X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulwa mi wyszła po lewej stronie na brodzie i na plecach 😂 to od hormonów.
    Ale u mnie lipa.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap zapomnialam o tym zielarzu ci napisac. Palme na Niedziele palmowa sobie robilam a raczej metamorfoze tej co mi siostra zrobila.

Pap juz napisalam ci na priv.

Hugo czytalam ze Bonifaci sa dobrzy w ziolach. No ja akurat szukalam najblizej mnie i albo w Łodzi albo w Lublinie jest jakis co wlasnie wyczytuje choroby jak ten moj zielarz z oczu i rąk. No i czytalam o slynnym Bąku, tu trzeba uwazac bo czesto Bąk nie jest tym prawdziwym Bąkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 08:29

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo ja tez czuje,ze lipa. Kazdej nocy budzi mnie taki niewielki ale jak zwykle bol na @ to do @ to jeszcze w ch*j czasu. Ale u mnie tak standardowo kazdego miesiaca. Kurde ale jak tu odpuscic jak jestem uzalezniona od forum 😂

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyglądam jak dojrzewająca nastolatka.... gęba obsypana okropnie do tego dekolt też coś wywaliło ehhh....

Pap i Hugo bo Was kopnę w zadki za to czarnowidztwo!!!! Nie bójcie się myśleć pozytywnie!!! Jak Się nie uda to cóż jeden dzień na ryki a póżniej znów pozytywne myślenie.... nie dołujcie się na forum tutaj... zle fluidy tu przywiało... trzeba je przegonić i działać :) POZYTYWNE MYŚLENIE to podstawa :)

Akceptacja!
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Iza. Jeszcze zapytalam cie cos priv. Tonący brzytwy sie chwyta,co? :( moj maz by chyba nie poszedl na taka wizyte. By mnie chyba prześwięcił za taki pomysl.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smutna nie jestem. Wolę się miło zaskoczyć niż bardziej rozczarować 🤣😅 jeszcze dużo czasu do ewentualnego testowania. 😎

Pap kiedy sikamy? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 09:13

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zdam się na los bede miec 2 to będzie,mała ma juz 9 lat ...chce rodzeństwo najgorsze bedzie tylko przestawienie sie w tryb pieluch :D

Kto teraz testuje ?

Ja mam 9dc i plamie,myśle że to po tym hsg i po tym że cały cykl mi sie wydłużył miałam 8 pęcherzyków po hsg.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo mi 26dc wypada 1kwietnia. Wtedy mam jeszcse ostatniego dupka wziav. Czyli wlasciwie powinnam 2kwietnia z rana siknav zeby wiedziec czy kontynuowac dupka.

Hugo87 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo czyli wysypana buzia to dobry znak patrząc na Izę 🙂
    Ja to wiem, ze zaskoczylyscie, uda się na pewno 🙂
    Adele plemniki mogły tyle wytrzymać także tego. A skąd wiesz ze wczoraj jednak owu?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Hugo czyli wysypana buzia to dobry znak patrząc na Izę 🙂
    Ja to wiem, ze zaskoczylyscie, uda się na pewno 🙂
    Adele plemniki mogły tyle wytrzymać także tego. A skąd wiesz ze wczoraj jednak owu?

Po śluzie jeszcze wczoraj było mokro dziś już totalna susza

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynosze sie narazie z fioletowe strony. Zaczely się tam krwiaki, puste jaja, poronienia, itp.itd. Nie chce już o tym czytac.

evs6 lubi tę wiadomość

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wynosze sie narazie z fioletowe strony. Zaczely się tam krwiaki, puste jaja, poronienia, itp.itd. Nie chce już o tym czytac.
    Masz racje Iza nie ma się co nakręcać. Na razie nas wspieraj 😘

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na wizytę do gina na przyszły wtorek podejrze sobie pecherzyki 🙂 nie monitorowałam ostatnio tylko kiedyś jak byłam na clo.

Hugo87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprysków to ja mam chyba już 3 lata - walczę z czołem. Miałam już różne zabiegi kosmetyczne, dermo i antybiotyki i kij. To nie są typowe syfki, też nie problemy z hormonami. Najlepsze jest to że tylko czoło atakuje po bokach no i przed @ mam super czoło a po wychodzą - tak na odwrót ;) Nawet w okresie dojrzewania nie miałam tak to na starość mnie dopadło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Widzę , że dużo się tu dzieje :D

Dwa dni temu Nasz kolega podzielił się nowiną, że spodziewają się drugiego dziecka. Też po długich staraniach (żona ma problemy z tarczycą) i 7letnią córkę.
    I o ile naprawdę się cieszymy razem z Nimi to oboje z mężem poczuliśmy to samo - lekką zazdrość i małe rozczarowanie, że my musimy jeszcze próbować i czekać.. ;)
    Też tak macie? Głupio mi przed samą sobą, że urodziły się we mnie takie emocje bo przecież bezdzietni nie jesteśmy no ale jednak..

A z innej beczki:
    Skoro test owu wyszedł mi pozytywny w 11dc A my ♡ w 12dc i z 13/14dc to jest w ogóle możliwe, że jakich silny chłopak męża się uchowa? 😂 Czy już zdecydowanie za późno?

Pozdrawiam :)

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn test owu pokazuje wzrost piku lh który występuje do chyva nawet 48 h przed owulacja? W każdym razie po pozytywnym teście owu powinna wystąpić w przeciągu 24,36,48 h ale też nie musi. Czasami może się rozmyslic 🤷‍♀️ najpewniejsz jest monitoring. Jeśli po pozytywnym teście się stara liście to szansa jak najbardziej jest 😊

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarolajnM wrote:
    Hej Dziewczyny.

Dwa dni temu Nasz kolega podzielił się nowiną, że spodziewają się drugiego dziecka. Też po długich staraniach (żona ma problemy z tarczycą) i 7letnią córkę.
    I o ile naprawdę się cieszymy razem z Nimi to oboje z mężem poczuliśmy to samo - lekką zazdrość i małe rozczarowanie, że my musimy jeszcze próbować i czekać.. ;)
    Też tak macie? Głupio mi przed samą sobą, że urodziły się we mnie takie emocje bo przecież bezdzietni nie jesteśmy no ale jednak..

A z innej beczki:
    Skoro test owu wyszedł mi pozytywny w 11dc A my ♡ w 12dc i z 13/14dc to jest w ogóle możliwe, że jakich silny chłopak męża się uchowa? 😂 Czy już zdecydowanie za późno?

Plemniki przeżywają max do 7 dni :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarolajnM wrote:
    Hej Dziewczyny.

A z innej beczki:

test owulacyjny nie pokazuje owulacji że jest w tym momencie a to że nastąpi ona do max 48h

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Tak tak ja rozumiem, że nie jest w tym momencie tylko może nastąpić lub nie ;) Bardziej chodziło mi o to czy się nie spoznilismy bo poprzedni cykl zrobił mnie w konia :)

A do testowania tak daleko .. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Masz racje Iza nie ma się co nakręcać. Na razie nas wspieraj 😘

A bo jest tam dziewczyna, taki sam wiek ciazy co moj i dzis pisze ze zarodek przestal sie rozwijac, beta i progesteron spada, lekarz nie daje szans tej ciazy. No i jeszcze oststnio byla roxmowa na temat objawów i ona napisala ze w jej przypadku brak objawow oznaczał koniec ciąży. Ja tez nie mam objawow, nerwa załapałam i postanowilam tam nie zagladac.

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ