X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andiii ja pierwszą utraconą ciaze to w 2cs a z synkiem w 1cs po 3miesiacach od zabiegu. A teraz zaczelam 9cykl. Wrrrr

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 to szybko zachodziłaś w ciąże aż dziwne że teraz się tak ciągnie, ja nie rozumiem jak to się dzieje że z płodnych kobiet nagle jesteśmy... :(

Starania o drugie dziecko
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andiii ja tego tez nie rozumiem.. mam tylko nadzieje,ze niedlugo kazda z nas ujrzy dwie kreski i po9miesiacach urodzi zdrowe dzieciatko...

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie mysle ze ja zawsze mialam jakieś problemy, a to dlugie i nieregularne cykle, a to torbiel na jajniku, torbiele w piersi, nadal wydzielina z piersi i teraz niedawno polip. I taka sama z tym zawsze bylam i jestem.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam 35 lat, dziecko 15. Niedlugo mi stuknie 4,5 roku staran o drugie i lipa. Z miskiem nie bylo problemow - wpadka ;) Jakos tak sie coraz czesiej zdarza, ze z pierwszym nie ma problemu, wrecz przeciwnie, a drugiego sie jakos zrobic nie da no!

W pracy caly dzien brzuchy i bobasy, szlag mnie trafial, a myslalam, ze odpuscilam troche. Gorszy dzien najwyrazniej. Przydaloby sie bzyknac dzisiaj na dobitke, tak na wszelki, ale maz pewnie odmowi wspolpracy :/ Juz on dobrze wie co sie swieci pfff...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza oj sporo tego :(

pap oby tak było, obyśmy mogły być ponownie mamami i dac rodzeństwo naszym dzieciom :)

Ja znowu odwrotnie co do problemów bo ja to zdrowa jak ryba w sensie wszystkie badania jakie w życiu robiłam zawsze były w porządku i tak jest do dzisiaj co wcale dobrze nie jest bo ginekolog sam powiedział, że jakby coś źle wyszło to mielibyśmy przyczynę niepowodzeń a tak dalej będziemy szukać przyczyn bo coś musi być nie tak tylko jeszcze nie wykryliśmy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina i jak przylazla @ ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii moze i sporo ale niektóre sprawy stare i ginow to nie interesuje. Teraz sa inne problemy.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Andiii ja tego tez nie rozumiem.. mam tylko nadzieje,ze niedlugo kazda z nas ujrzy dwie kreski i po9miesiacach urodzi zdrowe dzieciatko...
    Ja pierwsze dziecko w 1 cyklu a teraz nawet in vitro nie pomaga. A zaczęliśmy się starać jak młody nawet dwoch lat nie miał

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja pierwsze dziecko w 1 cyklu a teraz nawet in vitro nie pomaga. A zaczęliśmy się starać jak młody nawet dwoch lat nie miał

Ojej ;( :( A jakie są przyczyny?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ojej ;( :( A jakie są przyczyny?
    Sama juz nie wiem. Napewno słabe nasienie. Bo bylo 3%. Zastanawiam sie nad immunologia teraz.
    I najlepsze jest to że zaszłam wtedy w 1 cyklu i to tylko dwa razy wspolzylismy i nawet nie wiem w jakie dni cyklu. A teraz jakbym przeczucie miała bo gdy nie udało nam się do pół roku to powiedziałam mężowi że czuję że nie będziemy mieć szybko drugie dziecka. Ten nie chciał mi wierzyć i teraz sam widzi... ciężko bywa... ale to już temat na dłuższe pisanie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina i jak przylazla @ ???

Nie przyszła. :/ czytałam że czasami i do 10 dni od odstawienia przychodzi. Ogólnie mam takie bóle w lewej pachwinie gdzie bylo jajeczjowanie. Wątpie że jestem w ciąży czy coś bo nie widzę nic specjalnego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam testu niestety. Ale Jeśli jutro nie przyjdzie to sikne dla sportu. Dziś 16 dpo. 3 dzień idzie bez luteiny. Myślicie że może coś być jak cycki leżą i kwicza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 3%, a reszta, koncentracja? Bo moj ma tez 3% i w tej chwili 5,4 mln/ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg temp teraz 37,6 więc @ jeszcze nie będzie. Może jutro. Ja się nie nastawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo a moze jednak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po test. Jak zwykle koleżanka mnie podkrecila. Będzie jedną kreska. Zaraz sikam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nawet cienia. :/ może torbiel się zrobił kurde nie wiem sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramatyczne to jest ze co końcówka cyklu człowiek się ludzi ze może jednak. Jak już zrobiłam ten test to pewnie jutro będzie @ albo w nocy..
    Za każdym razem to samo. Nie wiem czy się śmiać z siebie czy płakać :P chyba piwo sobie Strzele na lepszy sen

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo kur#&! Jak ja nie lubie tych jednych kresek! Tak, jutro dostaniesz @ jak dzis zrobilas test.
    Ewi no Wasz przypadek to naprawde zagwostka.. tyle ze to slabe nasienie..to przeciez duzo wplywa. A co do in vitro to uda sie Wam. Na bank. Za drugim razem sie uda.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ