X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:45

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 2,5 to chyba dobry wynik?

• Andii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno nie pisałam, bo miałam doła, wszyscy wokół mnie w ciąży i myślałam, że już się wyleczyłam z tej chorej zazdrości ale niestety taka informacja mnie dobija a w ciągu tygodnia dowiedziałam sie o 4ciążach, także mocno to przeżywam.

Ale piszę z inną sprawą, dostałam w sobote okres, normalny tak jak zawsze, obfity i bardzo bolesny, wczoraj ból był nie do zniesienia a okres skąpy, jedna podpaska przez cały dzień spokojnie by mi wystarczyła, dzisiaj ból nadal się utrzymuje co jest dziwne bo nigdy tak długo mnie nie bolało a okresu tak jakby nie było, podpaska ledwo przybrudzona, spokojnie wkładka by mi wystarczyła a to dopiero 3dzień gdzie u mnie okres trwa 4-5dni. Cholernie się martwię bo od soboty jadę cały czas na przeciwbólowych, ból odczuwam taki jak po cesarce, normalnie nie mogę się wyprostowac tylko chodze półzgięta i okres skąpy. Cholera nie zniosę już kolejnych wizyt u lekarzy :( Antybiotyk mógłby mieć wpływ na bolesność i skąpość okresu, skończyłam go brać dwa dni przed okresem?

Starania o drugie dziecko
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele
    Luteina i ogolnie progesteron "zasuszaja" trochę ogniska endo ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede namawiac jeszcze gina na histeroskopie. Nie wiem, niech zedrą mi macice jak przy lyzeczkowaniu to moze pozniej zaskoczy? :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie ...jak mi sie przykro zrobilo jak w sobote kuzybka na weselu do mnie a wy kiedy drugie robilibyscie bo cos tam costam..siostry maja takie male po pol roczku..tylko mi sie przykro zrobilo bo sie staramy..po co ci ludzie tak wyskakuja ..wszyscy mysla ze to tak chop siup zrobic dziecko niepatrza ze ktos moze moec problemy 😴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:53

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziewczyny dawno nie pisałam, bo miałam doła, wszyscy wokół mnie w ciąży i myślałam, że już się wyleczyłam z tej chorej zazdrości ale niestety taka informacja mnie dobija a w ciągu tygodnia dowiedziałam sie o 4ciążach, także mocno to przeżywam.

Ale piszę z inną sprawą, dostałam w sobote okres, normalny tak jak zawsze, obfity i bardzo bolesny, wczoraj ból był nie do zniesienia a okres skąpy, jedna podpaska przez cały dzień spokojnie by mi wystarczyła, dzisiaj ból nadal się utrzymuje co jest dziwne bo nigdy tak długo mnie nie bolało a okresu tak jakby nie było, podpaska ledwo przybrudzona, spokojnie wkładka by mi wystarczyła a to dopiero 3dzień gdzie u mnie okres trwa 4-5dni. Cholernie się martwię bo od soboty jadę cały czas na przeciwbólowych, ból odczuwam taki jak po cesarce, normalnie nie mogę się wyprostowac tylko chodze półzgięta i okres skąpy. Cholera nie zniosę już kolejnych wizyt u lekarzy :( Antybiotyk mógłby mieć wpływ na bolesność i skąpość okresu, skończyłam go brać dwa dni przed okresem?

Andii ja nie pomoge, nie doradze. Nie mam pojecia dlaczego masz takie bóle. Ja przerabialam różne bole, nawet silne przed @ ale nie w czasie @. Wiem ze masz juz dosc lekarzy ale ja bym proponowala ci isc nawet teraz gdy boli, predzej sie coś wyjasni.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Adele

A widzisz nie słyszałam o tym .. to może faktycznie w tym jest problem od tylu lat... Pewnie po tych stymulacjach gin mi zaproponuje laporo..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Adele

No i dzialaja przeciwskurczowo. Moze to tez ma znaczenie przy staraniach.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też,
    Bralam do 17 tygodnia ciąży ;)

Ech, dziewczyny, mój mały syneczek spi mi właśnie przy piersi, och jak każdej z Was życzę tego cudu, nie poddawajcie się nigdy ;)

aLunia, Emrica, Dzastina, PLPaulina lubią tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzis snilo ze już urodzilam, znow takie malenstwo. Nie wierze w sny ze maja jakas nic ale ostatnio wzielam sie za sprzatanie i porzadki w szafie, do tego tesciowa psuje nam nerwy. Musze zwolnic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mając okresu jeszcze przy kp. Postanowiłam aaa tak dla zasady zrobić test ciążowy.. Biel. 😑

• Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja nie mając okresu jeszcze przy kp. Postanowiłam aaa tak dla zasady zrobić test ciążowy.. Biel. 😑
    Ja tez zrobilam 27 dc biel co cirkawe test ovu pozytywny a ja mam.mega objawy okresowe na dniach malpa przyjdzie 😐juz niemam pomyslu na nowy cykl zeby sie udalo ...chyba bede codziennie 💛jak to robilam przy pietwszej ciazy😯

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Ja tez zrobilam 27 dc biel co cirkawe test ovu pozytywny a ja mam.mega objawy okresowe na dniach malpa przyjdzie 😐juz niemam pomyslu na nowy cykl zeby sie udalo ...chyba bede codziennie 💛jak to robilam przy pietwszej ciazy😯
    A może jeszcze za wcześnie u Ciebie i test nie wyszedł? Ile dp jesteś? U mnie test ovu wyszedł pozytywny 6-7 dp, a ciążowy 9dp ale cień cienia 😁 10dp już widoczny cień 😊

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży 10dpo miałam biel. Dopiero 13-14dpo coś się pokazało..

A teraz nadziei u mnie brak. Bo @ nie mam. Więc pewnie nici z ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap specjalnie dla ciebie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8efe952a9fce.jpg

Na zdjeciu wydaje sie większy, no i mam pod spodem leginsy ciazowe. Ale ten moj brzuszysko wiekszy niz w 6 mies.w pierwszej ciąży. A dodam jeszcze ze po wadze to tylko 1,5kg od wagi sprzed ciąży, w ciazy schudlam z 0,5kg czyli jest tak +2kg.

Wam wszystkim zycze takich brzuchow.

PLPaulina, jangwa_maua, Emrica, evs6, mother84 lubią tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Przy pierwszej ciąży 10dpo miałam biel. Dopiero 13-14dpo coś się pokazało..

A teraz nadziei u mnie brak. Bo @ nie mam. Więc pewnie nici z ciąży
    Pewnie musisz poczekać na okres.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Pewnie musisz poczekać na okres.
    Pewnie tak.. 😑 Ale wtedy to już pewnie wrócę do pracy i już nici z drugiego bobo.. 😭

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pap specjalnie dla ciebie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8efe952a9fce.jpg

Na zdjeciu wydaje sie większy, no i mam pod spodem leginsy ciazowe. Ale ten moj brzuszysko wiekszy niz w 6 mies.w pierwszej ciąży. A dodam jeszcze ze po wadze to tylko 1,5kg od wagi sprzed ciąży, w ciazy schudlam z 0,5kg czyli jest tak +2kg.

Wam wszystkim zycze takich brzuchow.
    Ło matko jaki już duży 🙂 to będzie druga córeczka? 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki super brzusio 🥰 zazdroszczę.

I faktycznie spory, no slicznosci

‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ