Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLavende86 wrote:Pap86 - a czemu chcesz sprawdzać endometrium? Coś jest nie tak? U mnie na 100% polip blokował zajście bo bez niego odczekaliśmy z 2 cykle i w drugim cyklu starań sukces. Jestem w ogóle w szoku bo przez te 9 cykli starań byłam kilka razy na usg i tego polipa nie było widać!! Nawet w szpitalu przed zabiegiem 2 lekarzy robiło usg i mówili że nie widać, że jeśli jest to gdzieś nisko przy bliźnie (tam miałam taką kieszonkę i to dawało taki ciemny obszar na usg). Ale oni mówili, że raczej stawiają, że nie ma tam nic. Sama lekarka była zdziwiona że jednak był polip.
A ja niezle joby poslalam mojemu lekarzowi ze nie wypatrzyl mojego polipa a w szpitalu przy przyjeciu ginka go widziala. Pamietam ze byl w prawym górnym rogu macicy, mowili ze to on blokowal a teraz po hsg okazuje sie ze mam prawy jajowod niedrozny. Czy to po usunieciu polipa? -
nick nieaktualnyChwala A1, niezle podskoczylismy, daleko ale juz blisko, na 20 dojedziemy do domu.
A, decyzja o pozostawieniu tesciowej w domu byla najlepsza z najlepszych. Po 2-3 dniach zgrzytow jskos sie ulozylo i wakacje były udane, mamy piekna opalenizne (maz sie smieje ze nie musi w nocy szukac najwazniejszych punktow mojego ciala bo dają bielą jak ksiezyc w pelni). Odpoczelam od rzeczywistosci, od prania, sprzatania i gotowania, corka trochę marudzila ale niestety zabrala to ze soba z domu. -
Lavende szczerze to wiesz ze na nfz to za duzo sie nie zrobi
byl jedwn gin ktory rpbil mi usg na2dzien po owu i powiedzial,ze to moze byc przyczyna bo mam cienkie endomwtrium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:42
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Lavende - gratuluję. Zarażaj dziewczyny
. A reszta niech zwalnia i odda długotrwałym staraczką .
Dawno tu nie zaglądałam. W pamięć jeszcze zapadł mi post od pap o "luzach" tam na dole i lekkim nietrzymaniu moczu. Zakupiłam sobie kulki gejszy na Kegla hahaha. Mam nadzieję że te kulki coś zdziałają bo skakanie na trampolinie zdecydowanie odpada hahaha xDWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:01
-
Jangwa wlasnie tak mialam po porodzie-luzy.teraz juz nie ma ale lekkie nietrzymanie zostalo i tez na trampoline to bym nie weszla hahaha.
Lavende we wrzesniu wybieram sie do gina od nieplodnosciLavende86 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Hugolina87 wrote:Lavende to może i u mnie ta kieszonka o czymś świadczy że coś tam jest jednka. Jutro idę na usg. 3dc żeby sprawdzić ten przepływ. I się postaram iść na histeroskopie w najbliższym czasie. To mi pozostało.
-
nick nieaktualnyA osoby które znasz z taka kieszonka maja juz kolejne dzieci? Czy się starają? Ja chyba za miesiąc to dopiero sprawdzę. Nie chcę iść i się między ludzi wbijać bo są numerki. Inny lekarz nie może mnie przyjąć po weekendzie więc pozostaje termin po następnej @.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymother84 wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć
postaram się nadrobić Wasze wpisy w tym wątkumam 34 lata, prawie 4-letniego synka (zaszłam w 6 cs), obecnie staramy się o drugie dziecko niestety bez powodzenia...to już 16 cs. Mąż miał badanie nasienia i wyszła teratozoospermia (wstępnie androlog na forum bociana zasugerował, że nasienie do poprawy i inseminacja), ja mam hashimoto, które leczę, miałam w maju robione hsg i tu wszystko ok. Na październik jesteśmy zapisani do novum. To tak krótko o mnie
mam nadzieję, że każda z nas w niedługim czasie doczeka się kolejnego maluszka.
Mother wscibska jestem, wiem ale do kogo zapisalas sue s Novum, ginekolog, androlog? Probujcie. Moze uda sie poprawic. -
nick nieaktualnyMiotam sie bo nie wiem co zrobic. Mezowi troche szkoda konczyc stsrania nie wykorzystujac ostatnidj szansy jaka jest in vitro. Ale wrzesien-pazdziernik odpada na jakiekolwiek wizyty i badania, przynajmniej u niego, msmy tylko ten tydz. i czas od listopada. Dzwonilam do kliniki, maja jakies wolne miejsce w poniedziałek lub w czwartek ale różnie piszą o tych lekarzach, zebym znowu nie trafila na jakiego ... Poza tym maz ma w tym tyg pilne sprawy do załatwienia, teraz go nie ma i nie wiem czy bedzie mu pasowal termin.
-
Hugolina87 wrote:A osoby które znasz z taka kieszonka maja juz kolejne dzieci? Czy się starają? Ja chyba za miesiąc to dopiero sprawdzę. Nie chcę iść i się między ludzi wbijać bo są numerki. Inny lekarz nie może mnie przyjąć po weekendzie więc pozostaje termin po następnej @.
Ja to z tą ciążą to jeszcze się nie napalam. Dziś wstałam i piersi nic mnie nie bolą. Stały się miękkie. Juz nic nie wiem. W pon. dopiero mogę zrobić znowu betę. Wczoraj była 280. Zobaczymy co z tego wyjdzie. -
Cześć.
Nie wiem kiedy tu byłam ostatnio. Codziennie przychodzą powiadomienia i tylko tyle. Weszłam dzisiaj i przeleciałam podpisy i żadnego info o nowej ciąży.
Pozdrawiam Was i wychodzę stąd od razu.
Mam doła 'staraniowego' nawet nie było nic w tym miesiącu. Strasznie mi smutno.
Przyjdę tu za jakiś czas bo może któraś z Was dostanie w koncu odpowiedz dlaczego się nie udaje
Buziaki
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza diagnoze to ty juz masz-slabe nasienie i jeden niedrozny jajowod wiec dobrze zrobilas. Tylko czy napewno tego chcecie,czytasz przeciez wątek o in vitro to wiesz,ze zwykle jednak pierwsza procedura sie nie udaje. Ale dobre kroki podjelas. Obyscie to przetrwali i udalo sie odczarowac forum.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyPap nie czytam tego watku od 2 tyg. bo za bardzo się tym przejmowalam. Ale wiem ile jest niepowodzen. I to mnie troche powstrzymuje. No i marzy mi sie zeby nikomu nic nie mówić, nawet tesciom ale pewnie to nie wypali. Wiesz, na pieniadzach to my nie spimy, myśląc juz o in vitro na wiosnę mąż wziął kredyt na inwestycje w gospodarstwie bo pewne rzeczy musimy kupic i zrobic a w domu remont lazienki czy powiekszenie werandy moga poczekac i to długo a juz niedlugo moze okazac sie za pozno nawet na in vitro (fizycznie jestem bardzo podobna do mojej mamy a ona przed 40 weszla juz w menopauze) i bedziemy żałować, tak do tego podchodzimy. Mysle czy nie zrobic sobie tu na miejscu jakiś badan przed wizyta, byloby taniej, mialam isc na tarczycowe przed wizyta u endo, mysle o AMH (czy AHM?) a wiecej to chyba zdaze bo do listopada i tak nie ryszymy z nadmiaru pracy w gospodarstwie.
-
nick nieaktualnyMy jutro idziemy obejrzeć działkę nasza czy się coś tam pobudowalo więcej . I chyba będziemy się budowac. Taniej nas wyniesie raczej postawienie domku niż kupno chaty. Zobaczymy jak będzie z kredytem. Standardowo zły stan psychiczny sobie poszedł bo hormony już znowu działaja.:p więc humor zaczął dopisywać.
Szkoda że się nie udało. Iść do gina dziś no ale co się odwlecze to nie uciecze.jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Izka jak masz isc w listopadzie to tak-zapytaj na forum co powinnas miec na taka pierwsza wizyte i nie czekaj tylko zrob badania na wlasna reke ale jesli masz isc niedlugo na wizyte to czekaj co gin ci kaze zrobic.
Hugolina szkoda,ze nie poszlas na te przeplywy. No ale nastepnym razemSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyPAP od pon będę pić herbatę bo przyjechała
rozmawiałam z ginem dziś który mnie szyl że tam może być widoczne jakieś naczynko ale ze jak oglądał blizne po operacji to było super wg niego. Pójdę w następnym cyklu. Albo może ktoś. Mnie w pon przyjmie. Zaraz ogłoszenie walne na grupie
-
nick nieaktualny