Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavender gratulejszyn
Super ze sie udalo i to w miare szybko
Hugo tulam. It sucks.
Nie uwierzycieUlulalam sie z szefowa w pracy hahahaha a jeszcze nawet nie ma piatku no! Znalazlysmy likierek, a ze nie mialysmy kieliszkow, to poszly szklanki
Anyway, little tipsy
Maz oczywiscie odmowil wspolpracy, wiec bzyknelismy 1 (slownie - raz) w tym cyklu. Kuffa standard. W zyciu tych dzieci nie zrobimy tym sposobemJprdl.
Lavende86 lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
Kat83 wrote:Lavender gratulejszyn
Super ze sie udalo i to w miare szybko
Hugo tulam. It sucks.
Nie uwierzycieUlulalam sie z szefowa w pracy hahahaha a jeszcze nawet nie ma piatku no! Znalazlysmy likierek, a ze nie mialysmy kieliszkow, to poszly szklanki
Anyway, little tipsy
Maz oczywiscie odmowil wspolpracy, wiec bzyknelismy 1 (slownie - raz) w tym cyklu. Kuffa standard. W zyciu tych dzieci nie zrobimy tym sposobemJprdl.
15dc to był. Potem złapałam zapalenie pęcherza i odpuściliśmy. Jak widać wystarczyło. Moja siostra ma syna też z jednego razu (jej mąż jest żołnierzem i miał wyjazdy). To chyba nie chodzi o ilość, a o dobry timing. Plemniki jednak trochę potrafią przeżyć
-
nick nieaktualnyLavende86 wrote:Może jeszcze pomoże. Ale czy Ty nie pisałaś, że u męża jest problem? Może tu leży przyczyna?
Wtedy wysypala sie tarczyca ale nasienie bylo jeszcze ok. A teraz slabe nasienie i jeden niedrozny jajowod. Przyczyna lezy po obu stronach. Ciekawe jak moja tarczyca teraz, za tydz.wizyta u endo. -
Lavender taaa ale my juz sie staramy ponad 4 lata i nie wazne czy sie bzykamy raz czy 10 nie wychodzi
Nasienie przetrwa niejedno, owszem, jak jest w porzadku. U nas slabo.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Kat83 wrote:Lavender taaa ale my juz sie staramy ponad 4 lata i nie wazne czy sie bzykamy raz czy 10 nie wychodzi
Nasienie przetrwa niejedno, owszem, jak jest w porzadku. U nas slabo.
4 lata to szmat czasu. To jakie teraz plany na kolwjne cykle? No nic. Trzeba próbować dalej.
-
nick nieaktualnyLavende86 wrote:To nasienie może się tak pogorszyć? Nie wiedziałam...
Moze i ciort wie dlaczego. Mezowi spada testosteron, androlog zaproponowal bardzo droga kuracje ale nawet gdyby byla poprawa to i tak tylko in vitro wiec zrezygnowalismy, zostalismy przy samych suplach ale one nie daja rady, z kazdym badaniem jest coraz gorzej. -
Jak sie ogarniemy z badaniami krwi idziemy na 3 iui. A jak sie nie uda, to konczymy starania. Taki plan, niestety. Na ivf nas nie stac a innych pomyslow juz nie ma, wszystko po drodze juz zrobilismy. Powoli nas dopada SKS (starosc, k***a, starosc)
Lavende86 lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualnyLuci a jak brałas ten steryd? On w tabletkach chyba z tego co czytałam. Mówiłam ginowi o tym bo ten lek ponoć niweluje stany zapalne w organizmie. Kręcił głowa tylko
Kurde super że trafiłaś na lekarza nowej ery.. Ja kombinuje. Mam możliwość sama sobie wykupić zestaw leków. Tylko się cykam. Herbata przyjechała. Może się uda odebrać dziś lub w weekend. -
Ewi28 wrote:ale pewnie dlugo sie czeka nie? A u mnie w województwie to pewnie bardzo dlugo. To jest operacja ta laparoskopia?
to jest operacja, ale laparoskopem- robią 3 dziurki w brzuchu, po ktorych juz nawet nie ma sladu, wszystko sprawdzaja w srodku, przeplukuja jajowody, pousuwają ewentualne nieprawidlowosci.
ewentualnie histeroskopia- to jest ogladanie od srodka ale dopochwowo , mniej inwazyjne,robi się biopsję endo, ktora przy okazji, zwieksza szanse na zagniezdzenie, niektore kliniki cykl przed transferem nawet robią tzw. scratching endo.
poszukaj gina na NFZ, poki zbieracie kase na drugie podejscie, moze uda ci sie akurat to załatwić?
Lavender gratulacje!
Hugolina brałam metypred. w sumie nie wiem na co, bo nie miałam zadnych wskazań, ale gin powiedział, że on troche "oszuka" organizm.córka- 2011
syn- 2019 -
Hugolina mialam Ci pisac, moja kolezanka z pracy miala takie dziwne bole nóg, jak Ty i okazało się, że ma chorobę Gravesa Basedova. Moze tu poszukac ? TSH miala w normnie, tylko dodatnie antyTPo i anty TG i na USG tarczycy cośtam .córka- 2011
syn- 2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHisteroskopia i scratching to co innego ale moze dzialac w podobny sposob, ten scratching przrd transferem podobno dobrze dziala, dziewczyny sobie chwala. Wogole kazde ruszenie endo cos daje, moze po tym hsg mislam mocniejsza @.
A, lewy jajnik sie odzywa a ja juz glupie nadzieje sobie robie na ten cykl.