Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze w wolniejszej chwili zadzwonie i dopytam.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza musicie z mezem podjac meska decyzje. Czy i kiedy startujecie z in vitro. Raz nam tu piszesz,ze bardzo chcesz ale nie bedzie in vitro-ok. To czekamy na info kiedy bedzie :)
    Hugo co tam u Ciebie? Ktory dc? Ja 24. Czuje sie pusta jak bebenek, dobrze wiem,ze znow nic z tego choc w teakcie owu wizualizowalam sobie,ze moje endo przyjmuje zarodek :D ale wiadomka,ze bez walki sie nie obedzie. Moja kuzynka na dniach ma porod drugiego dziecka, w necie w jutubowym swiecie tez baby boom :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No normalnie o Adele zapomnialam zapytac...a u Ciebie ktory dc? :) Hugo szukaj domu, spelnij swoje marzenie

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie 20.dc. Czuję się tak samo jak zwykle czyli też nic :P Byłam na spacerze z młodym. Spałam wczoraj od 18.30 już. Szukam cały czas domku. Umowę mi dali na rok teraz więc nie będzie kłopotu z kredytem. Podwyżkę też dali ale nie ma o czym mówić :P haha

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap meska decyzja to byla podjeta w sierpniu zaraz po wstepnej wizycie w klinice, wtedy mielismy kase i plan zaczac w listopadzie, czyli od przyszlego cyklu. Nie przewidzielismy tylko jednego- ze bedzie taka d... z cenami jablek, deserowe stoja zagazowane w komorze i czekają na lepsze czasy, 80ton przemyslowych stoi i nie ma gdzie sprzedac a nasza kasa na in vitro pojechala z ludzmi na ukraine. Tak wiec musimy uzbroic sie w cierpliwosc i zbierac od nowa a najpredzej pieniadze beda z truskawek, moze wczesna wiosna sprzedam troche sadzonek, później owoce, moze przekonam meza zeby ze zwrotu vatu ruszyc ale to tez najwcześniej w styczniu-lutym. Bo pozyczyc od kogo to nie mamy, wszyscy w takiej samej sytuacji. Dazymy do tego aby sprobowac podejsc do in vitro. Tylko musimy byc cierpliwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie jestem dobrej mysli ze zrealizujemy nasze plany. Ja juz w sierpniu w myslach robilam przemeblowanie sypialni zeby lozeczko wstawic no ale w realu musze jeszcze poczekac. Bedzie dobrze.

• Equestria Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,jestem tu nowa :-) Na początek może napiszę coś o sobie : mam 3 letnią córkę wystarana inseminacja. Ja jestem "szczęśliwa" posiadaczką wrogiego śluzu, niskiego AMH i niedoczynność tarczycy w przebiegu Hashimoto do tego u męża kiepskie nasienie. Od stycznia zaczęliśmy się starać o drugie dziecko. Jednak na cykl przed inseminacja zaszłam naturalnie w ciążę. Taki oto cud który niestety skończył się poronieniem w 8tc. To pierwszy cykl w którym mogliśmy rozpocząć daksze starania. Cykle mam 24 dniowe. Dzisiaj jest 21dc 10/11dpo od tygodnia czuję rwanie w obu jajnikach i ból piersi. Wiem że to może ale nie musi oznaczać ciąże...
    Starsznie się dłuży czas do testu więc pomyślałam że razem będzie raźniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 15:04

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej equastria. Ten cykl staraliscie się naturalnie czy inseminacje mieliście? U nas na wątku chyba nikt na test nie czeka teraz :P zasiedzialysmy się trochę ;]
    Trzymam kciuki

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie działamy ale.. ma chory był w tamtym tyg a ja teraz... Owu już chyba miałam albo mam nie wiem.. 15dc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Equestria Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naturalnie. Skoro raz się udało to i może teraz będzie dobrze

• zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 Widzisz ostatnio lekarka kazała robić w dzień okresu teraz inna z tej samej kliniki 10 dni po owulacji w 23 dc. jeśli negatywny to tabletki odstawić - ja mam cykl 27 dniowy więc kto wie

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • zaprogramowana Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Equestria wrote:
    Hej,jestem tu nowa :-) Na początek może napiszę coś o sobie : mam 3 letnią córkę wystarana inseminacja. Ja jestem "szczęśliwa" posiadaczką wrogiego śluzu, niskiego AMH i niedoczynność tarczycy w przebiegu Hashimoto do tego u męża kiepskie nasienie. Od stycznia zaczęliśmy się starać o drugie dziecko. Jednak na cykl przed inseminacja zaszłam naturalnie w ciążę. Taki oto cud który niestety skończył się poronieniem w 8tc. To pierwszy cykl w którym mogliśmy rozpocząć daksze starania. Cykle mam 24 dniowe. Dzisiaj jest 21dc 10/11dpo od tygodnia czuję rwanie w obu jajnikach i ból piersi. Wiem że to może ale nie musi oznaczać ciąże...
    Starsznie się dłuży czas do testu więc pomyślałam że razem będzie raźniej :-)

Miło Nam że dołączyłaś :) Przykro mi z wiadomych powodów :( Życzę Ci jak najszybszego zafasolkowania

02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
    11.2014 - Nasz synek :)
    10.2015 - Starania o drugie dziecko
    12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
    Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
    >>>Lukas Graham - Love Someone <<<
  • Equestria Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wytrzymałam. 7 listopada wypada miesiączka czyli dzisiaj 22 dc. Biało że aż oczy bolą... Przez chwilę wydawało mi się że coś widzę ale to chyba fakt że bardzo chcę coś zobaczyć... Temperatura w górze ale poza tym już chyba żadnych objawów... Aj niepotrzebnie się złamałam i zrobiłam ten test...

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebnie tylko się zadręczasz, poza tym test robi się 5 dni po spóźnieniu się miesiączki. Nigdy przed ponieważ wynik nie jest wiarygodny w 100%.

• Equestria Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, oczywiście że wiem ale przecież był test w domu to mnie skusiło :-/ Wiecie to byłaby moja 4 ciąża i ja durna zawsze sobie liczę kiedy dowiedziałam się o wcześniejszych i tak kiedy już test by wyszedł (nie wiem czy zrozumiale napisałam :-) ) pierwsza test był pozytywny 11dni po inseminacji ale okazało się że ciąża biochemiczna. Drugiej nie testowałam tylko 16 dni po inseminacji poszłam na betę i zobaczyłam 1600 :-) tej 3 kompletnie się nie spodziewałam, ja nie dostałam rano miesiączki test zrobiłam żeby zobaczyć tą 1 kreskę i żeby z głowy zeszło a tu szok bo wyskoczyły 2 :-)
    Miałam straszną nadzieję że dzisiaj będą 2, chociaż słaba ale będzie :-(
    Jak nic nie ruszy do wiosny to podejdziemy znowu do inseminacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Nie potrzebnie tylko się zadręczasz, poza tym test robi się 5 dni po spóźnieniu się miesiączki. Nigdy przed ponieważ wynik nie jest wiarygodny w 100%.

Dlatego pytalsm Zaprogramowanej czy nie za wczesnie robi test.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Equestria trzymam kciuki. Jeszcze nic straconego :) @ jeszcze nie przyszła :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 25dc ale juz dzis mnie ciagnely plecy na @... w przyszlym cyklu tym 12tym to pierdziele :) nie bzykam sie jak krolik w dni plodne.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP nie trać nadziei, ja też w drugiej ciąży miałam objawy tylko jak na @... ;) Póki małpiszon nie przyjdzie to nic nie wiadomo ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother prawda. W obu wczesniejszych ciazach(poronionej i z synkiem)nie mialam zadnych objawow. Dopiero jak juz wiedzialam,ze jestem w ciazy to w 1trym bylam bardzo senna. I tyle :) ale ja juz nadzieją nie zyje. Bardziej nastawiam sie na badania.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ