X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Pap86 - a czemu chcesz sprawdzać endometrium? Coś jest nie tak? U mnie na 100% polip blokował zajście bo bez niego odczekaliśmy z 2 cykle i w drugim cyklu starań sukces. Jestem w ogóle w szoku bo przez te 9 cykli starań byłam kilka razy na usg i tego polipa nie było widać!! Nawet w szpitalu przed zabiegiem 2 lekarzy robiło usg i mówili że nie widać, że jeśli jest to gdzieś nisko przy bliźnie (tam miałam taką kieszonkę i to dawało taki ciemny obszar na usg). Ale oni mówili, że raczej stawiają, że nie ma tam nic. Sama lekarka była zdziwiona że jednak był polip.

A ja niezle joby poslalam mojemu lekarzowi ze nie wypatrzyl mojego polipa a w szpitalu przy przyjeciu ginka go widziala. Pamietam ze byl w prawym górnym rogu macicy, mowili ze to on blokowal a teraz po hsg okazuje sie ze mam prawy jajowod niedrozny. Czy to po usunieciu polipa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwala A1, niezle podskoczylismy, daleko ale juz blisko, na 20 dojedziemy do domu.

A, decyzja o pozostawieniu tesciowej w domu byla najlepsza z najlepszych. Po 2-3 dniach zgrzytow jskos sie ulozylo i wakacje były udane, mamy piekna opalenizne (maz sie smieje ze nie musi w nocy szukac najwazniejszych punktow mojego ciala bo dają bielą jak ksiezyc w pelni). Odpoczelam od rzeczywistosci, od prania, sprzatania i gotowania, corka trochę marudzila ale niestety zabrala to ze soba z domu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende szczerze to wiesz ze na nfz to za duzo sie nie zrobi :) byl jedwn gin ktory rpbil mi usg na2dzien po owu i powiedzial,ze to moze byc przyczyna bo mam cienkie endomwtrium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:42

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende - gratuluję. Zarażaj dziewczyny :) . A reszta niech zwalnia i odda długotrwałym staraczką .

Dawno tu nie zaglądałam. W pamięć jeszcze zapadł mi post od pap o "luzach" tam na dole i lekkim nietrzymaniu moczu. Zakupiłam sobie kulki gejszy na Kegla hahaha. Mam nadzieję że te kulki coś zdziałają bo skakanie na trampolinie zdecydowanie odpada hahaha xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:01

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Lavende szczerze to wiesz ze na nfz to za duzo sie nie zrobi :) byl jedwn gin ktory rpbil mi usg na2dzien po owu i powiedzial,ze to moze byc przyczyna bo mam cienkie endomwtrium
    Może dobrze by było skonsultować to z kimś jeszcze...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa wlasnie tak mialam po porodzie-luzy.teraz juz nie ma ale lekkie nietrzymanie zostalo i tez na trampoline to bym nie weszla hahaha.
    Lavende we wrzesniu wybieram sie do gina od nieplodnosci :)

Lavende86 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Lavende to może i u mnie ta kieszonka o czymś świadczy że coś tam jest jednka. Jutro idę na usg. 3dc żeby sprawdzić ten przepływ. I się postaram iść na histeroskopie w najbliższym czasie. To mi pozostało.
    Możliwe. Chociaż dużo osób ma taką kieszonkę. Ja sama znam 3 takie osoby.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A osoby które znasz z taka kieszonka maja juz kolejne dzieci? Czy się starają? Ja chyba za miesiąc to dopiero sprawdzę. Nie chcę iść i się między ludzi wbijać bo są numerki. Inny lekarz nie może mnie przyjąć po weekendzie więc pozostaje termin po następnej @.

Lavende86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)
    postaram się nadrobić Wasze wpisy w tym wątku :) mam 34 lata, prawie 4-letniego synka (zaszłam w 6 cs), obecnie staramy się o drugie dziecko niestety bez powodzenia...to już 16 cs. Mąż miał badanie nasienia i wyszła teratozoospermia (wstępnie androlog na forum bociana zasugerował, że nasienie do poprawy i inseminacja), ja mam hashimoto, które leczę, miałam w maju robione hsg i tu wszystko ok. Na październik jesteśmy zapisani do novum. To tak krótko o mnie :) mam nadzieję, że każda z nas w niedługim czasie doczeka się kolejnego maluszka.

Mother wscibska jestem, wiem ale do kogo zapisalas sue s Novum, ginekolog, androlog? Probujcie. Moze uda sie poprawic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miotam sie bo nie wiem co zrobic. Mezowi troche szkoda konczyc stsrania nie wykorzystujac ostatnidj szansy jaka jest in vitro. Ale wrzesien-pazdziernik odpada na jakiekolwiek wizyty i badania, przynajmniej u niego, msmy tylko ten tydz. i czas od listopada. Dzwonilam do kliniki, maja jakies wolne miejsce w poniedziałek lub w czwartek ale różnie piszą o tych lekarzach, zebym znowu nie trafila na jakiego ... Poza tym maz ma w tym tyg pilne sprawy do załatwienia, teraz go nie ma i nie wiem czy bedzie mu pasowal termin.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A osoby które znasz z taka kieszonka maja juz kolejne dzieci? Czy się starają? Ja chyba za miesiąc to dopiero sprawdzę. Nie chcę iść i się między ludzi wbijać bo są numerki. Inny lekarz nie może mnie przyjąć po weekendzie więc pozostaje termin po następnej @.
    Ja i jedna koleżanka jesteśmy w ciąży. Jedna się stara.

Ja to z tą ciążą to jeszcze się nie napalam. Dziś wstałam i piersi nic mnie nie bolą. Stały się miękkie. Juz nic nie wiem. W pon. dopiero mogę zrobić znowu betę. Wczoraj była 280. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Nie wiem kiedy tu byłam ostatnio. Codziennie przychodzą powiadomienia i tylko tyle. Weszłam dzisiaj i przeleciałam podpisy i żadnego info o nowej ciąży.
    Pozdrawiam Was i wychodzę stąd od razu.
    Mam doła 'staraniowego' nawet nie było nic w tym miesiącu. Strasznie mi smutno.

Przyjdę tu za jakiś czas bo może któraś z Was dostanie w koncu odpowiedz dlaczego się nie udaje

Buziaki

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I poszlo- jestesmy zapisani na wstepna wizyte nieplodnosciowa juz pod kątem in vitro. Mialam wybor- albo na diagnostykę albo pod in vitro. I co tu diagnozowac? Boje sie, mie wiem czy dobrze robie, czy dam rade to przejsc, przetrwac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce na wakacje albo na osobne. Dobrze nie wrocilismy a tesciowa juz ze swoja dyktatura, juz sie wpie...

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza diagnoze to ty juz masz-slabe nasienie i jeden niedrozny jajowod wiec dobrze zrobilas. Tylko czy napewno tego chcecie,czytasz przeciez wątek o in vitro to wiesz,ze zwykle jednak pierwsza procedura sie nie udaje. Ale dobre kroki podjelas. Obyscie to przetrwali i udalo sie odczarowac forum.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap nie czytam tego watku od 2 tyg. bo za bardzo się tym przejmowalam. Ale wiem ile jest niepowodzen. I to mnie troche powstrzymuje. No i marzy mi sie zeby nikomu nic nie mówić, nawet tesciom ale pewnie to nie wypali. Wiesz, na pieniadzach to my nie spimy, myśląc juz o in vitro na wiosnę mąż wziął kredyt na inwestycje w gospodarstwie bo pewne rzeczy musimy kupic i zrobic a w domu remont lazienki czy powiekszenie werandy moga poczekac i to długo a juz niedlugo moze okazac sie za pozno nawet na in vitro (fizycznie jestem bardzo podobna do mojej mamy a ona przed 40 weszla juz w menopauze) i bedziemy żałować, tak do tego podchodzimy. Mysle czy nie zrobic sobie tu na miejscu jakiś badan przed wizyta, byloby taniej, mialam isc na tarczycowe przed wizyta u endo, mysle o AMH (czy AHM?) a wiecej to chyba zdaze bo do listopada i tak nie ryszymy z nadmiaru pracy w gospodarstwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy obejrzeć działkę nasza czy się coś tam pobudowalo więcej . I chyba będziemy się budowac. Taniej nas wyniesie raczej postawienie domku niż kupno chaty. Zobaczymy jak będzie z kredytem. Standardowo zły stan psychiczny sobie poszedł bo hormony już znowu działaja.:p więc humor zaczął dopisywać.
    Szkoda że się nie udało. Iść do gina dziś no ale co się odwlecze to nie uciecze.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka jak masz isc w listopadzie to tak-zapytaj na forum co powinnas miec na taka pierwsza wizyte i nie czekaj tylko zrob badania na wlasna reke ale jesli masz isc niedlugo na wizyte to czekaj co gin ci kaze zrobic.
    Hugolina szkoda,ze nie poszlas na te przeplywy. No ale nastepnym razem

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP od pon będę pić herbatę bo przyjechała :P rozmawiałam z ginem dziś który mnie szyl że tam może być widoczne jakieś naczynko ale ze jak oglądał blizne po operacji to było super wg niego. Pójdę w następnym cyklu. Albo może ktoś. Mnie w pon przyjmie. Zaraz ogłoszenie walne na grupie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w czwartek.

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ