Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele a ktory dzis dc? U mnie jak wczoraj bralam ostatniego dupka na wieczor a dzis mam 26dc to plamienie bedzie za 2-3dni a na nastepny dzien rozkreca sie @ wiec dupek mi na to pomaga. Ale to byly moje 3cykle na nim. Ciekawe jak bedzie w nastepnym.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Hej. Ja dzisiaj idę na pierwszą wizytę, miałam iść dopiero za tydzień, ale wczoraj zadzwoniła Pani, że lekarza nie będzie i albo dzisiaj albo dopiero za 2tygodnie więc wolałam dzisiaj. Wiecie to 3ciąża, ale jakoś trochę się stresuje, a czy to przypadkiem nie pozamaciczna, albo żeby nie bliźnięta, albo jeszcze coś innego. Im człowiek starszy to powinien być i mądrzejszy i bardziej doświadczony, a ja jakoś odwrotnie- glupieje 😁
PAP, Adel, ja też chyba pomolestowalabym jakiegoś lekarza o steryd bo czasem potrzebny jest jakiś taki kopniak mocniejszy, no i Adele też zastanowilabym się dobrze nad tym laparo bo dzięki temu wszystko dokładniej zabaczyli by tam w środku tym bardziej, że jest jakieś ognisko endometriozy....
-
nick nieaktualnyA ja wrocilam od lekarza na nfz i juz z tym dr nie chce miec wiecej do czynienia. Nawet nie zbadal mnie na fotelu, ja tu sie martwue tym kaszlem, bolami brzucha a on do mnie ze to zdrowa ciaza i nic wiecej nie trzeba robic tylko urodzic. Gdyby nie to ze jeszcze dzis mam wizyte prywatnie to bym mu nie odpuscila tego badania. Moj poprzedni lekarz tez nie badal, usg w 3 trym.nie zrobil i skonczylo jak sie skonczylo. Wole zaplacic i byc pewna ze wzzystko ok a nie. I te bajki o braniu magnezu, co wizyta to inna gadka. A wiecie co, na tyle dobrze sie czulam ze pojechalam sama na wizyte, no i w drodze powrotnej w trakcie jazdy slabo mi sie zrobilo. Bylam juz glodna i zmęczona, troche stresu i sie zrobilo. Ale zatrzymalam się, zjadlam czekolade z kinder jajka, przewietrzylam samochod i jakos wrocilam. Zostal tylko bol głowy. Teraz mąż ze mna jedzie.
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A ja wrocilam od lekarza na nfz i juz z tym dr nie chce miec wiecej do czynienia. Nawet nie zbadal mnie na fotelu, ja tu sie martwue tym kaszlem, bolami brzucha a on do mnie ze to zdrowa ciaza i nic wiecej nie trzeba robic tylko urodzic. Gdyby nie to ze jeszcze dzis mam wizyte prywatnie to bym mu nie odpuscila tego badania. Moj poprzedni lekarz tez nie badal, usg w 3 trym.nie zrobil i skonczylo jak sie skonczylo. Wole zaplacic i byc pewna ze wzzystko ok a nie. I te bajki o braniu magnezu, co wizyta to inna gadka. A wiecie co, na tyle dobrze sie czulam ze pojechalam sama na wizyte, no i w drodze powrotnej w trakcie jazdy slabo mi sie zrobilo. Bylam juz glodna i zmęczona, troche stresu i sie zrobilo. Ale zatrzymalam się, zjadlam czekolade z kinder jajka, przewietrzylam samochod i jakos wrocilam. Zostal tylko bol głowy. Teraz mąż ze mna jedzie.
-
U mnie @ dziewczyny ✌️😋 norlamnie przyszła, cykl 27 dni był. Pójdę na kontrolę sobie na usg czy ten pęcherzyk się wchlonal 😊
Spytam ginki o steryd Odrazu też co ona na ten temat myśli 😉😎Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Kasia a ogolnie jak samopoczucie? Dajesz rade przy maluchach?
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Świetnie dziewczyny
Kasia jednak jak trzeba to trzeba i nie ma taryfy ulgowej... Oby szybko mdłości przeszły.
Ciekawe co tam dzidziuś ma między nóżkami. Pewnie każdy będzie teraz o tym gadał. Nie wiem czy przy drugim synku się nasłuchałas że jaki pech, że nie parka?Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Świetnie dziewczyny
Kasia jednak jak trzeba to trzeba i nie ma taryfy ulgowej... Oby szybko mdłości przeszły.
Ciekawe co tam dzidziuś ma między nóżkami. Pewnie każdy będzie teraz o tym gadał. Nie wiem czy przy drugim synku się nasłuchałas że jaki pech, że nie parka?
Tak, przy drugim to do końca część się ciągle pytała co będzie, pomimo że u nas z góry było wiadomo że drugi chłopak bo u mnie w rodzinie jest tak że albo 2dziewczyny albo 2chłopaków, jedynym wyjątkiem jest brat bo ma parę, ale jego żona jest jakąś wielką pomyłką pod każdym względem więc i tu się coś pomyliło 😉 no i najstarsza siostra ma 3dzieci( 2chłopcy i po 10latach wpadka- dziewczyna)😁 wiem, że teraz wszyscy będą czekać na chwilę aż zostanie potwierdzona płeć bo czy się sprawdzi itp. Dlatego nie chcemy mówić o ciąży najdłużej jak się uda, chociaż marne szanse bo brzuch zaczyna mi powoli wychodzić 🙂 mąż chciałby dziewczynkę i nawet powiedział że jak będzie córeczka to schludnie 10kg😂(waży niecałe 100 i nie byłoby tak źle tylko ma ogromny brzuch).aLunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem co ludzie mają z chęcią posiadania parki. 🤔
Hmm. Mnie się marzy 2 dziewczynka. 😊 I żadne argumenty starszego pokolenia że parka to coś cudownego do mnie nie przemawiają 😀
Choć na te chwile to marzy mi się zajsc w ciążę. ☺️ Choć Hania ostatnio z całych sił dba o brak rodzeństwa. Mało z mężem czasu mamy😲jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia to naprawde mialas powera. Ja moge kawalek podłogi odkurzyc i koniec, o myciu nie ma mowy bo o ile mam checi to brzuch boli. A co do brzuchow u chlopow- ciezki temat, nie to ze nie chca ich sie pozbyc tylko ich pozbycie sie jest ogromnie trudne. Moj to teraz przerabia.
Ja jeszcze nie znam plci. I moze dobrze. Czas na wypranie odpowiednich ubranek jeszcze jest, mam od groma i dla dziewczynki i dla chlopca a zbedne komentarze nie sa mi potrzebne. Nie wiem i tyle.
A dzis bylam w szoku- moj TESC spytal dzis co lekarz powiedzial, czy jest dobrze. Tesciowa nie pytala. Ona pyta raz na 10 tyg.to albo w tej dekadzie juz pytala albo jeszcze ma czas 😂🤣
Okropnie od wczoraj boli mnie glowa. Nie wiem czy to migrena czy znow zatoki bo jak bylam u gina na nfz to mial wlaczona klime i cale zimno prosto na mnie. Marzyłam zeby z tamtad jsk nsjszybciej wyjsc. I musiało mnie zaciągnąć bo i w gardle gryzie. A drugi gin na zatoki polecal inhalacje parowe z rumianku, zaraz bede robic.Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
Hugo idź, idź do gina niech zetknie to tam się dzieje a o steryd spytaj, a co!
Mojra ten wynik jest ok, niby przy staraniach najlepiej ok. 1.5 mieć, ale ja na razie bym nic nie robiła. Skontroluj za jakiś czas i tyle.
Iza, Kasia super że wizyty udaneKasia 1805, Iza34 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:Kasia to naprawde mialas powera. Ja moge kawalek podłogi odkurzyc i koniec, o myciu nie ma mowy bo o ile mam checi to brzuch boli. A co do brzuchow u chlopow- ciezki temat, nie to ze nie chca ich sie pozbyc tylko ich pozbycie sie jest ogromnie trudne. Moj to teraz przerabia.
Ja jeszcze nie znam plci. I moze dobrze. Czas na wypranie odpowiednich ubranek jeszcze jest, mam od groma i dla dziewczynki i dla chlopca a zbedne komentarze nie sa mi potrzebne. Nie wiem i tyle.
A dzis bylam w szoku- moj TESC spytal dzis co lekarz powiedzial, czy jest dobrze. Tesciowa nie pytala. Ona pyta raz na 10 tyg.to albo w tej dekadzie juz pytala albo jeszcze ma czas 😂🤣
Okropnie od wczoraj boli mnie glowa. Nie wiem czy to migrena czy znow zatoki bo jak bylam u gina na nfz to mial wlaczona klime i cale zimno prosto na mnie. Marzyłam zeby z tamtad jsk nsjszybciej wyjsc. I musiało mnie zaciągnąć bo i w gardle gryzie. A drugi gin na zatoki polecal inhalacje parowe z rumianku, zaraz bede robic.