Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:A co się stało?
Po pierwsze poszlam na pobranie- nie bo na skierowaniu nie ma pieczątki przychodni i mimo ze bylsm na nfz musze zaplacic slbo gnac kilka km do przychodni gdzie bylam na wizycie u gina.
Po drugie to crp. Bylam z corka u inter nisty, wg.niej osluchowo ok ale i tsk antybiotyk dostala na kaszel, badanie crp jest bez sensu (nie powiedzialam ze bylam wczoraj prywatnie u lekarza), pulmikort jest gorszy niz antybiotyk. Jak bylam w labie robic swoje i chcialam priv crp zrobic to pzni tez uwazala ze nie ma sensu. Rece mi opadaja. Wez podejmij dobra decyzje. -
Eh... cała służba zdrowia ... ale już się spotkałam z brakiem pieczątki a właściwie moja znajoma i musiała gnać do innego miasta masakra..
tak wiec chyba trzeba zacisnąć zeby
Osluchowo ok to nie wystarcza inhalacje?? Kurczę, dziwne -
Adelax to my idziemy łeb w łeb. Może też razem niedługo zaciążymy😂mi na samą myśl o kolejnym maratonie jest niedobrze haha
AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Eh... cała służba zdrowia ... ale już się spotkałam z brakiem pieczątki a właściwie moja znajoma i musiała gnać do innego miasta masakra..
tak wiec chyba trzeba zacisnąć zeby
Osluchowo ok to nie wystarcza inhalacje?? Kurczę, dziwne
Uslyszalam nie po raz pierwszy - antybiotyk nie zabija i jest bezpieczniejszy niz pulmicort😠. Pulmocort podaje sie przy ostrej astmie.
A na moje badania pojechalam tam gdzie do gina chodze, lepiej dolozyc 30km niz placic ponad 150zl za badania.
-
Dziewczyny mam pytanie bo już zglupialam całkiem... Przewidywany dzień wystąpienia miesiączki 19.05.2019 kiedy dokładnie (chodzi o datę) byłabym w 13 tygodniu ciąży? Chodzi o umowę o pracę obecną umowa kończy mi się 26.09.2019. Umowa ulegnie przedłużeniu jeśli w dniu zakończenia tj. 26.09 będzie się w 13 tygodniu i 1 dniu ciąży. Te wszystkie kalkulatory głupieja. A ja siadam i myślę... Ile mi cykli zostało na starania...
Należę do tych kobiet przejmujących sie. Mimo, że mój mąż pracuje-zarabia dobrze, w tym roku otworzył dodatkowo własną dzialanosc to mimo wszystko chce mieć własne pieniądze. Dlatego muszę myśleć i o tej pracy.
Będę wdzięczna za pomoc. -
zania1313 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo już zglupialam całkiem... Przewidywany dzień wystąpienia miesiączki 19.05.2019 kiedy dokładnie (chodzi o datę) byłabym w 13 tygodniu ciąży? Chodzi o umowę o pracę obecną umowa kończy mi się 26.09.2019. Umowa ulegnie przedłużeniu jeśli w dniu zakończenia tj. 26.09 będzie się w 13 tygodniu i 1 dniu ciąży. Te wszystkie kalkulatory głupieja. A ja siadam i myślę... Ile mi cykli zostało na starania...
Należę do tych kobiet przejmujących sie. Mimo, że mój mąż pracuje-zarabia dobrze, w tym roku otworzył dodatkowo własną dzialanosc to mimo wszystko chce mieć własne pieniądze. Dlatego muszę myśleć i o tej pracy.
Będę wdzięczna za pomoc.
umowa ulegnie przedłużeniu jeżeli 26.09.2019 będziesz w co najmniej 12 tc ale jak będziesz w 10 tc to myślę ze lekarz też nie bezie robił problemu i wystawi zaświadczenie że to 12tc . Póki co nie zawracaj sobie tym głowy tylko działaj a apropo to akk to termin miesiączki dopiero na maj? Masz cykle 60 dniowe?Akceptacja! -
Hahaha Kal no widać, że umysł matematyczny ja mam umowę na stałe, ale przecie w nieskończoność czekać na ciążę nie będę 😂
KAL, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hugo87 wrote:Dziewczyny jaka pijecie wodę? Z plastiku, szkła czy macie filtry? Czytam o tych butelkach z wodą. Jakaś masakra.
Ja generalnie z plastiku a ostatnio z dzbanka filtrujacego. Ja o tym dzbanku z kolei się naczytalam -
Z tym, że ginekolog tak wpisze bez problemu inny tydzień niż w rzeczywistości nie byłabym pewna. U mnie była sytuację że na styk był 13t i bodajże 3 dzień jak kończyła mi się umowa. Ciąża wg USG była 2 tyg do tyłu i tak mi gin wypisała. Nie docierało, że liczy się data miesiączki. Naszczescie w pracy nie robili problemu.
-
aLunia wrote:Z tym, że ginekolog tak wpisze bez problemu inny tydzień niż w rzeczywistości nie byłabym pewna. U mnie była sytuację że na styk był 13t i bodajże 3 dzień jak kończyła mi się umowa. Ciąża wg USG była 2 tyg do tyłu i tak mi gin wypisała. Nie docierało, że liczy się data miesiączki. Naszczescie w pracy nie robili problemu.
ZALEŻY JAKIEGO SIĘ MA GIN JA Z MOIM PEWNIE SIĘ BYM DOGADAŁA....Akceptacja! -
zania1313 wrote:Kal ja przewidywana miesiączkę będę miała 19.05 czyli koniec trzeciego miesiąca przypadnie na sierpień? MOJE cykle nie są 60 dniowe... 28 dniowe... Ale próbuję przewidzieć przyszłość dziękuję
aaa już kumam
to 26.09.2019 bedziesz w 18tygodniu i 4 dniu ciąży
a 11 sierpnia 12tydzień
zakładając 28 dniowe cykle ale tak liczą lekarze więc powinno być OKWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:19
Akceptacja!