Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak pojde do gina we wrzesniu to prwnie zacznie od monitoringu ale tez bede od razu marudzic o histeroskopii (szczegolnie,ze mam slabe @ a i w zdrowa ciaze z synkiem zaszlam po lyzeczkowaniu). Tak Luci, Hugo cos pisala,ze mezowi wyszed zylak.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Jak pojde do gina we wrzesniu to prwnie zacznie od monitoringu ale tez bede od razu marudzic o histeroskopii (szczegolnie,ze mam slabe @ a i w zdrowa ciaze z synkiem zaszlam po lyzeczkowaniu). Tak Luci, Hugo cos pisala,ze mezowi wyszed zylak.
-
pap to zależy od szpitala, ja się stawiłam rano na czczo, przyjecie, papierologia, badanie gin., o 12 już miałam histero, reszte dnia przespałam, na drugi już mnie wypisali, troche potem plamiłam kilka dni,wynik miał gin jak poszłam po 2 tyg. na kontrolę
wyniku juz nie pamietam, ale cos bylo, ze endometrium w stadium sekrecji?? skapa tresc sluzowa, endo zgodne z fazą cyklu itp.
laparo to już bardziej skomplikowane, 3 dni w sumie w szpitalu, potem jeszcze na sciaganie szwow
ponoc niektore kliniki robia nawet histero bez narkozy, ale to bolicórka- 2011
syn- 2019 -
nick nieaktualnyLucecita wrote:Hugolina, nie jestem na biezaco, i nie wiem czy dobrze doczytalam, twoj maz ma zylaki powrozka nasiennego ?
Tak teraz mu wyszło że ma. Pójdzie znowu na badanie nasienia i zobaczymu. Ale przez to że ma ten żylak to plemniki zdechlaki mogą być -
nick nieaktualnyJa na histero musialam stawic sie dzien przed, przyjęcie, badanie gin i usg, badanie krwi, wywiad z anestezjologiem, drugiego dnia pizamka na zabieg, wenflon, antybiotyk i na zabieg pod narkoza, zabieg ok.13.30, ok.17 wyszlam ze szpitala, o 19 bylam w domu. Mialam usuwanego polipa to troche krwawilam a ze glupia zamiast odpoczywac to wszystko robilam normalnie i to krwawienie najpierw sie zmniejszylo i zaraz powrocilo dosc mocne az sie przestraszylam. W wypisie napisali tylko co mialam robione a po 3 tyg.odebralam wynik hist.-pat. tego polipa i tyle. O endo ani slowa.
-
Sluchajcie ale histero sie robi przez szyjke macicy tak? Czyli trzeba ją znow rozwierac mechanicznie? Ja bym sie sklaniala od razu na ta histeroskopie bo wtedy to endometrium by sprawdzili. Hsg do mnie tak nie przemawia ale zobaczymy. Poki co musze zadzwonic do przychodni i zapisac meza na badanie a mnie do gina.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyZ tego co wiem to przy histero nie mozna sprawdzic droznosci jajowodow tylko jak wyglada macica od srodka, ewentualnie usunąć np.polipa, hsg to droznosc jajowodow, laparo to wszystko czyli wyglad macicy, jajnikow, jajowodow zarowno z zewnatrz jak i od srodka, mozna podobno udroznic jajowody, nakluc jajniki, usunac zrosty.
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć
postaram się nadrobić Wasze wpisy w tym wątkumam 34 lata, prawie 4-letniego synka (zaszłam w 6 cs), obecnie staramy się o drugie dziecko niestety bez powodzenia...to już 16 cs. Mąż miał badanie nasienia i wyszła teratozoospermia (wstępnie androlog na forum bociana zasugerował, że nasienie do poprawy i inseminacja), ja mam hashimoto, które leczę, miałam w maju robione hsg i tu wszystko ok. Na październik jesteśmy zapisani do novum. To tak krótko o mnie
mam nadzieję, że każda z nas w niedługim czasie doczeka się kolejnego maluszka.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyLucecita wrote:Hugolina a nie lepiej tego żylaka usunąć ?
Iza
ja miałam pobierane endo do hist.-pat, a u Ciebie pewnie tylko z polipa wysłali
Zależy czy będzie miał wpływ na wyniki nasienia bo może a nie musi. M będzie szedł się badać niedługo. Lekarz mówił że nie ma jakiejś tragedii. Kazał powtórzyć badanie i tyle. Jeśli będzie wynik słaby to można w tedy iść się kroić :p -
pap86 wrote:Sluchajcie ale histero sie robi przez szyjke macicy tak? Czyli trzeba ją znow rozwierac mechanicznie? Ja bym sie sklaniala od razu na ta histeroskopie bo wtedy to endometrium by sprawdzili. Hsg do mnie tak nie przemawia ale zobaczymy. Poki co musze zadzwonic do przychodni i zapisac meza na badanie a mnie do gina.
-
nick nieaktualnyMasakra. Wszystko pieknie, ladnie tylko droga koszmar. Wyjechalismy o 9 rano a jeszcze jestesmy daleko od domu, zmeczeni, wrecz umordowani, corka marudzi, wyglupia sie, mąż sie denerwuje a mnie głowa boli. Zrobilismy przystanek do mc donalda a tam ludzie wylewaja sie z budynku, kolejka na 40 zamówień, zrezygnowalismy.
-
Pap86 - a czemu chcesz sprawdzać endometrium? Coś jest nie tak? U mnie na 100% polip blokował zajście bo bez niego odczekaliśmy z 2 cykle i w drugim cyklu starań sukces. Jestem w ogóle w szoku bo przez te 9 cykli starań byłam kilka razy na usg i tego polipa nie było widać!! Nawet w szpitalu przed zabiegiem 2 lekarzy robiło usg i mówili że nie widać, że jeśli jest to gdzieś nisko przy bliźnie (tam miałam taką kieszonkę i to dawało taki ciemny obszar na usg). Ale oni mówili, że raczej stawiają, że nie ma tam nic. Sama lekarka była zdziwiona że jednak był polip.
-
Lavende ja wczesniej juz pisalam o tym moim endometrium,ze mam skape @ po wieloletniej antykoncepcji. Sama czytajac duzo na necie i tu na roznych tematach na ovufriend wywnioskowalam,ze histeroskopia i naruszenie endometrium moglo by pomoc zakladajac oczywiscie,ze nie mam zadnych innych problemow i ze u meza wszystko dobrze
dlatego ide juz do specjalisty i nie wierze,ze bez jakiegos wsparcia medycznego uda sie zaciazyc.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Lavende ja wczesniej juz pisalam o tym moim endometrium,ze mam skape @ po wieloletniej antykoncepcji. Sama czytajac duzo na necie i tu na roznych tematach na ovufriend wywnioskowalam,ze histeroskopia i naruszenie endometrium moglo by pomoc zakladajac oczywiscie,ze nie mam zadnych innych problemow i ze u meza wszystko dobrze
dlatego ide juz do specjalisty i nie wierze,ze bez jakiegos wsparcia medycznego uda sie zaciazyc.
-
nick nieaktualny