X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek ja tez nikomu nie bronie miec dzieci ale np.jak dowiedzialam sie ze szwagier po raz 3 i po 11 latach przerwy zostanie ojcem a oboje mieli po 40 lat a my duzo mlodsi i lekarze ci mowia ze nie te pesele to bylo mi bardzo przykro. Oni moga a my nie. No jest taka zazdrosc. No i jeszcze inna kwestia dochodzi ale o tym juz nie bede pisać, poprostu jawna dyskryminacja dzieci, niewazne.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, od wczoraj jestem już w szpitalu, właśnie leżę pod kroplówką nawadniającą i za parę godzin spotkamy się z naszą Majeczką :) Proszę o kciuki!

Hugolina87, aLunia, KAL, jangwa_maua, Urszulka89, mother84 lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz trzymam. Powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove a ja mialam brzuch od Ciebie przejac. Dzis chyba bedzie owu u mnie wiec wez wyslij go prosto do mnie. Chociaz realnie biorac to szansa jest nikla. Niepotrzebnie sie ludze.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove to juz :D trzymamy kciuki!
    aLunia a jak u ciebie?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w dwupaku, mojej pannie się nie spieszy. Jutro idę do szpitala bo będzie 7 dni po terminie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:11

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okurcze. Wywolywanie to chyba slaba sprawa :/ ale jakos trzeba wygonic. Ewentualnie niech maz sie tu wykaze-zrobil to niech wygania ;)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A ja dalej w dwupaku, mojej pannie się nie spieszy. Jutro idę do szpitala bo będzie 7 dni po terminie :/

To działajcie w naturalny sposób, może pomoże ;)
    Trzymam za was w kciuki :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię wszystko. Sex non stop (naszczescie mam sporo śluzu na tej końcówce), sprzątanie, spacery. I nic jedynie bólu krzyża się nabawie. Cholera mnie bierze. Pierwsza też urodziłam 10 dni po terminie i samo się zaczęło, nic w szpitalu nie robili. Chce mi się płakać, krzyczeć no takiego mam wk*rwa za przeproszeniem, że mi się żyć odechciewa. Do tego non stop smsy z pytaniami.
    Córka u dziadków i też to źle znosi więc już całkiem moja psychika szaleje.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mother wscibska jestem, wiem ale do kogo zapisalas sue s Novum, ginekolog, androlog? Probujcie. Moze uda sie poprawic.
    no coś Ty :) ja zapisałam się do dr Taszyckiej. Męża chcę do androloga do doktora Wolskiego, ale nie miał jeszcze otwartego grafiku na październik :) przepraszam, że tak późno odpisałam, właściwie już po fakcie ;)

Dove trzymam kciuki

Dziewczyny, wiem, że Wam ciężko, ale musimy dać radę. Ale wierzę, że może to być dobijające. sama łapię doła i sobie czasem popłaczę. Teraz może trochę lepiej z mą psychiką, bo w październiku zaczynamy z kliniką, ale też mi ciężko jak praktycznie obcy ludzie pytają kiedy drugie, mam im wtedy ochotę powiedzieć, żeby spier.... ehhh. Jeszcze powoli robi się właśnie wśród znajomych, rodziny wysyp drugich dzieci...jak na nie patrzę to sobie myślę, że sama mogłabym już mieć takie maleństwo gdyby wszystko zaskoczyło od razu...a tu czekanie...dobija mnie też, że są ludzie, którzy nie chcą, a mają, a my pragniemy i nie możemy...wydamy wszystkie oszczędności na badania, zabiegi i pewności nie mam czy będziemy mogli mieć drugie dziecko. to jest najgorsze, że nie ma się tej pewności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:53

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Andii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove powodzenia :)

Co do cesarki i niepłodnosci też tak myślałam, bo tez jestem po CC ale podobno nie powinna wpływac na płodnosć, choć czytałam że mogą pojawić się zrosty na jajowodzie po cesarce.

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother mi trafil sie termin do innej pani dr juz na ten czwartek. Mąż byl u dr Wolskiego w kwietniu. Poszlismy z badaniem nasienia, tsh i testosteronu ktory byl dosc niski. Lekarz kazal powtórzyć testosteron, który po 4 mies. byl juz ponizej normy, dal liste innych badan z krwi i kazal zrobic usg jader i brzucha. Po tym zlecil kuracje ovitrelle i fertilman plus, kazal powtorzyc badania i przyjsc za 6 tyg. Na pytanie co dalej, uslyszelismy ze czy bedzie poprawa czy nie to i tak in vitro. I maz nie wykupil tych zastrzykow bo wtedy in vitro bylo dla nas niedopuszczalne, wierzylismy ze sam fertilman plus pomoze. Niestety nie pomogl. Ja zaluje tej decyzji ale czasu nie cofne.

Dobrze miec juz jakies badania idac do androloga, zawsze juz jest jakis punkt zaczepienia.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bedzie poprawa czy nie to i tak in vitro? Hm..ale przeciez wtedy jeszcze nie wiedzialas o niedroznym jajowodzie
    Hm.. no to rzeczywiscie lekarz od razu z grubej rury :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother nie chce cie zniechecac i uprzedzac do dr Wolskiego. Z czasem wyszlo ze to on mial racje a my zle zrobilismy nie stosujac jego pelnej kuracji. Idzcie na wizyte, on pomoze. My poza slabym nasieniem mamy tez inne sprawy, teraz to juz naprawde tylko in vitro i powoli oswajam sie z tą mysla.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam wstępnie dr Wolski odpisał na forum bocianowym, że nasienie do poprawy farmakologicznie i inseminacja, ale wiadomo, to tylko takie wstępne ustalenia na odległość ;)
    Ja to się boję, że zrobimy np.trzy inseminacje i się nie uda i kasę, którą na nie wydamy moglibyśmy już na część in vitro mieć...no zobaczymy co z tego będzie

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sam dr Wolski to chyba ma raczej b.dobre opinie i tym się sugerowaliśmy. Jak będzie w naszym przypadku, zobaczymy ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam herbatę. :P i gina dziś o. 21 ale. Sie Udało :)
    Alunia i Dove kciuki

aLunia lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina koniecznie daj znac wieczorem co i jak bo bede wchodzic na forum zeby doczytac jak wyglada obraz na usg (kurde tylko seny nie bylo juz za pozno bo pewnie masz juz mniejsze krwawienie)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno być za późno. Mój gin mówił żebym szła nawet w 7 dc. Nie podczas @a już po. Dam znać napewno :) może coś podpowie Odrazu jak już mnie przyjmie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother czytam ze masz hashimoto. Czyli i niedoczynnosc tarczycy? Stosujesz jakąś diete przy hashi? Ja mam nadczynnosc i tez niby hashi ale jeszcze nikogo nie spotkałam zeby miał nadczynnosc i hashimoto.

My do Wolskiego poszlismy bo moj były gin go polecal. I szczerze mowiac boje sie powtornej wizyty u niego jak bedzie taka koniecznosc ze nas opie...ze go nie posluchalismy i niepotrzebnie czas zmarnowalismy.

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ