Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza34 wrote:A bo jest tam dziewczyna, taki sam wiek ciazy co moj i dzis pisze ze zarodek przestal sie rozwijac, beta i progesteron spada, lekarz nie daje szans tej ciazy. No i jeszcze oststnio byla roxmowa na temat objawów i ona napisala ze w jej przypadku brak objawow oznaczał koniec ciąży. Ja tez nie mam objawow, nerwa załapałam i postanowilam tam nie zagladac.
-
nick nieaktualnyMoja corka miala dzis isc do szkoly (juz tydz.siedzi w domu) ale nie podobal mi sie jej kaszel, poszlam do lekarza-lekkie zapalenie oskrzeli. Lekarz wypisal juz leki do inhalacji bo niedawno misla antybiotyk i tez za bardzo nie chcial ale jak zaczela w gabinecie kaslac i dusic się (w domu jest lagodniej) to stwierdzil ze nie ma na co czekac i wypisal antybiotyk, nawet powiedzial ze ten kaszel bardziej wyglada na zapalenie pluc a nie oskrzeli. I co-kolejny tydz.w domu. Jutro podjade do szkoly i wezme ksiazki to powoli bedziemy uzupelniac. Nie ma innej rady. Zebym tylko ja nie załapała ale od tyg.wspieram sie czosnkiem i miodem i moze ominie.
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Iza o złych rzeczach nie czytamy nie słuchamy absolutnie. Może to bardzo złe na nas wpłynąć, każdy jest indywidualna jednostka i co ma być to będzie a u Ciebie będzie cudownie. Tak wiec bardzo dobrze zrobiłaś przeniesiesz się tam za jakiś czas ☺️ Ale nas nie zostawiaj
1 kwietnia mam wizyte, lekarz ma zrobic pierwsze usg. Narazie siedzę cicho i sie nie wychylam, nie doszukuje objawow, nie latam na bete a ni nic. Jedynie okrutnie bola mnie piersi, ciagna od samej szyji. Jutro ide na pobranie ze skierowaniem od gina. A 3 kwietnia mam wizyte prywatnie, na razie nie odwolywalam na wypadek gdyby ten gin byl malo konkretny albo tfu tfu byloby coś nie tak. W tej chwili i tak nic nie zrobie. Pozostaje wiara ze wszystko jest ok. -
Iza jak to mozliwe,ze ona jest na tym samym etapie i juz zarodek sie nie rozwija jak w tym wieku to nie zobaczy sie jeszcze zarodka?? 😱 no niewazne. Ja w ciazy z synem nie mialam zadnych objawow. Dopiero w pozniejszym poerwszym trymestrze sennosc. W poronionej ciazy tez nie mialam. Nie ma sie co nakrecac. Jedynie uwazam,ze mowienie swiatu o ciazy na tak wczesnym etapie (chwalenie sie na fejsie czy mowienie w pracy ktora nie jest szkodliwa) to bez sensu bo wszystko sie jeszcze moze wydarzyc. Ale nie mowie tu o Tobie i o tym,ze powiedzialas najblizszej rodzinie.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Iza napewno będzie okej. Nie ma innej opcji 😁
Ja objawów nie miałam też. Pracowałam po 13 h i było Wsio Oki. Nie było myśli że może być inaczej 😊
Mnie martwia cycki po owu. Ostatnimi czasy mi rosły a teraz nic ech
Skocze zaraz po testy żeby to oko pocieszyć 🤣🤦♀️ Hahha bo jeszxze nie kupiłamIza34, AdelaX lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnypap86 wrote:Iza jak to mozliwe,ze ona jest na tym samym etapie i juz zarodek sie nie rozwija jak w tym wieku to nie zobaczy sie jeszcze zarodka?? 😱 no niewazne. Ja w ciazy z synem nie mialam zadnych objawow. Dopiero w pozniejszym poerwszym trymestrze sennosc. W poronionej ciazy tez nie mialam. Nie ma sie co nakrecac. Jedynie uwazam,ze mowienie swiatu o ciazy na tak wczesnym etapie (chwalenie sie na fejsie czy mowienie w pracy ktora nie jest szkodliwa) to bez sensu bo wszystko sie jeszcze moze wydarzyc. Ale nie mowie tu o Tobie i o tym,ze powiedzialas najblizszej rodzinie.
Ja tam nie wiem jak dokladnie u niej bylo z tym wiekiem ciąży, wiem ze miala @ 10 dni wczesniej niz ja ale owulke miala pozno i na suwaczku ciąża wg.owulki a u mnie wg ostatniej @. Ale skoro nspisala ze zarodek misl jyz 2mm to chyba ciąża musiala byc starsza? Niewazne. Nie wchodze tam. Zostaje tutaj.
A w ogóle ta ciaza bedzie inna niz pierwsza. Wtedy zaraz po owu mislsm juz objawy tylko nie skojarzyłam ich z ciaza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:13
-
Hugo to co,sikamy 2kwietnia? To moja pierwsza zmiana bedzie wiec sikac bede po5rano hehe.
Hugo mnie tez piersi w tym cyklunawet na dupku nic a nic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:52
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
A ja w ciąży gdzie zarodek się nie rozwijał miałam całą masę objawów łącznie z wymiotami i co? I dobrze się to nie skończyło. Oprócz senności albo bezsenności w nocy nie miałam przy dziewczynach żadnych objawów i jest wszystko dobrze 😉. Nie ma reguły.
-
pap86 wrote:Hugo to co,sikamy 2kwietnia? To moja pierwsza zmiana bedzie wiec sikac bede po5rano hehe.
Hugo mnie tez piersi w tym cyklunawet na dupku nic a nic..
Oki sikamy 😊🙈 zaopatrze się w test ✌️Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
A ja właśnie chciałam żeby mnie nie bolały w tym cyklu ba! Byłam pewna,że nie będą bo jak wcześniej brałam niepokalanka to nie bolaly w ogóle ... A zamiast tego bolą okrutnie 😐 dam mu szansę jeszcze 2 cykle później przerwa
-
Iza34 wrote:A bo jest tam dziewczyna, taki sam wiek ciazy co moj i dzis pisze ze zarodek przestal sie rozwijac, beta i progesteron spada, lekarz nie daje szans tej ciazy. No i jeszcze oststnio byla roxmowa na temat objawów i ona napisala ze w jej przypadku brak objawow oznaczał koniec ciąży. Ja tez nie mam objawow, nerwa załapałam i postanowilam tam nie zagladac.
Wogóle się tym nie przejmuj... Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów i wszystko było ok
-
Iza34 wrote:Moja corka miala dzis isc do szkoly (juz tydz.siedzi w domu) ale nie podobal mi sie jej kaszel, poszlam do lekarza-lekkie zapalenie oskrzeli. Lekarz wypisal juz leki do inhalacji bo niedawno misla antybiotyk i tez za bardzo nie chcial ale jak zaczela w gabinecie kaslac i dusic się (w domu jest lagodniej) to stwierdzil ze nie ma na co czekac i wypisal antybiotyk, nawet powiedzial ze ten kaszel bardziej wyglada na zapalenie pluc a nie oskrzeli. I co-kolejny tydz.w domu. Jutro podjade do szkoly i wezme ksiazki to powoli bedziemy uzupelniac. Nie ma innej rady. Zebym tylko ja nie załapała ale od tyg.wspieram sie czosnkiem i miodem i moze ominie.
A nie chcesz jej zrobić np morfo i crp zanim podasz jej kolejny antybiotyk? Wyjdzie w badaniach czy wirus czy nie. A może alergia? I wtedy nic antybiotyk nie da moja córka jest alergikiem i prawie co kaszel to lekarz chce dać antybiotyk zamiast na badania. Ja już się nauczyłam, jak nie ma gorączki lub innych objawów to idę - robię morfo i crp. Jeśli nic w nich nie ma to zazwyczaj lekarz wycofuje antybiotyk i zostawia inhalacje.
-
Pap, Hugo
No to czekamy na te 4 kreski! 😉😄 Ale będą emocje i to nie podwójne ☺️
Ja dzisiaj zrobiłam zastrzyk ovitrelle i działamy intensywnie 😂AdelaX, Hugo87 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja w ciąży ze jestem dowiedziałam się w 8 tyg. Tylko dlatego ze się trochę staraliśmy ale początkowo mąż pracował w delegacji i potem zmienił prace i tak jakoś nie wychodziło ale kilka cykli a nie to co teraz. Wiec wtedy w pewnym momencie odpuściłam totalnie, a ze okres miałam w cały świat wiec nic dziwnego dla mnie było ze mi się tyle spóźniał ☺️ Teraz to mi się nierealne wydaje ze nie zrobiłam wcześniej testu😅 dojeżdżałam do pracy pociągiem i pamietam ze mnie rano mdlilo i dopiero wtedy mnie zastanowiło Aha i cycki były duże i bolały ale tez mnie to nie dziwiło bo wtedy jak się nakręcalam to wydawało mi się ze przed okresem zawsze takie były. Także tego ten najgorszy okres minął mi niewiedza 😆🙈 kurde może teraz znów tak odpuszczę i co ma być to będzie 🤣
-
nick nieaktualnyUrszulka pewnie ze bym wolala ominac ten antybiotyk ale zeby mojej corce pobrac krew to chyba trzeba ją najpierw uspic,rok temu bardzo chcialam zrobic jej panel alergiczny, mowy nie bylo o pobraniu krwi.
Ja oprocz mega bolacych piersi to juz o godz.20 czuje sennosc ale niestety musze funkcjonować dla corki. Męża albo nie ma w domu albo cwiczy. -
nick nieaktualnyUrszulka a wogole jest sens kluc dziecko jsk lekarz od razu stwierdzil lekkie zapalenie oskrzeli? To jest dobry lekarz ktory rozsadnie przepisuje antybiotyk z nie jak co niektorzy na byle zielony katar. On najpierw dlugo myslal co dac ale jak corka zaczela kaslac to powiedzial ze nie ma sensu czekac, szczegolnie ze dzis 4 dzien byla na pulmikorcie (na wlasne ryzyko i odpowiedzialnosc zaczelam podawac od soboty), i lekarz utrzymal jej ten pulmikort i dal jeszcze 2 inne inhalacje. Maz na zapalenie oskrzeli tez dostal ten sam zestaw.
Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Urszulka a wogole jest sens kluc dziecko jsk lekarz od razu stwierdzil lekkie zapalenie oskrzeli? To jest dobry lekarz ktory rozsadnie przepisuje antybiotyk z nie jak co niektorzy na byle zielony katar. On najpierw dlugo myslal co dac ale jak corka zaczela kaslac to powiedzial ze nie ma sensu czekac, szczegolnie ze dzis 4 dzien byla na pulmikorcie (na wlasne ryzyko i odpowiedzialnosc zaczelam podawac od soboty), i lekarz utrzymal jej ten pulmikort i dal jeszcze 2 inne inhalacje. Maz na zapalenie oskrzeli tez dostal ten sam zestaw.
Moim zdaniem jest - mówiłaś że niedawno miała antybiotyk. A po drugie może być osłuchowo słychać a to może być wirus albo alergia i antybiotyk jest zbędny bo inhalacje wystarczą.Iza34 lubi tę wiadomość