X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli chodzi o mojego męża to naprawdę super tata, wszystko zrobi przy dziecku. Nigdy nie zapomne tego zalu w oczach jak mu matka nie pozwolila wziąć na rece upragnionego dziecka bo krzywde jej zrobi i nigdy nie zapomne tej radosci jak trzymal corke po raz pierwszy. Dla takiej chwili warto poswiecic wszystko. Ale do prac domowych to sie nie rwie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wiesz Iza mój mąż jak mu nie powiesz co ma zrobić prac domowych to sam z siebie też nie zrobi, no może śmieci wyniesie czy zmywarkę wypakuje :p ale gotować nie potrafi nad czym ubolewam :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam gotowanie. I tak mam o niebo lepiej niz moja mama bo moj tata wyniosl z domu ze kazdy posilek ma byc naszykowany i ma czekac, moj tata i brat nie wiedza jak sie lodowke otwiera. Moj szefem kuchni nie jest ale coś tam sobie zrobi do jedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja chyba mam za dobrze :P mój sprząta pierze pasuje i gotuje. Tyle że ja mam się zająć dzieckiem :) ale to też przez to że.mnie pił dnia nie ma a on ma luźniej. Wcześniej jak byłam w domu a on w pracy to ja robiłam więcej.

Jajnik mnie tak napier...jutro po owu będzie już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to rzeczywiscie masz dobrze. U nas na wsi jakies beznadziejne stereotypy panuja typu ta babska robota a ta dla chlopa, niedawno babcia męża mnie objechala ze ja mu kolacji nie szykuje, bo jakto chlop sam musi sobie robic, bo po to ma żonę itp. itd. A jak bylam w ciąży i na okraglo meczyly mnie mdlosci i jednoczesnie notoryczny wilczy glod ale jak cos zjadlam to bylo mi niedobrze, nie moglam wstac z lozka z pustym zoladkiem i powiedzialam ze prosze meza o przyniesienie jedzenia to taka zjebke mi zrobila ze az sie poplakalam. Brrr, nie chce do tego wracac bo mi sie z miejscz odechciewa drugiej ciazy, oj przeszlam swoje z tymi babami.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo kurde my szłyśmy w sumie tak samo to juz owu masz ?? U mnie jeszcze śluzu tego mega rozciągliwego nie ma..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka: śluz jest już ale to raczej jeszcze nie ten

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie Wiem czy to owu. Śluz plodny u mnie sie nie pokazuje od kiedy brałam clo. :( jeśli już to znikome ilości ale nie jest taki jak był wcześniej. Jajnik mnie boli cały czas i to tak aż skręca mnie bok jeden plus jestem śpiąca. Może to tylko mylne sygnały. Jutro mam nadzieję że po pracy Odrazu mnie przyjmie na ten monit. Dam znać.
    Licząc plamienie to idziemy równo. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 4 dc pęcherzyk był ponoć 10mm więc jeśli rośnie te 2mm na dobę to może już być owu. Może jakiś krotrzy cykl się trafi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo u ciebie 11dc i juz owu a ja musze co cykl czekac do 17-18dc na owu a jak czekam z ❤ na ostatnia chwile to franca jest 16dc. Musze teraz policzyc kiedy @ wypada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kazdy przejrzysty śluz jest plodny? Dzisiaj mam taki gesty lepki ale przejrzysty i program zaznaczyl go jako plodny.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niby przejzysty rozciagliwy lub wodnisty jest plodny ja mam teraz 12 dc i wlasnie taki sluz rozciagliwy szyjka wysoko otwarta tylko temperatura nisko 36.5

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czyli wszystko ok jesli chodzi o owu. Temp. dopiero po owu idzie w gore.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie po owu temp sie podnosi i utrzymuje do @ ..z tego co.pamietam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie ta temp. 1-2 dni przed @ spada i juz wiem ze nic z tego.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobacze pod koniec cyklu puki co u mnie 13 dzien cyklu a temp jak zygzaczek w gore i w dol jeden dzien wyzsza drugi nizsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po owu. To sobie zrobiłam monit hahah
    No ale chyba pęcherzyk nie był przerosniety :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika podejrzalam twoj wykres, na moje oko nie wyglada tak źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było ciałko żółte już. Błona progesteronowa. Się w tym cyklu pospieszyla coś ta owu..to nawet i pływaki mogłyby dać radę na upartego z czwartku z późnego wieczora :P w cuda nie ma. Co wierzyć raczej.. Ech no ale wygląda że jest wsio okej

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo a ktory to dzis dc masz?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ