X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP w acard się zaopatrzr na ten cykl też. Ta moja znajoma która się stara 4 lata o pierwsze chodzi na NFZ i wielkie G. Wczoraj czytałam trochę i jak nie wychodzi długo to powinno się przyjrzeć genetyce. Po pierwszej ciąży ponoć się dopiero uaktywniaja nieprawidłowości. Ja jutro spytam tego co robić bo czekać na cud ciężko. Stymulacji tak naprawdę od początku do końca nie miałam. Znowu wymyślam :P też miałam już odpuścić ale się nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja to mam wrazenie ze moja tesciowa to najchetniej wypie... nas i nasze rzeczy (nasze buty juz nie raz wyniosla do garazu, nasze kurtki z wieszaka tez juz zbierala i pie...na moja kanape) zeby w koncu miec swoj upragniony porzadek. Pedantka z jednej strony a smieciara z drugiej, i jeszcze sie obrusza jak zwracam uwage. Mamy plan ale dopoki babcia męża jest z nami musimy jakos dawać rade tak jak jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mam pytanie pisalas ze jak masz owu z lewego jajnika to masz krotszy cykl. Skad to wiesz, po czym poznajesz?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Naprawde trzeba dziekowac losowi,ze mamy chociaz jedno zdrowe dziecko.. ???

Niestety coraz mocniej tak mysle.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja acard stosuje juz drugi cykl plus koenzym i witaminy z grupy b w duzych dawkach ale nic to nie pomaga :p
    Iza takie mam spostrzezenia-bardziek aktywny mam lewy jajnik i bole owulacyjne mam kolo13-14dc a potem plamienie juz w 25-26dc. Jak przy owu nie czuje bolu to znaczy,ze z prawego (raz udalo mi sie isc na usg w16dc i bylo swiezo po owu wlasnie z prawego) i wtedy plamienia dostaje w 28-29dc! Tak mi sie kilka razy juz zdarzylo.mojej jajniki nie pracują na przemian-czrsciej lewy,2-3wazy pod rzad a potem prawy.widze to po notatkach w aplikacji.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj czytalam o trombofilii. I że się objawia często bólem nóg.
    Chce spróbować na te swoje nogi. Może mam jakiś problem z tą krzepliwoscia i stąd ten ból. Jutro z ginem napomkne też ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap a ty robilas juz hsg? Moze masz jak ja. Mi sie wydaje ze bardziej aktywny mam prawy jajnik ale prawy jajowod niedrozny. Chociaz te bole sa mylace. Ale teraz to nie ma znaczenia. Ciągle myślę czy dobrą droge obieramy. Czy dam rade fizycznie i psychicznie? Czy przetrfam stymulacje i punkcje, i co po transferze? Trzeba podejsc i sprobowac, moze strach ma tylko wielkie oczy? Mam takie marzenie zeby udalo sie za pierwszym razem to bym miała dwoje dzieci z tego samego miesiaca.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja jeszcze nic nir robilam.w pazdzierniku ide

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do cataguntas Niepokalanek mnisi chyba jednak po nim tak mi przed okresem nic nie draznilo a teraz to bez padły nie podchodz.moja SIS odstawiła anty. Pewnie jej szybciej pójdzie niż mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusi mnie chyba suchy kaszel i bol w klatce piersiowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja. Tyle lat jezdzilam moja skoda fabia i byla super, ostatnie 2 tyg. jezdzilam fordem i od dzis znow skoda, o jaka roznica, niski, maly, wolny, ja na gaz a ten wyje i stoi, tam to cokolwiek i juz, chwila moment i juz 80-100 na liczniku a skoda sie wlecze.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Oj tak...coraz częściej tak myślę...z jednej strony smutek, że 1,5 roku starań i nic i raczej nadziei nie mam, a z drugiej radość jak patrzę na synka i wiem, że są pary, które nie mają żadnego dziecka, a pragną...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze u nas cos sie popsulo. Ale rzeczywiscie jestesmy szczesciarami ze mamy jedno dziecko. Moja już taka duza, juz powoli odechciewa mi sie pieluch. Ze brat męża z zona po 11 latach sie zdecydowali na trzecie, ze im sie chcialo, albo po prostu nie ich decyzja tylko tam z gory. Oj pamietam jak wszyscy modlili sie zeby byl chlopak, zeby tylko nie dziewczynka. Ja nie bede wybrzydzac.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie wybrzydzała...a jak slucham moją szwagierkę, która jest w drugiej ciąży i po raz kolejny narzeka, że ona nie chce przytyć, jak widzę jak specjalnie nie je, żeby kolejnych kilogramów nie dostawać, jak jęczy i narzeka to mi się niedobrze robi...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Nie ma się do czego narazie doczepic. Monit zrobię. Za tydz następne usg. Gin mówił o inseminacji. Refundowana jest u nas ponoć. Zobaczymy

• Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Oj tak, z każdym nieudanym cyklem dziękuje, że mam córkę. Czasem sobie myślę jest tyle par co mają tylko jedno dziecko i są szczęśliwymi rodzinami a całe życie jak ma mi przeminąć na staraniach to pół życia mi się ulotni a życie ma się jedno. Chciałabym zakończyć starania ale nie potrafię, chciałabym cieszyć się z życia i nie myślec o okresie jak o traumie ale nie potrafię. Rano lubię oglądac w telewizji dzień dobry tvn i lubię parę prowadzącą Dorotę Wellman i Marcina Prokopa mają po jednym dziecku i są szczęśliwymi ludźmi.

Starania o drugie dziecko
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to jak jesr refundowana to idzcie na inseminacje! Probuj. Moze sie uda!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole ktory dzis masz dc i ile mm endometrium? :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dc. Pęcherzyk 10 mm a endo 3 :P mało chyba czy nie

• mother84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Oj tak, z każdym nieudanym cyklem dziękuje, że mam córkę. Czasem sobie myślę jest tyle par co mają tylko jedno dziecko i są szczęśliwymi rodzinami a całe życie jak ma mi przeminąć na staraniach to pół życia mi się ulotni a życie ma się jedno. Chciałabym zakończyć starania ale nie potrafię, chciałabym cieszyć się z życia i nie myślec o okresie jak o traumie ale nie potrafię. Rano lubię oglądac w telewizji dzień dobry tvn i lubię parę prowadzącą Dorotę Wellman i Marcina Prokopa mają po jednym dziecku i są szczęśliwymi ludźmi.
    Zgadzam się całkowicie. Też chciałabym w końcu dojść do takiego punktu w moim życiu, że pogodzę się z tym, że nie będę miała drugiego dziecka i zacznę korzystać w pełni z życia :) i mam nadzieję, że jeśli faktycznie nie będzie nam dalej wychodziło to w końcu dam na luz i tyle. Pytanie kiedy powiedzieć sobie dość? Ja jeszcze nie wiem...ale chyba powoli się z tym oswajam.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ