Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam wyniki. Wsio ok. Zrobiłam przy okazji insulinę i glukoze. Homa IR w porządku
a wczoraj zjadłam sporo słodyczy miodu i robiłam tort pavlovej. Także moja IO to bujda na resorach
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo no widzisz
a za ten tort to Cię ubiję
uwielbiam! Mniaaaam
Iza laparoskopowo szybciej dojdzie do siebie, a i termin widzisz jest ok, będzie dobrze :*
Weronika się nie odzywa...
Iza34 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
To był mój pierwszy i się udał
zjadłam Dwa kawalki
w sumie poszedł Odrazu cały.
M na badania w pt pójdzie. Bo też. Musi. Mieć HIV kile itp. Więc po świętach mogę iść z wynikami do gina po receptę na prochy.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualnyMother bede jutro u swojego chirurga to podpytam o ten szpital, bo ostatnio jeden pan mowil ze wszedzie tylko nie tam a miał kamienie na woreczku zolciowym. A dzis spytam pielęgniarki ktora przychodzi do babci. Prawie jestesmy zdecydowani. Jesli bedzie wymagne szczepienie na zoltaczke to zapiszemy sie na luty, podobno po drugiej dawce można juz isc na zabieg.
-
Iza to kciuki żeby się. Udało wszytsko ogarnąć. A powiedz mi czy ten żylak i operacja maja pomoc w jakości nasienia? I jeśli to zrobicie to in vitro czy jak?Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualnyOperacja ma pomoc ale czy pomoze tego nikt nie wie. A z zylakiem na mosznie to jest tak ze jego obecnosc podnosi temperature w OBU jadrach i dlatego spada ilosc i jakość plemnikow. Lekarz wczoraj wyczul zgrubienia pod palcami, ja tez przy lekarzu jsk mi powiedział gdzie tez je czulam, przedstawiliśmy 4 badania nasienia z przeciagu niecalych 2 lat- od tych w normie po te ostatnie świadczące o oligospermii. Hormony poza testosteronem sa ok. A co dalej to nie wiem. Marzeniem jest zeby byla taka poprawa zebym ja mogla isc na laparo. Ciagle o tym mysle i pomyslalam w ten sposób ze jak pójdziemy na nfz to niewiele co stracimy a mozemy zyskać, wiadomo ze na efekty bedzie trzeba poczekac min.3 mies.ale i tak na in vitro nie pojde wczesniej niz w czerwcu, wiec do tego casu mozemy kombinowac. No i kolejny "plus"- mąż stwierdzil ze jak to pojdzie sprawnie to moze w koncu zdecyduje sie na operacje żylaków na nogach. Pojawilo sue światełko w tunelu.
-
Wiesz tak pytam bo u mojego M parametry nasienia nie są gorsze, morfologia skoczyła z 4 na 7 % a się pojawił żylak..
Szkoda że nie masz lekarza który poprostu Cię wyślę na laparoskopie diagnostyczna tak ja mój mnie wysłał.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Iza no i Twoje myślenie zaczyna mi się podobać
Spirit ja bym brala żelazo i się starała
A mnie brzuch już boli, więc lada dzień pewno przyjdzie @. Byle nie na same święta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 15:15
Spirit lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHugo87 wrote:Wiesz tak pytam bo u mojego M parametry nasienia nie są gorsze, morfologia skoczyła z 4 na 7 % a się pojawił żylak..
Szkoda że nie masz lekarza który poprostu Cię wyślę na laparoskopie diagnostyczna tak ja mój mnie wysłał.
Ja mialam isc na laparo tylko kazal zrobic badanie nasienia a ze okazalo sie ze jest kiepskie to powiedzial ze nie ma mowy o laparo, ze nie bedzie bez potrzeby mnie narazal, ze tu tylko in vitro wiec laparo jest zbedne, odeslal nas do androloga do doktora W... i tak czas zleciał, dalej wiecie co bylo. A mi ciągle spokoju nie dawal opis usg jader i namowilam meza na tego urologa. -
Hugo87 wrote:Mother a szansa na Dwie kreski jest w tym cyklu chyba co?
wspolzylismy po zabiegu tylko raz. Niby w okolicy okoloowulacyjnej, ale nie łudzę się nawet. Poprzednio 17 cykli, więc na cud nie liczę
zresztą czuję w kościach, że @ idzie. No, ale niech przyjdzie bo też się martwię czy będzie normalny cykl itp.
A u mnie mąż podziębiony, mały też coś powoli lekko kaszle. Jeeeeny jak na Święta się rozłożymy to normalnie masakra.
Iza no widzisz, czasem kobieca intuicja nie zawodzi. Miałaś jakieś podejrzenia i dobrze, że udaliscie sie do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:09
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hugo87 wrote:Odebrałam wyniki. Wsio ok. Zrobiłam przy okazji insulinę i glukoze. Homa IR w porządku
a wczoraj zjadłam sporo słodyczy miodu i robiłam tort pavlovej. Także moja IO to bujda na resorach
Jaki ci wyszedł ten wskaźnik ?? -
jangwa_maua wrote:Mother- u mnie szpital
. Ja i dziewczyny chore. Mama po operacji ręki więc na zakupy ja będę chodzić.
jangwa_maua lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
A ja dopiero dzis zaczelam odczuwac ulge w gardle dzieki antybiotykowi. Ale dalej zdycham. Schudlam juz 2,5kg (wiadomo,ze tyle schudlam co nie zjadlam w chorobie hehe) ale dalej jestem mega oslabiona, cale dnie leze. Jak gardlo w anginie przestalo prawie bolec to teraz kaszle trzy razy gorzej. Jak to mozliwe?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyMnie tez rozklada. Corka byla dzis w domu ale upiera sie jutro isc bo wigilia i jaselka, a ledwo dycha taki katar, tyle ze nie kaszle. Ja tez juz mocno zawalona i zmeczona. A wogole kiedys przeczytałam opinie jednej mamy ze inhalacje pomagaja ale roznosic bakterie z nosa na oskrzela i pluca. I tak sobie myślę czy to prawda bo od wrzesnia córka ma czeste katary ale bez kaszlu a nie robimy inhalacji a przeciez ma te pneumomoki w nosie. Rok temu nie mogliśmy opanowac kaszlu.
-
Adele27 wrote:Jaki ci wyszedł ten wskaźnik ??
weszłam w pierwszy kalkulator i wg niego IO jest od homa IR 2,5 ale w reszcie tych przeliczen na necie od 2. Ja mam 2,1
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Ale pisali też że tu dieta i ruch są potrzebne a nie leki.
Niektórzy uważają że insulina powyżej 5 na czczo świadczy już o IO..
Ja w ciąży nie jestem bo za mało sportu uprawiam, teraz już w Ogóle jak zima. Zmotywować się trzeba i ruszyć dupsko.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
IUI 22.03.2019 nieudana