X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 nic na siłę, wszystko przyjdzie w swoim czasie i załapie ten nocnik 😊

evs6 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • imarevolution Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.

Szczęśliwa mama ślicznej dziewczynki.
    —————————————
    14.07 - II / 2cs ❤️
    #babyboy
    xf1pfcq.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:
    Hej, jak u Was było poczas starań o drugie maleństwo? Czy miałyście jakieś problemy z zajściem w ciążę po pierwszej ciąży? Ja urodziłam córeczkę 20 msc temu i teraz staram się o drugie maleństwo. Może staram to za dużo powiedziane bo dopiero pierwszy cs, ale zastanawiam się jak to było? Za pierwszym razem też z OVU i się udało, teraz nie mam pewności bo boje się, że coś jednak się rozlegulowało.
    Witaj, w moim przypadku niestety na drugą ciążę musieliśmy też sobie "poczekać" aż rok, a udało się też dopiero po laparoskopii. Też byłam pewna że pójdzie szybko zwłaszcza że o pierwszą staraliśmy się aż 2lata i oczywiście też potrzebna była laparoskopia, dopiero za trzecim razem udało od razu w pierwszym cyklu starań 13m-cy po porodzie. Ale to mój przypadek, a jak wiadomo każdy jest inny 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:

Długo by opowiadać. Troszkę jest w moim suwaczku a moja ciaza to istny cud.

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:

Trochę cierpliwości, mniej stresu i wszystko się uda ;)

• evs6 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imarevolution u mnie pierwszy synek z 1 cs, druga ciąża 7cs, ale tak jak napisała Kasia każda z nas jest inna wiec nie ma co się sugerować...

a5e703bbfa.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobotę wyjeżdżamy do Włoch, cały tydzień szykowania bo nie wiadomo jak tu się spakować na dwa tygodnie. Jedziemy autem trochę się boje jak to będzie z dwójką dzieci w podróży.

A upały są okropne, dużo odpoczywajcie szczególnie brzuchate dziewczyny :)
    Za resztę ogromne kciuki trzymam cały czas :)

boo123 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:

My o pierwsze staraliśmy się 2 lata, dopiero przy bromergonie i duphastonie zaskoczyło.
    Teraz mija rok starań o drugiego maluszka,.na razie nie mamy diagnozy dlaczego nie możemy zajść, bo prolaktynę mam w normie tym razem.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    My w sobotę wyjeżdżamy do Włoch, cały tydzień szykowania bo nie wiadomo jak tu się spakować na dwa tygodnie. Jedziemy autem trochę się boje jak to będzie z dwójką dzieci w podróży.

A upały są okropne, dużo odpoczywajcie szczególnie brzuchate dziewczyny :)
    Za resztę ogromne kciuki trzymam cały czas :)
    Jaaa... udanego wypoczynku 😊

aLunia lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    My o pierwsze staraliśmy się 2 lata, dopiero przy bromergonie i duphastonie zaskoczyło.
    Teraz mija rok starań o drugiego maluszka,.na razie nie mamy diagnozy dlaczego nie możemy zajść, bo prolaktynę mam w normie tym razem.
    Hej. Widzę że mamy podobne przejścia- chodzi mi o czas starań.

boo123 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, niestety trochę schodzi z tym zajściem. Myślałam że jak już z pierwszym zaszłam to z drugim nie będzie problemu. Tak chciałam mieć różnice między dziećmi do 3 lat. A teraz się to wydłuża.
    Ty masz bardzo fajna różnice między dziećmi 😀 gratuluję i zdrówka życzę 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 15:27

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Kasia, niestety trochę schodzi z tym zajściem. Myślałam że jak już z pierwszym zaszłam to z drugim nie będzie problemu. Tak chciałam mieć różnice między dziećmi do 3 lat. A teraz się to wydłuża.
    Ty masz bardzo fajna różnice między dziećmi 😀 gratuluję i zdrówka życzę 😘
    Dzięki może i u Was wyjdzie podobnie 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba pierwszy okres przy kp zawita..
    Na razie tylko plamie. Zobaczymy czy się rozkręci🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dawało w nocy, spac nie moglam przez te burze, co jedna odchodzila to następna, jak przysnelam jak walnęło gdzieś blisko to az sie zerwalam z łóżka. Biedna moja dzidzia bo ja taka zestresowana. A mam jechać na pobranie i do lekarza a jestem taka zmęczona i głodna ze nie wiem co robic. I jeszcze męża teraz opie... I tesciowa jeszcze muszę bo nie potrafią delikatnie klamki nacisnąć i cicho wejsc do domu tylko z hukiem niczym te pioruny az znow się wystraszyłem.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ale dawało w nocy, spac nie moglam przez te burze, co jedna odchodzila to następna, jak przysnelam jak walnęło gdzieś blisko to az sie zerwalam z łóżka. Biedna moja dzidzia bo ja taka zestresowana. A mam jechać na pobranie i do lekarza a jestem taka zmęczona i głodna ze nie wiem co robic. I jeszcze męża teraz opie... I tesciowa jeszcze muszę bo nie potrafią delikatnie klamki nacisnąć i cicho wejsc do domu tylko z hukiem niczym te pioruny az znow się wystraszyłem.
    U nas w nocy był spokój, dopiero rano przyszło i pokrzyczalo, ale chyba już sobie idzie. Za to całą noc i jeszcze teraz- bolała głowa 😖

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia życzę udanych wakacji :) wypoczywajcie i bawcie się dobrze 😀

PlPaulina to może i dobrze, że @ przyjdzie, jakoś to wszystko się ureguluje i może zaskoczysz ;)

imarevolution u nas pierwsza ciąża w 6cs, druga 17 CS, ale poronienie, teraz jest 7cs i na razie bez efektu. To jest tak różne u każdego, że nie ma co patrzeć

Iza u nas też straszna burza. A dziś w drodze do przedszkola tak mnie komary pogryzły...mam ich dość. Męża nie ruszają, a ja z synkiem cierpię przez te dziadostwo

aLunia lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas akurat objęła 3 strefa zagrożenia, mieszkam na pograniczu woj. mazowieckiego i łódzkiego. A moj tesc wybrał się do Łodzi z truskawkami, wstrzelil się miedzy burze, sprzedał i zdążył wrócić tuz przed tym najgorszym. Mial chlop szczescie. A moj mąż spał jak dziecko jak przyszla druga burza gdzie grzmoty az rozdzieraly niebo. Jeszcze musimy przejść sie po sadzie czy przypadkiem gradu nie bylo.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wiecie co, fajna taka przerwa od tych upałów. Wczoraj momentami nie miałam czym oddychać, a teraz taka świeżość i przyjemny chlodek 🙂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • lithium Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tu nowa. :)
    Staramy się od 7 miesięcy o rodzeństwo dla naszego półtorarocznego synka. Testowanie niby za 4 dni, ale z objawów to tylko wysoka temperatura. A no i wzmożony aptetyt ale nie wiem czy to przez te gorączki na dworze, czy po prostu tak o.

??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to okres.. Może to dziwne ale mam mieszane uczucia.
    Z jednej strony się cieszę. A z drugiej mam wyrzuty że skoro przyszedł to może coś nie tak karmiłam, że tak szybko się pojawił 😑

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ