X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas Wam kibicuję, pamiętajcie :*

PAP ale pamiętacie, że czas od ostatniego wytrysku nasienia to 48 h do max 5 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 20:20

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no nie wiem czy jest sens cisnac. Nawet ginka z Novum powiedziala ze leczenie andrologiczne jest dlugie, kosztowne i nie zawsze przynosi efekty. Poza tym pozostają i inne nawyki oraz otylosc a z tym to juz nie potrafie walczyc, co schudnie to juz spowrotem, teraz zasuwa, robi fizycznie ale waga w gore bo sobie pozwala, na salacie dlugo by nie pociagnal, bez kawy z cukrem i ciasteczka tez nie daje rady, łasuch jeden. W tej chwili jestesmy obydwoje zrezygnowani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym znow musze zajac sie sercem bo nie zaryzykowalabym narkozy, nawet takiej krótkiej. A jak pomysle o tym kardiologu ta az mną wrrr... Mam wrazenie ze zawsze mamy pod gorke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap a gdzie mąż bedzie robil badanie nasienia?

• water Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki,
    wpadłam tu po kilku m-cach. Nieeeeee, nie po to, żeby się czymś pochwalić, ale myślałam, że będę mogła Wam pozazdrościć. A tu dalej dupa:( Nowe dziewczyny widzę i od razu podpisy o 7tyg. ciąży
    Bzykajcie dalej, a faceci niech załadują swoje karabinki ostrą amunicją a nie ślepakami.
    Mój ma ślepaki - tak sądzę. Zmienię następnym razem to moje profilowe, bo nie podziałało:( a tylko mnie wkurza.
    Cała szafa dzieciowych rzeczy, w piwnicy wózek i foteliki. Po świętach wszystko wyrzucam/oddaję do Domu Dziecka/sprzedaję co się da.

buziaki

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktorejs z Was mąż stosował Mace ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 22:21

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musi sie udac predzej czy pozniej
    Mężów trzeba przycisnąć i nie ma ze sie nie chce albo zmęczony :)

Iza o swoje serduszko musisz zadbac jak najszybciej ;)

Water a wiesz ze czesto jest tak ze sie zrezygnuje ciuszki posprzedaje i zachodzi w ciaże :)

• water Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika już w to nie wierzę. Mamy po 40lat. Już nawet obxhodzilam 11 razy w jakiejś świątyni jakieś bóstwo z prośbą o maluszka- na wakacjach hahaha

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mam radości z sexowania
    Bo ciągle mam nadzieję. Jestem spieta i co z tego że niby już się nie staram A w głowie przy każdych zabawach mam nadzieję że zaskoczy. To też nie robi dobrze. Bez sensu. Ale nie powiem że odpuszczam bo to nieprawda. Pragnienie jest silniejsze. A rzeczywistość jest jaka jest. Nawet to pozbycie odkładam na po świętach. Echhhh

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA833 wrote:
    Dziewczyny czy ktorejs z Was mąż stosował Mace ??

Moj brał i ciągle bierze ;) Swansona ( z taka fioletowa naklejka) chwali sobie. Po 3 miesiącach jej badania robił badanie nasienia i miał bardzo dużo liczne plemników (ona właśnie na to niby jest) ale czy wcześniej mial ich mało to nie wiem po raz tylko robił badanie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu sie chce, tu sie nie moze że zlosc bierze jak cholera i pomyslu brak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedziemy walczyc. Pozniej napisze co i jak.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brał androvit, odstawił colę, starał się zdrowiej jeść, chodził na basen jak tylko mógł.
    Wiem, że łatwo mówić, ale nie poddawajcie się kochane :* ja już też mówiłam ostatnio, że staram się do wiosny, jak się nie uda to pozbywam się wszystkich rzeczy po małym. I kto by przypuszczał, że taka niespodzianka się przydarzy, że będę rezygnowała z kliniki itp.
    Ja cały czas trzymam kciuki za Was :*

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż też brał macę, ale to na libido, bo po jakimś czasie starań miał z tym problem.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez problemu przekonalam męża zeby poszedl do jakiegos innego androloga-urologa, niedlugo konczymy rwanie jablek to zrobimy kolejne badanie nasienia z posiewem oraz badania z krwi i pojdzie tu gdzies blisko, jest jakis profesor urolog, moze tam. Zaczelam czytac, roznie pisza o zylakach powrozka, moze jakas dodatkowa konsultacja by sie zdala. No nie wiem. Moze juz wynajduje zeby bezczynnie nie siedziec.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Bez problemu przekonalam męża zeby poszedl do jakiegos innego androloga-urologa, niedlugo konczymy rwanie jablek to zrobimy kolejne badanie nasienia z posiewem oraz badania z krwi i pojdzie tu gdzies blisko, jest jakis profesor urolog, moze tam. Zaczelam czytac, roznie pisza o zylakach powrozka, moze jakas dodatkowa konsultacja by sie zdala. No nie wiem. Moze juz wynajduje zeby bezczynnie nie siedziec.
    Iza i bardzo dobrze że walczycie dalej :) a do Novum macie za daleko? Bo tam jest Wolski bdb androlog.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli wszyscy zgodnie potwierdzają ze MACA ma dobre działanie ...od jutro bedzie stosował dzis juz nie dam rady odebrać z apteki A ja od wczoraj pije zioła ;)
    Zobaczymy czy to wszystko przyniesie jakies efekty ;)

Iza najwazniejsze sie nie poddawac ;)

Water tak chyba jest u większości ze przy staraniach o dzidziusia a zwłaszcza tych długich strania sex z przyjemności staje sie koniecznością ...nie ma juz tej spontaniczności tylko jest ...juz teraz bo teraz najlepszy czas , są nerwy ....Takie to trochę smutne ale tak niestety jest a do tego dochodzi ta cała blokada ehhh

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wybieramy sie do Dr.dziadeckiego. przyjmuje w paru miejscach w wawie ale mi jest z domu blizej do Legionowa do prywatnej przychodni a poza tym wizyta w Wawie 200a w Legionowie 150.(mowie o mojej wizycie,badanie nasienia-takie ogolne 140). Ja powalcze tak jak mowilam do moich 33urodzin.wydam kase na lekarza i ewentualne badania czy leki(pewnie hsg,monitoring owu itd). Jak sie nie uda to trudno.odpuszczam. ja akurat na in vitro sie nie pisze.po1brak kasy, po2 kwestie moich pogladow(i wcale nie chodzi o kwestie religijne,po prostu sama w sobie nie chciala bym in vitro.)inseminacja? Hm chyba tez nie bo male szanse ale ten rodzaj jeszcze bym przemyslala. W kazdym razie do konca marca 2019 daje sobie czas na zajscie.
    Water Wam to by sie na bank juz klinika przydala bo jestes juz "sędziwą" staraczką :p sama dobrze wiesz,ze po 35r z plodnosc kobiety drastycznie spada.

water lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza i bardzo dobrze że walczycie dalej :) a do Novum macie za daleko? Bo tam jest Wolski bdb androlog.

Szczerze- nie przypadl nam do gustu. Chcemy zobaczyć co inny powie. Do Novum z podworka mamy rowniotka godzinke jazdy samochodem zakładając ze korkow w stolicy nie bedzie.

water lubi tę wiadomość

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mi ostatnio dokładnie to samo powiedział moj lekarz neurolog ze jesli chce jeszcze dziecko to mam ostatni moment na zajscie ...troche w zwiazku tez z moja choroba ale głównie na wiek bo po 35 roku płodnosc u kobiet spada a ze ja juz własnie 35 lat mam to pewnie juz tez spada ...zreszta jak magiczne 35 lat pykło to nawet siwe włosy sie pojawiły ..masakra

‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ