X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulwa mi wyszła po lewej stronie na brodzie i na plecach 😂 to od hormonów.
    Ale u mnie lipa.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap zapomnialam o tym zielarzu ci napisac. Palme na Niedziele palmowa sobie robilam a raczej metamorfoze tej co mi siostra zrobila.

Pap juz napisalam ci na priv.

Hugo czytalam ze Bonifaci sa dobrzy w ziolach. No ja akurat szukalam najblizej mnie i albo w Łodzi albo w Lublinie jest jakis co wlasnie wyczytuje choroby jak ten moj zielarz z oczu i rąk. No i czytalam o slynnym Bąku, tu trzeba uwazac bo czesto Bąk nie jest tym prawdziwym Bąkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 08:29

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo ja tez czuje,ze lipa. Kazdej nocy budzi mnie taki niewielki ale jak zwykle bol na @ to do @ to jeszcze w ch*j czasu. Ale u mnie tak standardowo kazdego miesiaca. Kurde ale jak tu odpuscic jak jestem uzalezniona od forum 😂

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyglądam jak dojrzewająca nastolatka.... gęba obsypana okropnie do tego dekolt też coś wywaliło ehhh....

Pap i Hugo bo Was kopnę w zadki za to czarnowidztwo!!!! Nie bójcie się myśleć pozytywnie!!! Jak Się nie uda to cóż jeden dzień na ryki a póżniej znów pozytywne myślenie.... nie dołujcie się na forum tutaj... zle fluidy tu przywiało... trzeba je przegonić i działać :) POZYTYWNE MYŚLENIE to podstawa :)

Akceptacja!
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Iza. Jeszcze zapytalam cie cos priv. Tonący brzytwy sie chwyta,co? :( moj maz by chyba nie poszedl na taka wizyte. By mnie chyba prześwięcił za taki pomysl.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smutna nie jestem. Wolę się miło zaskoczyć niż bardziej rozczarować 🤣😅 jeszcze dużo czasu do ewentualnego testowania. 😎

Pap kiedy sikamy? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 09:13

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zdam się na los bede miec 2 to będzie,mała ma juz 9 lat ...chce rodzeństwo najgorsze bedzie tylko przestawienie sie w tryb pieluch :D

Kto teraz testuje ?

Ja mam 9dc i plamie,myśle że to po tym hsg i po tym że cały cykl mi sie wydłużył miałam 8 pęcherzyków po hsg.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo mi 26dc wypada 1kwietnia. Wtedy mam jeszcse ostatniego dupka wziav. Czyli wlasciwie powinnam 2kwietnia z rana siknav zeby wiedziec czy kontynuowac dupka.

Hugo87 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo czyli wysypana buzia to dobry znak patrząc na Izę 🙂
    Ja to wiem, ze zaskoczylyscie, uda się na pewno 🙂
    Adele plemniki mogły tyle wytrzymać także tego. A skąd wiesz ze wczoraj jednak owu?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Hugo czyli wysypana buzia to dobry znak patrząc na Izę 🙂
    Ja to wiem, ze zaskoczylyscie, uda się na pewno 🙂
    Adele plemniki mogły tyle wytrzymać także tego. A skąd wiesz ze wczoraj jednak owu?

Po śluzie jeszcze wczoraj było mokro dziś już totalna susza

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynosze sie narazie z fioletowe strony. Zaczely się tam krwiaki, puste jaja, poronienia, itp.itd. Nie chce już o tym czytac.

evs6 lubi tę wiadomość

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wynosze sie narazie z fioletowe strony. Zaczely się tam krwiaki, puste jaja, poronienia, itp.itd. Nie chce już o tym czytac.
    Masz racje Iza nie ma się co nakręcać. Na razie nas wspieraj 😘

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na wizytę do gina na przyszły wtorek podejrze sobie pecherzyki 🙂 nie monitorowałam ostatnio tylko kiedyś jak byłam na clo.

Hugo87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprysków to ja mam chyba już 3 lata - walczę z czołem. Miałam już różne zabiegi kosmetyczne, dermo i antybiotyki i kij. To nie są typowe syfki, też nie problemy z hormonami. Najlepsze jest to że tylko czoło atakuje po bokach no i przed @ mam super czoło a po wychodzą - tak na odwrót ;) Nawet w okresie dojrzewania nie miałam tak to na starość mnie dopadło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Widzę , że dużo się tu dzieje :D

Dwa dni temu Nasz kolega podzielił się nowiną, że spodziewają się drugiego dziecka. Też po długich staraniach (żona ma problemy z tarczycą) i 7letnią córkę.
    I o ile naprawdę się cieszymy razem z Nimi to oboje z mężem poczuliśmy to samo - lekką zazdrość i małe rozczarowanie, że my musimy jeszcze próbować i czekać.. ;)
    Też tak macie? Głupio mi przed samą sobą, że urodziły się we mnie takie emocje bo przecież bezdzietni nie jesteśmy no ale jednak..

A z innej beczki:
    Skoro test owu wyszedł mi pozytywny w 11dc A my ♡ w 12dc i z 13/14dc to jest w ogóle możliwe, że jakich silny chłopak męża się uchowa? 😂 Czy już zdecydowanie za późno?

Pozdrawiam :)

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn test owu pokazuje wzrost piku lh który występuje do chyva nawet 48 h przed owulacja? W każdym razie po pozytywnym teście owu powinna wystąpić w przeciągu 24,36,48 h ale też nie musi. Czasami może się rozmyslic 🤷‍♀️ najpewniejsz jest monitoring. Jeśli po pozytywnym teście się stara liście to szansa jak najbardziej jest 😊

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarolajnM wrote:
    Hej Dziewczyny.

Dwa dni temu Nasz kolega podzielił się nowiną, że spodziewają się drugiego dziecka. Też po długich staraniach (żona ma problemy z tarczycą) i 7letnią córkę.
    I o ile naprawdę się cieszymy razem z Nimi to oboje z mężem poczuliśmy to samo - lekką zazdrość i małe rozczarowanie, że my musimy jeszcze próbować i czekać.. ;)
    Też tak macie? Głupio mi przed samą sobą, że urodziły się we mnie takie emocje bo przecież bezdzietni nie jesteśmy no ale jednak..

A z innej beczki:
    Skoro test owu wyszedł mi pozytywny w 11dc A my ♡ w 12dc i z 13/14dc to jest w ogóle możliwe, że jakich silny chłopak męża się uchowa? 😂 Czy już zdecydowanie za późno?

Plemniki przeżywają max do 7 dni :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarolajnM wrote:
    Hej Dziewczyny.

A z innej beczki:

test owulacyjny nie pokazuje owulacji że jest w tym momencie a to że nastąpi ona do max 48h

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Tak tak ja rozumiem, że nie jest w tym momencie tylko może nastąpić lub nie ;) Bardziej chodziło mi o to czy się nie spoznilismy bo poprzedni cykl zrobił mnie w konia :)

A do testowania tak daleko .. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Masz racje Iza nie ma się co nakręcać. Na razie nas wspieraj 😘

A bo jest tam dziewczyna, taki sam wiek ciazy co moj i dzis pisze ze zarodek przestal sie rozwijac, beta i progesteron spada, lekarz nie daje szans tej ciazy. No i jeszcze oststnio byla roxmowa na temat objawów i ona napisala ze w jej przypadku brak objawow oznaczał koniec ciąży. Ja tez nie mam objawow, nerwa załapałam i postanowilam tam nie zagladac.

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ