Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Tak to okres.. Może to dziwne ale mam mieszane uczucia.
Z jednej strony się cieszę. A z drugiej mam wyrzuty że skoro przyszedł to może coś nie tak karmiłam, że tak szybko się pojawił 😑
Myślisz że szybko przy karmieniu? Kobiety regularnie karmia i szybciej dostają @. Dam przykład mojej mamy- karmiła mnie piersią a po roku mialam juz brata, no to cykl jej wrócil bardzo szybko. I nie potrzebnie masz wyrzuty sumienia. -
PLPaulina wrote:Tak to okres.. Może to dziwne ale mam mieszane uczucia.
Z jednej strony się cieszę. A z drugiej mam wyrzuty że skoro przyszedł to może coś nie tak karmiłam, że tak szybko się pojawił 😑
Ja dostałam okres w 8 msc karmienia piersią. Karmiłam do 15 msc, więc myśle, że wszystko okej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja okres dostałam dokładnie 3 miesiące po porodzie, a karmiłam tylko piersią. Liczyłam, że dłużej go nie będzie 😜 Z genami nie wygrasz 😂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
PLPaulina - Ja kp i dostałam okres bardzo szybko. Przy pierwszej 3 miesiące po porodzie, a teraz chyba nawet miałam okres jak połogu nie skończyłam. Tylko gin nie mogła mi powiedzieć czy to był okres czy jeszcze jakieś krwawienie połogowe 🤷♀️. Na dodatek jak byłam u niej to widziała że zaraz owulka będzie i śmiała się , że jak chce to mam działać 😂. Ale jak już raz dostawałam to potem regularnie.
-
PLPaulina ja dostałam okres 2 miesiące po porodzie karmiąc piersią, karmię do teraz i za chwilę pewnie dostanę już 3 okresu wiec zupełnie nie masz się czym zamartwiać tymbardziej że córcia już pewnie je coś więcej niż tylko pierś🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Emeica u mnie tylko kwas foliowy i od dawna staram się brać magnez.
Co raz aż częściej chodzi mi po głowie 3 dziecko. Tylko z moim to różnie się układa i on raczej nie chce już. No ale patrząc rozsądnie to już 2 powinnam się cieszyć... A zawsze mówiłam, że dwójka i koniec. -
Hejka. U mnie nic nowego cykle ciagna sie jak flaki z olejem. W tym to naprawde na luzie, nie patrzylam do kalendarza ale przez upaly bzykanka malo bo dwa ciala obok siebie w tej temperaturze to juz dla mnie za duzo hehehe. Na razie nic nie dzialam po tamtej wizycie u pana gina na Nfz i propozycji ivf. Mooooze na jesieni pomysle o inseminacji u gina za kase.. nie wiem jeszcze. W tej chwili jakos sie juz pogodzilam z tym,ze niewiadomo o co chodzi i ze byc moze bede miala tylko jedno dziecko.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyEmrica wrote:Moze tak dla orzypomnienia jakie tabsy obecnie bierzecie aby sie wspomóc? Dziewczyny juz z drugim bobo a wy co bralyscie przed szczesliwym cyklem?
Kwas foliowy, metformax, luteina, żel conceive plus, inozytol, korzeń maca 😊 -
Emrica wrote:Moze tak dla orzypomnienia jakie tabsy obecnie bierzecie aby sie wspomóc? Dziewczyny juz z drugim bobo a wy co bralyscie przed szczesliwym cyklem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 14:50
-
Hej! Dołączam do grona starajacych sie o drugiego bobasa. Mam 4 letniego synka, starania zaczelismy miesiąc temu. Mąż pracuje w delegacji wiec to jest swietna metoda antykoncepcji niestety, co bardzo utrudnia a wręcz uniemożliwia zajscie w ciążę.
-
Emrica wrote:Moze tak dla orzypomnienia jakie tabsy obecnie bierzecie aby sie wspomóc? Dziewczyny juz z drugim bobo a wy co bralyscie przed szczesliwym cyklem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 09:05
-
nick nieaktualny