X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Popsulam tesciowej jej jutdzejsze plany bo ona chciala jechac do drugiej synowej do warszawy na imieniny a my jutro na ten pogrzeb jedziemy i musi zostać z moja corka i taka niezadowolona.

Boziu Iza a czym ty się pzrejmujesz? Olej to. Co ty się tak martwisz jej zdaniem i co ona pomyśli. Zapytałaś i zostanie z młodą i tyle. Nie przejmuj się tyle tym co teście mówią. Też od czasu do czasu mogą się wnuczką zająć, tym bardziej że ty przecież leżeć nie będziesz :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - kp bez problemu ;) . Bez krwawiących sutkow. Wiadomo na początku boli, bo na nowo musi się przyzwyczaić. Jedyne co to po porodzie macica jak się obkurczala mi to pierwszego dnia taki miałm wyrzut przy tym oxy to myslalam, że zwymiotuje. Ale przeszło. ( Taka moja reakcja na zbyt duży poziom oxy).

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja sie nie przejmuje. Tylko kolejny raz odczuwam ze tamten syn i synowa wazniejsi a moja wnuczka tylko przeszkadza. Przeciez moga jechac z moja córka. A mi wcale ale to wcale nie bedzie przyjemnie jechac ponad 3 godz.w hedna strone i to na pogrzeb ale moge ten czas poswiecic i moje zdrowie pozwala mi na to bo powiedzialam sobie ze postaram sie nie byc jsk tesciowa ktora na pogrzeb mojej babci nie poszla.

• Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o tym hsg a ja własnie coraz częście o tym myślę. Dziewczyny czym się różni sono hsg od hsg?
    Znalazłam ginekologa który prywatnie robi za 300zł sono hsg, zaskocozna byłam bo on mi w szpitalu robił usg przed porodem

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hsg jest z rtg, podaja kontrast czesto jodowy i robia zdjecia rtg, sono hsg jest pod kontrola usg. Mnie sono hsg nie bolalo, podobno zwykle hsg jest bolesne. Dlaczego to nie wiem. 300zl to bardzo dobra cena, ja placilam 500zl, w stolicy 1000zl.

• Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Iza. Teraz wyczytałam, że Sono hsg podobno jest dokładniejsze :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Jakie badania przed musiałaś zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew z kanalu szyjki macicy i tyle. Ale trzeba pytac co wymagaja.

• Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Posiew z kanalu szyjki macicy i tyle. Ale trzeba pytac co wymagaja.
    Dzięki

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hej,

agulineczka gratulacje córeczki :)

Iza
    to juz przynajmniej masz jakąś "diagnoze", jeden niedrozny jajowod to o polowe mniej szans na ciaze. podczas laparo mozna udroznic jajowod ;)

Adele
    nie czekaj, staraj sie, co ma byc to bedzie, zycie samo pisze najlepsze scenariusze!

Uzgodnilam z mezem,że tak pół roku odczekamy... Albo chociaż żebym umowę dostała kolejna.. ale mam nadzieje,ze szybko minie i zaczniemy znów działać

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Uzgodnilam z mezem,że tak pół roku odczekamy... Albo chociaż żebym umowę dostała kolejna.. ale mam nadzieje,ze szybko minie i zaczniemy znów działać

Bedziecie się w tym czasie zabezpieczać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakaś lipa w tym cyklu. Cycki leżą i kwicza. Jakby ten progesteron był na dnie. @za rogiem. Zawsze przed się poprawiały a teraz taka totalna katastrofa :P w ciąży nie jestem na 1000% no ale nie spodziewałam się dwóch kresek

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilam sie dzisiaj, duzo posprzatalam, jeszcze musze szybko kuchnie ogarnac, obciac męża i poprasowac ubrania na jutro.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

Przynajmniej trochę oddychniesz i pożyjesz normalnym życiem :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Narobilam sie dzisiaj, duzo posprzatalam, jeszcze musze szybko kuchnie ogarnac, obciac męża i poprasowac ubrania na jutro.

Jak tak czytam, to strasznie aktywny prowadzisz tryb życia :) :) Ciągle w ruchu

• Izka86Ss Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Adele to wez no sie podziel tym sluzem. U mnie sucho jak na saharze.

A jak myslicie czy moge od razu po tym hsg sie starac, niby psni dr powiedziala ze tak ale dostalam antybiotyk i troszku plamie i troszku sie cykam zeby tego nie zapaskudzic, wiadomo higiena higiena ale roznie bywa. Wiem ze szanse sa nikle.

Chyba mam deja vu. Ta sytuacja juz byla albo przynajmniej snilo mi sie to juz.
    Witaj :)

Mam pytanie poniewaz od roku staramy sie o malenatwo. W poprzednie ciaze zaszlam za 1 cyklem. I teraz na 10.08 mam wlasnie badanie hsg ale w szpitalu. Powiedz mi jak to mozliwe ze po ciazy i udanych zajasciach nagle mamy niedrozne jajowody ;( co ci powiedzial lekarz?

2014 Ł<3 Aniołek
    2015Adaś 3 latka <3
    starania o kolejną ciąże rok i nic :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jak tak czytam, to strasznie aktywny prowadzisz tryb życia :) :) Ciągle w ruchu

Czy ja wiem, chyba jak kazda kobieta zdana na siebie. W ruchu jestem cały czas, co prawda nie cwicze a ostatnio bardzo tyje. Plakac mi sie chce bo pol roku temu kupowalam spodnice a na jutro nie mam co zalozyc bo wszystko ciasne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka86Ss wrote:
    Witaj :)

Mam pytanie poniewaz od roku staramy sie o malenatwo. W poprzednie ciaze zaszlam za 1 cyklem. I teraz na 10.08 mam wlasnie badanie hsg ale w szpitalu. Powiedz mi jak to mozliwe ze po ciazy i udanych zajasciach nagle mamy niedrozne jajowody ;( co ci powiedzial lekarz?

Moj poprzedni lekarz winil cesarke, chcial mnie wziąć na laparo ale wycofał sie z pomyslu przez słabe nasienie męża i odeslal do kliniki. Ta co mi robila hsg tez chetnie by mnie wysłała na laparo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii jeszcze dodam ze teraz zamiast isc spać to dopiero skonczylam prasowanie, musze jeszcze naszykowac ubrania i "wyprawke" dla dziecka (jedzie z dziadkiem na plac zabaw po ktorym trzeba przebrac bo wychodzi mokra od potu) bo tesciowa tak się interesuje ze nie wie co dziecku zalozyc, predzej córka sama znajdzie ubrania. Druga sprawa jedzenie- niech dobie radza sami ale jestem pewna ze corka bedzie narzekac ze babcia wciskala jej jedzenie a tesciowa ze dziecko nie chce jesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi daj znac jak po wizycie. Trzymam kciuki za kropka.

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ