X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak pomyslalam ze moze czeka cie jakiś zabieg czy operacja po ktorej nie bedziesz miala juz szansy na dziecko. Powodzenia w staraniach, miejmy nadzieje ze szybko sie uda. A z pierwszym dzieckiem jak bylo?

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 z moim pierwszym synkiem udało się w czwartym cyklu starań...wiec nie tak źle chociaż pamiętam że miałam problemy z miesiaczkami , byly nieregularne i wtedy pomogły mi zioła i wiesiołek po tym wszystko było jak w zegarku no i sie udało
    Teraz już jestem starsza no i może byc gorzej niż za pierwszym razem a do tego ten ograniczony czas ...do marca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wez tu kuźwa odpusc. Mąż wczoraj nie chcial ❤, ja nie chcialam dzisiaj rano ale on chcial i powstal niesmak i nerwowa atmosfera. No jak dzieci. Moze wieczorem uda sie zgrac.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jakby któraś chciała to mam na zbyciu 5 tabletek Clo i dużo tabletek luteiny dopochwowej ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a metypred nie masz?? :p

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie. metforminy tez cos mam, ale do wrzesnia termin, wiec do wywalenia

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    I wez tu kuźwa odpusc. Mąż wczoraj nie chcial ❤, ja nie chcialam dzisiaj rano ale on chcial i powstal niesmak i nerwowa atmosfera. No jak dzieci. Moze wieczorem uda sie zgrac.

Iza bo taka jest natura ze kobiety chca romantycznie w spokoju wieczorem a faceci ...im to obojętnie po prostu jak maja ochotę to chcą już ...a my sie denerwujemy że dzieci ze ktoś usłyszy itd ....

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dni plodne ale co z tego jak efektu z tego nie ma :p w nastepnym cyklu jakos kolo 11dc sie umowie do doktora ktorego sobie wybralam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam na necie o tym cienkim endometrium i to tez bardzo duza przeszkoda i ciezko sobie z nim poradzic :/
    Hugo dzis tez do gina?

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ja dopiero w pon. Dziś 6dc więc nie ma co latać. Pójdę w 11dc /13 i 14. Ostatnio cykle. Miałam po 30 dni więc ta owu przypuszczam była 14/15 dc

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 endometrium często jest cienkie przy problemach z estrogenami ...miałas badany poziom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Iza bo taka jest natura ze kobiety chca romantycznie w spokoju wieczorem a faceci ...im to obojętnie po prostu jak maja ochotę to chcą już ...a my sie denerwujemy że dzieci ze ktoś usłyszy itd ....

Moj poprostu byl bardzo zmeczony, rano ja nie chcialam bo szkoda mi bylo marnowac materiału, dziś 14dc, owu na dniach, ❤ nie było juz 3 dni a ja co-musiałabym zaraz wstawac. A teraz łazi za mna i mnie namawia i żałuję ze się wczoraj nie skusil. Ach te chlopy.

• Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugo mój też czasem mowi: jeny my na pewno chcemy drugie dziecko ? Ale spróbowałby nie chcieć to ja mu dam !
    U mnie to M. mnie prosił i namawiał..wszystkim naokoło zapowiedział że zaraz będzie kolejne dziecko..

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 to może sie Wam dziś uda ;) jutro odpoczynek i po jutrze znowu ❤
    no chyba ze męża jeszcze przetrzymasz ...tylko czy da radę;)

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mogę dołączyć ? :)

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mogę dołączyć ? :)
    Witamy :)

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    pap86 endometrium często jest cienkie przy problemach z estrogenami ...miałas badany poziom?
    Nika badany w 3dc i w 14dc 2dni przed owu byl lux malina :) zobaczymy co mi tam powie w nowym cyklu ginek do ktorego mam zamiar isc.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Iza34 to może sie Wam dziś uda ;) jutro odpoczynek i po jutrze znowu ❤
    no chyba ze męża jeszcze przetrzymasz ...tylko czy da radę;)

Dzisiaj to ja dam ciala. Najchetniej poszlabym juz spac taka zmeczona jestem ale kto zajmie się moja córka, umyje i polozy spac. Położyłam sie na chwile, zimno mi okropnie, w piecu wygaslo, córka poszla do dziadka, lekow nie dostala, kuchnia po kolacji nie sprzatnieta. Same zaległości.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 Tez jestem ciekawa. To jak juz bedziesz wiedziała co i jak to daj znac
    Ja ide jutro na wizyte bo ostatnio mialam silny ból w podbrzuszu i podejrzewal torbielke na jajniku zobaczymy co jutro w USG wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 20:51

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dzisiaj to ja dam ciala. Najchetniej poszlabym juz spac taka zmeczona jestem ale kto zajmie się moja córka, umyje i polozy spac. Położyłam sie na chwile, zimno mi okropnie, w piecu wygaslo, córka poszla do dziadka, lekow nie dostala, kuchnia po kolacji nie sprzatnieta. Same zaległości.

Oj Izunia ja tez czesto jestem padnieta ze ledwo na nogach sie trzymam ...ale czasem jest nam potrzebny odpoczynek

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ