X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kiepsko. Ale nie liczyłam na dwie. Gdzieś tam te 5% w mojej głowie mówiło że może jednka coś. Bo jednak 28dc dziś.
    Mój M miał ostatnio 4% ale niby że 150mln to okej. Może też tu tkwi problem. Do tego doszedł ten żylak. Plus moja plama to mamy co naprawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina zazdraszczam tych 150mln. A moj co tam ma-niecale 25mln w calosci po 3 dniach abstynencji. My w tej chwili to nawet na iui sie nie kwalifikujemy. Teraz dajemy sobie spokoj, celibat do 50-tki zniesiony, przestaliśmy liczyc odstepy miedzy ❤, seksy są wg ochoty. I tak nic z tego to po co sie ograniczać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie M. Ma 300 mln a 150 w czymś tam :P dzieci z tego. I tak nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie 150mln w 1 ml ejakulatu. To nawet bym nie patrzyla ze ma te 4% zdrowych. Przelicz sama 4% z 300ml a moje 3% z 25mln, dodaj do mojego wyniku 1 niedrozny jajowod to w najlepszym wypadku jest szansa co drugi cykl wiec prawda jest oczywista-tylko in vitro. Kurcze, i moja cora niezle mi daje w kosc nawet na wakacjach i tak mysle czy z jej charakterkiem i malusim dzieckiem dałbym rade. I właśnie jestem po małej sprzeczce z mężem na temat plci dzieci w jego rodzinie i podejscia do tego jego ojca.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina musisz na spokojnie zobaczyć jak twój organizm reaguje po odstawieniu lutki.. każdej może po innym czasie @ przychodzić..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje nam sie koncza, boje sie powrotu do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie podawali informacje i pokazali zdjecie noworodka wsrod strzykawek - kobieta 4 lata sie starala, 3 poronienia, 7 podejść do in vitro i 1600 szt. zastrzykow. Masakra. szacunek za poswiecenie. Dziecko zdrowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie przyjdzie dziś wredota. Wydawało mi się że był jakiś już pod barwiony śluz rano. Najchętniej bym została w domu bo zmęczona jestem już od miesiąca :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre to jest. Prócz tego forum znam jedna dziewczynę która się stara o dziecko bezskutecznie. Reszta znajomych ma ciążę z pierwszego Max drugiego podejścia. O co tu chodzi :( :( jak to jest ze jest nas tu tyle. Znowu mi przykro. I brak wiary już.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi 3%, a reszta, koncentracja? Bo moj ma tez 3% i w tej chwili 5,4 mln/ml.
    Moj mial sporo mln jakoś ale w tej chwili nie pamiętam. I Nie zobacze narazie bo jesteśmy na wakacjach.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hugo kur#&! Jak ja nie lubie tych jednych kresek! Tak, jutro dostaniesz @ jak dzis zrobilas test.
    Ewi no Wasz przypadek to naprawde zagwostka.. tyle ze to slabe nasienie..to przeciez duzo wplywa. A co do in vitro to uda sie Wam. Na bank. Za drugim razem sie uda.
    Jestem takim samym przypadkiem jak hugolina czy iza czy adele. Jedno dziecko mamy a drugie nie. Z tego co wiem większość stara sie dłużej niz ja teraz tyljo ja szybko podeszłam do radykalnych decyzji. Nie chce się kolejne dwa lata ludzic. Jeśli in vitro nie wyjdzie odpuszczam już. Dla mnoe takie naturalne starania to za dużo smutku i złudzeń. Ale każdy podejmuje decyzjie wg własnego ja.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina zazdraszczam tych 150mln. A moj co tam ma-niecale 25mln w calosci po 3 dniach abstynencji. My w tej chwili to nawet na iui sie nie kwalifikujemy. Teraz dajemy sobie spokoj, celibat do 50-tki zniesiony, przestaliśmy liczyc odstepy miedzy ❤, seksy są wg ochoty. I tak nic z tego to po co sie ograniczać.
    Dlatego w waszym przypadku to in vitro kochana. A iui to faktycznie odpuść. Moja pani dr mowi ze z iui są takie same szanse zajścia w ciążę jak przy naturalnych staraniach. Szkoda tylko ze po trzech iui sie tego dowiedziałam :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wlasnie podawali informacje i pokazali zdjecie noworodka wsrod strzykawek - kobieta 4 lata sie starala, 3 poronienia, 7 podejść do in vitro i 1600 szt. zastrzykow. Masakra. szacunek za poswiecenie. Dziecko zdrowe.
    To prawda. Ja podczas jednej procedury on vitro wzielam moze ponad 50 zastrzykow. Zrosty mam gdzie niegdzie juz anie mowa niedługo bede podchodzić do kolejnej. Ale wierzę że bedzie dobrze :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam nas zapisac na wizyte do Novum ale minely prawie 2 tyg. na wakacjach i nie mialam na to głowy. Ostatni tydz.wakacji bedzie zabiegany, trzeba dziecko do zerowki wyszykowac, ja mam wizyte u endo to trzeba i badania zrobic, i do pediatry isc po recepte dla córki, i do tego zielarza chcialam ale czy zdaze ze wszystkim to nie wiem. A od wrzesnia startujemy ze zbiorem jablekn trudny czas, czasu zero, masa pracy od switu do ciemnego wiec tez odpada. I tak zleca kolejne miesiace.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina przykro mi strasznie :/

Ewi a nie myslalaś jednak o laparo przed kolejnym podejsciem do invitro?

u nas tez niby wszystko bylo ok, a udalo sie w 2 cyklu po laparo, wiec zanim znow tyle kasy wydacie moze warto jeszcze isc na laparo i posprawdzać wszystko w srodku,
    na NFZ to mozna zalatwic ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówił że po laparotomi mogło mi się zapchac coś i hsg zrobimy być może.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ponoć po każdej operacji istnieje ryzyko pojawienia sie zrostów itp :/ nawet po usuwaniu wyrostka

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparotomia a laparoskopia to roznica. Lucecita mowisz o ktoym zabiegu?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam laparoskopię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 11:12

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP chodzi o to że miałam laparoskopoe i było okej. Później laparotomie więc mogły się zapchac jajowody.

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ