X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka gotowa do porodu, tylko główka jeszcze wysoko. Czekamy do jutra jak się nie ruszy to oxy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Hugolina no to długo...u nas 16 cykl i wydaje mi się jakby pół wieku minęło. Tyle, że u nas wiemy, że plemniki średnie. Łudziłam się, że po hsg może coś zaskoczy, a tu kicha. Ehhh... to sobie ponarzekałyśmy ;) ostatnio czytałam na jakimś forum różne historie zw.z in vitro. Niektórym udawało się po tylu latach. To napawa optymizmem!

U mnie 14 cykl, więc bardzo podobnie, mąż jeszcze nie robił badania nasienia, właśnie prosze go żeby się umówił na badanie ale ciągle czasu nie ma, taka jego wymówka ale dobrze wie, że i tak będzie musiał zrobić i po tym badaniu idę na hsg.

Starania o drugie dziecko
  • Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie..czy mogę dołączyć do Waszej grupy..?..a może jest wśród Was szczęściara której udało się pomimo Pcos zajść w drugą ciążę naturalnie..?..może opowiem swoją historię:pierwsze dziecko po 2 latach starań..stwierdzonym Pcos (amh 12)..3 cykle z CLO w czym 2 poronienia w 8 tc..próba lekarza nakłonienia Nas na inseminacje a potem ewentualnie IN Vitro..mój upór do kolejnej próby z lekiem..zmiana leku na Aromek i Cud..zdrowa donosza ciąża i teraz półtoraroczny synek..od porodu wiele w moich cyklach się zmieniło..odczuwam fazy cyklu..szczególnie jajeczkowanie i stąd mój pomysł na próby naturalne..zakupiłam na początek Ovarin..ale myślę że zmienię na Miovarian bo w szczęśliwym cyklu właśnie to piłam przez ponad 3 miesiące wcześniej..to będzie pierwszy miesiąc prób..właśnie czekam na okres..trzymam za Was kciuki

• Andii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 i jak znosisz miesiączki?
    Bo ja mając 14 nie udanych cykli znoszę to coraz gorzej, martwię się sama o siebie, jak tylko pomyślę o staraniach to płakać mi się chcę.

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii z czasem staniesz sie obojetna jak przyjdzie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:46

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina po co acard? A nie wien :p biore ten zestaw witamin z wątku o dr.jerzak. ona taki zestaw daje dziewczynom na endometrium. No to ja sobie drugi cykl lykam te suple. Ale po co? Musze meza przebadac. Czytajac duzo tu na ovu to dochodze do wniosku,ze to moze nie ja a mąz sie popsul? No zobaczymy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam upuscic troche krwi, zrobilam tarczycowe i AMH i szczeka mi opadla jak przyszlo placic. I wydalam kupe kasy, dziecko do szkoly trzeba obkupic, w chemie do domu sie zaopatrzyc bo juz wyszła (tesciowa korzysta z pralki i proszku, chyba wyliczyla ze 2 duze opakowania proszku jej starczaja na rok i teraz jak juz nie bylo to prala w swoim plynie zeby wiecej nie kupowac). Ale tanio kupilam kalosze dla dziecka.

Obawiam sie jutrzejszej wizyty w klinice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard jest na lepsze ukrwienie, lepszy przeplyw krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czekalyscie na wynik AMH? Myslalam ze wynik bedzie na jutro a tu gucio.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Izka amh to troche dluzej sie czeka. Szoda,ze sie nie dowiedzialas. Ktora klinike wybraliscie?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Aj Izka amh to troche dluzej sie czeka. Szoda,ze sie nie dowiedzialas. Ktora klinike wybraliscie?

Gapowe sie placi. Szkoda. Nie wiedzialam. Zasugerowalam sie tym ze gdzies bylo napisane ze wynik amh juz w godzine. W poniedzialek nir chcialam isc bo w niedz.troche a nawet sporo wina wypilam, poszlam dopiero dzis zeby zalatwic wszystko za jednym zamachem s miescie. Za to mam juz wyniki tarczycowych, tsh idzie mi w gore. Nie wiem czy to zasluga jodu z nad morza czy tak poprostu, ostatnio bez lekow spadalo, teraz na odwrót.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wybralismy Novum, tam gdzie mąż robi badanue nasienia. Nie chcemy szukać innej. Poza tym mamy lux dojazd.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ile w novum za wizyte? Ciekawa jestem

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    I ile w novum za wizyte? Ciekawa jestem

250zl na pierwsza wstepna wizyte dla pary przed in vitro. Cena zalezy tez od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam 18dc i znow owu sie przeciaga. Juz mi sie dluzy ale z drugiej strony jakby do jutra jeszcze nie bylo to by troche tam podejrzal, jaki pecherzyk i ktory jajnik. Ale znajac moje szczescie to pewnie jutro juz bedzie po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rece opadaja, koniec sierpnia a moja córka juz zakatarzona. A zachowuje sie przeokropnie. Juz sily nie mam i jak tylko uczepi sie dziadka (dziadek pozwala na wszystko wiec lgnie do niego) to ja wychodze do swoich truskawek bodajze na parę minut. Najchetniej wsadzilabym sluchawki w uszy to bym sie troche oderwala i bym tak nie myślała ale ciagle musze nasluchiwac czy mnie ktos nie wola bo tesc tez ma swoja prace. Wakacje są trudne ale teraz bardzuej martwie sie co bedzie jak zacznie sie w poniedzialek.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap please :P Ja swojego czasu lykalam 550 tabsow miesiecznie :P Rozkladalam na 3 raty dzienne, bo nie bylam w stanie lyknac tyle naraz haha Teraz mam w d, nic nie biore.

Andi pierwszych kilka @ to jeszcze ok, po roku zalamka, nastepny rok, dwa ryczysz w poduszke (ale cicho, zeby sie maz nie dolowal, bo nie bedzie chcial bzykac) a potem jakos leci. Nadzieja sie tli, ale w sumie nie wierzysz. Ja jestem bardziej wkurzona, niz smutna ;)

Bergamotka hej :) U mnie tez PCO, dalej czekam. Z pierwszym nie bylo problemow, ale to bylo 15 lat temu.

aLunia trzymam kciuki, pekaj w koncu.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergmotka85 wrote:
    Witam serdecznie..czy mogę dołączyć do Waszej grupy..?..a może jest wśród Was szczęściara której udało się pomimo Pcos zajść w drugą ciążę naturalnie..?..może opowiem swoją historię:pierwsze dziecko po 2 latach starań..stwierdzonym Pcos (amh 12)..3 cykle z CLO w czym 2 poronienia w 8 tc..próba lekarza nakłonienia Nas na inseminacje a potem ewentualnie IN Vitro..mój upór do kolejnej próby z lekiem..zmiana leku na Aromek i Cud..zdrowa donosza ciąża i teraz półtoraroczny synek..od porodu wiele w moich cyklach się zmieniło..odczuwam fazy cyklu..szczególnie jajeczkowanie i stąd mój pomysł na próby naturalne..zakupiłam na początek Ovarin..ale myślę że zmienię na Miovarian bo w szczęśliwym cyklu właśnie to piłam przez ponad 3 miesiące wcześniej..to będzie pierwszy miesiąc prób..właśnie czekam na okres..trzymam za Was kciuki
    Hej. Ja jestem podobnym przypadkiem i też pcos. Mi się udało dwa razy naturalnie, ale dopiero po laparoskopii w obu przypadkach. Też piłam miovarian i brałam clo, ale dopiero laparo pomogło.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 21:13

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 - nie obraź się, ale mam pytanie. Widzę, że często narzekasz na swoją córkę. Piszesz, że Cię denwrwuje i okropnie się zachowuje. Nie spotkałaś się z opiniami, że po co Ci drugie skoro pierwsze tak Ci ciąży? A jak drugie też będzie denerwujące jak wyrośnie? Nie piszę tego złośliwie tylko sama spotkałam się z takimi tekstami. Czasami się wkurzę i powiem, że mała mnie wykończy to od razu teksty "I ty chcesz kolejne?" :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ