X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam dwie dziewczyny. I jak miałabym być w 3 ciąży to też chciałabym dziewczynkę. Jednak wiadomo zdrowe dziecko to najważniejsze 😉

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Nom, ja ogólnie lubię pielic, ale teraz mogę tylko jak młodszy śpi 😉 W domu robię wszystko tak jak i przed ciążą, jedynie nie pamagalam wnosić paczek z meblami, ale składania już nie odpuscilam bo uwielbiam 😁 Ale brzuch też czasami boli, wtedy więcej odpoczywam. Ja płeć chciałbym znać w miarę wcześnie bo o ile dla chłopca rzeczy mam to dla dziewczyny zero. Siostry większość już posprzedawaly.

Ja praktycznie nic nie robie. I ubolewam bo mam juz brudno w domu. Ograniczam sie do zrobienia obiadu. Co jakis czas odkurze. Dzis nospy nie wzielam to juz mam w podbrzuszu kamien, zaczyna bolec i ciagnac. Taki urok tej ciąży. No nic, u mnie jeszcze jakieś 25 tyg. Dam rade. I tak jest juz lepiej z samopoczuciem.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja praktycznie nic nie robie. I ubolewam bo mam juz brudno w domu. Ograniczam sie do zrobienia obiadu. Co jakis czas odkurze. Dzis nospy nie wzielam to juz mam w podbrzuszu kamien, zaczyna bolec i ciagnac. Taki urok tej ciąży. No nic, u mnie jeszcze jakieś 25 tyg. Dam rade. I tak jest juz lepiej z samopoczuciem.
    Ja w poprzedniej mniej robiłam bo strasznie mi spadało ciśnienie i co chwilę musiałam się położyć. Do tego bóle w prawej pachwinie. Teraz narazie cisza, nawet cycki jeszcze ani drgnely 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja też chciałam dwie dziewczyny. I jak miałabym być w 3 ciąży to też chciałabym dziewczynkę. Jednak wiadomo zdrowe dziecko to najważniejsze 😉
    Ja się cieszę że mam 2chłopaków bo będą się razem bawić tym bardziej, że za płotem mieszka brat męża i ma syna o rok starszego od mojego 4latka, ale że mamy ostro na pienku z jego żoną to ich dzieci (maja jeszcze córkę 3lata starszą) są tak zaszczute że nie chcą się bawić z moim. Ale ze szwagrem dogadujemy się super, tylko co on może jak jeszcze jej matka mieszka u nich od pn-pt 😉 teraz chciałabym dziewczynkę, ale za chłopca też się nie obrazę 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 10:14

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja w poprzedniej mniej robiłam bo strasznie mi spadało ciśnienie i co chwilę musiałam się położyć. Do tego bóle w prawej pachwinie. Teraz narazie cisza, nawet cycki jeszcze ani drgnely 😁

Ja sie przekonalam na wlasnej skórze-kazda ciaza jest inna. W pierwszej robilam wszystko , teraz prawie nic.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja sie przekonalam na wlasnej skórze-kazda ciaza jest inna. W pierwszej robilam wszystko , teraz prawie nic.
    Jak spojrzałam na nasze suwaczki to jesteś o równo 7 tygodni dalej ode mnie 😉 a w pierwszej ciąży to ja też mogłam po drzewach skakać 🙂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Jak spojrzałam na nasze suwaczki to jesteś o równo 7 tygodni dalej ode mnie 😉 a w pierwszej ciąży to ja też mogłam po drzewach skakać 🙂

A wg usg (kto by nie robil) to ciaza jest starsza aż o 1 dzien. Termin porodu na dzien urodzin chrzesnicy mojego męża.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A wg usg (kto by nie robil) to ciaza jest starsza aż o 1 dzien. Termin porodu na dzien urodzin chrzesnicy mojego męża.
    U mnie z usg starsza o jakieś 6dni, ale to jeszcze parę razy się zmieni 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Mojra1983 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother84 dziekuje za odpowiedź Jeszcze miesiac tabletek i wracam do staran;)

Starania od 2015 r.
    Jajniki drożne
    Niskie amh
    Menopur, mensinorm,ovitrelle, clo teraz 3 ostatni z letrozolem
  • ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy któraś z Was brala duphaston?Pytanie mam takie czy podczas zażywania bolały piersi?

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaraziłam przeziębieniem od córki 😭 nie chorowałam 10msc +9msc ciąży!
    Fatalnie się czuję. A Hania mimo choroby pełna energii 😲

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALEKSANDRA wrote:
    Dziewczyny,czy któraś z Was brala duphaston?Pytanie mam takie czy podczas zażywania bolały piersi?
    Ja kiedyś brałam, ale raczej nic takiego u siebie nie zauważyłam. Chociaż to było już kilka lat temu więc mogę też nie pamiętać 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było totalnie obojętne przy drugim dziecku. Ale nie powiem jeśli 3 będzie to chciałabym syna (oczywiście zdrowie najważniejsze).

Mnie też nie bolały przy duphastonie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolały przy duphastonie.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zaglądam tu do Was ale nie ma chwili na pisanie...
    Mother co u Ciebie? Jak staranka? Z tego co pamietam to jakoś w czerwcu na wakacje jedziesz to się przynajmniej oderwiesz od obserwacji cyklu ;)
    Iza dobrze, ze u Ciebie wszystko Ok;)
    Pola, Adelax jak u Was?
    U mnie już 10 tydzień idzie a brzuch jak w 5 mcu przy pierwszym :/
    A jeśli chodzi o płeć, to ja sobie postanowiłam przy staraniach jak nam tak nie wychodziło ze płeć nie ma znaczenia, najważniejsze zdrówko!
    Udanego weekendu kochane, zapowiada się piękna pogoda :)

mother84 lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs z wielkoscia brzucha mam tak samo. Taki brzuch jak mam to mialam w 6 mies.

Sukces-upieklam dzis 2 ciasta, jedno na szkolny piknik. Dalam rade ale odpocząć po tym musialam.

Pap to mnie ubije ze tyle dni a ja jej foty brzucha nie wrzucilam. No samej to mi ciezko zdjecie zrobic, "kijaszka" nie mam a mąż nieczasowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 21:46

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza fotka o lustro zawsze spoko 😉

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przy dupku nie bolały piersi
    Evs cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze :) tak, my ruszamy w pn już. Jutro jeszcze na weekend do rodziców na grilla itp. powiem Wam, że ja 14 DC a już chyba po owulce, bo szczyt śluzu był, a piersi zaczęły od wczoraj boleć. Starania były, ale jakoś ostatnio sobie odpuściłam. Tzn. robimy kiedy trzeba, ale już się nie nastawiam na jakiś sukces. Trochę odpuściłam. Trudno najwyżej się nie uda. Zapowiada się ładna pogoda zatem życzę udanego weekendu wszystkim 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 23:07

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis w domku a jutro wybieramy sie na piknik rodzinny kolo szkoly, corka tak napalona tym piknikiem jak nigdy, rzadko kiedy chce chodzic na takie imprezy, ale pewnie pani w szkole dobrze ich nastawila. I córka juz o przyszlym roku o tym pikniku mysli bo juz powiedziala ze za rok to bedziemy musieli dzidziusia w wozku zabrac, milo jest takie pozytywne rzeczy slyszec.

‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: