X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende aaaa gratulacje!!!! :D wreszcie jakies 2kreski na tescie! A jednak histeroskopia dala rade! :D dawaj fote testu. Dawno nie bylo dwoch kresek

Lavende86 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender gratulejszyn :) Super ze sie udalo i to w miare szybko :)

Hugo tulam. It sucks.

Nie uwierzycie :P Ululalam sie z szefowa w pracy hahahaha a jeszcze nawet nie ma piatku no! Znalazlysmy likierek, a ze nie mialysmy kieliszkow, to poszly szklanki :P Anyway, little tipsy :P
    Maz oczywiscie odmowil wspolpracy, wiec bzyknelismy 1 (slownie - raz) w tym cyklu. Kuffa standard. W zyciu tych dzieci nie zrobimy tym sposobem :/ Jprdl.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb591cd80ba.jpg
    Oto test. Robiony dziś koło 14:00. Nawet nie z porannego moczu.

karolcia87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Gratuluje.

Mi niestety histeroskopia i usuniecie polipa nie pomoglo.
    Może jeszcze pomoże. Ale czy Ty nie pisałaś, że u męża jest problem? Może tu leży przyczyna?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszym sposobem tez nigdy nie zrobimy tego dziecka, my ostatnio za czesto szczegolnie w plodne. Ale przyjdzie jesień to bedzie celibat ze zmeczenia.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Lavender gratulejszyn :) Super ze sie udalo i to w miare szybko :)

Hugo tulam. It sucks.

Nie uwierzycie :P Ululalam sie z szefowa w pracy hahahaha a jeszcze nawet nie ma piatku no! Znalazlysmy likierek, a ze nie mialysmy kieliszkow, to poszly szklanki :P Anyway, little tipsy :P
    Maz oczywiscie odmowil wspolpracy, wiec bzyknelismy 1 (slownie - raz) w tym cyklu. Kuffa standard. W zyciu tych dzieci nie zrobimy tym sposobem :/ Jprdl.
    Moja córa jest z 1 razu :-D 15dc to był. Potem złapałam zapalenie pęcherza i odpuściliśmy. Jak widać wystarczyło. Moja siostra ma syna też z jednego razu (jej mąż jest żołnierzem i miał wyjazdy). To chyba nie chodzi o ilość, a o dobry timing. Plemniki jednak trochę potrafią przeżyć ;-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Może jeszcze pomoże. Ale czy Ty nie pisałaś, że u męża jest problem? Może tu leży przyczyna?

Wtedy wysypala sie tarczyca ale nasienie bylo jeszcze ok. A teraz slabe nasienie i jeden niedrozny jajowod. Przyczyna lezy po obu stronach. Ciekawe jak moja tarczyca teraz, za tydz.wizyta u endo.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasienie może się tak pogorszyć? Nie wiedziałam...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende sliczne dwie kreski :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender taaa ale my juz sie staramy ponad 4 lata i nie wazne czy sie bzykamy raz czy 10 nie wychodzi :/ Nasienie przetrwa niejedno, owszem, jak jest w porzadku. U nas slabo.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Lavender taaa ale my juz sie staramy ponad 4 lata i nie wazne czy sie bzykamy raz czy 10 nie wychodzi :/ Nasienie przetrwa niejedno, owszem, jak jest w porzadku. U nas slabo.
    Przykro mi :-( 4 lata to szmat czasu. To jakie teraz plany na kolwjne cykle? No nic. Trzeba próbować dalej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    To nasienie może się tak pogorszyć? Nie wiedziałam...

Moze i ciort wie dlaczego. Mezowi spada testosteron, androlog zaproponowal bardzo droga kuracje ale nawet gdyby byla poprawa to i tak tylko in vitro wiec zrezygnowalismy, zostalismy przy samych suplach ale one nie daja rady, z kazdym badaniem jest coraz gorzej.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie ogarniemy z badaniami krwi idziemy na 3 iui. A jak sie nie uda, to konczymy starania. Taki plan, niestety. Na ivf nas nie stac a innych pomyslow juz nie ma, wszystko po drodze juz zrobilismy. Powoli nas dopada SKS (starosc, k***a, starosc) ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a jak brałas ten steryd? On w tabletkach chyba z tego co czytałam. Mówiłam ginowi o tym bo ten lek ponoć niweluje stany zapalne w organizmie. Kręcił głowa tylko :/
    Kurde super że trafiłaś na lekarza nowej ery.. Ja kombinuje. Mam możliwość sama sobie wykupić zestaw leków. Tylko się cykam. Herbata przyjechała. Może się uda odebrać dziś lub w weekend.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ale pewnie dlugo sie czeka nie? A u mnie w województwie to pewnie bardzo dlugo. To jest operacja ta laparoskopia?
    ja nie czekałam wcale! dostałam skierowanie i miałam zadzwonić jak dostanę @ zeby ustalić termin, w miedzyczasie miałam stan zapalny, wiec laparo sie przesunęla o miesiac.
    to jest operacja, ale laparoskopem- robią 3 dziurki w brzuchu, po ktorych juz nawet nie ma sladu, wszystko sprawdzaja w srodku, przeplukuja jajowody, pousuwają ewentualne nieprawidlowosci.

ewentualnie histeroskopia- to jest ogladanie od srodka ale dopochwowo , mniej inwazyjne,robi się biopsję endo, ktora przy okazji, zwieksza szanse na zagniezdzenie, niektore kliniki cykl przed transferem nawet robią tzw. scratching endo.

poszukaj gina na NFZ, poki zbieracie kase na drugie podejscie, moze uda ci sie akurat to załatwić?

Lavender gratulacje!

Hugolina brałam metypred. w sumie nie wiem na co, bo nie miałam zadnych wskazań, ale gin powiedział, że on troche "oszuka" organizm.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mialam Ci pisac, moja kolezanka z pracy miala takie dziwne bole nóg, jak Ty i okazało się, że ma chorobę Gravesa Basedova. Moze tu poszukac ? TSH miala w normnie, tylko dodatnie antyTPo i anty TG i na USG tarczycy cośtam .

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przeciwciał póki co :/ a nogi mnie bolą tylko w drugiej fazie cyklu. Ale. Poczytam. Dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Histeroskopia i scratching to co innego ale moze dzialac w podobny sposob, ten scratching przrd transferem podobno dobrze dziala, dziewczyny sobie chwala. Wogole kazde ruszenie endo cos daje, moze po tym hsg mislam mocniejsza @.

A, lewy jajnik sie odzywa a ja juz glupie nadzieje sobie robie na ten cykl.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mnie histero i biopsja tez nie pomogły, ale laparo z droznoscia juz tak.

ja juz nie wiem w zasadzie co pomogło, ale trzeba probowac wszystkiego, zwlaszcza, ze na NFZ mozna obydwa zabiegi załatwić.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, nie jestem na biezaco, i nie wiem czy dobrze doczytalam, twoj maz ma zylaki powrozka nasiennego ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ