X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo powidzenia. Mi tez marzy sie wlasny domek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon idę na wizytę. 5dc też okej bo jeszcze powinna być końcówka @. Idę do zupełnie nowego lekarza. Może Odrazu z nim pogadam. Moze coś zauważy

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo a nie lepiej is na usg do swojwgo gina ktory zna twoj przypadek? (Tak wiem ze logistycznie teraz nie bylo mozliwosci) ale jak pojdizesz do zupelnie nowego to on nie bedzie tak bardzo "w twojej sprawie"-popatrzy i powie,ze gites majonez.przypomnij co twoj gin ostaynio ci powiedzial- ze masz brac mete, sprawdzic ta blizne i co dalej?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hugo a nie lepiej is na usg do swojwgo gina ktory zna twoj przypadek? (Tak wiem ze logistycznie teraz nie bylo mozliwosci) ale jak pojdizesz do zupelnie nowego to on nie bedzie tak bardzo "w twojej sprawie"-popatrzy i powie,ze gites majonez.przypomnij co twoj gin ostaynio ci powiedzial- ze masz brac mete, sprawdzic ta blizne i co dalej?
    Kazał iść do innego bo go nie ma teraz miesiąc. Także to zalecenie było. Spoko wezmę wszystkie papiery. A usg mi zrobi i wezmę do swojego żeby zobaczył czy jest większe czy bez zmian to miejsce bo to tylko o to chodzi czy przez @ się to powiększa. Ja przypuszczam że nie. Nie mam żadnych plamien. Okres trwa raczej normalnie te 5 dni ciurkiem. Wcześniej kiedy miałam. To tylozgięcie to dziwne były te @ jakby z przerwą. Generalnie wiem. Ze powinnam się trzymać jednego gina ale szczerze to ciezko.
    Ten który dał mi metę i kazał brać, mówił żeby to właśnie sprawdzić kiedy go nie ma u innego. I jak coś wyjdzie to histeroskopia. Ja myślę że pęcherzyki mi przerastaja.

Najlepsza metoda byłoby przestać się starac i o tym myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba jednak jest coś nie tak z tą moją blizna znowu.
    Cała noc mnie bolało podbrzusze. Cała noc nic nie "wylatywalo". Poszłam rano na toaletę i plusk dosłownie. Jakby bańka pękła. :/ nie wiem. Czy to normalne ale nie wydaje mi się. Chyba że to przez grawitacje. Dobrze ze idę jutro do tego lekarza. Zalapuje doła że jest nie tak :( :( pierwszy dzień w nocy normalnie jak z kranu leciało a teraz ech..

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo doczytalam o tym usg. Ok-idz koniecznie. Ech gdzies ktos wrzucal posta,ze czesto cc powoduje wlasnie nieplodnosc idiopatyczną :/ (chyba nawet Tobie Hugolina ktos to pisal). Mam nadzieje,ze jednak nie przytrafilo sie to Tobie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc, stwierdzono mam niepłodność idiopadyczną, pcos Io pożary że jestem na diecie cykle wróciły normalne to teraz mamy problem z nasienie. Powiem wam szczerze że mi już ręce opadły i mimo tego że naprawdę człowiek chce mieć te dziecko to się wkurza jak widzi że inni nie chcą i mają i nie tylko 2 ale i więcej maluchów.

Co do twojej rany to dokładnie nie wiem o co chodzi ale możliwe bardzo że tam jest coś nie tak mojej wg nie widać minęło 8 lat to gdy idę do nowego gin. To przy usg pyta się czy cesarke miałam. Moja mama miała 4 cesarke 3 nas rodziła po 2 lata, 4 miała po 6 nie jestem dokonać przekonana że cc powoduje niepłodność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP idiopatyczna to chyba taka której nie zna się przyczyny. A jeśli u mnie ta cała cesarka jest winna niepowodzenia to przynajmniej będzie wiadomo :(
    Po cesarce to niepłodność wtórna :/

Gibonek nie ma apki. Szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:48

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jakaś aplikacja na tel z tym forum?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek mi gin mówił że jeśli teraz ta plama przy bliznie wie powiększa to może być tak że jakiś przepływ jest zblokowany i plemniki siedzą tam zamiast ruszać dalej. Więc problem był i jest. Tyle że przed poprawa miałam do tego tylozgięcie w miejscu tej blizny i nie dość że miały pod górę to jeszcze taki zakręt że to już w ogóle blokowalo. Pójdę jeśli będzie trzeba na histeroskopie i Na tym zakończę moje leczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja i tak nie mam nadziei. Myślę że mnie poprostu popsuli i tyle. Szkoda mi tylko to zostawić przez to że już się dałam pokroić drugi raz.
    Na wątku o dziurze w macicy dziewiczy maja podobnie do mnie. Problem się zdarza tyle że nie każdy mówi o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizgam dzis zlem. Jedziemy do warszawy na urodziny chrzesniaka męża, siedze w bagazniku na dodatkowym siedzeniu i dobrze, grzebie sobie w necie bo już sluchac ich nie moge. Nagle mojej tesciowej nasz samochod jest za maly i za ciasny. Tira niech sobie kupi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 12:50

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Szczerze to ja i tak nie mam nadziei. Myślę że mnie poprostu popsuli i tyle. Szkoda mi tylko to zostawić przez to że już się dałam pokroić drugi raz.
    Na wątku o dziurze w macicy dziewiczy maja podobnie do mnie. Problem się zdarza tyle że nie każdy mówi o tym.
    Nie poddawaj się jeszcze. Ja myslałam dokłanie tak samo jak ty. Że to wina CC i że mnie popsuli. Też od momentu CC mam tyłozgięcie, a wcześniej miałam przodozgiecie zawsze. Poza tym ta kieszeń przez którą plamiłam po skończonym okresie, a w końcu winowajcą okazał się zwykły polip.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina zaproponuj nastepnym razem ginowi jeszcze tą histeroskopie. A co ci szkodzi. A, no i mąz niech sie przebada.
    Ja juz sie doczekac nie moge zeby umowic badanie meza a potem siebie.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie jestem w stanie z nikim poza mężem rozmawiac o naszym problemie. Wszyscy ciekawi kiedy w koncu ten bocian przyleci a ja ze raczej juz nie przyleci i głos mi sie zalamal, lzy w oczach i slowa wiecej nie moglam powiedziec, nie bylam w stanie. No i oczywiscie wszyscy od razu o in vitro zeby isc i mowia o tym tak jakby to byla jakas zwykla wizyta u lekarza, zadnych problemow nie mieli to nie wiedza jak to wyglada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też nie bardzo lubię gadać z innymi o niepłodności. Lekarzowi ledwo powiedziałam z czym mam problem jak nie było terminu Odrazu ryczeć zaczęłam i gula w gardle. Mam nadzieję że jutro jakoś będę normalnie z tym nowym gadać. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest ciezko szczegolnie ze nie bylam nauczona o sprawach intymnych rozmawiac a dla mnie nieplodnosc naprawde jest sprawa intymna. Wogole nie chce z nikim na ten temat rozmawiac a jestem pewna ze jutro tesciowa przyjdzie i bedzie wypytywac. Wole tu z wami niz z rodzina.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to albo jakis glupi tekst na to odpowiadaj albo po prostu mow tak jak ja "działamy w tym temacir". Ludzie tak naprawde gadaja tak byle gadać a jakas wielka odpowiedz gowno ich obchodzi.
    Ja powiem szczerze te nie spodziewalam sie,ze sie tu na naszym watku tak zasiedze. To juz 9cykl. Myslalam,ze wpadne na chwilke i zaeaz zaciąze. A jak ktos mnie pyta o drugie to mowie,ze nie jestem taka pazerna na 500+ (od razu schodzi na polityke :D ) albo wlasnie se dzialamy w tym temacie i ze bzykamy sie jak kroliki. Mina ciotki bezcenna-przysiegam :D

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jak ktoś pyta to mówię że przyjdzie czas to będzie. Nie mówię że się leczymy czy coś bo zaraz jest tekst ze jedno już mamy i że taki problem z 2 aż dziwne... Nawet moja teściowa nie pyta teraz myśli że nam już tak dobrze jak mała taka duża. Zresztą ja nie lubię się tłumaczyć.

Oczywiście wszyscy bliscy wiedzą że kiedys* się leczylam i wg ale od jakiś 2 lat już nie dyskutuje z nikim na ten temat chociaż mojej SIS chyba ostatnio powiedziałam że chodziłam na stymulacje badania itp to zdziwko było.
    A 2 siostra dziś wyjebala że anty odstawila i że ma nadzieję że szybko zajdzie bo czas na 2 dziecko bo mały ma już 2 lata i niema na co czekać bo sam to się źle chowa. Mimo tego że dobrze wie że my się staramy to mogła zachować to dla siebie by mi przykro się zrobiło. Lecz sobie pomyślałam są ludzie i ludziska niech ma i 3 jeśćze dzieci, ja wychowywać nie będę. To jej sprawa ale mogła trochę przystosować z tymi tekstami i z tym zachowaniem swoim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po akcji na wiosne z moja tesciowa to wogole nie mam ochoty nic a nic mowic, ona ma pretensje ze nic jej nie mowimy ale zasluzyla sobie ma to. Poprostu powiem ze to sa nasze sprawy i ze nie bede na ten temat rozmawiac.

‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ