X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tez jestem zwolenniczka radykalnych kroków :D po roku juz poszlam na histero z biopsją, po 2 na laparo, do tego miałam taki zestaw leków, ze głowa mała, ale opłaciło się. i wierzę, że i u was ten wysiłek się opłaci!!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci niech Twoje slowa sie spelnią-amen. Kazda z nas chce jeszcze jedno dziecko. Mając dwoje bede juz najszczesliwsza na swiecie :) i zamkne warsztat hehe.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap u Ciebie jeszcze nie ma tragedii, 9 cykli to w sumie norma...

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina przykro mi strasznie :/

Ewi a nie myslalaś jednak o laparo przed kolejnym podejsciem do invitro?

u nas tez niby wszystko bylo ok, a udalo sie w 2 cyklu po laparo, wiec zanim znow tyle kasy wydacie moze warto jeszcze isc na laparo i posprawdzać wszystko w srodku,
    na NFZ to mozna zalatwic ;)

Mozna i na NFZ. Lekarz do ktorego chodzilam i ktory odeslal nas do kliniki bo sam nie byl juz w stanie pomoc powiedzial ze w razie potrzeby zaprasza czy to na laparo czy jak bede w ciąży i ile bedzie mogl to pomoze.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    pap u Ciebie jeszcze nie ma tragedii, 9 cykli to w sumie norma...
    Kochana wiem i dlatego jeszcze soe tego trzymam ale jednak chce juz sprawdzic czy nie ma jakiejs przyczyny (mam nadzieje prostej do diagnozowania i leczenia)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina przykro mi strasznie :/

Ewi a nie myslalaś jednak o laparo przed kolejnym podejsciem do invitro?

u nas tez niby wszystko bylo ok, a udalo sie w 2 cyklu po laparo, wiec zanim znow tyle kasy wydacie moze warto jeszcze isc na laparo i posprawdzać wszystko w srodku,
    na NFZ to mozna zalatwic ;)
    ale pewnie dlugo sie czeka nie? A u mnie w województwie to pewnie bardzo dlugo. To jest operacja ta laparoskopia?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was...Ja również staram się o drugie dziecko...Ale mam wrażenie, że jest coraz gorzej ;( mój synek we wrześniu skończy 3 lata w styczniu poronilam...czas między miesiaczkami mi się wydłuża.. Teraz cykl trwał 51 dni ;( mam jednak nadziej, Że synek będzie mieć rodzeństwo on tak lubi dzieci. Jak widzi wózek z dzieckiem to podchodzi i zagląda do niego.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kochana wiem i dlatego jeszcze soe tego trzymam ale jednak chce juz sprawdzic czy nie ma jakiejs przyczyny (mam nadzieje prostej do diagnozowania i leczenia)
    Warto zaczac juz to prawda. Ja po roku zaczęłam a to hsg a to badania hormonalne i maz nasienie i pare miesięcy po złym nasieniu podeszlismy do trzech iui. Pozniej przestój bo mialam cytologie gr 3 i bylam na kolposkopii i wyszlo ok. Wiec zaczęliśmy przygotowania do ivf. Szlam dlugim protokołem czyli trwa ponad dwa miesiące mi wyszło. I tak czas leci...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ale pewnie dlugo sie czeka nie? A u mnie w województwie to pewnie bardzo dlugo. To jest operacja ta laparoskopia?

Mazowieckie? To trzeba trafić do odpowiedniego lekarza. Ja chyba dluzej czekalam na wizyte u gina niz na histero u niego na oddziale bo w sumie idzie sie w kolejnym cyklu tak do owulacji.

• Andii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ witamy :)

Ja to się nie znam tych laparoskopiach itp, do tego jeszcze nie doszłam

Misi@ lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • pati8919 Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mozna sie dołączyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wracamy do domu i sie martwie bo zapowiadaja zalamanie pogody, burze, porywisty wiatr i grad i to akurat ten teren gdzie bedziemy podrozowac czyli od miedzyzdrojow az do warszawy, prawie caly kraj. I kombinujemy jak tu wracac, o ktorej wyjechac. Tesciowa chcisla zebysmy wyjechali jeszcze dzisiaj ale jak zmeczeni jechac na noc, albo zaczekac do soboty ale córka juz dzis ryczy ze chce do domu.

• Andii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati8919 wrote:
    Witam mozna sie dołączyć

Oczywiście, witamy ile się starasz?

Iza współczuje, ciężko powiedzieć co byłoby najlepsze ale jeśli córka już chce do domu to może faktycznie dzisiaj wyruszcie chcoiaż jak jesteście zmęczeni to też nie jest to do końca dobry pomysł

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to nie, maz juz raz zasnal za kierownica, nie chcemy powtorki. Planujemy wyjechac jutro ok.8, moze nie bedzie tak zle.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ;-) Chciałam tylko oznajmić, że dziś niespodziewanie na teście ujrzałam dwie kreski.

Nadal jestem w szoku i boję się co będzie dalej, ale to był drugi cykl starań po histeroskopii i usunięciu polipa, przez którego nie mogłam zajść 9 wczesniejszych cykli.

Kat83, Urszulka89, jangwa_maua lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Przykre to jest. Prócz tego forum znam jedna dziewczynę która się stara o dziecko bezskutecznie. Reszta znajomych ma ciążę z pierwszego Max drugiego podejścia. O co tu chodzi :( :( jak to jest ze jest nas tu tyle. Znowu mi przykro. I brak wiary już.
    Ja sama znam w tym momencie 6 dziewczyn, które się starają i nie mogą zajść. W tym 3 z nich o drugie dziecko.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    tak sobie mysle ze ja zawsze mialam jakieś problemy, a to dlugie i nieregularne cykle, a to torbiel na jajniku, torbiele w piersi, nadal wydzielina z piersi i teraz niedawno polip. I taka sama z tym zawsze bylam i jestem.
    Iza ja mam torbiele w piersiach, wydzieline z piersi jak ucisnę, a w drugim cyklu po usunięcu wrednego polipa zobaczyłam dwie krechy. A myślałam, że nigdy to nie nastąpi. Łącznie to był 11cs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:55

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende widzisz lekarz wiedział co robi. Super że się udało. :) Szczesciara z Ciebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie rozkręca @. Plecy bolą. I mam ucisk na kość ogonowa. W 95% byłam na to przygotowana. Czekam na tą herbatę hahaha ale nie wiem kiedy będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Iza ja mam torbiele w piersiach, wydzieline z piersi jak ucisnę, a w drugim cyklu po usunięcu wrednego polipa zobaczyłam dwie krechy. A myślałam, że nigdy to nie nastąpi. Łącznie to był 11cs.

Gratuluje.

Mi niestety histeroskopia i usuniecie polipa nie pomoglo.

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ