Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
KAL wrote:Hej fajterki
mało się tu udzielam... Ale chyba czas się pożegnać z myślami o 2 dziecku... Obydwa jajowody nie drożne... Jeszcze można ją spróbować przetkać laparoskopowo.... Ale nie ma pewności że się uda... Zalecają invitro... A to nie dla nas... Z przekonania.... Leżę sobie teraz z dziewczyną do porodu fajnie co....
A dlaczego nie chcesz zrobić laparo?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witajcie
Wczoraj moja kolezanka mi oznajmiła że jest w ciążyjedna z bliższych koleżanek... ehhh radość ale sama wiecie jaka... musiałam wczoraj odchorować tą wiadomość.... wszystkie dookoła w ciązy ale nie ja ;/
No ale cóż do roboty...
jestem w 14dc,.. i moje pytanie - mam dziś śluz bardzo lepki... jak jajo kurze... przezroczysty... myslicie ze juz sie zaczac starac czy czekac jeszcze dzien lub dwa? bo mam takie rożne rady ze sama juz nie wiem kiedy mam i jak ;/ nie robiłam jeszcze testu ovu...ale mysle czy dziś nie zrobić. Czy sluz taki płodny pojawia sie w czasie pękniecia pecherzyka czy na kilka dni przed jak to jest ?2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
Izka86Ss wrote:witajcie
Wczoraj moja kolezanka mi oznajmiła że jest w ciążyjedna z bliższych koleżanek... ehhh radość ale sama wiecie jaka... musiałam wczoraj odchorować tą wiadomość.... wszystkie dookoła w ciązy ale nie ja ;/
No ale cóż do roboty...
jestem w 14dc,.. i moje pytanie - mam dziś śluz bardzo lepki... jak jajo kurze... przezroczysty... myslicie ze juz sie zaczac starac czy czekac jeszcze dzien lub dwa? bo mam takie rożne rady ze sama juz nie wiem kiedy mam i jak ;/ nie robiłam jeszcze testu ovu...ale mysle czy dziś nie zrobić. Czy sluz taki płodny pojawia sie w czasie pękniecia pecherzyka czy na kilka dni przed jak to jest ?
-
no ok 14dc, sluz płodny... a powiedzcie mi czy taki sluz jest już w trakcie gdy jajeczko pękło czy przed... niestety nie miałam możliwosci próbowac wczesniej bo maz byl w delegacji ;/ i uciekło nam ostatnio 10 dni
w zasadzie dzis bedzie pierwszy raz po @ w tym cyklu. Powiedzcie mi jak najlepiej zbadac szyjke, bo widze ze juz dosc dobrze sie w tym orientujecie ja jednak nie potrafie jej okreslic
jaka ona powinna byc w trakcie ovulacji?
2014 ŁAniołek
2015Adaś 3 latka
starania o kolejną ciąże rok i nic -
PAp u Ciebie już @? U mnie już symptomy. Nogi bolą Coraz bardziej. Plecy brzuch. Jednym słowem znowu wielkie G..no ale czego się spodziewaćSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnywisieninka_89 wrote:Iza szyjka faktycznie obiecujaco wyglada ale z testem jesli to 9dpo najlepiej jeszcze troche poczekać. Z duzym prawdopodobienstwem nie wyjdzie i tylko sie nipotrzebne zawiedziesz a za pare dni juz moze wyjsc
To moze sie wstrzymam do 12dpo, zrobie w poniedzialek. -
nick nieaktualny
-
Iza mi test w pierwszej ciąży wyszedł 10 dpo. Ale teraz robiłam później. Może poczekaj, żeby mieć pewność. Trzymam kciuki.
Izka jak śluz już przezroczysty i rozciągliwy to ja bym zaczęła już seksiki.
Na początku cyklu szyjka macicy jest:
twarda
zamknięta
ułożona nisko
Gdy zaczynają się dni płodne, szyjka macicy jest:
miękka
otwarta
ułożona wyżej
Gdy zbliża się jajeczkowanie (owulacja), szyjka macicy jest:
miękka
otwarta
ułożona wysoko (w tym czasie ciężko ją wyczuć)
Po jajeczkowaniu (owulacji) szyjka macicy jest:
twarda
zamknięta
ułożona niskoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza mi szyjka opadała właściwie z dzień przed @... Bardzo ci kibicuje i byłoby wspaniale jakby się okazało,że to maly kropek
Ja żyję w takim tepie,że nie wiem kiedy była owu itp .. jednyne to cycki zaczęło mocniej boleć.. jeeeeaaaa -
nick nieaktualnyJa to niepotrzebnie sie nakrecilam. Tyle lat nie wychodzilo to dlaczego akurat teraz. Pewnie silniejszy pms mi sie trafil i tyle. No i jesli przyjdzie @ to ide do gina bo to nie moze byc tak ze ja nic dzwignac nie moge bo brzuch boli.
tesciowa mysli ze w ciazy jestem bo we wtorek powiedzialam cos do meza co slyszala, no i widziala ze dzis przed obiadem lezalam w lozku a pozniej nie chcialam dzwigac skrzynek z opalem. -
Hugo bardzo mi przykro...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️