie musiały mieć cięcie to po się oszczędzajcie żeby się dobrze zagoilo :)

DoveLove lubi tę wiadomość

‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ