X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to wez no sie podziel tym sluzem. U mnie sucho jak na saharze.

A jak myslicie czy moge od razu po tym hsg sie starac, niby psni dr powiedziala ze tak ale dostalam antybiotyk i troszku plamie i troszku sie cykam zeby tego nie zapaskudzic, wiadomo higiena higiena ale roznie bywa. Wiem ze szanse sa nikle.

Chyba mam deja vu. Ta sytuacja juz byla albo przynajmniej snilo mi sie to juz.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza po sono hsg mozesz :) gdzies ktos napisal ze po tym zwyklym pod promieniowaniem to lepiej nie ale duzo ciaz z piwrwszego cyklu po hsg

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo na ciaze nie licze bo owu z prawego niedroznego. Ale tez naczytalam się historii o niedroznych jajowodach, nieraz i obustronnie i ciazach z tego, wogole jakieś bajki chodza po necie o przechwytywaniu jajeczka przez drozny jajowod (jakieś czary mary?) w co nie wierze.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a ty już w domu?
    Nie wiem nie znam się ale czy jajowód można jakoś udrożnić, coś mówił gin?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam w szpitalu tylko w prywatnym gabinecie, hsg mialam o 8 rano, o 9 latalam juz po markecie i robilam zakupy.

Co do udroznienia to jak plyn nie przepchal to nikla szansa. niektorzy podobno probuja laparoskopowo ale nie zawsze daje to efekt. Lewy mam drozny, zawsze cos. Jesli bol wskazuje na owulacje z tego jajnika to córka jest wlasnie z lewego. No i teraz isc na iui bez sprawdzenia drożności to wyrzucanie pieniedzy w bloto i robienie sobie zbednych nadziei.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tyłozgięcie utrudnia zajście w ciążę? Ja zawsze miałam przodo, a na ostatnim USG patrzę, a tam w opisie tyłozgięcie. Lekarka nic o tym nie mówiła...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny czy tyłozgięcie utrudnia zajście w ciążę? Ja zawsze miałam przodo, a na ostatnim USG patrzę, a tam w opisie tyłozgięcie. Lekarka nic o tym nie mówiła...

Raczej nie bardzo. Moja siostra ma tyłozgięcie i zaszła dwa razy w ciążę za pierwszym razem (choć ma uszkodzony jajowód przez torbiela który pękł oraz miała już dwie cc). Ja mam przodozgięcie a trochę mi zeszło ze staraniami ;/

Lavende86 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tym razem czekamy na córeczkę <3

Urszulka89, DoveLove lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hugolina tym razem czekamy na córeczkę <3

Cudnie ❤️

Rosnijcie zdrowo :)

agulineczka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ile placilas za hsg? We Wro 850zl.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radom 500zl

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

agulineczka gratulacje córeczki :)

Iza
    to juz przynajmniej masz jakąś "diagnoze", jeden niedrozny jajowod to o polowe mniej szans na ciaze. podczas laparo mozna udroznic jajowod ;)

Adele
    nie czekaj, staraj sie, co ma byc to bedzie, zycie samo pisze najlepsze scenariusze!

agulineczka lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Iza, wybierasz się na laparo, żeby udrożnić jajowód?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, chyba nie. Nawet o tym nie myslalam. Mielismy zamiar odpuscic sobie lekarzy do listopada ze wzg.na brak czasu. Po co zaczynac jak wiemy ze bedzie to trudne czasowo do zrealizowania. Jedynie co to mąż chce zrobic badanie nasienia zeby sprawdzic czy ten fertillman cos daje. No i wielka nadzieje pokladam w tym zielarzu tylko on teraz na urlopie, pozniej my. Podobno facet wiele potrafi, wystarczy ze spojrzy na człowieka i wie co mu dolega i to nie są opinie z internetu tylko z pierwszej ręki, on nawet wie co kobieta ma w torebce. I leczy tez nieplodnosc. Wiem co mi powiedza w klinice nieplodnisci- ze nie te peselen ze za pozno na naturalne staranian ze szkoda czasu na iui zwlaszcza przy jednym droznym jajowodzie, ze in vitro bedzie najlepsze. Co mi szkodzi sprobowac z tym zielarzem.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, próbuj z zielarzem, przecież nie zaszkodzi :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo na in vitro zawsze bedzie czas. No chyba ze wejde szybko w menopauze jak moja mama.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei znalazlam dwa miejsca i 4lekarzy do wyboru.i plan jest taki,ze po wakacjach ide do ktoregos z tych ginow z kompletem badan, ktore mam zamiar zrpbic w kolejnym cyklu bo w tym juz za pozno bo dzis 6dc. Jesli zaproponują hsg to sie zgodze ale czy jsg lub sono hsg moze pokazac wwentualne zrosty czy polipy czy tylko histeroskopia?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak zielarz wymysli Ci jakies zioka to pytaj o sklad i nam tu sprzedaj dawki i nazwy hehehe

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Iza jak zielarz wymysli Ci jakies zioka to pytaj o sklad i nam tu sprzedaj dawki i nazwy hehehe

Mysle ze nawet ja nie bede znala skladu. On daje gotowe mieszanki badz nalewki i podobno placi sie za te ziola a za wizyte juz nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popsulam tesciowej jej jutdzejsze plany bo ona chciala jechac do drugiej synowej do warszawy na imieniny a my jutro na ten pogrzeb jedziemy i musi zostać z moja corka i taka niezadowolona.

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ