Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andiii ja pierwszą utraconą ciaze to w 2cs a z synkiem w 1cs po 3miesiacach od zabiegu. A teraz zaczelam 9cykl. Wrrrr

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 to szybko zachodziłaś w ciąże aż dziwne że teraz się tak ciągnie, ja nie rozumiem jak to się dzieje że z płodnych kobiet nagle jesteśmy... :(

Starania o drugie dziecko
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andiii ja tego tez nie rozumiem.. mam tylko nadzieje,ze niedlugo kazda z nas ujrzy dwie kreski i po9miesiacach urodzi zdrowe dzieciatko...

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie mysle ze ja zawsze mialam jakieś problemy, a to dlugie i nieregularne cykle, a to torbiel na jajniku, torbiele w piersi, nadal wydzielina z piersi i teraz niedawno polip. I taka sama z tym zawsze bylam i jestem.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam 35 lat, dziecko 15. Niedlugo mi stuknie 4,5 roku staran o drugie i lipa. Z miskiem nie bylo problemow - wpadka ;) Jakos tak sie coraz czesiej zdarza, ze z pierwszym nie ma problemu, wrecz przeciwnie, a drugiego sie jakos zrobic nie da no!

W pracy caly dzien brzuchy i bobasy, szlag mnie trafial, a myslalam, ze odpuscilam troche. Gorszy dzien najwyrazniej. Przydaloby sie bzyknac dzisiaj na dobitke, tak na wszelki, ale maz pewnie odmowi wspolpracy :/ Juz on dobrze wie co sie swieci pfff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza oj sporo tego :(

pap oby tak było, obyśmy mogły być ponownie mamami i dac rodzeństwo naszym dzieciom :)

Ja znowu odwrotnie co do problemów bo ja to zdrowa jak ryba w sensie wszystkie badania jakie w życiu robiłam zawsze były w porządku i tak jest do dzisiaj co wcale dobrze nie jest bo ginekolog sam powiedział, że jakby coś źle wyszło to mielibyśmy przyczynę niepowodzeń a tak dalej będziemy szukać przyczyn bo coś musi być nie tak tylko jeszcze nie wykryliśmy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina i jak przylazla @ ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii moze i sporo ale niektóre sprawy stare i ginow to nie interesuje. Teraz sa inne problemy.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Andiii ja tego tez nie rozumiem.. mam tylko nadzieje,ze niedlugo kazda z nas ujrzy dwie kreski i po9miesiacach urodzi zdrowe dzieciatko...
    Ja pierwsze dziecko w 1 cyklu a teraz nawet in vitro nie pomaga. A zaczęliśmy się starać jak młody nawet dwoch lat nie miał

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja pierwsze dziecko w 1 cyklu a teraz nawet in vitro nie pomaga. A zaczęliśmy się starać jak młody nawet dwoch lat nie miał

Ojej ;( :( A jakie są przyczyny?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ojej ;( :( A jakie są przyczyny?
    Sama juz nie wiem. Napewno słabe nasienie. Bo bylo 3%. Zastanawiam sie nad immunologia teraz.
    I najlepsze jest to że zaszłam wtedy w 1 cyklu i to tylko dwa razy wspolzylismy i nawet nie wiem w jakie dni cyklu. A teraz jakbym przeczucie miała bo gdy nie udało nam się do pół roku to powiedziałam mężowi że czuję że nie będziemy mieć szybko drugie dziecka. Ten nie chciał mi wierzyć i teraz sam widzi... ciężko bywa... ale to już temat na dłuższe pisanie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina i jak przylazla @ ???

Nie przyszła. :/ czytałam że czasami i do 10 dni od odstawienia przychodzi. Ogólnie mam takie bóle w lewej pachwinie gdzie bylo jajeczjowanie. Wątpie że jestem w ciąży czy coś bo nie widzę nic specjalnego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam testu niestety. Ale Jeśli jutro nie przyjdzie to sikne dla sportu. Dziś 16 dpo. 3 dzień idzie bez luteiny. Myślicie że może coś być jak cycki leżą i kwicza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 3%, a reszta, koncentracja? Bo moj ma tez 3% i w tej chwili 5,4 mln/ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg temp teraz 37,6 więc @ jeszcze nie będzie. Może jutro. Ja się nie nastawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo a moze jednak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po test. Jak zwykle koleżanka mnie podkrecila. Będzie jedną kreska. Zaraz sikam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nawet cienia. :/ może torbiel się zrobił kurde nie wiem sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramatyczne to jest ze co końcówka cyklu człowiek się ludzi ze może jednak. Jak już zrobiłam ten test to pewnie jutro będzie @ albo w nocy..
    Za każdym razem to samo. Nie wiem czy się śmiać z siebie czy płakać :P chyba piwo sobie Strzele na lepszy sen

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo kur#&! Jak ja nie lubie tych jednych kresek! Tak, jutro dostaniesz @ jak dzis zrobilas test.
    Ewi no Wasz przypadek to naprawde zagwostka.. tyle ze to slabe nasienie..to przeciez duzo wplywa. A co do in vitro to uda sie Wam. Na bank. Za drugim razem sie uda.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ