X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lenatka ;)
    To ze z pierwsza i druga ciazą nie bylo problemu to nie znaczy ze teraz tez nie bedzie problemu żeby zajść
    Mysle ze na poczatek warto pójść do gina zeby zlecił podstawowe badania np hormony , sprawdzic czy z tarczyca jest ok

• pap86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenatka to piona!ja tez staram sie od stycznia! Jesli wyniki dobre to monitoring cyklu, moze jakies wspomagacze od gina na owu?nie wiem. No na bank trzeba by sie juz skonsultowac. Ja za 2tyg sie wybieram.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przydałoby sie cos na nerwa.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lenatka, tak jak dziewczyny piszą, idź do gina po pakiet badań, póki co spróbowałabym u ginekologa zwykłego, tak jeszcze parę miesięcy, potem być może klinika leczenia niepłodności.Powodzenia :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zdecydowanie jest inna. Ja w moich 3 poprzednich ciazach wiedzialam, ze w nich jestem 7 dpo. Piersi mialam wielkie, brzuch bolal inaczej. A teraz? Zupelnie nic! Bylam pewna, ze okres przyjdzie. Ba! Cienia watpliwosci nie mialam. Tylko mialam isc na rtg pluc przed laparo, wiec dla swietego spokoju 14dpo zrobilam test. Ja jestem z tych, co dobrze znaja swoj organizm. A jednak los potrafi zaskoczyc.

No to Paula dałaś trochę nadziei :) ja. Jestem ciekawa kiedy będzie @. Jak. Owu była w Nd to @ powinna być dwa tyg później w Nd czy pon?

• Bergmotka85 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam..długo nie było mnie na forum..mother84 gratulacje:)..ja kontynuuje pecha..2cs..dwa wstępne przytulanka..dzisiaj potencjalny dzień owulacji i co..przyplątała się grzybica i coś z pęcherzem nie halo:(..M. napisał mi z pracy że Jego też coś zaczyna swędzieć..wygląda na to że czas wrócić do probiotyków..

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    No to Paula dałaś trochę nadziei :) ja. Jestem ciekawa kiedy będzie @. Jak. Owu była w Nd to @ powinna być dwa tyg później w Nd czy pon?

Ja jak mam owu w niedziele to okres też w niedziele, równe 2 tygodnie, zazwyczaj dokładnie co do godziny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezylam, przetrwalam ale nie na moje nerwy takie wypady z tesciowa. Po co ona łazi do tego kościoła i do spowiedzi jak chce kłamać i oszukiwac na wszystkie strony i to dla kasy i jeszcze mnie chce w to wszystko wciagnac. A tam...

• mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, pamiętaj tylko spokój Cię uratuje :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza, pamiętaj tylko spokój Cię uratuje :)

Dzieki. Ale wez tu o spokoj jak spokojnie zjeść nie mozna. Ale jestem zmeczona, dentystka mnie wymeczyla-50min na fotelu, mokra zeszlam z fotela taki skubaniec uparty nie dal sie szybko i latwo wyczyscic, potem sprintem po sklepach, zmuszona bylam wysluchiwac gadania tesciowej i predko po corke do szkoły. Glowa mnie coś boli ale poki co to spróbuje sie nawodnic i odpoczac. No i do pracy trzeba isc. Poki co @ nie ma.

• SandraMama Debiutantka

Wysłany: 12 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie myślałam, że tu dołączę bo pierwsza córcia poczęła sie w pierwszym cyklu starań.. teraz zaczęły sie schody. Od lipca staramy się intensywnie, mierzę temp, uzywam testów owulacyjnych i działamy wg aplikacji/kalenarzyka. Bardzo wiele mnie to kosztuje, nabawiłam się nerwicy żołądka bo ciągle myślę o ciąży. W około pełno koleżanek w ciąży a nam się znowu nie udało. Teraz 2dc, cykle zazwyczaj 32,33,34 dni. Zamówiłam nawet domowy test nasienia, jesli to nic nie wyjasni to po przyjeździe do Polski zrobimy badania krwi bo tu gdzie mieszkam nie ma takiej możliwości.

• SandraMama Debiutantka

Wysłany: 12 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie sprawdzic u mnie i męża? Tak dla spokoju mojego ducha? Dodam, ze będę w Polsce 10 listpada czyli na koniec tego cyklu.pozdrawiam was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:23

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:

Hugo a to nie zależny jak długo trwa lutealna ?

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza miałas dzis sporo wrażeń ale najgorsze juz za Tobą teraz sobie odsapnij a @ niech sie nie wazy przychodzić

• mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraMama wrote:
    Co polecacie sprawdzic u mnie i męża? Tak dla spokoju mojego ducha? Dodam, ze będę w Polsce 10 listpada czyli na koniec tego cyklu.pozdrawiam was
    Może TSH, dodatkowo jak b.chcesz to amh, FSH, Lh, prolaktyna ale można z tym poczekać jeszcze. Mąż nasienie. Tylko część swoich badań powinnaś zrobić 2 lub 3 DC.
    Póki co bym się nie martwiła za dużo, staracie się dopiero od lipca

SandraMama lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Hugo a to nie zależny jak długo trwa lutealna ?
    Lutealna powinna trwać 14 dni. U mnie zazwyczaj tak było. Choć zdarzały się i po 12 dni. Testować nie ma co raczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Iza miałas dzis sporo wrażeń ale najgorsze juz za Tobą teraz sobie odsapnij a @ niech sie nie wazy przychodzić

Chce corke wyciagnac na dwor, taka pogoda a nie ma z kim isc. Tesciowa w garach bo jej synus ma przyjechac na weekend. No i troche popracowac musze bo inaczej moj maz bardzo późno wroci do domu. Ja zrobie to on nie musi tylko robi inne.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:

Ja dostawalam na 3 dzień od odstawienia luteiny. Czy dłużej czekałam niz bez niej. Bo zawsze 14dpo mialam @ a z luteina to tak 16-17dpo

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele. Ja nie brałam lutki w tym cyklu. Stwierdziłam że bez sensu.. Staranek jako takich nie było. A mam na cykl jeden Tylko już.

Sandra mama może trezva wyluzowac trochę? Bo ponoć jest coś takiego jak blokada psychiczna :/

• SandraMama Debiutantka

Wysłany: 12 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale łatwo powiedzieć,trudnej zrobić niestety..sama nie wiem dlaczego tak reaguję

‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ