Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza34 No to faktycznie nie masz wyjścia musisz wyluzować i nauczyć się z nimi żyć Trzymaj się dzielnie02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
11.2014 - Nasz synek
10.2015 - Starania o drugie dziecko
12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
>>>Lukas Graham - Love Someone <<< -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza dzis czytalam,ze ibuprofen szkodzi plodnosci. Ja od tego artykulu odrzucam i uprom na bol glowy
na szczescie rzadko mnie boli ale jednak stosowalam ibuprofen.
Moj M mial dzis podstawowe badanie nasienia. Wynik jest ok. Nie mam go w reku ale lekarz napisal smsa do meza,ze jest ok. No to jedno glowy.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Iza dzis czytalam,ze ibuprofen szkodzi plodnosci. Ja od tego artykulu odrzucam i uprom na bol glowy
Moj M mial dzis podstawowe badanie nasienia. Wynik jest ok. Nie mam go w reku ale lekarz napisal smsa do meza,ze jest ok. No to jedno glowy.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Hm mother to znaczy,ze cos nie tak ze mna a to tez niedobrze hehehe. Obstawiam albo jakies zrosty albo coenkie endo. Ale w pon ide do gina-moze cos pomysli ze mna.
A robiłaś może sobie hsg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:24
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa u siebie tez bym się czepnela cienkiego endo. Kupilam podpaski, kiedys starczyloby na 1 @, teraz obskocze ze 3 @. Co cykl to bardziej skąpo.
Moj mąż upiera sie ze to tylko jego wina, ze ja to moge miec dziecko. A ja sie wkurzylam i mu mówię ze z innym to nie zamierzam sprawdzac czy moge czy nie moge. Drastyczne to bylo ale prawdziwe. -
NIKA833 wrote:Iza ale damy radę ...może nam to zajmie troszku dłużej niz np 25 latce ale damy
Ja mam czas do marca i wierze ze sie uda , a jeśli sie nie uda no to trudno ...jedno dziecko mam i cała miłość moja będzie miał dla siebie
Miesiąc temu byłam 25latką ale wiek może nie utrudnia ale też nie ułatwia mi zajścia w ciążeStarania o drugie dziecko -
nick nieaktualnyIde dzis na badania z krwi, sniadania zjeść nie moge chociaz głodna jesten i jezzcze czuje takia okropna gorycz w buzi bo jeden lek jest taki gorzki, wczoraj nie dał sie polknac i czego ja nie próbowałam zeby zabic ta gorycz. I teraz z rana powinnam go wziąć ale najlepiej z czyms np. z gryzem kanapki a tu trzeba byc na czczo.
-
Ja pamietam w ciazy kiedys jakos juz w 8czy9miesiacu z wielkim babzolem tez mualam isc na czczo. Ake nic z tego-zaslabla bym. Zjadlam wiec kanapki i poszlam. Ale wiadomo,ze jak sie rbi badania na cukier cyz cos to trzeba byc na czczo.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap super ze z M wszystko ok...to juz duzo ułatwia
Teraz Ty do lekarza a on juz zleci badania i ewentualne leczenie
....................................................................
Andi , czasem mimo ze sie jest młodszym to jednak z jakiegoś powodu trudno zajsc w ciąże , ale fakt jest taki ze po 35 roku zycia u kobiet płodnosc gwałtownie spada i zajscie w ciaze zajmuje wiecej czasu i wiecej starań niz u młodszych kobiet
.................................................................................
Mother a jak Ty sie teraz czujesz? -
Witajcie!
jakiś czas temu pisałam, i na kilka tygodni dałam sobie spokój by odpocząc od tego wszytskiego. Mam już 3 letniego Adasia. Od roku staramy się o 2 i nic...Z Adasiem zaszłam w ciąże za 1 razem. a tu nic i nic i nic... miałam badania hormonalne - ok, tsh , prolaktyna, itp. wszystko ok. Następnym krokiem w sierpniu było HSG - wynik książkowy, wszystko ok... na jedno super ale na 2 już nie... bo dalej nie wiem dlaczego. Ostatnio dostałam liste kolejnych niby badań ale jak zobaczyłam cene to siadłam z wrazenia,.... ponad 1200zł za różne badania/... niesteyt nie stać mnie na to by je zrobić...wiec napisałam mojej dr że niestety ale chyba zajście w ciąże jest tylko dla bogatych
I jak tak o tym wszytskim myslałam to załapałam doła... mega doła. Bo co mam zrobić skoro nie mam środków ani mozliwości. A zapewne moja gin dalej nie wie co moze byc przyczyna tylko jest to szukanie igły w stogu siana
((((((((((( także mega jestem przygnebiona
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
pap86 wrote:Iza dzis czytalam,ze ibuprofen szkodzi plodnosci. Ja od tego artykulu odrzucam i uprom na bol glowy
Moj M mial dzis podstawowe badanie nasienia. Wynik jest ok. Nie mam go w reku ale lekarz napisal smsa do meza,ze jest ok. No to jedno glowy.
Wynik od ręki? To chyba badanie komputerowe? Nam androlog powiedział, że takie to o kant rozbić, że trzeba to robić ręcznie, komputerowo się tylko wspomagać.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyIzka wiem o cczym mowisz. Ja mialam isc na in vitro, kasa byla i juz nie ma, zdarzenie losowe, co poradze jak darza do tego zebysmy my rolnicy pracowali za miske ryzu. Dzis wydalam 75zl na badania, musialam zrobic na wit.d3 bo znow ide do kardiologa i juz raz mnie objechala ze nie zrobilam a teraz to z gabinetu mnie wyrzuci, taka to pani dr, do sklepu boje sie az wchodzic ale coś jesc trzeba, i buty dziecku na zime trzeba kupic. A tam, po co to pisze, przeciez wiecie co trzeba.
-
Izka86Ss wrote:Witajcie!
jakiś czas temu pisałam, i na kilka tygodni dałam sobie spokój by odpocząc od tego wszytskiego. Mam już 3 letniego Adasia. Od roku staramy się o 2 i nic...Z Adasiem zaszłam w ciąże za 1 razem. a tu nic i nic i nic... miałam badania hormonalne - ok, tsh , prolaktyna, itp. wszystko ok. Następnym krokiem w sierpniu było HSG - wynik książkowy, wszystko ok... na jedno super ale na 2 już nie... bo dalej nie wiem dlaczego. Ostatnio dostałam liste kolejnych niby badań ale jak zobaczyłam cene to siadłam z wrazenia,.... ponad 1200zł za różne badania/... niesteyt nie stać mnie na to by je zrobić...wiec napisałam mojej dr że niestety ale chyba zajście w ciąże jest tylko dla bogatych
I jak tak o tym wszytskim myslałam to załapałam doła... mega doła. Bo co mam zrobić skoro nie mam środków ani mozliwości. A zapewne moja gin dalej nie wie co moze byc przyczyna tylko jest to szukanie igły w stogu siana
((((((((((( także mega jestem przygnebiona
A mąż robił badanie nasienia?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny