X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście tesciowa przyszla wczoraj na wywiad ale do mnie juz nie przychodzi bo ode mnie i tak niczego sie nie dowie. I ona sie martwi ze nam nie wychodzi, juz zeby dzwonic do drugiej synowej bo jej znajoma gdzies tam chodzi nz in vitro i zeby tam isc, i 1000 rad. A moj maz do mnie-jak tak to się nie martwi tylko jezdzi po człowieku po całości, szpile wbija az do kregoslupa i zyc normalnie nie daje (napisalam to dosc delikatnie, moj maz nie tskich slow użył) a teraz sie martwi ze nam zdrowie sie sypie i niemozemy miec drugiego dziecka. Wiadomo ze to nie jej wina ale stres jaki nam funduje tez robi swoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother my już dwa lata w sumie. Tak za nami 27 cykli już. Licząc od laparoskopi mija rok. W grudniu miałam laparotomie. Także teraz 9 miesięcy leci jak dalej nic.
    Fajnie było posłuchać lekarza że mam piękna macice idealnego kształtu jajniki pęcherzyki i wsio gitara bez polip ów miesnikow itp. Szkoda tylko że ciąży z tego "super" nie ma do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 16:20

• mother84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no to długo...u nas 16 cykl i wydaje mi się jakby pół wieku minęło. Tyle, że u nas wiemy, że plemniki średnie. Łudziłam się, że po hsg może coś zaskoczy, a tu kicha. Ehhh... to sobie ponarzekałyśmy ;) ostatnio czytałam na jakimś forum różne historie zw.z in vitro. Niektórym udawało się po tylu latach. To napawa optymizmem!

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w listopadzie mina 4 lata.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mother my już dwa lata w sumie. Tak za nami 27 cykli już. Licząc od laparoskopi mija rok. W grudniu miałam laparotomie. Także teraz 9 miesięcy leci jak dalej nic.
    Fajnie było posłuchać lekarza że mam piękna macice idealnego kształtu jajniki pęcherzyki i wsio gitara bez polip ów miesnikow itp. Szkoda tylko że ciąży z tego "super" nie ma do tej pory.
    Ja też miałam na usg piękną macicę bez polipów i to według 3 różnych lekarzy, a na histeroskopii usunęli mi polipa. Lekarka tylko powiedziała "no jednak był tam ten polip" - sama się zdziwiła. Chyba ukrył się w okolicach tej kieszeni po CC i nie było go widać. Przez 9 cykli słyszałam, że jest ok i mam być cierpliwa. Miałam szczeście, że tak drążyłam temat bo do dzisiaj bym się bujała z tym polipem, a tak po 2 cyklach pozytywny test ciążowy. Nie mówię, że u ciebie tak jest, ale czytałam, że nie zawsze widać polipa na usg.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a jak sie czujesz? Mialas jakies objawy wczesnej ciazy (bol sutkow czy cos) czy zupelne zaskoczenie? :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszedł jakiś żylak. M robił badanie rok temu. Mial morfo 4% ale 300 mln w sumie i w 1ml 150 mln. Reszta parametrów Oki to lekarz mówił że to nie przez plemniory . Za dwa tyg pójdzie znowu na badanie. Okaże się czy się zmieniło. Łyka suple jakieś cały czas ale też i antybiotyki. Zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja pocisne lekarza o histeroskopie. Może coś wynajda. Nie zaszkodzi a nie mam pomysłów już coś dalej

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Lavende a jak sie czujesz? Mialas jakies objawy wczesnej ciazy (bol sutkow czy cos) czy zupelne zaskoczenie? :)
    Objawy jak na @. Ten cykl nie różnił się od poprzednich także było zaskoczenie, tym bardziej że temperatura zaczęła spadać kilka dni przed @ i byłam pewna, że nici z tego. Potem po terminie @ zaczęłam mieć trochę bolesne piesi, ale czułam to wieczorami, nocą, nad ranem, a w dzień spokój. Teraz raz mam objawy, a raz znikają. Ogólnie to tylko lekko muli mnie w brzuchu, trochę wieczorami dokuczaja piersi i czasem czuję bardzo lekkie mdłości, które szybko przechodzą. No i suszy mnie bardziej. Dużo piję.

Dziś np. przestały boleć piersi i czuję się dobrze co jest trochę stresujące, ale staram się nie świrować. Sutki mi się wcale nie zmieniły ani nie piekły. W
    pierwszej ciąży też tego nie miałam.

Do momentu USG staram się nie napalać mimo, że beta z wczoraj pokazała, że przyrasta dobrze. Boję się trochę rozczarowania, ale staram się być pozytywna bo co ma być to i tak będzie. Nie mam na to wpływu. Muszę czekać do 6 września na USG. Zniosę jajo do tego czasu :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką mialas wczoraj bete i 6.09ktory to bedzie dokladnie tydzien? Moze bedzie juz serduszko :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek beta 280, a wczoraj (po 72h) 991,80.

W momencie USG to będzie 6 tydzień 4 dzień. Powinno być widać z tym, że ja nie miałam nigdy owulacji 14dc, a raczej zwykle około 18dc.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a probowalas ashwagandhy? Podobno pomaga sie wyluzowac. Ja dzis zamowilam i mam zamiar sprobowac.

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka dla faceta ponoć dobra :) po krotce przeczytałam opis i działanie. Ja. Mam ogólnie ciśnienie słabe a ona jeszcze osłabia także chyba nie dla mnie. Ja teraz biorę suple. Dla kobiet starających i Q10 plus magnez, Metę i euthurox. W sumie z 8 tabsow na dzień. Od wczoraj pije herbatę z piwonii lekarskiej . Ale na cud już nie liczę.

Lavende86 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia- jak tam sytuacja?

Mi pomógł chyba masaż sutków i skakanie na piłce, robione dla "beki". Skurcze zaczęły się wirczorem i były nieregularne i nagle pyk wody ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Wisieninka dla faceta ponoć dobra :) po krotce przeczytałam opis i działanie. Ja. Mam ogólnie ciśnienie słabe a ona jeszcze osłabia także chyba nie dla mnie. Ja teraz biorę suple. Dla kobiet starających i Q10 plus magnez, Metę i euthurox. W sumie z 8 tabsow na dzień. Od wczoraj pije herbatę z piwonii lekarskiej . Ale na cud już nie liczę.
    Hugo ja biore 2x koenzym 3x wit b6 1x wit b12 1x wit e 2x kwas foliowy 1x acard = 10tabsow. WYGRALAM INTERNETY :D

Hugolina87 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Alunia- jak tam sytuacja?

Mi pomógł chyba masaż sutków i skakanie na piłce, robione dla "beki". Skurcze zaczęły się wirczorem i były nieregularne i nagle pyk wody ;)

Jestem na patologii, rano mam być na czczo zobaczymy co zdecydują. Położna mówiła, że niektóre kobiety mają po prostu tendencję i wszystkie swoje dzieci tak rodza. U mnie nic nie pomaga. Ale czop odchodzi chociaż tyle.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia- ja też się nastawialam, na wywoływanie i siedzenie w szpitalu. Jednak ruszyło samo. A nawet rozwarcia żadnego nie miałam. Przyjmowali mnie to miałam może na pół palca.

aLunia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP a acard po co bierzesz? Może ja też powinnam :P żeby lepiej krew krążyła :D
    Wygrałas że swoim zestawem :)

Alunia trzymam kciuki za szybki obrót sprawy. Dzieciątko wie kiedy jest jego czas. Skoro czop odchodzi to znaczy że się już coś dzieje. Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 06:11

aLunia lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina - mi czop w pierwszej ciąży odchodził a nic się nie działo niestety :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odszedł. Jak zaczęli wywoływać poród w międzyczasie :/

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ