Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ciekawe jak u mnie bedzie. Narazie corka sie cieszy, kloci sie z tatusiem o plec (jakby mialo to sens) a ja-dla mnie ten listopad to wiecznosc. Zdecydowalam sie i jade na to usg polowkowe w poniedzialek, chyba bardziej sie zdecydowalam zeby wyjsc z domu niz dla badania.
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Serio? 😲
Kurde.. Z tego co przypomnę sobie pierwsza ciążę to 0 bólu
Wtedy to mnie wiele rzeczy bolalo bo akurat pracowalam ciezko fizycznie, wracalam z pola calkowicie mokra taki wysilek a i po zimie mniej sily. Ale ten brzuch to naprawde bolal, najpierw tak jak zwykle kilka dni przed @, a 2-3 dni przed @ mialam takie bóle jakbym miala juz @ a nie wziela nic przeciwbolowego (a bralam zwukle dexak lub ketonal, ew.ibuprom), i co ciekawe zawsze o tej samej godzinie. Pamietam jak dzien przed testem siedzialam z córka w kolejce do lekarza a tu brzuch momentalnie rozbolal, poczulam wilgoc, nie mialam wody ani tabletek, kolejka dluga, my same daleko od domu. I tylko pomyslalam "cholera jasna, juz nie moglo to poczekac ze 2 godz.az wrocimy do domu". I taka zla bylam. Ale @ nie przyszla a bole pozostaly na dlugo tylko z innego powodu 😊 Moja 1 ciaza byla zupelnie inna, ja wogole nie pamietam jakichkolwiek boli brzucha. -
nick nieaktualnyKasia 1805 wrote:U mnie tatuś narazie nie ma się z kim kłócić o płeć 😉Ale sam ciągle powtarza, że to na pewno będzie dziewczynka, wierzy bardziej niż ja bo ja nie chcę się na nic nastawiac, aby zdrowe.
Mąż wiadomo chce syna, my dziewczyny-dziewczynke. A jaki problem z imieniem. Jeszcze dla dziewczynki to sa propozycje, nawet zastanawiamy się czy nue dac imienia po sw.pamieci babci męża (ta co zmarla teraz w lutym), myslimy ze nie Bedzie to nietaktem, ale dla chlopca pomyslow brak. A pisze o tym nietakcie bo dla corki mielismy imie i 2 dni przed jej narodzinami zmarla mloda ciocia o tym imieniu i my zrezygnowalismy, nie chcielismy nikogo urazic. -
nick nieaktualny
-
Termometr możesz przecież w aptece kupić, a jak nie to przecież temp nie musisz mierzyć żeby w ciążę zajść :p
alunia - tak 31.07 będziemy mieli roczek ale impreza 3 sierpnia. Nie wiem kiedy to zleciało ale cieszę się :p bo początku dla mnie były ciężkie po takiej dużej różnicy wieku.
-
PLPaulina wrote:Serio? 😲
Kurde.. Z tego co przypomnę sobie pierwsza ciążę to 0 bólu
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, brzuch też nie bolał. W drugiej było całkiem inaczej. Brzuch bolał 2 tygodnie po spodziewanej @, cycki mnie bolały i cały I trymestr miałam mdłości. Mogłam jeść tylko słonecznik.
-
Iza34 wrote:Mąż wiadomo chce syna, my dziewczyny-dziewczynke. A jaki problem z imieniem. Jeszcze dla dziewczynki to sa propozycje, nawet zastanawiamy się czy nue dac imienia po sw.pamieci babci męża (ta co zmarla teraz w lutym), myslimy ze nie Bedzie to nietaktem, ale dla chlopca pomyslow brak. A pisze o tym nietakcie bo dla corki mielismy imie i 2 dni przed jej narodzinami zmarla mloda ciocia o tym imieniu i my zrezygnowalismy, nie chcielismy nikogo urazic.
Co do imion po ciotkach, wujkach i babciach( które choć ostatnio modne) to nam osobiście się nie podobają - za bardzo kojarzyły by mi się z konkretnymi osobami 😉
I jeszcze taka ciekawostka bardziej - U mnie w rodzinie i rodzinach bratowych i szwagrow jest już dosyć dużo dzieci i wszyscy starają się wybierać takie imiona żeby raczej się nie powtarzały 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 15:04
-
Evs6 no to gratulacje
Iza wow już połowa. Zleciało niesamowicie szybko
Adelax cieszę się, że u Ciebie wszystko ok
Ja wam powiem, że miałam bóle okolicy lędźwiowej i było już lepiej, dziś poszłam z synkiem porzucać piłką i kurka tak mi znowu wlazło. Ja nie mogę. PESEL już nie ten chyba. Czekam aż pójdzie spać i się walnę jak kłoda.
Mnie już chyba też lekko okresowo boli. U mnie jesZcze kilka dni do @
KarolaDyl gratulacje.Iza34, evs6 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Urszulka89 wrote:Termometr możesz przecież w aptece kupić, a jak nie to przecież temp nie musisz mierzyć żeby w ciążę zajść :p
. -
/Natalka wrote:No jasna sprawa.bardziej chodzi o to że ja nie wierzę że tak od razu Zajde a to mój pierwszy miesiąc obserwacji i przez swoją sklerozę niczego się o swoim cyklu nie dowiem. Tu gdzie jestem aptek brak
-
Urszulka no już coraz lepiej powinno być. To ja bardziej teraz moge ponarzekać z tym ciągłym wstawaniem i próba chłodzenia brr ciągle przy dziecku praktycznie, bo jak się urodziła to 3 pierwsze miesiące przespała a później też bardzo dużo spała, za to teraz mniej
Iza a mi się wydaje, że dziewczynka będzie. Jakoś pindola idzie szybko wypatrzyć. Ale w sumie co to za różnica i jakie imiona wchodzą w grę?
Kasia życzę ci tej małej kobietki, żebyś sama nie była
Ciekawe co u evi.
-
aLunia wrote:Urszulka no już coraz lepiej powinno być. To ja bardziej teraz moge ponarzekać z tym ciągłym wstawaniem i próba chłodzenia brr ciągle przy dziecku praktycznie, bo jak się urodziła to 3 pierwsze miesiące przespała a później też bardzo dużo spała, za to teraz mniej
Iza a mi się wydaje, że dziewczynka będzie. Jakoś pindola idzie szybko wypatrzyć. Ale w sumie co to za różnica i jakie imiona wchodzą w grę?
Kasia życzę ci tej małej kobietki, żebyś sama nie była
Ciekawe co u evi.
U mnie Marcel i Nina lub Natalia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodka, Helenka, Hania i Ola. Helena po babci, Ola-Aleksandra z nazwiskiem strasznie dlugie. Pewnie bedzie Jagoda. Corka chce Oliwie, juz przy niej o tym imieniu myslalam ale patrzac na figury męża i teściów to balam sie wyzwisk typu "gruba Oliwa". A dla chlopca dosłownie nic, ja chce Filipa, mąż nie chce.
-
Kasia 1805 wrote:Dzięki, chciałabym bo w domu to już 4chłopa razem z tesciem 😉
U mnie Marcel i Nina lub Natalia 🙂
Moja pierwsza córka to Natalka więc piękne imięKasia 1805, Urszulka89 lubią tę wiadomość