Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_454 wrote:
    Jak sie moza wspomóc jakimis naturalnymi metodami? Stosujecie coś?

    Siemie lniane, pyłek pszczeli, ziola od super zielarza. Zależy jaki problem.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole mam na zbyciu ziola ojca Klimuszki mieszankę antyzrostowa, wszystkie potrzebne zioła kazde w osobnej paczce, nie zdążyłam ich zmieszać.

  • jangwa_maua Autorytet
    Postów: 3469 2158

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Ty już zaraz połowa ciąży ?! 😱

    Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Iza Ty już zaraz połowa ciąży ?! 😱

    Nooo, szok jak dla mnie ze to juz. Niedługo mam polowkowe. No i dzidziol zaczyna się wiercic i zaczynam go czuć. Ale nadal nie wiem kto tam mieszka. To nic, aby zdrowe.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 11:41

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania zawsze miała nogę na nogę. I bardzo późno dała pokazać co ma między nóżkami 😄

  • Ola_454 Przyjaciółka
    Postów: 122 36

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
    Siemie lniane jest na co ? Na owulke?
    Wiem ze wiesiolek jest dobry ale jego powinno sie stosowac do owulacji a ja nie mierze teraz temperatury i nie jestem w stanie stwierdzic kiedy jest. Po objawach nawet nie ma sensu bo mnie dwa razy w cyklu rypie w jajnikach. Miedzy 10 a 12dc i pozniej okolo 21dc.

    3/10/2015 - poronienie w 6tyg
    10/12/2015 synek ♡
    Ponad 3l starań o 2 maluszka
  • jangwa_maua Autorytet
    Postów: 3469 2158

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię lniane pije codziennie z rana. Ten glut jest dobry na śluz, podobno włosy lepsze od siemienia. Na żołądek dobre 😜. Ja piję teraz na włosy. Mam dużo baby hair a piję tylko to plus biorę drożdże piwowarskie .

    Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek jak i siemie lniane jest na śluz tylko siemie mozna pic caly cykl. Ja zalewalam wieczorem 2 łyżeczki ciepla woda i pilam rano na czczo tą galaretkę razem z nasionami.

    Padam na ryjek. Nie dosc ze mam gości to dostalismy 11 osób (na szczęście ze dostalismy) na dzisiaj po południu, mąż pojechal z truskawkami na rynek a ja musiałam wszystkich obliczyć, wypłacić kasę i rozwiezc.

  • Hortensja Przyjaciółka
    Postów: 95 119

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek podobno można tylko do owulacji

    ojxeo7eslrb2vzph.png
    3i49k6nlhsy0rfdb.png
  • /Natalka Przyjaciółka
    Postów: 276 45

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem nowa, jestem mamą 27 miesięcznej Emilki. Od zeszłego miesiąca staramy się o drugie dziecko. Trochę jestem rozczarowana że pierwszy strzał się nie udał bo córka była dziełem przypadku. Nie chciałam mieć dzieci a tu proszę...o drugie się staram😄 mam nieregularne miesoacz i już się boje ze nic z tego nie będzie...

    hchy3e3kiyb8yirx.png
  • imarevolution Znajoma
    Postów: 21 3

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Byłam dzisiaj u gina ze względu na plamienia od 5 dni. Myślałam, że to coś z progesteronem, a to mała nadżerka która krwawi. 😳 cytologia dobra, wszystko inne dobre. Mam jakieś globulki ale jak będę je brała to stracę ten msc na starania, a gin sam powiedział, ze nie ma konieczności leczenia, no ale bym już nie plamiła to mi da jakieś globulki. Czy któraś z Was miała nadżerkę, zaszła w ciąże i było wszystko okej?

    Szczęśliwa mama ślicznej dziewczynki.
    —————————————
    14.07 - II / 2cs ❤️
    #babyboy
    xf1pfcq.png
  • imarevolution Znajoma
    Postów: 21 3

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    Witam jestem nowa, jestem mamą 27 miesięcznej Emilki. Od zeszłego miesiąca staramy się o drugie dziecko. Trochę jestem rozczarowana że pierwszy strzał się nie udał bo córka była dziełem przypadku. Nie chciałam mieć dzieci a tu proszę...o drugie się staram😄 mam nieregularne miesoacz i już się boje ze nic z tego nie będzie...


    Hej, też mam Emile i też była „złotym strzałem” 😊 teraz planujemy drugie, teraz się nie udało, będziemy próbować dalej i tez mam mysl, ze nic z tego nie będzie. 🙄 ale chyba nie ma co wariować. Będzie dobrze! 😁

    Szczęśliwa mama ślicznej dziewczynki.
    —————————————
    14.07 - II / 2cs ❤️
    #babyboy
    xf1pfcq.png
  • Kasia 1805 Autorytet
    Postów: 1405 596

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:
    Dziewczyny!
    Byłam dzisiaj u gina ze względu na plamienia od 5 dni. Myślałam, że to coś z progesteronem, a to mała nadżerka która krwawi. 😳 cytologia dobra, wszystko inne dobre. Mam jakieś globulki ale jak będę je brała to stracę ten msc na starania, a gin sam powiedział, ze nie ma konieczności leczenia, no ale bym już nie plamiła to mi da jakieś globulki. Czy któraś z Was miała nadżerkę, zaszła w ciąże i było wszystko okej?
    Ja nigdy jeszcze nie miałam tego typu problemu, ale raczej najpierw zaleczylabym tą nadzerke i miała spokój. Zwłaszcza że i tak dopiero co rozpoczeliscie starania, a jak zajdziesz z tą krwawiaca nadzerka to potem na pewno będziesz się zamartwiac czy wszystko będzie dobrze itp. 😉

    1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ola_454 Przyjaciółka
    Postów: 122 36

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    imarevolution wrote:
    Dziewczyny!
    Byłam dzisiaj u gina ze względu na plamienia od 5 dni. Myślałam, że to coś z progesteronem, a to mała nadżerka która krwawi. 😳 cytologia dobra, wszystko inne dobre. Mam jakieś globulki ale jak będę je brała to stracę ten msc na starania, a gin sam powiedział, ze nie ma konieczności leczenia, no ale bym już nie plamiła to mi da jakieś globulki. Czy któraś z Was miała nadżerkę, zaszła w ciąże i było wszystko okej?

    Czesc :) Jestem posiadaczką tego problemu od bardzo wielu lat. W miedzyczasie bylam w ciązy 2 razy (jedna zakonczona szczesliwie). Wiec nic z nią nie robilam.
    Najpierw lekarze mowili że póki nie urodzilam dziecka to nie powinno sie nic robić
    Poźniej lekarz jakis chcial mi ja usunąć poprzez wypalanie. NIGDY W ŻYCIU SIE NA COŚ TAKIEGO NIE ZGADZAJ.
    Dobrze ze skonsultowalam to z innym lekarzem. Lekarz wtwdy powiedział że wypalac to sobie powinien mozg ten ktory mi to zlecił. Wypalanie jest bardzo niewskazane. Tworzy sie blizna, ktora pozniej jest uciazliwa, moga byc przez nia pozniej problemy w ciazy.
    Mozna wymrażać nadzerkę, ale mimo wszystko lekarze odradzają robic cokolwiek, poki sie nie zakonczy tzw. "Produkcji" (sorry za okreslenie)

    Konczac : usunac - tak, jesli wyniki cytologii sa niewlasciwe i cos sie dzieje.
    Niektorzy mowią ze moze sie wyleczyc po ciazy. Ja mam nadal.
    Moja mama miala wypalaną nadzerke dawno dawno temu (20lat chyba) i po ciazy miala kolejną.

    3/10/2015 - poronienie w 6tyg
    10/12/2015 synek ♡
    Ponad 3l starań o 2 maluszka
  • imarevolution Znajoma
    Postów: 21 3

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_454 wrote:
    Czesc :) Jestem posiadaczką tego problemu od bardzo wielu lat. W miedzyczasie bylam w ciązy 2 razy (jedna zakonczona szczesliwie). Wiec nic z nią nie robilam.
    Najpierw lekarze mowili że póki nie urodzilam dziecka to nie powinno sie nic robić
    Poźniej lekarz jakis chcial mi ja usunąć poprzez wypalanie. NIGDY W ŻYCIU SIE NA COŚ TAKIEGO NIE ZGADZAJ.
    Dobrze ze skonsultowalam to z innym lekarzem. Lekarz wtwdy powiedział że wypalac to sobie powinien mozg ten ktory mi to zlecił. Wypalanie jest bardzo niewskazane. Tworzy sie blizna, ktora pozniej jest uciazliwa, moga byc przez nia pozniej problemy w ciazy.
    Mozna wymrażać nadzerkę, ale mimo wszystko lekarze odradzają robic cokolwiek, poki sie nie zakonczy tzw. "Produkcji" (sorry za okreslenie)

    Konczac : usunac - tak, jesli wyniki cytologii sa niewlasciwe i cos sie dzieje.
    Niektorzy mowią ze moze sie wyleczyc po ciazy. Ja mam nadal.
    Moja mama miala wypalaną nadzerke dawno dawno temu (20lat chyba) i po ciazy miala kolejną.


    Dzięki!
    No właśnie jak przed pierwszą ciążą też ją miałam, lekarz mówił, że nic nie robić, że może sama zniknie itd. Nie miałam z nią problemów w ciąży. Teraz jednak pojawiły się plamienia od kilku dni i bałam się, że to coś poważniejszego z macicą itd, ale okazało się, że nadżerka krawawi. Nie chce jej właśnie wypalać bo lekarz mi kiedyś to też odradzał. Dzięki za info. :) Na razie zostawię jak jest, jak nie będę w ciąży w nast. cyklu, a problem będzie się powtarzał to wezmę te globulki użyję. :)

    Szczęśliwa mama ślicznej dziewczynki.
    —————————————
    14.07 - II / 2cs ❤️
    #babyboy
    xf1pfcq.png
  • Emrica Autorytet
    Postów: 913 581

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Wit B12. Brałam w szczęśliwym cyklu w drugiej i trzeciej ciąży. Może to tylko zbieg okoliczności, ale może i nie 😉

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 16:26

    Kasia 1805 lubi tę wiadomość

    iv09gu1rhahn9m8p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2146 1409

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny zaczynamy starania o drugie dziecko. Tak was podczytuję w wolnej chwili jednak się nie udzielałam, ale dziś muszę się Wam pochwalić. Mam PCO i gin skierował mnie do diabetologa dostałam zalecenie zażywania leku Metformax 500mg 3x1. Pierwsze raz od nie pamiętam kiedy miałam piękne objawy owulacji czułam jajniki było mnustwo śluzu płodnego. Jestem 4 dni od prawdopodobnej owulacji a dziś sutki swędzą mnie niemiłosiernie aż nie mogę wytrzymać żeby się nie drapać do tego stopnia że ściągłam stanik. Powiedzcie proszę ile dni po Owlacji mogę zrobić badanie progesteronu żeby potwierdzić owulacji?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Ola_454 Przyjaciółka
    Postów: 122 36

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny zaczynamy starania o drugie dziecko. Tak was podczytuję w wolnej chwili jednak się nie udzielałam, ale dziś muszę się Wam pochwalić. Mam PCO i gin skierował mnie do diabetologa dostałam zalecenie zażywania leku Metformax 500mg 3x1. Pierwsze raz od nie pamiętam kiedy miałam piękne objawy owulacji czułam jajniki było mnustwo śluzu płodnego. Jestem 4 dni od prawdopodobnej owulacji a dziś sutki swędzą mnie niemiłosiernie aż nie mogę wytrzymać żeby się nie drapać do tego stopnia że ściągłam stanik. Powiedzcie proszę ile dni po Owlacji mogę zrobić badanie progesteronu żeby potwierdzić owulacji?
    Chyba 7dni po, tak mi sie wydaje :)

    3/10/2015 - poronienie w 6tyg
    10/12/2015 synek ♡
    Ponad 3l starań o 2 maluszka
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2146 1409

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_454 wrote:
    Chyba 7dni po, tak mi sie wydaje :)

    Dziękuję :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam zadowolona z brania metformaxu 😄

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego