X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja dziś mam 5-6dpo.. Brzuch zaczął wczoraj już boleć..
    Czyli czekamy na okres 😑

Zycze ci zebys milo sie zaskoczyla. Mnie tak bolal brzuch ze kladlam sie do lozka bo mnie z bolu zwijalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Zycze ci zebys milo sie zaskoczyla. Mnie tak bolal brzuch ze kladlam sie do lozka bo mnie z bolu zwijalo.
    Serio? 😲

Kurde.. Z tego co przypomnę sobie pierwsza ciążę to 0 bólu

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie miałam boli żadnych tylko takie trochę jak na okres

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina nie nastawiaj się na razie, ja myślałam ze lada dzień dostanę okres wiec póki go nie ma nie ma co myslec 🙂

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ciekawe jak u mnie bedzie. Narazie corka sie cieszy, kloci sie z tatusiem o plec (jakby mialo to sens) a ja-dla mnie ten listopad to wiecznosc. Zdecydowalam sie i jade na to usg polowkowe w poniedzialek, chyba bardziej sie zdecydowalam zeby wyjsc z domu niz dla badania.
    U mnie tatuś narazie nie ma się z kim kłócić o płeć 😉Ale sam ciągle powtarza, że to na pewno będzie dziewczynka, wierzy bardziej niż ja bo ja nie chcę się na nic nastawiac, aby zdrowe.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Serio? 😲

Wtedy to mnie wiele rzeczy bolalo bo akurat pracowalam ciezko fizycznie, wracalam z pola calkowicie mokra taki wysilek a i po zimie mniej sily. Ale ten brzuch to naprawde bolal, najpierw tak jak zwykle kilka dni przed @, a 2-3 dni przed @ mialam takie bóle jakbym miala juz @ a nie wziela nic przeciwbolowego (a bralam zwukle dexak lub ketonal, ew.ibuprom), i co ciekawe zawsze o tej samej godzinie. Pamietam jak dzien przed testem siedzialam z córka w kolejce do lekarza a tu brzuch momentalnie rozbolal, poczulam wilgoc, nie mialam wody ani tabletek, kolejka dluga, my same daleko od domu. I tylko pomyslalam "cholera jasna, juz nie moglo to poczekac ze 2 godz.az wrocimy do domu". I taka zla bylam. Ale @ nie przyszla a bole pozostaly na dlugo tylko z innego powodu 😊 Moja 1 ciaza byla zupelnie inna, ja wogole nie pamietam jakichkolwiek boli brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    U mnie tatuś narazie nie ma się z kim kłócić o płeć 😉Ale sam ciągle powtarza, że to na pewno będzie dziewczynka, wierzy bardziej niż ja bo ja nie chcę się na nic nastawiac, aby zdrowe.

Mąż wiadomo chce syna, my dziewczyny-dziewczynke. A jaki problem z imieniem. Jeszcze dla dziewczynki to sa propozycje, nawet zastanawiamy się czy nue dac imienia po sw.pamieci babci męża (ta co zmarla teraz w lutym), myslimy ze nie Bedzie to nietaktem, ale dla chlopca pomyslow brak. A pisze o tym nietakcie bo dla corki mielismy imie i 2 dni przed jej narodzinami zmarla mloda ciocia o tym imieniu i my zrezygnowalismy, nie chcielismy nikogo urazic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialyscie moj suwaczek? Jutro polowinki 😍.

Kasia 1805, PLPaulina, mother84, Urszulka89, Emrica lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr możesz przecież w aptece kupić, a jak nie to przecież temp nie musisz mierzyć żeby w ciążę zajść :p

alunia - tak 31.07 będziemy mieli roczek ale impreza 3 sierpnia. Nie wiem kiedy to zleciało ale cieszę się :p bo początku dla mnie były ciężkie po takiej dużej różnicy wieku.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja dziś mam 5-6dpo.. Brzuch zaczął wczoraj już boleć..
    Czyli czekamy na okres 😑

To nie znaczy że dostaniesz ;) mnie brzuch jak na @ bolał praktycznie jeszcze przez dwa tygodnie po pozytywnym teście ciążowym. Powodzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Serio? 😲

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, brzuch też nie bolał. W drugiej było całkiem inaczej. Brzuch bolał 2 tygodnie po spodziewanej @, cycki mnie bolały i cały I trymestr miałam mdłości. Mogłam jeść tylko słonecznik.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż wiadomo chce syna, my dziewczyny-dziewczynke. A jaki problem z imieniem. Jeszcze dla dziewczynki to sa propozycje, nawet zastanawiamy się czy nue dac imienia po sw.pamieci babci męża (ta co zmarla teraz w lutym), myslimy ze nie Bedzie to nietaktem, ale dla chlopca pomyslow brak. A pisze o tym nietakcie bo dla corki mielismy imie i 2 dni przed jej narodzinami zmarla mloda ciocia o tym imieniu i my zrezygnowalismy, nie chcielismy nikogo urazic.
    U nas imię jest dla chłopca( ja chciałam nazwać tak drugiego, ale mężowi średnio się podobało, ale jak wszyscy zaczęli potem mówić że powinniśmy tak nazwać to teraz się podoba i jak będzie trzeci syn to takie imię dostanie), a dla dziewczynki to mam już baaardzo dawno i nawet jak spojrzałam w kalendarz to ok. terminu porodu właśnie są jej imieniny i mąż stwierdził, że to może jakiś znak 😉 ale podoba mi się też troszkę inne, chociaż podobne i tu(jesli będzie dziewczynka) będę miała mały dylemat 🙂
    Co do imion po ciotkach, wujkach i babciach( które choć ostatnio modne) to nam osobiście się nie podobają - za bardzo kojarzyły by mi się z konkretnymi osobami 😉
    I jeszcze taka ciekawostka bardziej - U mnie w rodzinie i rodzinach bratowych i szwagrow jest już dosyć dużo dzieci i wszyscy starają się wybierać takie imiona żeby raczej się nie powtarzały 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 15:04

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs6 no to gratulacje :)
    Iza wow już połowa. Zleciało niesamowicie szybko :)
    Adelax cieszę się, że u Ciebie wszystko ok :)

Ja wam powiem, że miałam bóle okolicy lędźwiowej i było już lepiej, dziś poszłam z synkiem porzucać piłką i kurka tak mi znowu wlazło. Ja nie mogę. PESEL już nie ten chyba. Czekam aż pójdzie spać i się walnę jak kłoda.
    Mnie już chyba też lekko okresowo boli. U mnie jesZcze kilka dni do @

KarolaDyl gratulacje.

Iza34, evs6 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Termometr możesz przecież w aptece kupić, a jak nie to przecież temp nie musisz mierzyć żeby w ciążę zajść :p
    .
    No jasna sprawa.bardziej chodzi o to że ja nie wierzę że tak od razu Zajde a to mój pierwszy miesiąc obserwacji i przez swoją sklerozę niczego się o swoim cyklu nie dowiem. Tu gdzie jestem aptek brak

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    No jasna sprawa.bardziej chodzi o to że ja nie wierzę że tak od razu Zajde a to mój pierwszy miesiąc obserwacji i przez swoją sklerozę niczego się o swoim cyklu nie dowiem. Tu gdzie jestem aptek brak
    Ja pierwszy cykl co obserwowałam temp i był ostatnim bo zaszłam w ciążę. No to na luzie podejdź do tego, a może uda się :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka no już coraz lepiej powinno być. To ja bardziej teraz moge ponarzekać z tym ciągłym wstawaniem i próba chłodzenia brr ciągle przy dziecku praktycznie, bo jak się urodziła to 3 pierwsze miesiące przespała a później też bardzo dużo spała, za to teraz mniej :P

Iza a mi się wydaje, że dziewczynka będzie. Jakoś pindola idzie szybko wypatrzyć. Ale w sumie co to za różnica ;) i jakie imiona wchodzą w grę?

Kasia życzę ci tej małej kobietki, żebyś sama nie była ;)

Ciekawe co u evi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka no już coraz lepiej powinno być. To ja bardziej teraz moge ponarzekać z tym ciągłym wstawaniem i próba chłodzenia brr ciągle przy dziecku praktycznie, bo jak się urodziła to 3 pierwsze miesiące przespała a później też bardzo dużo spała, za to teraz mniej :P

Iza a mi się wydaje, że dziewczynka będzie. Jakoś pindola idzie szybko wypatrzyć. Ale w sumie co to za różnica ;) i jakie imiona wchodzą w grę?

Kasia życzę ci tej małej kobietki, żebyś sama nie była ;)

Ciekawe co u evi.
    Dzięki, chciałabym bo w domu to już 4chłopa razem z tesciem 😉
    U mnie Marcel i Nina lub Natalia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:10

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu są teraz 3 kobiety. I jeden facet - mąż..
    A marzy nam się córka 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka, Helenka, Hania i Ola. Helena po babci, Ola-Aleksandra z nazwiskiem strasznie dlugie. Pewnie bedzie Jagoda. Corka chce Oliwie, juz przy niej o tym imieniu myslalam ale patrzac na figury męża i teściów to balam sie wyzwisk typu "gruba Oliwa". A dla chlopca dosłownie nic, ja chce Filipa, mąż nie chce.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Dzięki, chciałabym bo w domu to już 4chłopa razem z tesciem 😉
    U mnie Marcel i Nina lub Natalia 🙂

Moja pierwsza córka to Natalka więc piękne imię ;)

Kasia 1805, Urszulka89 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ