Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
evs6 nic na siłę, wszystko przyjdzie w swoim czasie i załapie ten nocnik 😊
evs6 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.
-
imarevolution wrote:Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.
-
nick nieaktualnyimarevolution wrote:Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.
Długo by opowiadać. Troszkę jest w moim suwaczku a moja ciaza to istny cud. -
imarevolution wrote:Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.
Trochę cierpliwości, mniej stresu i wszystko się uda -
My w sobotę wyjeżdżamy do Włoch, cały tydzień szykowania bo nie wiadomo jak tu się spakować na dwa tygodnie. Jedziemy autem trochę się boje jak to będzie z dwójką dzieci w podróży.
A upały są okropne, dużo odpoczywajcie szczególnie brzuchate dziewczyny
Za resztę ogromne kciuki trzymam cały czasboo123 lubi tę wiadomość
-
My o pierwsze staraliśmy się 2 lata, dopiero przy bromergonie i duphastonie zaskoczyło.
Teraz mija rok starań o drugiego maluszka,.na razie nie mamy diagnozy dlaczego nie możemy zajść, bo prolaktynę mam w normie tym razem.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
aLunia wrote:My w sobotę wyjeżdżamy do Włoch, cały tydzień szykowania bo nie wiadomo jak tu się spakować na dwa tygodnie. Jedziemy autem trochę się boje jak to będzie z dwójką dzieci w podróży.
A upały są okropne, dużo odpoczywajcie szczególnie brzuchate dziewczyny
Za resztę ogromne kciuki trzymam cały czasaLunia lubi tę wiadomość
-
boo123 wrote:My o pierwsze staraliśmy się 2 lata, dopiero przy bromergonie i duphastonie zaskoczyło.
Teraz mija rok starań o drugiego maluszka,.na razie nie mamy diagnozy dlaczego nie możemy zajść, bo prolaktynę mam w normie tym razem.boo123 lubi tę wiadomość
-
Kasia, niestety trochę schodzi z tym zajściem. Myślałam że jak już z pierwszym zaszłam to z drugim nie będzie problemu. Tak chciałam mieć różnice między dziećmi do 3 lat. A teraz się to wydłuża.
Ty masz bardzo fajna różnice między dziećmi 😀 gratuluję i zdrówka życzę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 15:27
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
boo123 wrote:Kasia, niestety trochę schodzi z tym zajściem. Myślałam że jak już z pierwszym zaszłam to z drugim nie będzie problemu. Tak chciałam mieć różnice między dziećmi do 3 lat. A teraz się to wydłuża.
Ty masz bardzo fajna różnice między dziećmi 😀 gratuluję i zdrówka życzę 😘
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle dawało w nocy, spac nie moglam przez te burze, co jedna odchodzila to następna, jak przysnelam jak walnęło gdzieś blisko to az sie zerwalam z łóżka. Biedna moja dzidzia bo ja taka zestresowana. A mam jechać na pobranie i do lekarza a jestem taka zmęczona i głodna ze nie wiem co robic. I jeszcze męża teraz opie... I tesciowa jeszcze muszę bo nie potrafią delikatnie klamki nacisnąć i cicho wejsc do domu tylko z hukiem niczym te pioruny az znow się wystraszyłem.
-
Iza34 wrote:Ale dawało w nocy, spac nie moglam przez te burze, co jedna odchodzila to następna, jak przysnelam jak walnęło gdzieś blisko to az sie zerwalam z łóżka. Biedna moja dzidzia bo ja taka zestresowana. A mam jechać na pobranie i do lekarza a jestem taka zmęczona i głodna ze nie wiem co robic. I jeszcze męża teraz opie... I tesciowa jeszcze muszę bo nie potrafią delikatnie klamki nacisnąć i cicho wejsc do domu tylko z hukiem niczym te pioruny az znow się wystraszyłem.
-
ALunia życzę udanych wakacji wypoczywajcie i bawcie się dobrze 😀
PlPaulina to może i dobrze, że @ przyjdzie, jakoś to wszystko się ureguluje i może zaskoczysz
imarevolution u nas pierwsza ciąża w 6cs, druga 17 CS, ale poronienie, teraz jest 7cs i na razie bez efektu. To jest tak różne u każdego, że nie ma co patrzeć
Iza u nas też straszna burza. A dziś w drodze do przedszkola tak mnie komary pogryzły...mam ich dość. Męża nie ruszają, a ja z synkiem cierpię przez te dziadostwoaLunia lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyNas akurat objęła 3 strefa zagrożenia, mieszkam na pograniczu woj. mazowieckiego i łódzkiego. A moj tesc wybrał się do Łodzi z truskawkami, wstrzelil się miedzy burze, sprzedał i zdążył wrócić tuz przed tym najgorszym. Mial chlop szczescie. A moj mąż spał jak dziecko jak przyszla druga burza gdzie grzmoty az rozdzieraly niebo. Jeszcze musimy przejść sie po sadzie czy przypadkiem gradu nie bylo.
-
Hej Jestem tu nowa.
Staramy się od 7 miesięcy o rodzeństwo dla naszego półtorarocznego synka. Testowanie niby za 4 dni, ale z objawów to tylko wysoka temperatura. A no i wzmożony aptetyt ale nie wiem czy to przez te gorączki na dworze, czy po prostu tak o. -
nick nieaktualny