Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza cieszę się, że wszystko dobrze a z tą płcią to trzyma w niepewności
Iza34 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza no jasne ale ciekawość ją zżera na pewno 😂😂😂
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza no jasne ale ciekawość ją zżera na pewno 😂😂😂
Trudno. I chyba znow nas podsluchuje bo ostatnio rozmawialiśmy o imieniu Jagoda a dla chlopca nic nie wymyslilismy a ona wczoraj pyta "to co bedzie Jagodka czy Rocho?" (Roch to pradziadek męża). Skad by wiedziala i jskim cudem by trafila w ta Jagodke z pośród tylu imion? Nie chcemy duzo mowic to gumowe ucho w akcji 😂😠
P.s. tesciowie maja parcie na wnuka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:23
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Trudno. I chyba znow nas podsluchuje bo ostatnio rozmawialiśmy o imieniu Jagoda a dla chlopca nic nie wymyslilismy a ona wczoraj pyta "to co bedzie Jagodka czy Rocho?" (Roch to pradziadek męża). Skad by wiedziala i jskim cudem by trafila w ta Jagodke z pośród tylu imion? Nie chcemy duzo mowic to gumowe ucho w akcji 😂😠
P.s. tesciowie maja parcie na wnuka.
Nawet nie mają pojęcia że my chcemy drugie dziecko..
Więc nie wiadomo co lepsze.. Brak zainteresowania czy nadmierne.. 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:A za to moja teściowa i rodzice zero zainteresowania jedyną wnuczka Hanią..
Nawet nie mają pojęcia że my chcemy drugie dziecko..
Więc nie wiadomo co lepsze.. Brak zainteresowania czy nadmierne.. 🤷🏻♀️
I tak źle, i tak niedobrze. A dziecko jak podrosnie i zorientuje się jaka jest sytuacja to bedzie przykro. Bo wiem jak to jest. W pewne sprawy sie za bardzo wtracaja a inne maja w nosie, albo co gorsze nierowne traktowanie. Pewnych rzeczy sie nie zmieni. I ludzi na sile tez nie zmienimy. -
Iza34 wrote:Trudno. I chyba znow nas podsluchuje bo ostatnio rozmawialiśmy o imieniu Jagoda a dla chlopca nic nie wymyslilismy a ona wczoraj pyta "to co bedzie Jagodka czy Rocho?" (Roch to pradziadek męża). Skad by wiedziala i jskim cudem by trafila w ta Jagodke z pośród tylu imion? Nie chcemy duzo mowic to gumowe ucho w akcji 😂😠
P.s. tesciowie maja parcie na wnuka.
Jak mają parcie na wnuka to niech sami sobie go zrobią
-
Urszulka89 wrote:Jak mają parcie na wnuka to niech sami sobie go zrobią
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Jak mają parcie na wnuka to niech sami sobie go zrobią
A moja corka mówi ze to NASZE dziecko i babci nic do tego. Ja juz kiedys powiedzialam ze jak sie nie podoba to niech sobie zrobia i wychowują po swojemu bo akurat o to chodzilo.
Ale mi dzisiaj zle. Poleguje bo brzuch boli, dzidzia siedzi bardzo nisko, ale i bol okresowy znow sie pojawil. Loteria-jeden dzień ok, drugi juz nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:59
-
nick nieaktualnyLucecita wrote:Iza
Dobrze, ze wszystko ok.
Moje dzieci też siedziały nisko i szybko głową w dół fikaly.
Moje teraz ulozone poprzecznie i tak jakby mnie tam gdzies uciskalo. Ale tak mowia ze im nizej tym szybciej i latwiej ułoży sie odpowiednio do porodu.boo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza różnie to bywa, moja druga córka była poprzecznie ułożona i też nisko. Już miałam termin cesarki a odwróciła się na samym końcu w 39 tygodniu.
Pierwsza miałaś CC? Czy coś myle? -
Dziewczyny w pn byłam u ginekologa iowie jej że nie potrafię zbadać śluzu bo goam mało a temp mi nie zmienia się w trakcie cyklu podczas badania powiedziała że śluz wygląda na owulację i faktycznie po badaniu coś tam się go jeszcze pojawiło. Wieczorem dopadłam męża😋 wczoraj też śluz był, dzis już prawie nic. Niestety wczoraj córka zrobiła nam jesień średniowiecza wieczorem i że staran o drugie nic nie było( wymagające dziecko- idealny środek antykoncepcyjny....) Czy dziś jeszcze próbować czy to już po ptokach? Od momentu pojawienia się śluzu typu białko jajka kiedy jest najwieksxa płodność?
-
nick nieaktualnyaLunia wrote:Iza różnie to bywa, moja druga córka była poprzecznie ułożona i też nisko. Już miałam termin cesarki a odwróciła się na samym końcu w 39 tygodniu.
Pierwsza miałaś CC? Czy coś myle?
Tak, pierwsza byla cc. Teraz nie wiem co mnie czeka, bede rozmawiac z lekarzem na wizycie jak on sie zapatruje. Wiem ze kreci nosem na moja cc a raczej szpital w którym mialam robiona. Raczej ze szwem nie powinno byc problemu bo nie jeden lekarz powiedzial ze mzm bardzo ładna blizne. Bardziej obawiam sie cukrzycy ciążowej albo gorzej -stanu przedrzucawkowego. Ja mam marzenie (chyba jak każda ciężarna)-szybko stanac na nogi po porodzie i moc robic wszystko samemu a nie kolejne pol roku sie prosić. Czas pokaze. -
Jak masz problem z określeniem tego śluzu, lub jego brakiem to ja polecam żel conceive. Jak Ci się uda dziś go dostać w aptece to leć, i jeszcze probojcie. Jakbym patrzyła na sam śluz to w życiu bym w ciążę nie zaszła który to dzień cyklu? Wiesz kiedy masz ovu?
-
/Natalka wrote:Dziewczyny w pn byłam u ginekologa iowie jej że nie potrafię zbadać śluzu bo goam mało a temp mi nie zmienia się w trakcie cyklu podczas badania powiedziała że śluz wygląda na owulację i faktycznie po badaniu coś tam się go jeszcze pojawiło. Wieczorem dopadłam męża😋 wczoraj też śluz był, dzis już prawie nic. Niestety wczoraj córka zrobiła nam jesień średniowiecza wieczorem i że staran o drugie nic nie było( wymagające dziecko- idealny środek antykoncepcyjny....) Czy dziś jeszcze próbować czy to już po ptokach? Od momentu pojawienia się śluzu typu białko jajka kiedy jest najwieksxa płodność?
/Natalka lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️