X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pojde do gina we wrzesniu to prwnie zacznie od monitoringu ale tez bede od razu marudzic o histeroskopii (szczegolnie,ze mam slabe @ a i w zdrowa ciaze z synkiem zaszlam po lyzeczkowaniu). Tak Luci, Hugo cos pisala,ze mezowi wyszed zylak.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Jak pojde do gina we wrzesniu to prwnie zacznie od monitoringu ale tez bede od razu marudzic o histeroskopii (szczegolnie,ze mam slabe @ a i w zdrowa ciaze z synkiem zaszlam po lyzeczkowaniu). Tak Luci, Hugo cos pisala,ze mezowi wyszed zylak.
    Wiesz ja od momentu histero miałam bardzo skąpe @. Martwiło mnie to. Jak widać to nie przeszkadza w niczym bo zaszłam.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a w ogole opowiedz mi jak ta histeroskopia wyglada-od przyjecia na oddzial do odebrania wyniku :) co tam w wyniku jest napisane?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap to zależy od szpitala, ja się stawiłam rano na czczo, przyjecie, papierologia, badanie gin., o 12 już miałam histero, reszte dnia przespałam, na drugi już mnie wypisali, troche potem plamiłam kilka dni,wynik miał gin jak poszłam po 2 tyg. na kontrolę

wyniku juz nie pamietam, ale cos bylo, ze endometrium w stadium sekrecji?? skapa tresc sluzowa, endo zgodne z fazą cyklu itp.

laparo to już bardziej skomplikowane, 3 dni w sumie w szpitalu, potem jeszcze na sciaganie szwow

ponoc niektore kliniki robia nawet histero bez narkozy, ale to boli :/

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina, nie jestem na biezaco, i nie wiem czy dobrze doczytalam, twoj maz ma zylaki powrozka nasiennego ?

Tak teraz mu wyszło że ma. Pójdzie znowu na badanie nasienia i zobaczymu. Ale przez to że ma ten żylak to plemniki zdechlaki mogą być

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na histero musialam stawic sie dzien przed, przyjęcie, badanie gin i usg, badanie krwi, wywiad z anestezjologiem, drugiego dnia pizamka na zabieg, wenflon, antybiotyk i na zabieg pod narkoza, zabieg ok.13.30, ok.17 wyszlam ze szpitala, o 19 bylam w domu. Mialam usuwanego polipa to troche krwawilam a ze glupia zamiast odpoczywac to wszystko robilam normalnie i to krwawienie najpierw sie zmniejszylo i zaraz powrocilo dosc mocne az sie przestraszylam. W wypisie napisali tylko co mialam robione a po 3 tyg.odebralam wynik hist.-pat. tego polipa i tyle. O endo ani slowa.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a nie lepiej tego żylaka usunąć ?

Iza
    ja miałam pobierane endo do hist.-pat, a u Ciebie pewnie tylko z polipa wysłali

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ale histero sie robi przez szyjke macicy tak? Czyli trzeba ją znow rozwierac mechanicznie? Ja bym sie sklaniala od razu na ta histeroskopie bo wtedy to endometrium by sprawdzili. Hsg do mnie tak nie przemawia ale zobaczymy. Poki co musze zadzwonic do przychodni i zapisac meza na badanie a mnie do gina.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to przy histero nie mozna sprawdzic droznosci jajowodow tylko jak wyglada macica od srodka, ewentualnie usunąć np.polipa, hsg to droznosc jajowodow, laparo to wszystko czyli wyglad macicy, jajnikow, jajowodow zarowno z zewnatrz jak i od srodka, mozna podobno udroznic jajowody, nakluc jajniki, usunac zrosty.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)
    postaram się nadrobić Wasze wpisy w tym wątku :) mam 34 lata, prawie 4-letniego synka (zaszłam w 6 cs), obecnie staramy się o drugie dziecko niestety bez powodzenia...to już 16 cs. Mąż miał badanie nasienia i wyszła teratozoospermia (wstępnie androlog na forum bociana zasugerował, że nasienie do poprawy i inseminacja), ja mam hashimoto, które leczę, miałam w maju robione hsg i tu wszystko ok. Na październik jesteśmy zapisani do novum. To tak krótko o mnie :) mam nadzieję, że każda z nas w niedługim czasie doczeka się kolejnego maluszka.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Karolka32 Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja mogę dołączyć?

Staram się już 14 miesięcy mam synka w wieku 5 lat, powoli trace nadzieję...
    Witam Was serdecznie!https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starania-o-drugiego-maluszka,10919,1077.html#

Karolka32
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother poczytalam o przypadlosci meza. Ulalala.. super,ze macie juz dziecko i se nie staraliscie sie jakis bardzo dlugo o nie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jak poczytasz nasze stopki to zobaczysz dziewczyny co staraja sie tyyyle lat :( masz juz porobione jakies badania?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Hugolina a nie lepiej tego żylaka usunąć ?

Iza
    ja miałam pobierane endo do hist.-pat, a u Ciebie pewnie tylko z polipa wysłali

Zależy czy będzie miał wpływ na wyniki nasienia bo może a nie musi. M będzie szedł się badać niedługo. Lekarz mówił że nie ma jakiejś tragedii. Kazał powtórzyć badanie i tyle. Jeśli będzie wynik słaby to można w tedy iść się kroić :p

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Sluchajcie ale histero sie robi przez szyjke macicy tak? Czyli trzeba ją znow rozwierac mechanicznie? Ja bym sie sklaniala od razu na ta histeroskopie bo wtedy to endometrium by sprawdzili. Hsg do mnie tak nie przemawia ale zobaczymy. Poki co musze zadzwonic do przychodni i zapisac meza na badanie a mnie do gina.
    Tak, przez szyjkę. Ja byłam w szpitalu dzień wcześniej. Czekanie na przyjęcie, papierki, potem badanie usg i do końca dnia relaks. Na drugi dzień z samego rana wiozą cię na zabieg. Dali mi jakąś tabletkę na uspokojenie, wbili wenfon i podawali coś. Potem znieczulenie w kręgosłup, a na koniec dali mi coś dożylnie, że film mi się urwał. Obudziłam się po wszystkim. W wypisie nic takiego nie napisali. Tylko, że usunięto polip i poprawiono bliznę po CC. Tego samego dnia wyszłam. Plamiłam dosyć długo niestety, ale ingerencja była dosyć spora więc chyba normalne. Ogólnie zabieg oceniam pozytywnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Wszystko pieknie, ladnie tylko droga koszmar. Wyjechalismy o 9 rano a jeszcze jestesmy daleko od domu, zmeczeni, wrecz umordowani, corka marudzi, wyglupia sie, mąż sie denerwuje a mnie głowa boli. Zrobilismy przystanek do mc donalda a tam ludzie wylewaja sie z budynku, kolejka na 40 zamówień, zrezygnowalismy.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 - a czemu chcesz sprawdzać endometrium? Coś jest nie tak? U mnie na 100% polip blokował zajście bo bez niego odczekaliśmy z 2 cykle i w drugim cyklu starań sukces. Jestem w ogóle w szoku bo przez te 9 cykli starań byłam kilka razy na usg i tego polipa nie było widać!! Nawet w szpitalu przed zabiegiem 2 lekarzy robiło usg i mówili że nie widać, że jeśli jest to gdzieś nisko przy bliźnie (tam miałam taką kieszonkę i to dawało taki ciemny obszar na usg). Ale oni mówili, że raczej stawiają, że nie ma tam nic. Sama lekarka była zdziwiona że jednak był polip.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja wczesniej juz pisalam o tym moim endometrium,ze mam skape @ po wieloletniej antykoncepcji. Sama czytajac duzo na necie i tu na roznych tematach na ovufriend wywnioskowalam,ze histeroskopia i naruszenie endometrium moglo by pomoc zakladajac oczywiscie,ze nie mam zadnych innych problemow i ze u meza wszystko dobrze :) dlatego ide juz do specjalisty i nie wierze,ze bez jakiegos wsparcia medycznego uda sie zaciazyc.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Lavende ja wczesniej juz pisalam o tym moim endometrium,ze mam skape @ po wieloletniej antykoncepcji. Sama czytajac duzo na necie i tu na roznych tematach na ovufriend wywnioskowalam,ze histeroskopia i naruszenie endometrium moglo by pomoc zakladajac oczywiscie,ze nie mam zadnych innych problemow i ze u meza wszystko dobrze :) dlatego ide juz do specjalisty i nie wierze,ze bez jakiegos wsparcia medycznego uda sie zaciazyc.
    A mierzył Ci lekarz endonetrium na zwykłym usg? Przecież oni to robią zawsze przy usg i zapisują ile ma mm. Można spytac czy na tą fazę cyklu grubość jest ok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende to może i u mnie ta kieszonka o czymś świadczy że coś tam jest jednka. Jutro idę na usg. 3dc żeby sprawdzić ten przepływ. I się postaram iść na histeroskopie w najbliższym czasie. To mi pozostało.

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ