X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza cieszę się, że wszystko dobrze :) a z tą płcią to trzyma w niepewności ;)

Iza34 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech trzyma. A jak tesciowa sie oburzyla bo kazalam jej pytac o plec w listopadzie jak urodze 😂, nie wierzy ze nie zmamy plci, twierdzi ze nie chcemy powiedziec. Niech sobie mysli co chce. Co bedzie to bedzie. Na 90% zdrowe i to sie liczy.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no jasne :) ale ciekawość ją zżera na pewno 😂😂😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza no jasne :) ale ciekawość ją zżera na pewno 😂😂😂

Trudno. I chyba znow nas podsluchuje bo ostatnio rozmawialiśmy o imieniu Jagoda a dla chlopca nic nie wymyslilismy a ona wczoraj pyta "to co bedzie Jagodka czy Rocho?" (Roch to pradziadek męża). Skad by wiedziala i jskim cudem by trafila w ta Jagodke z pośród tylu imion? Nie chcemy duzo mowic to gumowe ucho w akcji 😂😠

P.s. tesciowie maja parcie na wnuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Trudno. I chyba znow nas podsluchuje bo ostatnio rozmawialiśmy o imieniu Jagoda a dla chlopca nic nie wymyslilismy a ona wczoraj pyta "to co bedzie Jagodka czy Rocho?" (Roch to pradziadek męża). Skad by wiedziala i jskim cudem by trafila w ta Jagodke z pośród tylu imion? Nie chcemy duzo mowic to gumowe ucho w akcji 😂😠

A za to moja teściowa i rodzice zero zainteresowania jedyną wnuczka Hanią..
    Nawet nie mają pojęcia że my chcemy drugie dziecko..

Więc nie wiadomo co lepsze.. Brak zainteresowania czy nadmierne.. 🤷🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A za to moja teściowa i rodzice zero zainteresowania jedyną wnuczka Hanią..
    Nawet nie mają pojęcia że my chcemy drugie dziecko..

Więc nie wiadomo co lepsze.. Brak zainteresowania czy nadmierne.. 🤷🏻‍♀️

I tak źle, i tak niedobrze. A dziecko jak podrosnie i zorientuje się jaka jest sytuacja to bedzie przykro. Bo wiem jak to jest. W pewne sprawy sie za bardzo wtracaja a inne maja w nosie, albo co gorsze nierowne traktowanie. Pewnych rzeczy sie nie zmieni. I ludzi na sile tez nie zmienimy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Jak mają parcie na wnuka to niech sami sobie go zrobią :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie po mojej stronie są same wnuczki - 4, a po męża stronie też same wnuczki - 5. :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Haha no dobre 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

A moja corka mówi ze to NASZE dziecko i babci nic do tego. Ja juz kiedys powiedzialam ze jak sie nie podoba to niech sobie zrobia i wychowują po swojemu bo akurat o to chodzilo.

Ale mi dzisiaj zle. Poleguje bo brzuch boli, dzidzia siedzi bardzo nisko, ale i bol okresowy znow sie pojawil. Loteria-jeden dzień ok, drugi juz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:59

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    Dobrze, ze wszystko ok.

Moje dzieci też siedziały nisko i szybko głową w dół fikaly.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania mnie się w obydwu ciazach szyjka przedwcześnie skracala,z synkiem lezalam na patologii ciąży w 31 tc
    Ale wszystko dobrze się skończyło, obydwoje donoszeni,
    Z synkiem to miesiąc chodziłam bez szyjki i z rozwarciem

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Iza
    Dobrze, ze wszystko ok.

Moje dzieci też siedziały nisko i szybko głową w dół fikaly.

Moje teraz ulozone poprzecznie i tak jakby mnie tam gdzies uciskalo. Ale tak mowia ze im nizej tym szybciej i latwiej ułoży sie odpowiednio do porodu.

boo123 lubi tę wiadomość

• boo123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 sorki przypadkiem polubiłam 😉

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,można dołączyć? Mam 10 miesięcznego synka no i podjęliśmy decyzję z mężem,że staramy się o rodzeństwo :)

PLPaulina, mother84 lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza różnie to bywa, moja druga córka była poprzecznie ułożona i też nisko. Już miałam termin cesarki a odwróciła się na samym końcu w 39 tygodniu.
    Pierwsza miałaś CC? Czy coś myle?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pn byłam u ginekologa iowie jej że nie potrafię zbadać śluzu bo goam mało a temp mi nie zmienia się w trakcie cyklu podczas badania powiedziała że śluz wygląda na owulację i faktycznie po badaniu coś tam się go jeszcze pojawiło. Wieczorem dopadłam męża😋 wczoraj też śluz był, dzis już prawie nic. Niestety wczoraj córka zrobiła nam jesień średniowiecza wieczorem i że staran o drugie nic nie było( wymagające dziecko- idealny środek antykoncepcyjny....) Czy dziś jeszcze próbować czy to już po ptokach? Od momentu pojawienia się śluzu typu białko jajka kiedy jest najwieksxa płodność?

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza różnie to bywa, moja druga córka była poprzecznie ułożona i też nisko. Już miałam termin cesarki a odwróciła się na samym końcu w 39 tygodniu.
    Pierwsza miałaś CC? Czy coś myle?

Tak, pierwsza byla cc. Teraz nie wiem co mnie czeka, bede rozmawiac z lekarzem na wizycie jak on sie zapatruje. Wiem ze kreci nosem na moja cc a raczej szpital w którym mialam robiona. Raczej ze szwem nie powinno byc problemu bo nie jeden lekarz powiedzial ze mzm bardzo ładna blizne. Bardziej obawiam sie cukrzycy ciążowej albo gorzej -stanu przedrzucawkowego. Ja mam marzenie (chyba jak każda ciężarna)-szybko stanac na nogi po porodzie i moc robic wszystko samemu a nie kolejne pol roku sie prosić. Czas pokaze.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz problem z określeniem tego śluzu, lub jego brakiem to ja polecam żel conceive. Jak Ci się uda dziś go dostać w aptece to leć, i jeszcze probojcie. Jakbym patrzyła na sam śluz to w życiu bym w ciążę nie zaszła :-) który to dzień cyklu? Wiesz kiedy masz ovu?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    Dziewczyny w pn byłam u ginekologa iowie jej że nie potrafię zbadać śluzu bo goam mało a temp mi nie zmienia się w trakcie cyklu podczas badania powiedziała że śluz wygląda na owulację i faktycznie po badaniu coś tam się go jeszcze pojawiło. Wieczorem dopadłam męża😋 wczoraj też śluz był, dzis już prawie nic. Niestety wczoraj córka zrobiła nam jesień średniowiecza wieczorem i że staran o drugie nic nie było( wymagające dziecko- idealny środek antykoncepcyjny....) Czy dziś jeszcze próbować czy to już po ptokach? Od momentu pojawienia się śluzu typu białko jajka kiedy jest najwieksxa płodność?
    Ja bym dziś jeszcze ♥️ dzień po szczycie śluzu jeszcze warto działać ;)

/Natalka lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ